Merhaba arkadaşlar. Bir yılı geçen bir ilişkim var, üniversite öğrencisiyiz ikimiz de. Ben çerkes bir polis kızıyım, babam 30 seneye yakındır terörle mücadelede çalışıyor. Erkek arkadaşım Diyarbakırlı. Birbirimizi gerçekten çok seviyoruz, ben ondan başkasının yanında uyuyamam, başkasını tutup da babamın karşısına çıkaramam. Ailesiyle ilgili de hiçbir sorunum yok, gayet gelişmiş kendilerini yetiştirmiş, anlayışlı insanlar. Bizimkilerin de öyle olduğunu sanıyodum taki babam bizi öğrenene kadar. Bir şekilde öğrenmiş ve tepkisi beklediğimden büyük oldu. Nasıl kabullendiricem, nasıl ortayı bulucam bilmiyorum. Ailemden olmak, onlara sırtımı dönmek istemiyorum. Gerçi tek istemeyen babam, annem tanıyor, seviyor da gayet. Ondan olmak hiç istemiyorum. Onda gerçekten sevdadan daha fazlası var. Vazgeçme gibi bir seçeneğim yok bile, gerçekten seviyorum. İşin kötüsü, onun karakterinde, onun kadar onurlu, gururlu, ailesine düşkün, sorumluluk sahibi, aklı başında bir insan daha asla tanıyamam. Bunu babama nasıl kabul ettirebilirim, nasıl bir yol izlemem gerekiyo, babama ne demem gerekiyo ikna edebilmem için? Yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?
Cevabın nedir?
+1 yılDünya senden olmayanlarla hoştur. Onların sana verdiği ilimlerle, kıymetlerle, gönüllerle hoştur. Sadece senin gibiler değil, senden olmayanda çok yaşasın ki, sen de yaşa…l
Hele bir de onun gözünden gör şu fani dünyayı…
Herkes beyaz olsa o zaman beyazı fark edemesin ki değil mi? Veyahut da siyah…
Beyaz en güzel siyahta belli eder kendini…
Beni ben yapan yegâne şey, benden olmayandır. O yoksa sen de yoksun…
Ne anlamın kalır ne rengin belli olur ne de tadın...
Bunu yaz bir kagida ver babana. Ve kusura bakma özür dileyerek şunu söylemek zorunda hissediyorum kendimi. Eğer senin baban insanları ırk. dil. din gibi sıfatlar yüzünden ayiriyorsa kusura bakma ama senin baban 5 para etmez. Eğer boyleyse ama yanlis anlama. Ama bana sanki babanın içindeki korkunun çocugun kürt olmasi değil de babanın kürtlere kötülük yapmis olmasi. Uzak bir ihtimal degil biraz mantikli düşün. Baban onlara kötülük yapmis ve bugün kizini onlardan birine vermek istemez. Çünkü gazetelerde ve dünya medyasında çok gördük terörle mücadelede olanların o halka neler yaptigini.03 Yorumla
Soran+1 yılDediğin çok farklı boyutta bişey. Biz iki insandan bahsediyoruz sadece. Daha önce de belirtmiştim; babam kürtlüğünü değil, kürtlerin yaşam tarzını kabullenemediği için bu tavrı sergiliyo bence. Yani çok kürt arkadaşı var adamın, sevdiği kürt var sevmediği kürt var. Onun derdi, önyargısı bana zarar verebileceğini düşünmesi. Bunu siyasi açıdan değil de bireysel veya toplumsal açıdan görmek lazım. Adam kürtler hakkında en kötü örnek olarak boşanmak isteyen kadınlara neler yaptıklarından falan bahsediyo. Anlatabildimmi bilmiyorum ama durum bu, kendisi siyasi bir insan değil çünkü, ne belli bir görüşe körü körüne inanır, ne diğerine karşı gelir, daha siyasi parti taraftarı olmayan bir adamdan da böyle bir mantık bekleyemem açıkçası
- +1 yıl
Güzel kardeşim hangi devirde yasiyoruz. Ben 3 yildir kürt coğrafyasında öğretmenlik yapıyorum. Boşanma orani yok denecek kadar az. Bunun nedeni kadina bisi yaptiklarindan değil. Namus ve şeref kavramı onlar için biraz daha ileri boyutta. Yani boşanma oraninin arttigi yerlere bir bak istersen. kimin eli kimin cebinde belli değil. Onun dişinda erkek de aldatmaz kolay kolay. Onun dişinda bu bölgelere bir bak istersen huzur evi batida her ilde bir tane varken ve çoğu doluyken koca doğu bölgesinde diyarbakirda tek var. O da yüzde yirmisi dolu. Yani bu bölge insani değerlerine ve anne babalarına düşkün. Bir insanin kötülüklerini saymak kolaydır. Ama yaptiklari iyi şeyler de var. Emin ol yarin siz evlendiginizde babanın kalacak yeri olmazsa esin olacak o insan babani huzur evine gondertmez. Aile yapilariniz degerleriniz farklı olabilir buna birssey diyemem. Ama sonuç itibari ile sevginin önune çekilecek bir set değildir bu anlattiklarin. Baban bugün var yarin yok.
