Oruçlu iken eşinizi, sevgilini yanaktan öpmek orucu bozar mı?

Sevgilini yanaktan öpmek orucu bozar mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Oruçlu iken eşinizi, sevgilini yanaktan öpmek orucu bozar mı?

Sevgilini yanaktan öpmek orucu bozar mı?
Genelde evli olan çiftlerin veda öpüşü denilen öpme şeklinden dolayı herhangi bir oruç bozulması söz konusu olmaz, ancak öyle olmayıp da şehvetle yani gusül abdesti gerektirecek boyutta bir öpüş olursa ve bu durumda gusül gerektiren bir hal meydana gelirse bu durumda oruç bozulur.
Aslında özellikle evli insanların oruçlu iken böyle şeylerden uzak durması gerekir orucun sıhhatine herhangi bir zarar verecek şeylerden uzak durmak en önemlisidir
Yanaktan öpmek orucu bozar mı? sıklıkla merak ediliyor. Diyanetin verdiği fetvada da belirtildiği gibi yanaktan öpünce oruç bozulur mu sorusu için bozmaz diyebiliriz.

Hanımını öpmek, elle tutmak, okşamak orucu bozmaz. Bu öpüşme sebebiyle meni gelmedikçe oruç bozulmaz. Hanımını öpmek, okşamak, sarılma, v.s. sebebiyle erkekten ve kadından meninin gelmesiyle oruç bozulur, ama sadece bir gün kaza edilir keffaret gerekmez. Şehvetlenip sadece mezinin gelmesi ile oruç bozulmaz.
Kimi bozar diyor, kimi bozmaz..!
Valla ben sevgilimin yanağını da, dudağını da öpüyorum ama benim orucum bozulmuyor.. Sevgilimin de bozulmuyor..
Bu durumda, sizin oruç tutma sorununuz var demek ki.. Ya oruç tutmayı bilmiyorsunuz, ya da sevgiliyi öpmeyi..
Ya bilmiyorsanız gidin sorun yaa.. Orucu bilmiyorsanız, diyanete sorun.. Öpüşmeyi de gelin bana, öğreteyim.. Töbe töbe ya.. insanı oruç oruç günaha sokacaksınız..
dinimizin sevgiyi yasakladığını düşünmüyorum.bunların hepsi hurafe.öpmekten bahsediyoruz,seksten değil.işin ucunda bir cenabetlik yok yani
sağol:D
Cevap
28Cevap
Offf ne kadar abartıyorsunuz madem öyle gidin ırak suriye israile kardeşim oralar tam sizlik.
Hangi niyetle öptügün önemli tabiki sadece sevgi öpücügü ise hiç bişey olmaz sevgilide öyle ama aklında başka bi niyet olursa ister istemez bişeyler olur bence he oruçlusun kimseye dokunmıcaksın EN SAÇMA şey..
Fetevayı Hındiyye ye göre ;
Nefsinden — mâl etmlyecoği ve inzal vuku' bulmayacağı hususunda — emin oîsn bir kimsenin, ailesini öpmesinde bir beis yoktur. Fakat nefsinden emin değilse öpmesi mekruh olur.
Kadına dokunmak ela öpmek gibidir.
Oruçlu bir kimsenin, hanımının dudaklarını emmesi (ki buna fâhîs kuble denir) her halde mekruhtur.
Niyet orgazm olmak ise bozar ama içten gelen bir sevgi biçimi ise bozmaz diye biliyorum yani bence böyle yine de Allah'ın işine karışmak bana düşmez.
Bu arada soru 4 yıl önce sorulmuş. :/
Eş ayrı sevgili ayrı.Eğer sevgilini öpeceksen harama girer neticede nikahın yok.Oruçlu iken harama girmiş olursun.10 sevap alacağına 5 alırsın
Mezhebe gore degisiyor herhalde hanefide sorun olmazken safide oluyor
Bozmaz.. Hatta kemikleri kırılıncaya kadar sarılabilirsin bile. :)
Oruç bozulsa ne olacak ki sevgiliyle yani nikahsız biriyle öpüşmek zaten haram.
En ateşliş şekilde öpüştüğünü düşün. Dil mil tükrük ıy. neyse işte ıslandı dudağın, dilin temas etti. E arkadaş sen zaten abdest alırken ağza su vermiyo musun? öpüşme anında sıvı gelmezse (sperm değil) sorun yoktur. ama gelirse, kaza orucu farzdır
Abdesti çıkan orucu giren bozar öpmeyle başlar orucu bozmaya gider iş aman diyim.
Bozar oruç sadece açı anlamak değil aynı zamanda nefsi terbiye etmektir.
Ne sacma sapan bir soru ne yani simdi ramazanda kimse seks yapmiyormu guldurmeyin beni allah askina
Niye bozsunki niyetin iyiyse He bide yok suriyedeki ırakaki dinin burdan farkı ne demiş birisi Türkiyede %78 5 vakit namaz kılmıyor orlarda %78 kılıyor fark bu
Bozmaz tabi opmekle yutmak arasindaki ince cizgiyi bilmen yeterli
Bozar bence ac kalmak degil ko nefsine hakim oluyon da
Oruç tutmak bir nevi nefsine hakim olmaktır. Yeme içme yoksa kendini akşama saklayacaksın o kadar basit. Bozmasa bile sevabı azalıyor.
Nikahsız her türlü ilişki dine aykırı zaten. Şaka mı bu soru ya? Lütfen dinimizi böyle şeylere alet etmeyin
Dinimizce nikahsız bir kızın elini tutmak haram ve günah hem tabiki de bozulur
ilişkiye girdiğin kızla ilgili sorun ne oldu:)
Hatrılatmasaydın güzel olurdu bence :) o günden sonra görüşmedik ama doktor a gitmiş iltihaplanma varmış ilaç felan vermiş kullanıyormuş yani tiskindimm :) artık yaklaşamam sanırım :)
Masum bir öpücükten bozulacağını sanmıyorum
Şehvet hissi ile öpersen kesin oruç sakatlanır :)
Hayır
Sene 2019 sorulan soruya bak, boş boş işler ya !
Bu da neyin nesi :D 😂
Yanağını yemiyorsan sorun yok.
Bozmaz.
#İnsanBuSinusoidalEğriMisali
bozmaz. Pipin rahat durursa tabi.
Hoca değilim bilmiorum
Şevhetli değilse bozmaz
4 yıl önceki soruyu kim dirilttiyse helal olsun
hayır canım ne alaka nie bozsun :)
Kişinin hanımını öpmek, elle tutmak, okşamak gibi durumlar orucu bozmaz. Bu durumda meni gelmedikçe oruç bozulmaz. Nefsine güvenemeyen kimsenin hanımını öpüp okşaması da mekruhtur. Zira meni gelerek orucun bozulma ihtimali vardır. Fâhiş olmamak ve kendinden emin bulunmak şartı ile, hanımını öpüp kucaklamakta kerâhet yoktur. Karı ile kocanın çıplak halde birbirlerine sarılmaları, nefislerinden emîn bile olsalar, mekruhtur. Buna fâhiş mübâşeret denir. Erkeğin hanımının dudaklarını emmesi de mekruhtur.
Zevcesinin veya sevdiği bir kimsenin tükrüğünü, ağız suyunu yutmak orucu bozar. Bunda, bedenin tedâvisi veya tegaddîsi (gıdalanması ve beslenmesi) veyahut telezzüzü (zevk ve lezzet alması) vardır. Bu sebeble kazâ ile beraber keffâreti de gerektirir.
Maşallah fetva kurulu😄
boş iişlerle boş düşüncelerle uğraşmayın.
Cinsellik dusunmezsen sorun yok
Sanmam
yok..
Hayır :)
Obaaaa
Bozmaz
yok daha neler..
bozulmaz
Bozmaz
He bozar
niyete bakar:)
hayır