Arkadaşlar. Ben bir müslümanım ELHAMDULİLLAH. Sevgilim dediğim insan ALEVİ ve yakın zamanda sözlenmeyi düşünüyoruz. İnsanlar alevileri neden sevmezler. Uzun uzun kısa cevaplar vermeden açıklama yapar mısınız lütfen? Birde çocuğumuz olunca ne olacak diye sordum. İstediğini olacak, Onun tercihi dedi bana. Ailemde karşı gelmedi. Bira babamla sürtüştük aklında soru işaretleri var. Neden Alevileri sevmez insanlar?
Cevabın nedir?
Arkadaşın yazdığı şeyde yanlış anlamalar olmuş arkadaş ben alevileri sevmiyorum dememiş neden alevileri sevmezler demiş.2 ciddi düşündüğüm kız arkadaşım aleviydi evlenmeyi düşünüyorduk onlardan mezhepten dolayı ayrılmadık yanlış anlama olmasın alevilleride severim ben sadece neden sevmezler dediği için yorum yapayım. Kandil günü masada karışık otururken berat kandiliydi akşam bazı arkadaşlar namaza gidecekti masadaki bir alevi arkadaşımız çok ters bir laf etti ortam buz gibi soğudu bakın genelleme yapmıyorum yanlış anlamayın ben gördüklerimi yazıyorum bazıları ciddi derecede ateist ve dinini yaşamak isteyenlerle dalga geçip hor görüyorlar buda sorun oluşturabiliyor. İkincisi yine genelleme yapamam buda gördüğüm kızıda erkeğide içkiye acayip düşkün kızlarının bile bu kadar alkol alıp rahat olması eğer biraz mutasıpsanız ters gelebiliyor. Bir arkadaş bektaş velinin şiirini yanlış anlayıp bizim orucumuz tutuldu namazımız kılındı şeklinde saçma bir laf etmişti kerbela zamanı böyle bişey olduğunu sanıyor ve malesef çok komik duruma düşmüştü. Benim gördüğüm bikaç şey bunlar kimse yanlış anlamasın lütfen yazdıklarımı arkadaşın sorusunun kendimce cevabını verdim
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 835 cevap paylaştı.
+1 yılbir çok alevi arkadaşım var, hatta en yakın arkadaşım alevi, çok iyi insanlar. bekardım, dedim ki arkadaşıma sizden bir kız yok mu evleneyim çünkü seviyorum alevileri, verdiği cevap çok ilginçti, aynen şöyle: kardeşim seni sever sayarız, ancak başlarda tatlı gelebilir, ileride sıkıntı yaşamanız muhtemel dedi, sebep olarak ise inançta doğan farklılıkları gösterdi, mesela sen ramazanda oruş tutacaksın kalk sahura diyeceksin, biraz yaşın ilerledi mi camiye gideceksin oda cem evine, bir süre sonra sıkıntılar doğmaya başlayacak daha önce yaşadık dedi. adam haklı.
anlayacağın senin durumda buna benziyor, evlilik sadece kişlerle yapılmıyor. yine çok sevdiğim bir abim alevi karısı sünni, bayramları ayrı geçiriyorlar, davul bile dengi dengine, ya sen ona uyacaksın ya da o sana ki bu mümkün değil,
son olarak aşağıda okuduğum bazı yorumlarda alevilerin katledildiği yönünde, tarih duygusallıkla okunmaz, tebrizde katledilen sünniler her zaman unutulur nedense. bir iktidar savaşını alevi sünni katlimına dönüştürmemek gerek.20 Yorumla
Aleviler 2ye ayrılır hz. aliyi son peygamber diye kabul edenler yani hz. muhammedin degilde onun geldigini dusunenler bide hz. aliyi ornek alanlar olarak ayrılır hz. aliyi ornek alanlar onun gibi yasayanlar genelde namazlı abdestli bir cok sunniden iyidir ama hz. aliyi peygamber kabul edenler byle degildir pek insanlar kendi gorusunden olmayanları hep kucuk gorurler yani yoldan gecen her kapali bayan sunni degil alevide olabilir alevi ile musluman arasinda bir fark yok alevilik tarikat gibidir mesela süleymancıların suleyman efendiyi kadriler sanırm abdulkadir geylaniyi mahmutcular aziz mahmut hudayiyi nurcu cemaati bedduzaman said nursiyi örnek aldığı gibi onlarda hz. aliyi ornek aliyo tabi peygamber kabul edenler gunaha girer
04 Yorumla- +1 yıl
Hz. ali yi Son peygamber goren yok atma
- +1 yıl
Şimdi kardeşim ben aleviyim ve Aleviliği canı pahasına bağlı biriyim şimdi seninle kısa bir özet geçelim hz. Ali kimdir önce onu bilmem gerek hz. Ali Peygamber Efendimizin amcasının oğlu ve dağmadıdır ilk Müslümanlığı kabul edendir hz. Ali allahın aslanıdır zülfikar allahın kılıcıdır kim olursa olsun hz. Ali'ye onun yolunda yürüyen ehlibeytine kötü gözle bakarsa o peygamber efendimizin soyunu inkar etmiş olandır senin için demiyorum yalnış anlama ama bu yazdığımı okuyun ve örnek alın derim bende namazımı kılarım Allah korkum vardır peygamber efendimi canım pahasına severim aslında Alevilik tamda budur ben hz. Ali nin torunuyum müslümanlık için Allah için Muhammed efendimiz için canımın kanımın son damlasına kadar savaşırım
Ya Allah ya Muhammed ya Ali
Irkçı değilim eşit nefret ediyorum herşeyden
02 Yorumla
Soran+1 yılne hoş..
