Selammmmmssss 😅
kaç yaşına kadar evlendiniz evlendiniz, evlenmediniz “dahada evlenmem” dersiniz?

Selammmmmssss 😅
kaç yaşına kadar evlendiniz evlendiniz, evlenmediniz “dahada evlenmem” dersiniz?

Ben çok az hayatında hiç evlenmemiş gördüm. Bir elin parmak sayısı kadar.
Günümüzde sanmıyorum ki Kırk yaşından sonra insanlar evlensin. Hani boşananlar için demiyorum. Onların çoğu, bir tarafı mutsuz olanlar gerçek bir sıcak yuvayı arayanlar onlar tekrardan evleniyorlar. Gerçekten Aile olmayı sevenler var. Yalnızlığın ne olduğunu daha iyi anlıyorlar.
Şu bir gerçek ki insanın yaşı ilerledikçe daha seçici oluyorlar. Kırk yaşında bir Bayan düşünün. O da ister ki göbeği olmasın, sırma saçlı, yakışıklı, bebek suratlı falan filan... Yani yaş ilerledikçe insanlarında kusurları ortaya çıkıyor. Bu herkes için geçerli değil. Ama insan kriterleri yüzünden bir çok nasibini görmeden geçiyor.
Bence evliliğin son yaşı 50 dir diye tahmin ediyorum. Yani 40 yaşında bile evlilik gayet doğal diye bakıyorum hele erkekler için mesela, kadınlar olgun erkeklere ilgi duydukları için ve yaşta erkeğin büyük olması onların ilgisini çektiği için 30 yaşında bir bayan 40 yaş erkek ile evlenip gayet mutlu bir şekilde yaşabilir. Kadınlar içinse bence 45 yaş son olmalı bir evlilik için.
Bende ki cilveyle 40ımda bile evlenirim sjsmkdkd
Ohoo orası kesin 😅
40 yaş gayet uygun bir yaş. 😃
Bencede yani :D haksha
😅❤🌟
Teşkürlerrrr 🌟💫
Ricalar 💕
Cevap
70Cevap
Gerçekten bunun yaşı olmaz seviyorsan eminsen 18’de evlenebilirsin daha ideal olan 24 yaşında evlenebilirsin 30 yaşında olabilir 40 olabilir 50 bile olabilir yani bunun erkeğini ya da geçi yok genel olarak içini ne zaman hayatının insanı bulduğun düşüncesi geliyorsa doğuyorsa o zaman evlilik yaparsın zaten evde kalmak diye bir şey olduğuna da inanmıyorum neye yetişeceğim ki
Minimum 30 maksimum 45 derim erkek için. Kadın için kestirmek zor gibi 😄
Kadın için 30/35 erkek için 35/40
İsteyen istediği yaşta evlensin bence yaş sınırı çok saçma, ama alt sınır 20 olmalı...
Mantıklı ben 25-30 arası isterdim
Nasıl ki bazı davranışları öğrenmenin belirli kritik dönemleri varsa evliliğin de en ideal verimi alabileceğiniz bir kritik dönemi var bence. bu dönemin alt sınırını inançlarım gereği buluğa erme olarak görüp en ideal zamanın yaşanılan coğrafyaya ve kültüre bağlı olarak kişiden kişiye değişeceğini düşünüyorum.
Bizim kültürümüzü büyük ölçüde dini inançlarımız şekillendirdiğinden erken evlenmek daha ideal gibi görünüyor. heves kaçmadan, karşı cinse yaklaşımdaki amatörlük doğallık diyelim ya da henüz kaybolmadan evlenmek gerek.
Yaş ilerledikçe içinde yaşadığımız ve ister istemez etkisinde kaldığımız bu berbat düzen bize vermekten çok almanın, fedakarlıktan çok bencilliğin, duygulardan çok bedenin talibi olmayı öğretiyor çünkü. evet, gittikçe profesyonelleşiyoruz. daha kompleks düşünmeye, daha belirsiz hissetmeye başlıyoruz.
sonuç olarak profesyonel yalnızlar olarak yaşayıp gidiyoruz işte.
Herkesin kendi tercihi.. evde kalmakta isteyebilir
Çocuk durumu sıkıntılı ama, büyüdüğünü görebilecek misin, geleceğini inşaa etmeye ömrün yetecek mi?
Bununla bir evi, hayatı, zamanımı, varımı yoğumu paylaşabilirim dediğin insanı bulduğunda ve aranızda karşılıklı sevgi olduğunda evlenmek daha mantıklı tabi. 20sinde de bulabilirsin öyle insanı 60ında da. Hatta 20sinde bulduğunla evlenip, çocuk yapıp boşanıp tekrardan başka biriyle de evlenebilirsin. Gayet normal şeyler bunlar. Evliliğe fazla anlam yükleyince insanlar artık altından kalkamıyor, resmen korkuyorlar. Halbuki sevgililik gibi bir şey.
Kişiden kişiye değişir mesele hazır hissetmek 23-30 yaş arası neden peki
1. libidon giderek azalır özellikle de kadınlarda
2. Çok fazla gereksiz ilişki yaşayıp göreceksin bu da sende evliliğe soğukluk getirir
3. Herşeyin ilkini eşinle yaşaman en guzeli ve heyecan verenidir ama iki taraftan bir taraf tecrübesiz ozellikle de erkeklerde sıkıntı oluşturur ben 29 yaşındayım 17 yaşlarım daki tahammül seviyem azaldi neredeyse kalmadı hayatın zorluklarını eşinle göğüslemen cok artı bir şey
Bu işler hiç belli olmuyor 30 yaşındayım nasibinde yokmuş olmamış bu zamana kadar neden olmadı diye ağlayıp zırlayıp evde kaldım tiplerine girmedim çünkü böyle de çok mutluyum.. Akrabamız 40ından sonra 2 evlilik yaptı. Durup durup birden akan kısmetler var..
İlla ki şu yaş aralığında evlenilmeli diye bir kural yok. İnsan kendini ne zaman hazır hissederse o zaman evlenir.
Kimseye kulak asmamak lazım. Çoğu yanlış evlilik bu şekilde yapılıyor. Ben buna izin vermem şahsen. Hayatımda daha önemli önceliklerim var. Koca biraz beklesin. Geleceğim ve kariyerim daha önemli.
Çocuk yapılmayacaksa eğer 40 yaştan sonra evlenilebilir ama çocuk yapılması planlanıyorsa eğer bence ne kadar erken evlenilirse o kadar iyi. 40 yaştan sonrası hem sağlık yönünden doğum için zor olur, hem de çocuk için zor olur. Annesi çocuğunun yanında anneannesi gibi durur, o şekilde hoş olmaz bence
Neye gore kime gore geç, Bunun olcusunu kim belirleyecek. Sirf gec kalmamak dusuncesiyle iyice uzerine dusunulmeden acele alinan her karar pismanlik yaratir. Pekcok evlilikte de bunu goruyoruz. 40 yas,50 yas hic fark etmez, vakit o vakitse en dogru an ve yas o kisinin dogrusudur.
En muhimi biz es olmaya, anne olmaya layik guzel huylarimizi artiralim, zamani gelince oluverir elbet.
Biraz daha gecikirsen treni kaçırırsın. Kimse doğurganlıgı azalmış bir kız istemez. Anca benim gibi bir boşanmişa fenk gelirsen belki olur ki ben bile yeniden evlenirsem birkaç bebek isterim😀
Ne alaka 40 yaşından sonra anne olanlar var
Uğraş her zaman gerekiyor. Tüp bebek tedavisindeki artışları görüyoruz misal
Bunu bize soracağına kendin kac yasinda evlenirsen evlen sevdigin birini bulduktan sonra 20 yasinda da evlensen olur 50 yaşına kadar bulamazsan da evlenme önemli olan iyi bir evlilik yapmak 35 yaşında evlenmeyince evde kaldın diyenler kötü bir evlilik yaptığında sana destek olacak insanlar değil zaten bu yüzden boş ver insanları aşkı bulduğunda evlen
yaşın ne önemi var
o kişiyi bulduktan sonra diyorum:)
Babamin bi kuzeni 50 yasinda evlenmisti kadin yillarca okudu. Doktora falan filan sonra universiteye arastirmalara ogrencilere adadi kendisini daha sonrada kendi mesleginden biriyle evlendi cok mutlular.
Baban'damı öğretim görevlisi?
Allah sağlıktan düşürmesin, kimseye muhtaç olmadan öleyim de ne evlenmek isterim ne de çocuk. Yeter ki başkasına muhtaç olmayayım.
100 yaşıma geleyim sağlığım yerinde olsun hâlimden en ufak bir rahatsızlık duymam.
Aslında bir erkeğin evlenme yaşı 27 28 dir. Bir kadının da 23 25 arasında olması bana çok mantıklı geliyor. 30 dan şöyle böyle derlerdi inanmazdım. Şimdi hak veriyorum. Yaşım 36 evlenmeyi düşünmüyorum. Bu saatten sonra hiç mantıklı gelmiyor.
Evlilikte resit olmak değil, aklın bir olgunluga erişmesi ve sorumluluk sahibi olabilmek gerekiyor. Bir insan 40 yaşına gelse de bunlari kendinde bulamayabilir. Diğeri 18 inde kendini hazır hissedebilir. Bu tamamen kişiyle ilgili
Bakıma ihtiyaç duyduğun yaşta evlenmek gerekir 🤣
shsjsh tuttum bunu 😃
Bir kadın için 30, erkek için 35. Üste doğru gidildikçe fizyoloji aşağıya doğru gidiyor. Çocuk olması, bakımı, tanımak zorlu ilerler diye düşünüyorum. Gerçi çevremde çoğu insan artık mantık evliliği yapıyor. Uğraşmaya değmez diye.
çalışmayan ev hanımı modunda olan 25 bile kritik bir yaş.
okumuş eğitimli üreten bir kadın 30 + gecıyor. max sınır 40 demesek bile senınde 5-6 senen mevcut .
sakin , sıkıntı yapma.
mantık evliliği yapanların çok yaşa takıldığını sanmıyorum. hatta zengin koca genelde 45 üstü olur.
aşk evliliğininde yaşı önemsediğini düşünmüyorum heryaşta evlenilir bencede
ee başka bir evlilik türü varsa onların da sorun yapacağı tek şey yaş değildir herhalde : )
Evliliğin yası yoktur ve olamaz sevgi seviye aşk sadakat güven vardır bunların toplamı bir karaktere denk gelinmediginde evlilik olmuyor kolay değil yaş ile hiç alakası yok... 🥂
İkinciyi gördük ama mutluyum eşimle yaşı biraz var ama hiç önemli değil. kadin fazla beklemese iyi olur. Fırsat ve kafandaki kişi bulunduysa adım atılmalı
Belli olmaz ama 40 dan sonra büyük ihtimal evlenmeyi düşünmem ama zaman ne getirir bilemezsin
Ben bu gidişle evlenmem sanırım. Eskisi kadar istek yok. Böyle daha rahatım mis gibi bekarlık.
Senelerce evlenmek için çırpındım ama bir türlü evlenemedim şimdi Yaşım 41 oldu bu saatten sonra evlenir miyim bilmiyorum ama bu saatten sonra karşıma çıkan nasibimi Şimdiye kadar neredeydin şerefini xiktigimin gelmeseydin diyeceğim...
Gec bile kaldim.
En son 25 de evlenmeliydim. Herkes 25 de evlenmeli. Bence belediyeler 35 ini gecenlere kedi kopek sahiplendirsin.
Onun yaşı yok bizim dairede hiç evlenmemiş kız emekli olunca evlendi, bu hiç evlenmemiş kızdı her şeyin zamanı var
böyle şeyler senin benim dememle olmuyor. İnsan bazen 40 yaşında bazen 60 yaşında gerçek anlamda mutlu olabileceği kişiyi bulabiliyor. Bizim ülkede tuhaf karşılanıyor.
Çocuk yapma olayını saymazsak bence evlenmenin de yaşı yok. Çocuk sahibi olmak için de evlilik şart değil zaten
35'den sonra evlenmem. O yaştan sonra kimseyi çekebileceğimi düşünmüyorum, özellikle bir erkeği hiç. 😅
Bence evlenme sevginin yaşı olmaz her yaşta evlenilir. Evet zorluğu olur ama aşk ve sevgi olduktan sonra her türlü zorluğun üstünden gelinir
40 a kadar evlenirsek iyi evelenemzsek evde kaldık zaten
30 yaşına kadar evlendim evlendim yoksa evlenmem😂😂
Niye
Ne bağırıyon AA naptim sana kız 😂😂
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊
Neden
Düzgün birini bulamadığın sürece 40 yaşından sonrada evlenilmemelidir bence
degil tabii ki en gec 30 yasinda evlenilmeli
55, 60 o yaşları görürsek o zaman evlenmek mantıklı
35 . sonrasında daha da düşünmem sanırım büyük konuşmamak gerek :D
Bence erken iyidir şimdiki gençler okuldan bir halt çıkmıyor sürünüyor halimiz ne olacak bakalım.
Hamile kalma olasiliğı azalıyor, üstelik saglık acısından riskleri artıyor
gittiği yere kadar bekar kalmalı da sonra da en sondaki solmuş çiçeğe kalmak var işte :D
Herkes için değişiklik gösterir, 25 yaşında evlenende var, 50 yaşında da. Tercih meselesi.
Bence yaşı yoktur ama her şey gençken daha güzel düşüncesindeyim
gönül bu ne zaman seveceği belli olmaz o yüzden her yaşta evlilik olur.
Evlenmek şart değil ihtiyaclarimizi bekarken de karsilayabiliriz 😂
😂
Merhabalar,
Sevmenin yaşı olmadığı gibi evlenmenin de yaşı yoktur bence. Ha ideal evlilik yaşı olayına katılıyorum. 27-28 yaşları ideal yaşlar bence.
Nasip kısmetten öte yol gitmez..
Bence erkekler için 30 ideal kadınlar içinde 26 ideal bir yaş.
ne olursa olsun evlenmem demem bir bakmışım o yaşımda bile beni güldürüyor beni mutlu ediyor evlenirim
Aile zoruyla 16 yaşında evlendirilende var 50 yaşında kendi isteğiyle evlenende bence öyle bi yaş sınırlaması yok kafa ve ruhen hazırsan olur
80 yaşa kadar yolu var 🤣
shsjdh toprağa kadar 😃
40 a kadar ihtiyaç duymamışsın 40tan sonrada duymazsın
35 e kadar buldum buldum bulamadım dahada zorlamam.
Bı kadin için ilk evliligi 40 yaşında yapmak çok geç
İdjwjsjwjsi ne zaman gelicek ne zaman kargoya verebilir misiniz acaba diye düşünüyorum ama bu yıl 💪💪🥴
Tabii ki mantık lı ne istediğini biliyor san
Evlenmek zorunda değil kimse.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?