Alfa dul kadınlarla neden evlenilmez?

kadınlar buna daha ziyade aşk acısı derler. (ya da öyle sanırlar)

ederinin üzerinde bir erkekle birlikte olan kız (ki erkekler kendinden düşük profildeki kızlarla genelde kısa süreli birlikte olabilir) daha sonra kendi ayarındaki erkekleri beğenmez. hatta kendinden bir iki tık üstüne bile burun kıvırır.

uzun süredir yalnız olan kızların tamamına yakını bu kategoridedir. yeni tanıştığı kişileri (flört) ister istemez birlikte olduğu o mükemmel erkekle kıyaslar ve o erkek ayarında olmadığını anladığı anda uzaklaşır. dediğim gibi onlar buna aşk acısı derler. aslında illüzyon gibi bir şeydir.

futboldan örnek verecek olursak mesela, arda turan barcelona'da oynadı fakat o ayarda bir futbolcu değildi. bunu kendisi de biliyor. fakat ister istemez gittiği her yeni takımı barcelona ile kıyaslayacak ve tatmin olmayacak. kızlarınki de bu durum.

bu tip kızlar ilişki için pek müsait değildir. çünkü sürekli sizi dolaylı/doğrudan o erkekle kıyaslayacak. kendisi tatmin olmazsa mutsuz olup sizi de ilişkide mutsuz edecek.
daha ziyade fazla ilişki yaşamış, belli yaşın üstündeki kızlarda görülse de bu durum, örnekte de görüldüğü üzere daha 20'lerin başındaki bir kız da bu kategoriye girebilir ki genç yaşa rağmen böyle olanların artık kendisine hayrı olmayacağından, anlaşıldığı anda ilişki tamamen kesilmelidir.*

Kısacası Alfa dul kadınlarla asla evlenmeyin.

Güncellemeler
+1 yıl
bunlardan kimileri hala 40 yaşında alfa bir kadın olarak beyaz atlı prensini bekler ama gelmez, gelmeyecek ama bunu dışarıya pek yansıtmaz. ben kendimle mutluyum naraları atar, kedisiyle yalnızlığını geçirir.

kimi de beta (sağlayıcı) bir erkek bulup bütün hayatını sevmediği bir erkekle geçirir bazen de kocasını aldatır
Güncellemeler
+1 yıl
Beni engelleyen gizli üyeye (psikoloji öğrencisine) cevap veriyorum. Yorum yapar yapmaz beni engellediğine göre demek ki tartışma kültürün zayıf;

Bilimi yok saydığımı nereden çıkardın? Psikoloji yazacağıma, felsefe yazmış olmam senin haklı olduğunu çıkarmaz. Modern dünyanın insan evriminden daha hızlı yol aldığının ben de farkındayım. Ben günümüz gerçeklerine göre yorum yapıyorum 1000 sene sonraki dünya düzeniyle ilgilenmiyorum
Alfa dul kadınlarla neden evlenilmez?