- +1 yıl
uzun zaman olmuş. Ayrıldınız mı? Evlendiniz mi?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
43Cevap
+1 yılAlevilerin bir kusuru yoktur aslında boku atmaya çalışırlar. Mesela dinsiz derler kendi dindarlarını görüyoruz ülkeyi soydu oçları neyse biri benim yanımda laf edemez Alevileri sevmezse de sıktırsin gitsin başka yerde sevmesin. peşin edit :en delikanlı insanlarıdır türkiyenin Aleviler
151 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim yorumunuz için..
Alevileri din düşmanı gibi gördükleri için sevmiyorlar. Bizim birkaç aile dostumuz var ve aleviler. Sağ olsunlar bize karşı çok iyilerdir, çocukluğumdan beri gidip gelirim. Çoğu akrabamdan daha yakındırlar. İnsan karşısındaki kişi ile bir uyum yakalarsa gerisi hikaye. Alevi, laz vs hepimiz aynıyız, böyle saçmalıklara kapılıp ayrımcılık yapanlara bakma, aranızda sıkıntı yoksa takmayacaksın.
52 Yorumla
Soran+1 yılyorumunuz için tesekkur ederim..
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes kendi çıkarlarına gore biseyler anlatır. Ama soyle söyleyeyim. Aleviler değişir. Ayni Sünniler gibi. Namazlarını kilan oruclarini tutan da vardir. Ayni sunnilerina bazilarinda oldugu gibi namaz kilmayan da vardir. Onları musluman olarak gormeyenler bile var mesela. Aleviler de müslümandır kimse bos bos konuşmasın simdi burda. Alevi çok arkadaşım oldu. Kimsenin bir çıkari olduğunu görmedim kötülüklerini bilmem yani. Kardesimi bile onlar camiye alıştırdılar. Hepsini aynı torbaya koymamak lazım genelleme yapmamak lazım. Kimseyi alevi sunni laz cerkez diye ayirmayalim. Hepsi insan. Onemli olan adam olmalari insan olmalari değil mi? Sen mutluluğuna bakacaksin alevimi sunni mi olduguna değil. Seviyorsan evleneceksin. burada yazilanlarla yolundan geri dönme bence. Umarım mutlu olursunuz :)
12 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah, amin diyelim.. :(
Cevap sahibi+1 yılRahat ol sen canını sıkacak bisey yok bizden daha güvenilirler değer verirler sevdiklerine merak etme aklında şüphe kalmasın :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak kardeşim su yazdıklarımı iyi oku ve iyi anlamaya çalış. Bende bir aleviyim. Alevilerin iyiside vardı kötüsüde vardır. Yani demek istediğim hepimiz insanız. Genelleme yapmak çok yanlıs olur bu durumda değil mi? ^^ Eğer onu sevdiğinden eminsen ilerde bir sorun olacagını sanmıyorum. Aleviler genelde yanlıs yapmazlar. İnsanları severler, insanlara değer verirler. Bu yüzden aleviler hemen ölür karsısındakini öldürmek istemedikleri için. Eline diline ve beline sadık ol anlayısı vardır. demek istediğimi sen anlamıssındır umarım :)
Not; Bende bir aleviyim ama yabancı bir sevgilim var.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1. Sevgilin Allaha inanıyormu, mslümanlığın gerektirdiği şeyleri yapıyormu
2. Müslümanlık ve ibadetler hayatının neresinde, senin için mühimmi?
Bu ikisini bilmeden cevap veremem...
Farzediyorum ki, sen ibadetlerini yerine getiren bir kızsın. Sevgilin de getirmiyor. Bu durumda evlillik zor, dediğin gibi çocuk olduğu zaman neye göre yetişecek? Müslümanlığı tanıyarak mı yoksa hiç tanımadan mı? Bunlar önemli şeyler, ileride de problem yaratabilir. Ha dersen ki, onun inancı beni ilgilendirmez, bana saygı duysun karışmasın yeter, o durumda sen bilirsin. Ama ben geçmişte evlenmek isteyen birisini istememiştim, çocuk her açıdan iyiydi ve anlaşmıştık. Ama ramazanda bile rakı içerdi, bu da bana gelmez. Anlatabildim umarım?00 Yorumlagerçekçi bir gözle bakmak gerekirse, genelde sevmeyen kişinin içinde yetiştiği aile ve çevredir aslında. özellikle yeterince eğitim almamış, okumayan, kendini geliştirmeyen insanlar ailelerinden gördükleri nefreti bir sonraki kuşağa taşımakta ve bu nefreti nedenini dahi bilmeksizin körüklemekteler. bunu sadece alevileri sevmemek için değil tüm ırkçı yaklaşımlar için de genelleyebiliriz tabi.
