mesela denizde iç çamaşırımı, yoksa ev içinde bikinimi?
yer değiştirsek farkeden birşey olurmu?
ben denize gidip bikini giymedim.. uygun bulmuyorum tamam açığım da neden millet bana baksın ki öyle.. rahatsız oluyorum. 20 yaşındayım ve hiçbir kaybım yok denize girmedim öyle diye :D hem gidenler için de evle orası bir mi.. orada görmeleri daha sakıncalı her kesimden insan görüyo seni öyle ama evde baban varsa ayıp değil mi orada hadi bahanen var denize giriyorsun evde ne yapıyon oturma odasında çimiyon mu :D görse utanmayacan mı kızım bu ne hal dese " off baba denizde de böyleyim ne var " mı diyecen :D :D o zaman okula da öyle gidilsin sorun yoksa :/ :/
denize erkekler baksın diye girmez herkes, erkeklerden çekinenler ise bayanlar plajına gitmeli.
sen demek ki öylesin canım ama sırf dikkat çekmek için gidenler de çok fazla.. zaten konu denize girmek girmemek değil evde niye iç çamaşırıyla dolaşamam demişsin :D istiyorsan dolaş yani :D bizlik sıkıntı yok :D
sorumu gayet iyi biliyorum cnm, sen denize gitmiyorum göstermeyi sevmiyorum dedin. ben erkeklerde olsa giderim olmasada. bayanlar plajınada çok gittim. erkeklere göstermem dersin, açığım diyorsun, daracık elbiseler giymekte bikini kadar olmasada erkekleri etkiler hatırlatayıöm. neden böle bir durum var diye soruyorum akıllım.:))
daracık elbiseyle bikini hiçte alakası yok bikini de heeeer yerin belli kapalı olan bir yer yok ama normal bir kot ve tişörtte bu böyle mi eğer böyle diye düşünüyorsan sana bişey demiyorum haklısın deyip geçiyorum !!
ayrıca ben öyle daracık mini elbise filan da giymem diz üstü normal bir elbise giyerim o da düğünde vs.. açığım ama öyle de eğil herhalde... bana uygun gelmiyor giyene de karışmam bana ne sadece soruna cevap verdim evde baban abin görürse ayıp bence ama sen utanmıyorsan rahat hissediyorsan giy karışmazlar :D
ama bak cevaplara istersen,
erkeklere mi bayanlara mı? erkeklerin okumaya gerek yok zaten de dur bir bakayım yorumlara :D
bak istersen hepsine.
herseyin bir yeri bir adabı var.. utanma haya duygusu oldu mu bikiniyle de utanır insan iç çamasırıylada
ama plajda utanmayan evde utanıyr bu nasıl utanma biçimi?
Orda herkea bikini mayo sort falan fistikla. evde oyle degilse haliyle rahatsiz olur..
bari sen Yapma... haya duygusu olan bikini giyer mi hiç... hz ömer ne buyurdu iman eden haya eder haya eden saklanır dedi... bikini giyende de haya olur demedi... lütfen dikkatli olalım
@platoniksevdali dediğim belli. ben o, kişi. İçin dedim.
Özür dilerim yanlıs anlamısım :) kadının örtünmesi erkeğin saçtan tüyden tahrik olmasından değil kadının iffet ve hayasının her saniye bilincinde olması içindir. .. inşaalah senin gibi hanımefendileri n sayısı artar :)
Olay norm meselesi , her yerin genel kabul görmüş kuralları olması
Plajda bikini normal sayılıyor ama evde aynı oranda Çıplaklık ayıp görülüyor
Hatta plajda bikini , mayo normal ama iç çamaşırı ile giren kadın yok gibi , çamaşırla gezen erkek ise kıro damgasını yiyor
Saunada takım elbiseli olmanın yadırganması gibi sanırım konu
rica ederim
deniz, plaj çok farklı bir ortam. mesela şehir ortamında mini etekli veya dekolteli birini gördüğümüzde afedersin g. tümüz geçer ama orda üstsüz dolaşanlara tenezzül edip dönüp bakmıyoruz ilginç bir ortam :D
sen yakınındaki birisiyle gittinmi?
plajda iç çmaşaırı ile görsen
ya da evde bikini ile hangisi erkekliği tetikler?
Cevap
116Cevap
Herşeyin bir yeri vardır hayatım. mesela ayak uçlarına kadar uzanan geniş bornoz, misafirin yanında giydiğin dar kot bluzden kat ve kat daha kapalıdır lâkin misafirin yanına bornoz ile çıkamazsın değil mi?
@glacius34 teşekkürler ;)
Şimdi dolaş gez toz elbet istediğin gibi , hürsün!
