Antidepresan kullananlara sormak istiyorum. Antidepresanlar duyguları köreltiyor mu?

İnternette karşılaştığım bir yazı dikkatimi çekti;

"...Enerji artışı, hiperaktivite, sevdiğini kollama, kıskanma hayvanlarda ve insanlarda görülen aşkın ortak özellikleri arasında yer alıyor. Tüm bunlar romantik aşkın fizyolojisi dahilinde vücudunuzda bulunan dopamin, nöropinefrin ve seratonin isimli kimyasal maddelerinin miktarına bağlı olarak şekilleniyor. Örneğin ilk iki madde yükseldiğinde, enerji ve heyecan artışı, uykusuzluk, hiperaktivite, iştahsızlık durumları ortaya çıkıyor.

Vücudunuzdaki seratonin azaldığında ise saplantısal olarak bir şeye (aşık olduğunuz kişiye) bağlanıyorsunuz. Orta beyinde bulunan Beta-feniletilamin (FEA) maddesi ise aşık olmayı tetikliyor ve çikolatada bol miktarda bulunuyor. Kötü bir haber ise antidepresanların bu maddeyi yok ettiği yolunda. "

bir süre lustral kullanmıştım. emin olamıyorum bir türlü. sizce antidepresanların birisine aşık olmamıza, birisini sevmemize etkisi var mı? cinsel isteği körelttiğini biliyorum sadece. ve insanı duygusuzlaştırdığını. bu durumda aşık olmamızı engellemesi bir şekilde mümkün olabilir mi?

ek not: lustral'ı bıraktıktan kısa bir süre sonra bir kızı sevmeye başlamıştım. aynı zamanda kız da antidepresan kullanıyordu ve ne yaparsam yapayım bir türlü etkileyemedim onu. düşünüyorum acaba bütün suç antidepresanda mı diye :D
Güncellemeler
+1 yıl
kizlarsoruyor.com'u anlayamıyorum.

"Antidepresan kullananlara sormak istiyorum." yazıyorum. devamını "Antidepresanlar duyguları köreltiyor mu?" diye tamamlıyor. duyguları körelttiğini ben de biliyorum herhalde. "aşık olmada etkisi nedir?". asıl sorum bu.
Antidepresan kullananlara sormak istiyorum. Antidepresanlar duyguları köreltiyor mu?