21 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınız, teşekkür ederim güzel yorumunuz için..
+1 yılHiç sözlenme ben bir aleviyim ve sen bugün sevgilim alevi böyle böyle diye buraya yqzabiliyosan Belli ki onu zerre sevmiyosun ve ona inanmıyosun eğer ki ona inansaydın senin dinin suyun buyun sonucu ne olur diye düşünmezdin ama düşünmüşsün halbuki bir yuva kurabilmek için karşında ki insanın adam olması yeterli olmalı efendi aklı başında haysiyetli olması yeter ama sana yetmiyo galiba ve emin ol sevgilin de bir şeylerin sorun olabileceğini göze almış ama sen emin değilsin ve aklın karışık sadece sevgiline üzülüyorum hiç haberi yok belki bu fikirde olduğundan bilse yıkılır bence Allah gönlüne göre versin
20 Yorumlasenin işin zor we baya bir zorlu süreç seni bekliyor ben mezhep ayrımı yapmam yapılmasınada karşıyım lakin çewremdeki alewilerin çogu biz sunniye hanefiye kız wermeyiz onlardan kız alırız ama onlara kız wermeyiz e sonra oruç tutamaz namaz kılamaz bizimle beraber cem ewine gelecek mecbur şeklinde konuşmaları war
02 Yorumla
Soran+1 yıleyvah eyvah :((
- +1 yıl
sen hiç alewilerin hanefiye sunniye şafiye kız werdiğini duydunmu ben duymadım çewremdekilerde wermeyiz kız alırız ama kız wermeyiz onların kızlarınıda alewi meshebine katmak için derler eskiden alewi bir kız sewdim kızda beni sewdi senin için kapanırım namaz kılar oruç tutarım dedi sülalesi ortalıgı yangın yerine çewirdi o öz abisi olacak karaktersiz öyle bişey söylediki hemde kendi kardeşi için sana werecegime ben kendim alırım koynuma dedi o an şurumu kaybetdim ne diyon l*n sen şerefsiz dedim wurdum abisini , atdılar beni ceza ewine
Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. sevilcek alevi var sevilmeyecek alevi var çok çeşitli aleviler sünnilerde öyle sünni var alkolik sünni var 5 vakit namazında. ama hani dinini bilen hz peygambere küfür etmeyen hz aliyi peygamber görmeyen bir aleviyse mutluysanda evlen ama dediğim gibi çatışma olcaksa evlenmen mantıksız olur. yarın cocunuz olur o der ben haydar koyacam sen dersin ahmet olsun olmaz.
02 Yorumla
Soran+1 yılçok kafam karışık ya..
Aleviler Ön yargıyla yaklaşan içi boş sıradan cahil insanlar, tarafından sevilmez; Ancak bu tip insanların Alevilere herhangi bir zararı dokunmaz. Yaptıkları, yapacakları tek şey, arkalarından atıp tutmak. Hepsi bundan ibaret.
Aleviler, Kendini dindar zanneden, dini işlerine geldiği oranda kullanan münafıklar tarafından sevilmez.
Onlar 14 yaşındaki kızı cinsel bir obje olarak görüp dördüncü eş olarak almayı kendilerine hak olduğunu iddia ederler; Aleviler 14 yaşındaki kızı çocuk olarak görür ve onu yokluklar içinde okula göndermeye çalışır.
hak yemez haram yemez insan öldürmezler !!!00 Yorumla
+1 yılOlayin ustunden bir sene gecmis ama ben yazmak istedim. Ben bir aleviyim ve bu yobaz insanlarin yorumlarini gorunce cildirdim. Gusul abdestimi de alirim namazda kilarim hz. Muhammed (sav) tabiki bizimde peygamberimiz. Acaba sevgilin hangi memleketin alevisi bilmiyorum. Ben sivasliyim her insanin iyisi ve kotusu vardir bizim kizlari sunniye verdigimizde mutlaka bosanirlar cunku cocugun ailesi dindar bir gelin ister cocuklarini oyle yetistirsin diye ama biz bir sunni kizi aldigimizda asla o sunni dye ustune gitmeyiz kizi basimiza tac yapariz ayrimcilik yoktur bizde rahat rahat namazinida kilarsin saygida kusur etmezler bunuda birileri okur burada insallah
20 YorumlaAynı durumu bende yasadim erkek arkadasim aleviydi biz bunu sorun etmedik ama benim ailem kesinlikle olmaz diyordu cocugumuz olursada her iki meshepi ogrenek buyuyecekti taki yeni alevi arkadaslar edinenen kadar ben ailemi karsima almaya hazirken yeni tanisitigi insanlar yuzunden siz biz diye ayrim yapmaya basladi ve bu yuzden cok kirildim ve bes yillil iliskim bitti
00 YorumlaMutluluklar buraya yazman bile mantıksız ama genelde yaşantıları farklıdır inançlarıda zayıftır ondan olsa gerek ama herşey bir yana insanlık söz konusu olunca gerisi faso fiso. uzun ilişki etabınıda tamamladıysanız sıkıntı olacagını sanmyorum. tekrar mutluluklar.