Amma velakin ; www.lasenza.com.tr/bodysuit-seksi-giyim-11044146-74q0
Dolaşırsan ben dahi bakarım hesap et bebik kıps.
Wow cok fena :)
Buna duruma göre hareket etme denir yavrum, denize giderken bikinilisin çünkü denize gireceksin. Evde yarı çıplak dolaşman garip olur, sebepsiz soyunmadır bu. Bunu açıklayacağımı hiç düşünmezdim :D
tşklerr
Hayatta değerli olan her şey bir örtünün altındadır demişti birisi
Evin içinde dört duvardasın yani bir nevi bir örtünün içerisindesin plajda açık alan herkes bikinili zaten neden dikkat çeksin ki evin içinde de herkes iç çamaşırı ile dolaşsa gene dikkat çekmez
anlamadım:)
Denize kilotla girersen kıro derler; evde bikiniyle gezersen annen git üstüne birşiyler giy diye çimdikler, iki ucu 130K lı değnek :D
:)...
Bu dediğin algıda seçicilik oluyor mesela , birisini arkadaşlarla dışarı çıktık birkaç bira vs içtik dersin kimse değişik algılamaz ama de ki akşam arkadaşlarla yemekte domuz eti filan yedik de herkes nasıl yani günah filan der ama işin gerçeği ikiside dinimizde günah ve eşit derecedeler fakat insanların algısına farklı yerleşmiş bunun gibi bir birçok olay var. işte budur algıda seçicilik
@kara_çilek kanka super bir soru sormuşsun tebrik ederim bende çok merak ediyorum.. Ayrıca bide şu var.. Bikinili hatunun malum bölgelerine abazan gibi bakmazken normal karşılarken neden bir kizin frikik vermesi olay olur erkekler abazanlasir tabiri caizse.. ?
Soruya sorulu da olsa bir cevap verdim ama şu an cvplara bakacak zmn yok umarim soru herhangi bir sebepten kalkmaz sonra cvptan bularak soruya tekrar gelicem ve verilen cvplara bakcam.. Bende merak ederdim bunu hep..
denizde daltaşaak gezilir
eteğin altından don görününce aa frikik verdi
Ortamına göre giyinmek bu, plajda herkes aynı şekilde giyindiği çin dikkat çekmiyor , ama o ortamda kapalı biri olsa herkes ona bakar dışlar.. Bilimi deniz için giyimi çağrıştırıyor ama iç çamaşırı şekil aynı olsa da daha mahrem
Bak bu psikolojiyi ben de anlamıyorum. Soruna gelecek olursak evin içinde bikiniyle dolaşmayı tercih ederim. Plajda iç çamaşırımla dolaşmaktan iyidir :D
Kapali havuzlari tercih ettigim için bilemeyeceğim..
soru kapalu havuz değil ama
Farkeden olmaz konu iç camisiri veya bikini değilo ooartamda senin bikinili olmam sorun olmaz herkes öyledir çünkü dikkat cekmezsin. Ama evde öyle gorununce dikkat cekiyosu ve ister istemez duygularda iç güdüsel olarak kipirdanma olur
Sanki denizde ki bikinili hal çok normalmiş gibi konuşuyosun orada da çırıl çıplaksın ama bu çıplaklığı size birileri normal göstermiş siz de kanıksamışsınız evdeki nasıl anormalse denizde ki durumda anormal hiçbiri normal değil
Her ortamın bir adabı vardır senin dediğin şey spor salonuna veya futbol maçına koy pantolon ile çıkmak gibi birşey oluyor nasıl okulda okul kıyafeti denizde şort bikini vs giyiyorsak ortamına göre giyinip davranmamız gerekiyor gayet normal
Muazzam bir soru gecen bu tespiti ben de yaptim. Cevabi sosyal piskolojide sakli..
snuç ne buldunuz?
Aslında farkeden bişi yok ama ortam farkı işte mesela ben evde ablama bakamam öyle ama denizde olsak krem bile sürerim ortama uyum sağlamak sorunsalı
kendimizemi güvenemiyoruz ki*
ama görüyoruz denizde, krem bile sürdüm dedin, masaj yapamam ama diyebilirmisin
bundan sonra ujzak dur:)
jetgiller dizisindeki robot ev hanımı ayarlari bozuldugunda bir soz soyluyordu sürekli. Buna cevap olur herhalde: her yerin bir seyi vardir ve her seyin de bir yeri vardır.
:))))...
