yani çoğu yerde yatak odasını kız evi alır ama bizde oğlan evi alır yatak odasını , lakin bunun yerine bütün küçük ev aletleriyle birlikte bütün büyük küçük beyaz eşyaları da kız evi alır mesela.. ama sizin olay başka sizde kız evi yatak odası almasına rağmen almıyor sanırım ailen ve başka şeylerde almıyorlar sanırım o hâlde oğlan tarafından da en pahalılarını istemeyecekler hiç bişey almıyorsa net bu ne yani şimdi neyse ama sen şanslısın nişanlın sana destek bak ne güzel moral vermiş sen sıkma canını düzeninizi kurun ödenir hepsi netice de aslında dinimizde yuva kuran bir çift veya aileleri vs zorlaştırmamaları makbul böyle şeyleri ama hiç birimiz maalesef buna uyamıyoruz haliyle.. inşaAllah her şey gönlünce olur mutlu huzurlu yuvan olur :)
Yörelere göre değişir yaşadığım yerde evi ortak kurarlar, mutfak, yatak odası, beyaz eşya, halı perde kız tarafına aittir, salon takımı, oturma odası erkek tarafına aittir.
Ben nişanlının babana ailene karşı olan tutumunu h beğenmedim, sende de hata var nasıl olurda aileni böyle küçümsemesine izin verirsin. Ben burdan çok kırıldım üzüldüm. Alınca başına kakarsa anan babandır He der geçersin, yarın kocan kakarsa ne diyeceksin. Anan baban sana hiç bir şey almadı dediğinde zoruna gitmeyecek mi? Bir yuva bir aile kuruyorsanız eğer önce ailelerinize saygı duymayı öğrenin.
Benim kaç yıllık eşim babama karşı ağzını açamaz müsaade etmem, ona bu hakkı tanımadım tanımam.
Orasını bilemem inşallah mutlu olursun ama kendini maddi anlamda sıkma lütfen rızık Allahtan geliyor bir şekilde yuvanı kurarsın umarım ama ne olursa olsun anne baban için kimsenin böyle konuşmasına izin vermemen gerektiğini düşünüyorum