00 Yorumlaailesi alevi biri olarak tarafsızca şunu söyleyeblirim.. tanıdığım akrabalar arkadaşlar dahil harika insanlardır ama dini hayatları, eğer sen kendininkine dikkat ediyorsan batar yani sana, özleri iyidir çalmazlar çırpmazlar güvenilir insanlardır aile ilişkileri kuvvetlidir ve kadınlarına çok değer verirler.. sadece dini yönden (o da hepsi bir değildir) farklılıkları vardır daha rahat olabilirler olay bu
21 YorumlaArkadasim sen herseyden once hayatina bir insan bir es aliyosun takilip kaldigin konuya bak ya. kiz arkadasina acidim acaba oda sen sunnisin die oyle dusunuyormudur yoksa seni kosulsuz sartsiz seviyormudur. sen bunlara takildiysan ayip edersin sevgine askina cunku askin sevginin sayginin alevisi sunnisi hıristiyani olmaz.
22 Yorumla
Soran+1 yılbu dusuneler insandan insana değisir ben hrıstıyan olan bırıyle evlenmem kendı dınımden asırı uzak bırıyle olmam
:) 4 yıl alevılerle yasadım bir tane kötüsüne denk gelmedim. Mezhebe göre ayrım yapmak yanlıs. Sonucta oda müslüman sende müslümansın kım ne derse desin birbirinizin inancına karısmadıgınız sürece bu konuda bı sıkıntı yasamazsınız benım cok arkadasım var sünni alevi evli. Hanefi alevi evli hiçte sıkıntı yok bence sende takılma buna fazlaa ;))
22 Yorumla
Soran+1 yılne kadar güzel ne hoş, keşke kimse kimseyi ayırmasa..
Boyle bir cahillik var mı ya sevmez felan ya siz nasil insansiniz niye sevmesinler bende aleviyim erkek arkadasimda aleviyiydi en namualu insanlar alevilerden cikar kurban olun siz alevilere
42 Yorumla
Soran+1 yılsevmiyorlar işte.. kime bahsetsem hep bir ön yargı ne yapayım :(
Soran+1 yılama ben takmamaya çalışıyorum..
- Aile & Toplum konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılAleviler müslüman degil mi... ben severim.. kotudur diye nitelendirdigim olmadi. gayet iyi insanlar.
38 Yorumla
Soran+1 yılgüzel yorumunuz için teşekkür ederim..
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim ama aleviligi mezhep diye biliyorum ben yanlis miyim.
- +1 yıl
Hak mezhepler 4 tanedır ıstedıgın yerden arastırabılırsın hanefı hambelı malıkı safı
Alevılık hak mezhep degıldır - +1 yıl
@Felicity123 biliyorum ama oyle biliyorum... onemli olan müslümanlik oldugu icin mezheplerin bu kadar ayrim olarak ortaya cikmasi ne bileyim... uzucu
- +1 yıl
Mezhepler arası ayrım yok normalde mezheplerde en fazla bırı kan abdestı bozar der bı hadıse dyanarak dıgerı baska hadıse ayete dayanarak kan bozmaz der anladın mı fıkıh konularında ayrıma duserker ıkı tarafta muslumandır ıkısınınde dedıgı dogrudur yalnız bız bırını uygulayabılırız ama bu alevılık hasa peygamberımızı red edıyolar hz alıye peygamberlık gelcektı ama cebraıl karıstırdı muhammede goturdu dıyolar hasa kuranda kac yerde HZ Muhabbedın peygamber oldugu yazıyo ayetı red etmektır bu ve dınden cıkarsın
- +1 yıl
@Felicity123 cogu alevi oyle degil diye biliyorum en azindan benim tanidiklarim ayrim derken. yani bu alevleri. sevlmesin dislansin gibi bir ayrim ki bunub oldugi belli arkadasin sordugu sorudan. boyle sorunlar yasaniyor demek istedim
- +1 yıl
Benımde alevı arkadaslarım oldu gayette ıyılerdı dıslanmaları tarftarı degılım sonucta bı cogu alevı aılelerde dogduklarından buna ınanıyolar bılınclendırmek lazım ıtmek kakmak yerıne
- +1 yıl
@Felicity123 bencede.. oylle. bir arkadasim alevi oldugu icin tanismakta cekinmisti. birisi ozellikle belirtmisti.. birisi aleviyim ama muslumanim diye altini cizmisti zor seyler bunlar. yasadiklari ggordugu tavirlar gibi.
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bazı aleviler aleviliği yanlış tanıtıyor kimi hz Ali ye peygamber diyor kimi içki haram değil diyor bunlarla birebir karşılaşmasam yazmadım bunun gibi bir kaç şey daha bu yüzden insanlarda ister istemez ön yargı oluşuyor
22 Yorumla
Soran+1 yılyorumunuz için teşekkür ederim :(
Gizli Üye(36-45)+1 yılBak Aleviler arasinda cok farkliliklar var ama genelde olumsuzluklari dusunuyorlar insanlar bilmedigi seyleri elestrmemeli bnimde sevgilim ole daha acmadik ailelere onlarda alevi dsnda istemiyorlar bn arastrdim biraz bak mesela bazi aleviler hz. Muhammedi kabul etmediklerini soyluyo icki var Namaz yok kurandaki bazi ayetler bizim degil deniyo ve ayetlerden biri yalanlansa dinden ckliyo tabi bu bazi aleviler icin gecerli ama sen aileni bilgilendir insanlar bilmediklerini elestrrler hep…
03 Yorumla
Soran+1 yılailem biliyor.. müslümanlar namazında niyazındalar allah hayırlısını nasip etsin diyorlar..
Cevap sahibi+1 yılBak ne guzel namaz kiliyorlar mis sevgilimin ailesi kilmiyo ali sehit edildi diye mismis… Ailene bole seylerden bahset namaz kildiklarindan falan zamanla ailenin on yargisi kirilir… merak etme tanistikca konustukca duzelir bu.. sana imrendim :))) iyi alevilere dusmussun benim isim coook zor… ;)
Soran+1 yılben bahsediyorum zaten sevgilimlede konuşuyoruz bu konuları.. ailem asla kötü şekilde yaklaşmadı.. sevdiğimi biliyorlar
+1 yılAsla oyle bisey yapmadim. bana gore insanlar iyi ve kotu diye ikiye ayrilir. kotuleri kimse sevmez! Sirf alevi diye ayrimcilik yapanlara yaziklar olsun!
11 Yorumla
Soran+1 yılöyle haklısınız.. :(
Aile & Toplum konusunda 16,2b cevap paylaştı. Yanılıyorsun aleviler sevilir.. Sunniler sevilmiyor genelde.
63 Yorumla
Soran+1 yılhep bir ön yargı yorumlarıda okursanız.
+1 yılkim demiş gayet severiz aleviler dürüst insanlardır temiz insanlardır. kürtleri sevmiyorum ama
61 Yorumla
Soran+1 yılhep bir ön yargı görüyorum bu durum canımı sıkıyor..
İnsanlar alevileri sever. Ama iyi egitim alamamis, dini bilgisi kulaktan dolma olanlar sevmez. Onlar sevmese de olur
81 Yorumla
Soran+1 yılanlıyorum yorumunuz için teşekkürler
Alevi bir çocuk bana ne küfürler etti şimdi anlatsam miden bulanır onlar dinine imanına küfür eden insanlar.. nefret ederim alevilerin hepsi mi böyle olur? kardeşim edep dersi almaları lazım ama edepsizler hepsi..
016 Yorumla
Soran+1 yılof of.. kafam çok karışık ya ALLAH kahretmesin.. acaba gönül gözüm kapalı mıda gerçeğini göremiyorum?
- +1 yıl
* oc
Soran+1 yılkime diyorsunuz ya siz? @linkerboy
Soran+1 yıl@linkerboy başkasıyla karıştırıyorsunuz siz
Soran+1 yıl@linkerboy ALLAH korusun aman sakin ya ltfen..
- +1 yıl
Bir gidin be ! Bende aleviyim. Iyisi var kotusu var. Adam olani var. Alevileri bir haşa musluman olmayan gibi goruyorsubuz. ELHAMDURILLAH muslumanim . Tek fark hz. Aliye sevgi duymamiz. Bu yani. Herkes doğmadan once turk, kurt, laz, alevi olarak dogma sansini elde eymiyor.
Allah elhamdülillah nidalarını bir yana bırak sen başta...
Alevi Müslüman değil mi?
Nasıl bir zihniyete sahipsin.42 Yorumla
Soran+1 yılne demek bir kenara bırakayım ne olduğumu söyledim aleviliğin farklı lduğunu herkes biliyor saçmalamayın ya yürü git kızım işine defol konumdan
- +1 yıl
bir sensin Müslüman sen önce ön yargılarını kaldır ve düşüncelerini olgunlaştır sonra evlilik düşün.
İşine gelmediği zaman git burdan vs.
Herkesin neyi bildiği belli.
Yazık karşında ki insana senin gibi bir zihniyete sahip biriyle hayat kuracak.
Yine de senin gibileri görsem de, insana insan demek gerek (zor olsada kabullenmek ) diyorum.
Elhamdülillah müslümanım ve geleneğim& göreneğim çağdaş bir aleviyim.
Aleviden aleviye fark var ne kadar dinle alakalı olmasalarda onlarında kendi inançları var ve gerçekten inançlarına saygılı olanlar kalitesini de ortaya koyuyorlar. yaşadıgım semt %60 alevi ve bir kısmı çok kaliteli ve samimi insanlar komşularımız da öyle ellerinde büyüdüm. Ama diger kısıma lanet olsun adamlar ne saygı ne örf ne başka birşey tamamen inançsız tamamen pislik. Allah ıslah etsin.
00 Yorumla
+1 yılBen aleviyim. Etrafımda herkes de bilir bu durumu. Yolunu ayıranlar oldu tabii ki. Bu dediğinin sebebi aramızdaki bazı çakma aleviler. Bunlar aleviliği farklı bir din gibi gösteriyorlar. Bunun için.
41 Yorumla
Soran+1 yılanladım teşekkür ederim güzel yorumunuz için.. artık ağlama noktasındayım bu ayrımcılık olayı yüzünden ve ön yargı yüzünden..