Bu ne yaman bir çelişki değil mi? Tom ve Jerry plaja gidiyor, orada şort giyiyorlar ama normal hayatta çıplak geziyorlar.. Gözüne çarpmıştır çizgi film izlerken :)
Farkeden bir şey olur evet. Denizde iç çamaşırı ile giren biri olursa da aynı gözle bakarlar çünkü. Evde bikini veya mayo ile görsen bir şekilde yine denizde yazlık yerde verdiğin gibi tepkisiz kalabilirsin ama iç çamaşırı farklı bir olay.
Tanımlaman kesinlike yüzde yüz doğru. Ve bana göre bikinide yanlış. Elbiseyle girilsin demiyorum ama vücudu daha fazla örten mayolar var. Onlar kullanılmalı diyorum.
adam haklı beyler dagılın.
denizdeyken bikinili dolaşman çok normal. deniz sonuçta orası. montla eşofmanla duramazsın. ama evdeyken en azından ev haliyle olmalısın. çoğu kadın evinde iç çamaşırıyla rahat rahat dolaşmak ister tabi ama pek mümkün değil.
Yani ilginç ama sanıyorum, algıyla ilgili avrupada evde ya da dışarda garip karşılanmıor, ama bizde gelenek öyle olduğu için, öyle algılanıor, denizde seni normal karşılıyan abin evde hergün bikiniyle gezsen bir ihtimal taciz bile edebilir belki..
Ortamina gore giyinmek yani nasil banyodan cikinca bornozla gezmen normal karsilanioda okula bornozla gitmen anormalse ayni sey
örneğe örnek vermeyin ya.
bikini ile evde dolaşmakmı?
plajda iç çamaşırı ile dolaşmakmı?
Bir defasında sarhostum bilimum altımda diye indirdim elbiseyi iç camasirimla olduğumu suya girince anladım kimse tepki göstermedi ama
what?
Girdim diyorum iç çamaşırı ile denize
ya şu kız ne kıroymuş iç çamaşırı ile giriyor bak hele diyendemi olmadı:)
Sarhostum dedim ya
ok anladım.
Heryerin kendine göre Bir adabı var İnsanlarda ona göre Yaşıyor Yaw o degilde hangi etki altındasın bu ne biçim soru senin hiç sıkıntın derdin yok mu bunlarımı düşünüyon :) :)
saff plajda bikinili gördüğün birisini ev içinde karşılaşınca kaçışıyorsun vama
dimi:))
bişey demiyorum ki
Her seyin bir yeri ve adabı var. Denizde senle beraber yüzlerce kişi daha o şekilde olacagi icin bu pek dikkat cekmez ama evin ortasında sütyen- külot dolasirsan biraz garip olabilir.
plajda iç çamaşırı mesela
neyin peşindesin acaba :)
Durum meselesi. Plajı herkes öyle kabullenmiş evde bir takım kurallar kabullenilmiş. Ayrıca bikini bizim mazimizde yok ama ev mevzusu mazimizde kurallı bir şekilde var. O yüzden devşirme kurallarla bizim kurallar çeliştiği için bu sana garip geliyor diye düşünüyorum.
Olurmu öyle şey çilek, herşeyin yeri zamanı ayrı. Sudyen kilit denize göremezsiniz üstüne birşey giymek zorunda olduğun bir camasirdir.
Ama bikini üstüne birşey giyilmez
Plajda herkes çıplak bir yerden sonra pek birşey fark etmiyor. Ama evde birden karşında öyle gördüğün zaman plajdaki gibi olmuyor daha mahrem birsey evde..
Mesela ben bir kadını plajda bikinili görmektense yolda mini etekli gördüğümde daha fazla tahrik oluyorum plajda herkes aynı çok çok abaza değilsen ilk 10 dakika bakarsın sonra daha ilgini çekmez
Bu dünyada her sey boyle. Ortama ayak uydurmaktan baska halt yapmıyoruz. Neden sasırdın acaba?
plajda olduğun gibi evde dolaşabiliyormuyuz?
plaj dıyınce kafanda nasıl bir insan tasviri canlanıyor? evdeki insan diyince kafanda nasıl bir insan tasviri canlanıyor?
Sana katılıyorum. Peki bu dediklerini sen yapabiliyormusun?
neden yapamıyoruz pekela?
Namuslu olsak hepimiz adam gibi giyinsek ŞEREFLİ olsak daha iyi olmaz mı?
istemem ama yan cebime koy gibi olmuş senin ki
Aynı seyi ben de cok dusundum. Mesela benzer bir ornek, erkekler buna katilacaktir. Plajda kadinlari neredeyse ciplak goruruz etkilenmeyiz ama bir kadinin eteginden dizlerine kadar görünse asiri tahrik oluruz. Cok garip..
bir kızın böyle düşünmesi ne güzel gel evleniyoruz l*n D:ASD
çikolata çiçekler paketle gel:)
Bu soruların cevabını 6 7 yaşlarındayken net bir şekilde vermiştim Siz biraz geriden geliyorsunuz sanırım..
Algıda Seçicilik galiba.. plajda herkes yarı çıplak zeten farklı olan yok.. ama evde herkez giyinin
olur. her mekanın -ortamın giyimi farklıdır. o zaman sen düğüne pijama takıların ve terlikle git bakalım. madem fark etmiyor. iç çamaşırının amacı farklı bikininin.
Evet haklisin fakat evde baska birsey oluyor mesela sen simdi dugune mayo ile gittigini dusun oyle birsey
ne alaka örnek bumu:)
Yani simdi seni yolda mayo ile gorsem ne dusunursun normalmi? Ya da sokakta oyle gezmen
bende bunu hep merak ettim ahha
cevapları oku istersen işine yarayan mantıklı cevaplar var:)
Ya ona kalırsa plajda üstsüzleri görmeme rağmen tahrik olmuyorum. Sokakta mini etekliden etkileniyorum. Bence şöyle: Hani orda herkes çıplak ya fazla bir belirginlik olmuyo ama evde durum öyle değil tabiki
Herşeyin olduğu gibi giyimin aksesuarinda bir yeri ve adabı var
sen salona sıçar mısın? mekana uygun davranış diye bişi var :)
hepsine karşıyım
denizde olsa kapalı olmalı kızlar
Yani soyle dusnmek lazim edep in oldugu yerde edepsiz absurttur edepsizligin oldugu yerde edep absurt :))
evde iç çamaşırı mı diyorsun babamın yanında pantolon giyebilmeye yeni başladım da daha :)
soru bu değildi, plajda bikinili olanlara gelmişti:)
erkekler olmazsa olmaz:) sana öyle demedim ama
bazıları için denizdek bikini ile sokaktaki elbisesi arasında fark olmuyor. ama nedense iç çamaşırları gözükünce ar damarları canlanıyor.
Millet denize değil zaten ego tatmini için kendini sergilemeye gidiyor. Ama bunu dile getirmeye nedense kimse yanaşmıyor.
Bencede evdede bikiniyle gezilmeli bakkala sokağa çıkarkende. Bu sorunu hemen meclise taşımam gerek çok ciddi bir sorun gbi gözüküyo :Dd
Bunu ben de çok düşünüyordum geçen seneye kadar. Sonra evde de boxerla gezmeye başladım :D
deavm et:)
Beni ilgilendiren bir durum degil bikini plaj falan o kadar geniş insanlar değiliz bikini giyip te Afedersin orasini burasini acan insanlar hakkinda da pek iyi düşünmüyorum haberin olsun
senin dediğin gibi bir yaşantımız yok çok şükür... muhafazakar insanlarız..
ama dediğin gibi saçmalık plaj normal ev hali normal değil gibi dediiğine bakarsak..
sürü pisikolojisi denizde herkes çıplak olduğu için kimse yadırgamyor. Ama evin içinde herkes çıplak değil. pizzacı kapıyı çalsa bikiniyle pizzayı alsan. Adama mesai bitmez o gün :)
haklısın.. özellikle ünlülerin frikik verme olaylarına uyuzum.. çıplak poz verirken sorun yok ama eteği az açılınca bütün gazetelere tv'lere konu oluyorlar...
Evde bikiniyle dolaş
Kumsalda da çek dantellileri tabi canim kimse farketmez burasi Türkiye be kara carsafliya bakiyor adam sen farkeden birşey olurmu diyorsun alemsin @kara_çilek
kiliseye gidip selamün aleyküm demek yanlış birşey ortama ayak uydurmak lazım anlayacağın :)
orası plaj kıyafeti odur.. algılarda olan budur.. mutfak önlüğü ile çarşıda bir bayan görsek arkamızı döner döner bakarız. tuhaf gelir. evde bikini ile olsan yine tuhaf gelir.. giyin ve deneyin birinin karşısına çıkmak için ne kadar utanacaksınız..
ünkü denizde suya girilir ve günlük kıyafetle çok zorlanırsın. Ama ev içinde iç çamaşırla gezilmesi hoş değildir yani
Doğru söylüyosun arkadaşım ne farkı var allasen ya. Hiç giyilmese keşke o bikini de
soruyu anlamamış bir arkadaş daha:)
Biz erkekler sort giymeliyiz. Bizim hormonlat costumu disardan bariz belli oluyor :) sort ile bile. Sortsuz rezilligi dusunemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar