Merhaba dostlar,
Devlette öğretmen olarak çalışan bir hanımefendiyle tanışıp, anlaşırsak evlenmek istiyorum. Anne-babama bu düşüncemi belirttim fakat benim ve ailemin çevresinde böyle bir kız yok. Anadolu'nun kırsal kesimindeki bir ilçede yaşayan geleneksel yapıda akrabalarım var. Acaba onların bu niteliklerde bir kız ile evlenmeme aracı olmaları mümkün mü? Açıkçası şu aşamada "Aa falancanın oğlu gız arıyomuş!" tadında diyaloglara konu olmamak için bu isteğimi ailem dışında kimseyle paylaşmayacağım.
Size sormak istediğim şu: Kendi aile ve akrabalarınızı düşünün. Bir yakınınıza atanmış öğretmen bir kız bulmak isteselerdi, bunu kolaylıkla yapabilirler miydi? Özetle, bu atanmış öğretmen kızlarımız, her eş-dost çevresinde mutlaka bulunurlar mı? Yoksa boşuna mı beklemiş olurum, denk gelmez mi?
Devlette öğretmen olarak çalışan bir hanımefendiyle tanışıp, anlaşırsak evlenmek istiyorum. Anne-babama bu düşüncemi belirttim fakat benim ve ailemin çevresinde böyle bir kız yok. Anadolu'nun kırsal kesimindeki bir ilçede yaşayan geleneksel yapıda akrabalarım var. Acaba onların bu niteliklerde bir kız ile evlenmeme aracı olmaları mümkün mü? Açıkçası şu aşamada "Aa falancanın oğlu gız arıyomuş!" tadında diyaloglara konu olmamak için bu isteğimi ailem dışında kimseyle paylaşmayacağım.
Size sormak istediğim şu: Kendi aile ve akrabalarınızı düşünün. Bir yakınınıza atanmış öğretmen bir kız bulmak isteselerdi, bunu kolaylıkla yapabilirler miydi? Özetle, bu atanmış öğretmen kızlarımız, her eş-dost çevresinde mutlaka bulunurlar mı? Yoksa boşuna mı beklemiş olurum, denk gelmez mi?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
O değil de neden atanmış öğretmen kız
Kendim devlette çalıştığım ve görevim gereği birkaç yılda bir yer değiştirmem gerektiği için atanmış,
eşimin iş yükü çok fazla olmayan bir mesleği olmasını tercih ettiğim için öğretmen (İş yükü kişiden kişiye değişir, bir öğretmen de işim çok yoğun diyebilir tabii.)
Mantıklı. Lakin illa atanmış öğretmen diye kendini şartlama belki kısmetinde çalışmayan bir kız var
Belki de. O zaman da atanmış öğretmen olmayan bir kıza denk gelene kadar atanmış öğretmen bir kız aramaya devam ederim ama. Ha aramak dediysem aktif bir arama davranışı içinde değilim. Öyle olsa köye haber salardım zaten "Ben evlenecem, çıkın okulları gezin" diye. Ama öyle bir insan değilim. Bu bağlamda, tekrar sorum dönecek olursak, sizce bu şekilde bahsettiğim gibi birini bulabilme şansım var mı? Yani köyde ne olup bitmektedir, kimin ne gibi tanıdıkları var hiçbir fikrim yok. Bana hanım hanımcık bir öğretmen kız bulabilirler mi? Tecrübenize ya da öngörünüze dayanarak ne söyleyebilirsiniz?
Hiçbir tecrübe bunun cevabını veremez :) bulursun belki lakin gönlün düşer mi bilemeyiz. Bunlar nasip işi hayırlı olanı istemekte yarar var. Yaşadığım şeylere bakarsam sana ancak bunu tavsiye edebilirim :)
Evet sanırım bundan daha başka bir cevap beklememem gerekiyor. İşimiz nasip kısmete kaldı gene hihihi ama hayatın gerçeği bu.
Sen ne iş yapıyorsun da böyle bir beklentin var
Sadece sosyal statü ve maddi imkân olarak değerlendirirsek, kamuda çalışıyorum ve bir öğretmenden daha iyi durumdayım. Yani, öğretmen tercihimin geri planında asla maaşından yararlanmak yok.
Asker misin asker-öğretmen kombinasyonu olur genelde😂 soruna gelirsek te bu tamamen sosyal çevreyle alakalı💁🏻♀️
Tam mesleğimi söyleyemeyeceğim ama "... öğretmen kombinasyonuna" uyan mesleklerden birine sahibim. İşte tamamen sosyal çevreyle alakalı da, taşrada yaşayan akrablarımın nasıl bir çevesi var, o çevreden öğretmen çıkar mı, çıkarsa bana uyar mı... bu hususlardan hakkında hiçbir bilgim yok. Sadece ümit ediyorum şu an. Ama açıkçası 32 yaşında olmak sadece "ümit etmekle" yetinmemeyi gerektiriyor, aktif bir dabranış içine girmek istiyorum. Eğer akrabalarım bana öğretmen bir kız bulamayacaksa -ki dediğim gibi bulmalarını istemeyeceğim- bu hayalimden vazgeçip başka niteliklerde kızlar düşünmeye başlayacağım.
Bol şans diliyorum tamamen çevreyle alakalı çevrende istemediğin kadar eğitimci bar mesela bana çok normal geliyor elbet herkesin tanıdığı vardır