Müslümanlıkta oluşmuş bir yargıdır bu, insanları dinine , hatta mezhepine göre yargılarlar. İslam tarihinde de hep olmuştur zaten bu mezhep savaşları, sonradan ortaya çıkmış en ufak kutsallığı olmayan bir şeyi kutsallık sayan insanlar oldukça da devam edecektir bu durum.
01 Yorumla
Soran+1 yılçok kötü ve çıkmazlara sürükleyen bir konu malesef.
+1 yılKizilbaslar aleviler islamda ehlisunnet gibi inanmiyorsa hristiyan ve yahudiden daha kafir sayılır. Çünkü kendilerini İslam'ın içinde gösterip İslam'ı tahrif etmeye çalışan dinsizlerdir aleviler. Bı müslüman kız ise herhangi bir müslüman olmayan biri ile evlenemez
21 Yorumla- +1 yıl
Alevilerin olduğu yerde
Zulüm olmaz
Hırsızlık olmaz
Kafa kesmek olmaz
Ailesine sapkınlık olmaz
Hainlik olmaz
Puştluk olmaz
Doğaya zarar vermek olmaz
Hayvana eziyet olmaz...
Bunlara uyan isterse uzaylı olsun baş göz üzerine
Şimdi size soruyorum bunlara dikkat eden toplum uzaylı olsa ne zararı dokunabilir
Elhamdülllüüahuuaahuvağooo deyip her türlü pisliği yaptıktan sonra müslüman olsan ne yazar papaz olsan ne çıkar✌️
+1 yılBen hicbi insan ayrimi yapmam kurt olsun turk olsun alevi olsun. Alevi arkadaslarmda var ama evlencegim insanin alevi olmasini istemem sevmedigimden degl yanls anlaslmasn sadece görüşler farkli ilerde sorun olabilir benm icin o yuzden istemem
02 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim, doğru düşünüyorsunuz öyle öylede aşk, sevgi insanın gönül gözünü kapatıyor ilerde çekmem inşallah :(
- +1 yıl
InsAllah. Keske insanlar bole parca parca bolunmesede guzelce yasayip gitsek ama iste durum bu malesef :)
Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı. Sevilmemek değil bu kabul görmemektir. Müslümanlar insana insan olduğu için değer vermiyorlar. Hadi taşlayın beni.
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle soruyu sorma tarzın iyi değil sen elhamdüllilah müslümansız ya bizler neyiz bizlerde müslümanın Peygamberimiz Hz Muhammed (s. a. a. v) bizler sadece Hz Ali (a. s ) sevgisi vardın çünkü peygamber efendimiz Ali'yi sevşn dedi ben kimin mevlası isem Ali'de onun mevlasıdır
00 Yorumlabenim çok yakın arkadaşlarım alevi ve hiç bir kötülüklerini görmedim onlarda müslüman ama işte hz aliye olan inançları daha fazla
01 Yorumla
Soran+1 yılanlıyorum teşekkür ederim..
Şahsen BEN alevileri sevmem. Çünkü kültür bilmezler, goministlerdir, vb vb vb, içkicidirler, osmanliyi sevmezler vesale vesale. kürt, alevi bunlari hiç sevmem.
116 Yorumla
Soran+1 yılof of... sevgilim farklı ama bu dediklerinize uygun bir çok özelliğide var aklım çok karışık çok..
- +1 yıl
Kızım sana bak vakit ayırıyom. Kıymetini bil. aleviler koyu osmanli düşmanidirlar, Atatürküde <3 sevmezler ama piyon niyetine kullanip, seviyormuş gibi gözükürler, goministdirler. İçkiyi su niyetine içerler. Sana rahatlikla mini etek giydirebilr. Sokakta dolastirabilir. Aklin varsa evlenme. Niye dersen sana cok çektirir. Şimdi sana canim cicim der. Ama evlendikten sonra ve cocugunda olduktan sonra canini çokvyanar. Aklin varsa milliyetçi biriyle evlen. Sagci yqni. Ama yinede seb bilin. Bu alevileri kisaca özetlersek gezi arkindakilerrr diye biliriz
Soran+1 yılşöyle bir durum varki benim sevgilimde aşırı atatürkçü elinde bile gazi atatürk yazıyor arabasında filanda atatürk simgeleri var
- +1 yıl
Mahsus Atatürkü <3 sahipleniyorlarrrr. Yalan. Atatürk <3 kim bunlar kim. Ben sana diyecegimi dedim. Rahatlikla içki içmek, kari kizlarla daha cok hasir neşir olmak icin bir de rahat giyinmek icin acik, sacik vb vb. Yani anlayacagin bunlar Atatürkü <3 sevmiyor ama menfaatlerden türü seviyormus gibi gözükürler. Ben Atatürkü <3 bilmesem bunlar yüzünden sevmezdim.
Soran+1 yılof of... kahroluyorum ağlamak istiyorum yaa.! :(
- +1 yıl
Ben şimdilik kaçar. Ama eğer evlenipte bir de çocuğun olup babanin evine dönersen diyecek sözüm yok. Bak ben koyu Türk milliyetçisiyim. Siyaseti çok severim. ilgilenirim. BEN iki oy kullandim ikisinide tayyibe attim. bir bildigim var demek ki. Gezi parkindakilerin coğu aleviydi. Polise tas atan, devleti karistirmaya kalkan. Aklin varsa uzak dur ondan. Evlendikten sonra her sey farkli olurrr. Kuranini zoe okursun biraz evinde vb vb aklin varsa mhpli, akpli, bir sevgili bul. Baban ne diyor pwki bu işe.
- +1 yıl
Hiç bir psikoloğa gitmeyi düşündün mü?
- +1 yıl
Ruh hastası yorumlarına güldüm 😄 sana beyin nakli yapılmalı acilen. Mustafa Kemal Atatürk’ü severiz, sen bize mi anlatıyorsun? İstiklal için savaşmış bir adam, kalkmış mini etek giydirirler yok içki içerler diye Alevileri eleştirip, Atatürkü de piyon diye kullanıyorlar, Atatürkü tanıyorum diyor. Ulan bu ülkeye Cumhuriyeti, istiklali getiren adam Atatürk. En çok senin zihniyetini sevmeyen adam. Öyle olsayfı kız çocukları hala okuma yazma bilmeyecek, peçeyle dolaşacaklardı. Bir de Atatürkü ağzına maşa edip, o pis düzenbaz oyunlar türeten zihniyle Atatürk sevgimizi nasıl yormuş bak bak. Sen ne anlarsın sevgiden. Kokuşmuş beyin. Ağ tutmuş beynini temize çekmeli.
- +1 yıl
Bir de Türkçe yazabilsen.
- +1 yıl
@Hidrofobik Bok atacak bir şey bulamayınca Türkçe yazsaydın. Sana Türkçe dersini okullar’da sadece Sunni mezhebe bağlı kişiler mi verdiler? Ülkenin geri kalanında böyle bir durum söz konusu değil. Arabistanda yaşıyor olabilirsin, bu önermenden hareketle. Arap kırmasısın muhtemelen. kardeşim seni
- +1 yıl
Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı. Ben çok severim :) Onlar olmasa müzik olmaz ya ülkede
30 YorumlaBu sorunun cevabını burada alman imkansız, o öyle bu şöyle derler dururlar, onlarca alevi arkadaşım oldu, ailece ziyaretlerine gittik, tatil yaptık, hiçbirinden kötülük görmedim ve bence kendin yorumla karar ver.
04 Yorumla
Soran+1 yılkafamı çok karıştırıyor çevremdekiler, burası dahada karıştırdı.
Soran+1 yılteşekkür ederim güzel yorumunuz için..
+1 yılbana din farketmez heleki müslüman sunni bir ülkede bu kadar çok kötü kişiyi gördükten sonra, şahsa bakarım.
01 Yorumla
Soran+1 yılanlıyorum gayet güzel..
Aile & Toplum konusunda 490 cevap paylaştı. Bende aleviyim... bizi tarih boyunca sevmediler katlettiler... Şimdi mi sevecekler
74 Yorumla
Soran+1 yıl:(( çok üzülüyorum bu durumlara...
+1 yılGenellemesek. İnsanların aleviliği yanlış bilmeleri ve yanlış yansıtmalar. Karalama politikası. Hele şu an ki siyaset yok mu.
00 YorumlaSevmemek icin herkesin bir sebebi var dusunsem bende bulurum ama cok iyi gecindigim ve bana yardimci olan alevi arkadaslarimda var
01 Yorumla
Soran+1 yıltesekkur ederim yorumunuz için çok kötü hissediyorum ağlıycak gibiyim..
+1 yılsenin sevdiğin inandığın peygamberi red ediyo gusul abdesti almıyo ve peygamberimizi red ettiklerinden müslüman değiller ve dinimizce müslüman olmayan biriyle evlenemezsin haramdır
06 Yorumla
Soran+1 yıl:(( çok kötüyüm ölmek istiyorum resmen piskolojim alt üst durumda.. müslüman olmasını isticem yoksa sorun olacak aramızda gün geçtikce bu konu kafamda büyük darbe oluşturuyor
- +1 yıl
alevilerin hepsi bir değildir ayrıca gusul de alırlar elin batılısı bile seviştikten sonra bir girip su dökünüyor, peygamberi reddeden ya da hz Ali yi yanlış pozisyona sokmaları bazılarında var ama genelini de kapsamaz bu, her mezhepte görüşte uçlar vardır bu biraz kendini bilmekle alakalı konuyu bilmeyen saçmalar çünkü
- +1 yıl
Ben alevıler kotudur demıyorum benımde alevı tanıdıgım var arkadasım ve gayette sevıyorum ama peygamberımızı red ettıklerınden uzgunum musluman sayılmıyolar hak mezhep degıl onlarınkı kulaktan dolma seyler degıl bu bı gercek
- +1 yıl
Soyle bı dıp notta gecmek ıstıyorum gercek alevıler kuranıda peygamberımızıde kabul ederler ıbadetlerı aynı bızım gıbıdır sadece hz alıyı ayrı bı seveler sevgılın hangılerınden onu ogrenmen lazım
- +1 yıl
Peygamberi red mi ediyorlar
Hastamisin kizim Sen
Allah muhammed Ali diyorlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlevileri sevmeyen "insanlar" önce kendilerini sorgulasınlar. 5 vakit namazını kılan sünni kahve köşesinde küfürlü küfürlü konuşuyor buna ne demeli
32 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınız , çok haklısınız
Cevap sahibi+1 yılbu devirde din kalmadı güvende kalmadı insanları dinine göre seçmeyin derim akıl ve mantığınızı kullanarak seçin
benim de alevi sevgilim oldu diniyle ilgili bir sorunum yoktu. Ama bazıları var işte kendilerini zincirler dövüyorlar falan :S
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlevi olmalarıyla alakalı değil ama bende pek sevmiyorum, tanıdığım bir çok alevi var hepsi bencil davrandı
01 Yorumla
Soran+1 yılof of :((
Lisede alevi kızlar doluydu sınıfta cingözdü hepsii ;)
10 Yorumla
+1 yılönyargılar. türk ve sünni değilsen hep bir önyargı vardır.