- +1 yıl
Seni sonsuza dek koruyup kollayamaz. Baban iyiliğini düşündüğü için illa ki boyle davranmistir. Yani karsi cikmis olabilir bu acidan. Ama diğer taraftan bir bak bence. Hani boşanan kadina neler yapıyorsun diyorsun ya. Bak iste baban da daha eevlenmemiş kadina neler yapıyor yani sana. Babanın yaptigi seni kaybetmeden bu ise engel olmak hepsi bu. Bunu basarmis da gördüğüm kadarıyla. Çok güzel mantiga bürümüş. Sende yemissin. Afiyet seker bal olsun. Ne diyeyim hakkinizda hayirlisini temenni etmekten başka.
En İyi Cevaplar
+1 yılAilenle bu konuda zıtlaşma sakın. Onları üzme, karşına alma. İnsan evladının kötülüğünü istemez, bunu aklından bir an olsun çıkarma. Kendine ve onlara zaman tanı. Bu süre içerisinde agresifleşme, farklılaşma. Panik yapma, paniğe neden olma. Önce kendin o genci iyice tanı, okulunu bu arada sakın aksatma. Sen kendin onu tanırsın, geçen sürede kendini tanırsın ve üniversite okuyan bir birey olarak ailen zaman içerisinde tutumunu değiştirebilir. Bunun için zaman gerekli, sana güvenmeleri gerekli, o gence ve ailesine güvenmeleri gerekli. Ailene kızma, senin iyiliğini istiyorlar. Korkuyorlar mutsuz olmandan, pişman olmandan, vs.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaban gayet haklı. Ayrıca virgül kullanmasını öğren, ''Ailem, kürt olduğu içi sevdiğim çocuğu istemiyor'' şeklinde yazacaksın. Öbür türlü ''ailem kürt olduğu için'' yani senin ailen kürtmüş gibi anlaşılıyor.
73 Yorumla
Soran+1 yılKes sesini git başımdan.
Cevap sahibi+1 yılTürkçe öğretiyoruz fena mı
Ailende herseyi anlatabilecgn yakin oldugun biriyle tanistir sevgilini. o kisi Sana destk olur ve aileni ikna etmeye yardim eder. herkzin iyiside var kotusude var ama malesef herkz oyle dusunemiyr
23 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle, haklısın belki de öyle yapmam gerekiyo. Onun da annesinin ailesi hiç istememiş zamanında babasını kürt olduğu için. Dayısı arkalarında durmuş, onun sayesinde evlenebilmişler
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
32Cevap
valla eğer çocuk dediğin gibiyse ve adamsa seni bırakması lazım. Baban büyük ihtimalle karşılaştığı pislikleri hatırlayarak elemana o gözle bakıyor ve emin ol kendisi olmasa bile ailesinde o pisliğe bulaşmış insanlar muhakkak var. yani ön yargılı olmasının yanında kesinlikle haklı olduğu hususlar var, eğer çocuk seni gerçekten seviyorsa gururunu bir kenara bırakmalı ve bir şekilde babanla oturup konuşmalı, babanın diyebileceklerini hazmetmeli ki bunu yapacak yüreği olduğunu sanmıyorum. Yani alttan alması gereken çocuk baban değil, çünkü seni isteyen o, gerçekten seni seviyorsa bazı şeyleri dinleyebilmeli. Sakın kaçayım falan deme, kimse seni babanın ananın sevdiği kadar sevemez, sonra affederler deme, ailenin şerefini iki paralık etme. Çocuk iyi olsa bile ailesi farklı olabilir ve bunu sadece birlikte yaşadığın zaman anlayabilrisin ve bir erkek gerektiğinde ailesine karşı durabilmeli ama anladığım cocukta öyle bir yapı zaten yok yani kaçarsan ve ailesi ile sorun yaşarsan ne dönecek yerin olur nede seni koruyacak biri. Kaçma olayına niye girdim çünkü siz kadınlar biraz laf meclisten dışarı salak oluyorsunuz gönül davalarında duygusal bakıyorsunuz olaylara sonrasında hep siz üzülüyorsunuz. Dediğim gibi çocuk seni gerçekten seviyorsa babanla konuşmalı, gerekirse gururunu düşünmemeli, ailesini bir şekilde ikna etmeli yok eğer bunları yapmıyorsa sende yol ver gitsin.
13 Yorumla
Soran+1 yılNelerden bahsediyosun anlamıyorum, yürekli değil falan nasıl karar verdin bunlara? Sevgilime kalsa şu an tanışmaya gelir babamla. Can atıyo babamı tanışmaya ikna etmem için neden bahsediyosum sen? Önce benim bir konuşmam gerekiyo babamla farkındaysan, ne saçma sapan cümleler bunlar ya.
Soran+1 yılOk.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende Arabım ne yalan söyleleyim o kadar kalleş gördükki devletin ekmeğini yiyerek devlete ihanet eden şimdi bunu yapan bir kaç ermeni dönmesi için bütün krütleri genellemek doru değil. Ama babanda biliyor onları. Cahilin biri seni üzerse ne yapsın baban ağzı yanmış kim bilir neler görmüştür. Birde gerçekten çok tecrübelidir babalar bu konuda. kür diye demiyorum on numara tertemiz kürt arkadaşalrım kardeşlerimde oldu. Ama dikkat etmelisin. Sonuçta kendisini gizleyen bazı psililerde çıkıyor. Aileni üzmemelisin. Bir kız ailesini terkedip evden kaçmış sevdiği kürt pkklı çıkmış üstüne kıza eziyetler etmişler evde Türkçe konuşmasını bile yasaklamışalr. Böyle bir cahille olman yerine hiç evlenme sevme üzül daha iyi. Ama bu çocuk garklı diyorsan anneni babanı ikna etmek için ona şans verebilrisin
02 Yorumla
Soran+1 yılYa bu çocuk kürt kültürüyle yetişmiş bile diyemem doğma büyüme istanbullu. Kaldı ki ailesi gayet medeni insanlar, yurt dışında okuyan kızları var sülalesinde, öyle gerici olan insanlar değiller.
Cevap sahibi+1 yılcanım yanlış anlama ama herkes soyuna çeker :D
Kardeşim Umarım sevginiz Evlilikle sonuçlanır.. Yalnız bak bende diyarbakır'lı bir birey olarak sana şu kadarını diyim senin durumunu bende daha önce yaşadım !!! kızın babası assubaydı ve benimle hiç geçinemezdi neyse zamana bırakayım dedim belki şu asalak beni tanımaya çalışır diye düşündüm, iyide düşünmüşüm ve kızın babası beni aradı numaramı nerden bulmuşsa gel konuşacaz dedi gelemem işim var dedim hem sen kürtlerle oturmuyordun dedim gel dedi konuşalım yine git, falan neyse gittim baktım cellali cellali bana dönerek kızıma birşey olursa senin 7 ceddini yakarım falan !!! bende dedim ki bu süre zarfında o kıza birşey yaptıysan ben senin 7 ceddini yakarım binlerce akrabam var :) :) neyse tırstı yok dedi evladıma ne yapabilirim falan dedi :) :) şimdi ise nişanlıyız ve evleri ile karşı karşıya oturuyoruz bazen babasının yanında öyle bir sarılıyorum ki babası kuduruyo resmen :D :D :D Bu arada 2 ay sonra düğünümüz olucak kır düğünü türkçe kürtçe bütün halaylar çalacak :D :D
21 Yorumla- +1 yıl
Iyi hikaye :)
Benimde babam zaza annem Türk. Diyarbakır ve izmirden. Gayet de mutlular. Bu şekilde bir sürü insan var. Annemin ailesi istemiyormus basta sonra ikna olmuşlar. Bir süre sonra sevgilini düzgün bir şekilde babanin karsisina getir muhabbet etsinler. Onunla ne kadar mutlu olduğunu vs. Babana anlat. Baban seni zaten çok seviyorsa dayanamaz. Baba yüreği bu :D
12 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel söyledin, inşallah öyle olur. Çünkü birbirlerine çok benziyolar, fikirleri de benziyo. Sırf kürt olduğu için, elinde olmadan kazandığı kimliği için ondan vazgeçmem gibi bir durum çok saçma, inşallah öyle olur, çok üzülüyoruz ikimiz de bu duruma çünkü
Çocuk & Ebeveyn konusunda 478 cevap paylaştı. bu kadin milleti hep boyle, tecrubesiz zamanlarinda en ufak dil dokmeye hemen yelkenler suya iner, seviyom falan filan. o kadar katledilen kadin sanki biliyordu basina gelecekleri, onun gercek yuzunu gormek istiyorsan, got evlen, 2-3 yila gercek yuzunu gormeye baslarsin, fakat 2 el defo olarak hayata sifirdan baslarsin, tabi o zaman pesini birakirsa
08 Yorumla- +1 yıl
aman sakın ha sen evlendiğin eşine böyle davranma buların bilincindesin madem ;)
- +1 yıl
Iyi insan kotu insan cok farketmiyor turk kurt arasinda, ama, kurtler daha kinci, eziliyoz olduruluyoz diye, bir cok turku katlettigini de goruyoruz malesef, keske benim cahilligimle is bitseydi, o cinayetler islenmeseydi. turkun de manyagi manyaktir onu aklayamaz kimse ama, kurtler siddette 1-2 derece daha sorunlu oluyor geneli, "Melek’i ‘Ev kokmasın’ diye tuvalette yatırmışlar - Son Dakika Flaş Haberler" www.cnnturk.com/.../meleki-olume-goturen-surec-mahkemenin-gerekceli-kararinda-ortaya-cikti
- +1 yıl
Cok, ben takilmamaya calisirim boyle seylere. Annadolu cografyasinda veya ortadogu diyelim, genomu %90 kusur ortak, %2-3 fark icin birbirimize dusman goruyoruz. Her gun medya da cinayet haberlerinden gina geldi. Bu ulkenin sorunu, gercek solcunun olmayisi, aslinda herkes fasist, kimi turk fasisti, kimi kurt fasisti, kimi alevi kimi sunni, gercek solculugu gorebilsek is cozulecek
- +1 yıl
Malesef bizim anadolu cografyasi ahlak anlayisi problemli. Gunumuzde gecmise kiyasla cok buyuk erozyon var, hak hukuk lafta, uzak durmaya calisirim risk grubundan, turku kurdu cok farki yok yontemleri farkli biraz, problem cikarsa ve dahil olmak zorunda kalirsam, hedefimde olanin vay haline ;) sukur elimiz yavan degiliz. Benim anlatmak istedigim, Allahin insana tum canlilara verdigi bir can hakki ve serefi var, ona saygi duyulmali, 3 gunluk fani dunya da neden elindeki sefil guce guvenip, sonsuz hayatı cope atarlar. Bir anda yikabilirsin, ama yenisini bizlere on yillara maliyeti olabilir
yani ilk başta aklına bile getirmek istemeyecek baban ama sen onun en kıymetlisisin bakacak ki seviyorsun bakacak ki çocuk iyi biri daha fazla dayanamayacak.. sen sadece ben bu adamı seviyormuyum mücadele etmeye değer mi ona karar ver sonrası kolay :)
02 Yorumla
Soran+1 yılYa o kadar içimi rahatlattn ki :) bune değmeyecek birisi olsa asla babamın karşısına bile çıkarmam, annemle konuştuğumuzda o da senin gibi söyledi, inşallah haklı çıkarsınız çok teşekkür ederiim :)
Kızım ben baban,
Beni dinlemeyip forumlarda cevap aradığını bildiğin için buradan sana yazıyorum. arkadaşlar senin oğlanın dayısının evine baskına gitti. 200 gr eroin ve mühimmat çıktı. Ben seni şubeden helal süt emmiş bir delikanlıya verecem. Polis karısı olacaksın.32 Yorumla
Soran+1 yılKomiksin dimi sen
Evlenerek büyük bir hata yapmış olursun. Ancak görünen o ki bu büyük hataya düşmeye inanılmaz heveslisin.
Baban 30 yıldır kürtler ile içli dışlı olarak onları yeterince tanımıştır herhalde değil mi?
Babanın sesine kulak ver.22 Yorumla
Soran+1 yılBabam kürtlerle çalıştı, erkek arkadaşımla ya da ailesiyle değil. O bile sizin kadar genelleme yapıp geri kafalı davranmıyo.
+1 yılAzeriden paranın cecenden canını kurtlerdende karını saklayacaksin yakışıyor mu sana polis ki işin ve ilerde büyük sorun olacak BDP pkk eylemlerinde oy verirken ailesi kendine çekecek seni doğacak çocuğunuzun ismi helal mi olacak Rojin mi ben hepsini kesme taraftarının sen eğlenelim diyosun o kadar meraklı isen evlenmeye Şahin k ile evlen onla evlenme
27 Yorumla
Soran+1 yılBdp yi karıştırma, ben de oyumu onlara vermekten çekinmiyorum.
- +1 yıl
Mk terörist köpekleri ula it bile ekmek yediği yeri biliyor doyumsuz sefiller
- +1 yıl
Babanın emeğine yazık seninde
- +1 yıl
Ayak yapma martaval oluyosun bölücü apo nun g veren p içleri İsrail'in yaptığını doğru buldum coluk çocuk demeden kessekte sorunuz sopunuz kurusa kürt ismi bile kro deterjan markası gibi
Olmadi kac ikna oluyomu olmuyomu kahrolsun ayrimcilik kahrolsun rasistlik hepimizin kanıda ayni renk gozyaslarida beden yapisida bu adaletsizlik deyilde ne ayrica belirtim ben kürtte deyilim insani insandan ayirmak haksizlik deyilde ne Allah beyaz üzümü yaratti kirmiziyida sekeri yaratti tuzuda tatliyi yaratti eksiyide bu tatli ise bu eksi olmazmi neyse
20 Yorumla
+1 yılÖncelikle ön yargılarımızdan arınmalıyız toplum olarak bunu yapmamız, yapabilmemiz lâzım babana söyle Peygamber Efendimiz "sevenleri birbirleri ile evlendiriniz " buyurmuşlar. Bunlar gibi örnekler çok hem hor görmek ayrımcılık yapanlardan Allah hoşnut olmaz böyle konuş baban ile
01 Yorumla
Soran+1 yılBunları o bizden iyi biliyo, doğru söylüyosun. Kendisi korktuğu kadar çevresinden de korkuyo, ne derler, insanlar nasıl tepki verir kokusu da var. Toplumun ön yargılarını aşması lazım. İnşallah göz önünde bulundurur bunları da
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılyani senin çok güzel bir ilişkin var. ama baban terörle mücadelede olduğu için. bir ön yargıda var. o psikolojiyle hareket etmektedir. çok kürt arkadaşlarım var gayet iyiler. hiç sıkıntı olmuyor. hepsini olumsuz bakmak doğr değil. ama yinede sevgilinde sende babanla konuşma şansınız varsa belkide ön yargıları kırılır. sende daha mutlu olursun.
12 Yorumla
Soran+1 yılİşte böyle yaklaşsa keşke. Babam anlayışsız bir adam değil kesinlikle, bunu biliyorum. Bu yaz kız kıza bodruma gitmemize bile izin vericek kadar bana güvendiğini biliyorum. Ama şu var, korktuğunu düşünüyorum. Evet ilişkim de gerçekten çok güzel, herşey yolunda. Ben zaten babamın yüzünü kara çıkarıcak birini hayatıma almam ki erkek arkadaşım da onun içini rahatlatıcak biri. Ama babam kürt olduğu için ön yargılı davranıyo, tanıştırmaya konuşturmaya cesaret edemiyorum derdim o işte
- +1 yıl
Bu konuda annen nasıl yaklaşıyor. annende destek çıkarsa belki biraz daha yumuşar. en azında tanımak ister belki içi rahatlar.
Madem çok seviyorsun Sende bizim direk a Planına es geçerek direk b planını uygulanacak yani sevdiğine kaçacaksın. Not : direk geçişler Diyarbakır'a has bir uygulamadır... :)
01 Yorumla
Soran+1 yılHahaha, babamla tanıştırmadan, fikrini almadan kaçmanın anlamı yok ki :D tanısın belki sever, ki büyük ihtimal. İlla hayır derse tamam b planı yani napalım
+1 yılöncelikle her kürt terörist değildir. baban mesleğinden dolayı hassaslaşmış sanırım. yaşam tarzlarını görüşlerini vs anlat babana normal vatandaş olduklarını
26 Yorumla
Soran+1 yılKültür farkı onu korkutan. Terörist biriyle kalkıp ben de evlenmem o da bunu biliyo. Onun korkusu farklı kültür, farklı hayat tarzı. Önceden hep insan olsun önemli olan insanlık derdi. Şimdi kendinden olucak çerkes olucak deyip duruyo. Napıcağımı bilmiyorum
- +1 yıl
hmm şimdi anladım. siz çerkessiniz baban da çerkes istiyo. eh baban istiyo diye evlencek değilsin ya. sen kültür farkını göze almışsın baban mecbur kabullencek. annen ikna etsin söyle
Soran+1 yılAnnem da karışmaz ki öyle işlere. Ya şöyle. Amcam alevi bir kız aldı diye bütün sülale şaf ettiğinde amcamın arkasında sadece babam vardı. Dediği tek şey de " aleviyse alevi, onu istiyo napıyım kardeşimden mi oluyım" cümlesiydi. Yani bu kadar anlayışsız biri değil. Ne kadar kararlı olduğumu görünce mecbur kabul edicek. Ama nasıl içini rahat ettiririm, hani içi rahat olsun istiyorum, kötü bişey yapmadığımı anlasın istiyorum.
- +1 yıl
annen karışmak zorunda. yani eşiyle konuşamıyo mu. eğer böyle önemli bir olayda karışmıyosa bir gariplik var. çerkesler dışardan insan pek istemiyo sanırım dimi. ya tabii ki sen kötü bişey yapmıyosun. baban sadece ilerde sen sıkıntı çekersin kültürden dolayı diye telaşlanmış. babanla anıştır başlangıç olarak hiç olmadı belki kafasındaki gibi bir model olmadığını görür
Soran+1 yılBenim de istediğim bu. Babamla tanışsa sorun kalmıcak. Ama cesaret edemiyorum. Ya galiba benim babamı karşıma alıp her şeyi anlatmam gerekiyo. Böyle olmıcak çünkü, ben onun ilk gözağrısıyım. Benimle adam gibi konuşmuyo bile.
- +1 yıl
dışardan birini istemiyo çünkü ondan diye tahmin ediyorum. sana bişey söyliyim bence baban kültürden ziyade aynı kökenli biri olmadığı için kızgın sana. eğer öyleyse tanışsa sorun büyür biliyon mu
Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı. Resmen gözün boyanmış gibi çocuktan vazgeçme seçeneğini yokedip ailene bir şekilde yedirmeyi düşünüyosun. Aynı evde kalmadan kimseyi adam gibi tanıyamazsın. Bende babanın görüşündeyim halamın kızına bakarak söylüyorum ki, umarım pişman olmazsın.
11 YorumlaEvlen kizzim evlen diyarbakirada yerles bir teroriste bize karsi sen yetistir bir kursunda sen sık bize ne kadar kurtculuk yapmiyor desende onda yoksa mutlaka cocugunda olur asli aslina nesli nesline ceker...
31 Yorumla
+1 yılYavrum senin yapıcağın olay annene yanaşmak annen babanı yumuşatır... babanda zamanla anlar.. Babalar kızlarını zaten paylaşamaz.. belki onu bahane etmiştir :)
00 YorumlaBende cerkesim halam kurt birisiyle evlendi evlatliktan reddedildi aileni karsina alma. dogru bir davranis degil ama sonucta ailen istemezse mutlu olamazsiniz
22 Yorumla
Soran+1 yılBabam beni asla reddetmez, bundan adım gibi eminim. Ben illa dersem kabullenir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaban gece gündüz terörle mücadele ediyor ve biliyorsun ki mücadrle ettiği şahısların hemen hemen hepsi kürt vatanımızı milletimizi bölmeye calisiyorlar babanin kabul etmemekte hakli vazgec bu sevdadan vazgecmessen de baban hayatta yuzune bakmaz
310 Yorumla
Soran+1 yılYa bak bu düşünce öldürüyo beni. Kendisi kürt ama türkiyeyi benden çok daha sever. Bunları kabuş edin artık. Kaldı ki babamın derdi siyasi değil. Sevgilim alevi de olsaydı, laz da olsaydı aynı şeyi yapıcaktı. Kültür farkı diye bir olay var.
Cevap sahibi+1 yılBinlerce onbinlerece şehit verdik biz tamammı kalkipta bemim turk bayragimi diyarbakirda indirmeya kalkisiyorlar kimdi yine kurt yazik yazik ki polis evladisin sen baban yuzune bir sey soylemiyor senin simdi ne kadar uzuluyor bilemessin sen kulturu de bahane ediyorsun biri vatanima dil uzattimi yerimde duramam bogarim bogamassam bile
yanimdan kovarım
Soran+1 yılArkadaşım, birincisi siyaset yapmaya gelmedim. İkincisi senin dediklerine katılıyorum evet, vatanıma kimse dil uzatamaz. Ama asıl kafana şunu sokmalısın; bunları yapanlar teröristler, kürtler değil. Ve emin ol, senin milletini ülkenin bir yerine sıkıştırıp, dışlayıp, özgürlüklerini elinden alıp, insan olarak görmeyip, hor görselerdi sen de bunları yapardın. Çık git siyasi sorularda boy göster, benim derdim başımdan aşkın zaten bide senle uğraşamam.
Soran+1 yılYa git hadi ötede yap zırvalamanı hadi.
Cevap sahibi+1 yılBen babanla meslektaşım özel harekat timiyim yillardir gorev yaptigim yerler teror bolgeleridir daga cikiyorlar biz geldigimizi hisettikleri zaman evlerine giriyorlar halkin icindeler ve yüzde doksan beşide kürt :-)
Soran+1 yılAferin.
Cevap sahibi+1 yılİnan senin sevdiğin çocuğun kimlik bilgilerine baksam istihbarat bilgilerini alsam bağlantısı vardir kendisinde olmasa bile akrabalarindan cikar :-)
Soran+1 yılAferiiin.
Cevap sahibi+1 yılKarar senin kararin allah korusun senin dusuncende bir akrabam yakinum kizim olsaydi redderdim ben
Çocuk & Ebeveyn konusunda 503 cevap paylaştı. Bir Kürt olarak benim çevremde böyle durumlar çok oldu. Bizzat kuzenim bu durumda bütün aile kuzenimi çok seviyor bir tek baba yan çiziyor. Neyse sonuç olarak çevremde tanıdığım bütün babalar zamanla yumuşadılar baban da yumuşayacak başka çaresi yok
00 Yorumlababanın bir bildiği vardır bunu kimliği için söylemiyorum ama babaların büyüklerin bir bildiği vardır
05 Yorumla
Soran+1 yılOlmasa bu kadar dert etmezdim zaten. Ama ben de bir şey bilmeden babama getirmiyorum herhalde bu konuyu?
Soran+1 yılZaten ne kadar istediğimi görünce öğrenmek isticektir diye düşünüyorum. İlla ki tanımak ister yani kızının bu kadar ısrarcı olduğu insanı, ki tanıştıkları zaman sorun kalmıcak eminim. Dediğin gibi yapıcam. Zaten babama diklenemem ben ona saygım sonsuz, önce tabiki kızıcak, sinirlenicek, belki vazgeçirmeye çalışıcak. Ama ben konunun üstüne gittikçe pes edicek illa. Çok sağol gerçekteen
Soran+1 yılTamam çok teşekkürler tekrar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtler bizim dengimiz degil git bir Türkle evlen ve asil soyunu devam ettir.
25 Yorumla
Soran+1 yılBenim soyumun türklere dayandığını nerden çıkardın?
Cevap sahibi+1 yılKürt müsün?
Soran+1 yılÇerkezim. Tabiki türküm. Türkiye vatandaşıyım, bu topraklarda doğdum, büyüdüm, ölücem. Ama soyum çerkezlere dayanıyo.
+1 yılValla onlarin kültürleri okadar farkliki bence cok dogru yapiyor ailen
11 YorumlaNe dersen babana ikna edemezsin gibi gozukuyor intihar etmeye kalkis belki izin verirler
13 Yorumla
Soran+1 yılYapma bunu, moral vermiceksen kötü şeyler yazma. Destek olmıcaksan köstekte olma, babam biri için intihar ettiğimi öğrenirse asıl o zaman daha kötü olur.
- +1 yıl
Saçmalık. İnsanların mutsuz olmalarını, hayatlarının kararmasını mı istiyorsun?
Bence bunu kimse ne için olursa olsun yapmamalı.
Bu konuyla ilgili olarak söylüyorum ki, ailesinin o genci düşman bellemesini istiyorsa bunu yapsın. Ama eminim bunu istemiyordur.
+1 yılsakin ol ve fazla zıtlaşma baban ile. bence bir an önce o çok güvendiğin arkadaşını baban ile görüştür. inan bir çok şey değişir.
11 Yorumla
Soran+1 yılBabam bunu istemez işte, daha benimle konuşmaya bile cesaret edemiyo
Gizli Üye(36-45)+1 yılseni istemeye gelsinler
orada baban tanışınca düşüncesi değişir02 Yorumla
Soran+1 yılNaptın daha erken üniversitemiz var ne onlar gelir ne babam veriri
Cevap sahibi+1 yılozaman boş konuşuyorsun
4 sene sonra sor sorunu
Gizli Üye(30-35)+1 yılçocuğun aileside seni istemicek. bu kız kürt değil dicekler hep kendi tarafındna bakıyosun olaya. sanki karşı taraf masummuş gibi
21 Yorumla
Soran+1 yılKarşı tarafı tanıyorum, asıl kürt istemiyolar. Çerkes olduğumu biliyolar ve gayette istiyolar, seviyolar. Bence sen bilmeden konuşuyosun.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılYa ailen ya sevdigin aileni secersen veremden ölursun sevdigini secersen baban kaserden gider
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaban terörle mücadelede iyi tanımıştır onları araştırmıştır. vardır bildiği
26 Yorumla
Soran+1 yılOnları tanımış arkadaşım, teröristleri tanımış. Benim sevgilimi mi tanımış, sevgilimin ailesini mi tanımış, onların yaşam tarzlarını, düşüncelerini, insanlıklarını mı tanımış
Cevap sahibi+1 yılYa şöyle düşün bende terörle mücadele de bulundum. Ben senin arkadaşını bilmem ama baban onunla evlendiğinde nelerle karşılaşacağını biliyor. Akrabaları olsun vs mutlaka pkk sempatizanı akrabanız olacak. Babana saygı duy biraz
Soran+1 yılBenim babama saygım sonsuz. Ama insanlık denen bir kavram var, siz de buna saygı duyun biraz. Kürtse kürt çoğu çerkezden lazdan gürcüden azeriden daha iyi bir insansa, içi temizse, güvenilirse sadece soyu bunları siler mi yani, bu nasıl bir düşüncedir?
Cevap sahibi+1 yılİyi canım evlen sordun fikrimizi söyledik. Sen istedikten sonra çok da tın. Senin hayatın
Soran+1 yılAynen öyle.
+1 yılMERAK ETTİM AİLEN VERDİ Mİ SENİ EVLENDİNİZ Mİ NASIL OLDU BENDE Şu an AYNI SORUNU YAŞIYORUM?
20 YorumlaBende polis kiziyim sevdiğim diyarbakırlı 2 seneye yakındır çıkıyoruz aramızda çok büyük bir sevgi var ama istemiyor babam
10 Yorumla
+1 yılCocuk da kürt Niye bizim ailemiz kürt oldugu icin Kabul etmiyor felan diyosun
01 Yorumla
Soran+1 yılOf yanlış yazmışım, ailem çerkez, onu kürt olduğu için kabul etöiyo
Gizli Üye(30-35)+1 yılTerör örgütünden olmadığını söyle tabi değilse pkkyı destekliyorsa baban onu bir ayakta dürttsün
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence de ailen haklı. bu kafayla gidersen ilerde zararını da çekeceksin.
20 Yorumla
+1 yılHer zaman kaderde var imkansiz ask
15 Yorumla
Soran+1 yılİmkansız değil. Tanısa sevicek eminim, ön yargısını nasıl kırıcağımı düşünüyorum sadecee
- +1 yıl
Yapabileceğini tek şey önce annenle konuşmak olabilir. Annenden sonra babani ikna çabalarına giriş derim ben. Bilemiyorum durumun gerçekten zor.
Soran+1 yılAnnem tanıyo zaten, olmasın da demiyo inşallah der hep. Seviyo onu. Sorun babamda
- +1 yıl
Annenden de yardim alarak babanin karsisina geç ozaman
+1 yılailen kürtmü yoksa çerkez mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılÇerkesiz biz
- +1 yıl
e niye ozman Ailem kürt olduğu için sevdiğim çocuğu istemiyor yazdın? (bende çerkezim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılGörende Kürtleri düzgün birşey zanneder
39 Yorumla
Soran+1 yılSen çok düzgünsün herhalde, insanları genellemelerle önyargılarla dışlayan biri olarak hem de.
Cevap sahibi+1 yılEn iyi Kürt Ölü Kürt'tür. Aksini söyleyen it oğlu it ' tir...
Soran+1 yılHadi ordan
Cevap sahibi+1 yılAponun döllerinden oluşma Kürtler
Soran+1 yılSen kimin ırkçısısın acaba? Çık git sabah sabah deli etme insanı, senin kime ne faydan var da milleti soyuna ırkına kökenine göre dışlıyosun
Cevap sahibi+1 yılGün gelecek bütün kürtler boynu kesilip leşleri çöp konteynırlarında bulacaksınız.
Soran+1 yılAmin canım amin hadi
Şu an durumumuz ne aşırı merak ettim
00 Yorumla
+1 yılBabanı dinle
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaban hakli adam polis onunla ne isi var alla alla
22 Yorumla
Soran+1 yılKarakteri aynı, düşünceleri aynı. Sırf elinde olmayan bir kimlik yüzünden onunla işi yoksa kendisinde hata. Saçma sapan konuşmayın.
Devamını Gör(25)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası