Google üzerinde bir sürü şey çıkıyor. Kürtçede aşkım nasıl denir? Bilenler varsa yardımcı olsun lütfen. Aynı şekilde kürtçe sevgilim nasıl denir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Google üzerinde bir sürü şey çıkıyor. Kürtçede aşkım nasıl denir? Bilenler varsa yardımcı olsun lütfen. Aynı şekilde kürtçe sevgilim nasıl denir?

Selam bebeğim <3
Kürtçe dili aslında zengin bir kültür ve tarihi yansıtan kapsamlı bir dil. Özellikle bazen duygusal ifadeler söz konusu olunca kulağa çok tatlı geliyor. Ben size şimdi Kürtçe aşkım, sevgilim gibi kelimeleri öğreteceğim.

Kürtçe'de aşkım demek için eşkamın kelimesi kullanılır. Özel hissedilen insanlara karşı sevgi hissini belirtmek adına söylerler. Örneğin birine şevbaş diyeceksiniz, iyi akşamlar anlamındadır. Şevbaş evinamın derseniz de iyi akşamlar aşkım anlamına gelir.

Kürtçe'de sevgilim demek için evinamın kelimesi kullanılır. Sevgi ve romantik bağlamda derin olan duyguları yansıtır. Örneğin "Tû hesreta dılemıni" diyelim, bu sen kalbimin özlemisin demektir. Sonuna evina mın eklersek de sen kalbimin özlemisin sevgilim anlamına gelir.
Karşınızdaki insana “Nasılsın aşkım?” diye sorarken kürtçe sormak istiyorsunuz diyelim. “Tu çawa yî, evina min?” diyebilirsiniz. Tu çawa yi nasılsın, evina min aşkım anlamına gelir. Hem sevgilim, hem aşkım olarak kullanılır.
🌹
Cevap
7Cevap
Rındamın diye biliyorum.
Güzelim demek o
@Butterflyyss evinamın mı acaba..
Yektamın bir tananem demek onu biliyorum
"evinamın" demek
Kürtler böyle böyle güzel küfür ettirdiler bize </3
eskamin bir de sey vardi evinamin
Dılemın diye biliyorum. (Kürt değilim)
@mine13 öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim
Aşgğım
Dil ailelerinden kürtçe diye bir dil yok bu arada
@SentzzzxX aynn knk 😅O bazı araştırmacılara göre öyle. Bilimsel kanıt olarak da olmadığını görüyoruz. Toplama bir halk dili kürtçe ırk değil. Şöyle ki dünyada bütün dillerde özel olarak organlar sayılar kendi dillerinde varken kürtçede Arapça Farsça toplamasıdır. Bunun gibi bin tane kanıtı var. Toplama dildir. En köküne indiğinde bütün dillerin özünü bulursun ama kürtçeye git en eski zamanda bile Arapça Farsça toplamasıdır
@SentzzzxX ne demek 🌷
hırrime
Evina mın.
Evinmin demek
Aşqım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?