00 Yorumla
+1 yılHerkesi bosver ilerde sen sorun yaparsn emin ol o seni seviyosa dogru yoldan gitmelidir
02 Yorumla
Soran+1 yılah ah ne diyeyimki.. RABBİM hayırlısıysa sürdürsün. yok değilse vazgeçirsin gönlümü.
- +1 yıl
Cok b. tan bir durum sonu iyi olmcak gbi bir arkdamdan blyrm hayrlisi simdlik ani yasamani tavsiye ederim dostum
Aksine alevileri cok seviyorum evlenirsem esim alevi olsun isterdim :D
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaleviler namaz kılmaz ve birbirleriyle namus olayları olmaz kızları küçük yaşlarda zorla tecavüz ederler kimin kiminle olduğu belli olmaz onlarda sapıkça yani
111 Yorumla- +1 yıl
Manyak misin a. m. k? :D cocuk gibi bide buna inanmış. Yok alice in wonderland
Cevap sahibi+1 yılsonuçta geçersiz bir mezhep ve hepsi cehenneme gider
- +1 yıl
tecavüz yok ta namus diyede bir şey yok. kısmen haklısın. namaz kılmazlar o da doğru.
- +1 yıl
lütfedip gizli kullanıcı kimliğinden çıkar mısın... sadece oturup konuşalım şu konuyu... sen yazdıkların kadar gayri ahlaki bir durum olduğuna inanabiliyor musun dünyada... küçük yaşlardaki kıza tecavüz ne demek, bu kadar mı saygınlığınızı yitirdiniz, bu kadar mı adice bir düşünce yerleşebiliyor kafana... aleviler namaz kılmaz diye birşey yok, ibadette farklılıklar olabilir ancak isteyen alevi namaz kılıyor, isteyen sunni nasıl namaz kılıyorsa... yazıklar olsun sizin gibi insnalara... küçük kızlara tecavüz ediyorlar ne demek, alevileri kötülemek için bu kadar mı yozlaştınız...
Cevap sahibi+1 yıldüğünlerde herkes birbirini s*kmiyor mu, kaç tane ufak kız sırf bu yüzden sevgilisinden ayrılıyor, akdenizin doğusundakiler için diyorum, istanbula gelip adam olmuşlarsa ona bişey demem
- +1 yıl
seni gebertesim var gizli kullanıcı
Cevap sahibi+1 yıltamam neyse günaha girmeyelim yanlış biliyorsam öğretin
Soran+1 yılLütfen ama bu kadar ileri gitmeyin :(
+1 yılyahu ben anlamıyorum bu işleri bilmem ayrım falan. bu kadar zamandır tanıdığım arkadaşlarim var pek çoğuda alevi. daha çok seviyorum onları. mutlu olun ☺☺
10 Yorumla
+1 yılbunun tek bir açıklaması var o da YOBAZ olduğu için.
10 YorumlaSen bnce aleviyle evlenme o adamda da az bişey akıl olsa sunni bir kızla evlenmez.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:S ne desem bilemedim şimdi..
Bu ülkede herkes bir birini sewer. Ortaligi karistiran kişiler ancak eleştiriler.
01 Yorumla
Soran+1 yılgüzel yorumunuz için teşekkürler, haklısınız.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"İnsanlar" Alevileri sever dostum, insan olan her türlü ayrımcılığa ırkçılığa ve mezhepçiliğe karşıdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimki ateist önemli olan insanlikk dürüstlük allah katinda en değerli olan şey budur
02 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınız :(
Cevap sahibi+1 yılBence ayrim yapmak çok günah allah istemiş o ailede dünyaya gelmiş ne yapabilir ki
Aleviler hz. Aliyi peygamber bilir. Sence daha fazla aciklamaya gerek var mı
03 YorumlaAlevilerde müslüman bu 1
Sevmeyen senin ailen bu 2
Her irk din mezzhep kendince harikadir yargilamak anlamsiz bu da 300 YorumlaÇünkü Aziz Nesin haklı.. %60 olayı :)
36 Yorumla
Soran+1 yılaçar mısınız biraz
Soran+1 yıltesekkur ederim,, @aerolite sizinde dahil oldugunuz kesin kendini yüksek gören herkes aptaldır sizin gibi.
Knk ben aleviyim biz normal insanız bunu bil yere bizde müslümanız aslında bilmeyenlere diyim yani
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Devamını Gör(52)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem