Yine olsa eşinizi seçer misiniz sorusuna ben hayır diyorum. 2 buçuk aylık kızım var ama hayatımın hatasını yaptım. Kabul ediyorum. Eşimi size anlatsam yok artık dersiniz. Bi kere her şeyden önce eşim beni asla ailesine karşı savunmuyor. Çok yalan söylüyor ciddi ciddi yalanlar söylüyor. Anne babasını idare etmek için söylüyormuş öyle diyor kim bilir bana ne yalanlar söyledi diyor insan ister istemez. Asosyal adamın biri. Zorla yüzmeye, halısahada maça, kahveye, arkadaşları ile buluşmaya yolluyorum. Tek sevdiği şey evde yatmak, elinde telefon oyun, ağzında sigara, tv de Leyla ile Mecnun izlemek. Defalarca kavga ile söyledim tatlı dille söyledim gram değişim yok. Ben evlenmeden önce gezen biriydim şimdi 2 yıllık evliyim Bi kere arkadaşım geldi Bi kere de ben çıktım onda da kırk kere aradı görüntülü aradı burnumdan getirdi. Şimdi bahanesi de var kızım var küçük gitme Bi yere diyo. Zaten gelen de yok. Hasret kaldım insan görmeye. Evlenmeden önce hayalim eşimle gezmek, birlikte bazı geceler dışarı çıkmak bazen balkonda sohbet edip içmek ama Bi gün zorla çıkardım balkona hep bahanesi var. TV de birlikte zevk alacağımız şeyler izleyelim diyorum Bi iki zap yapıyo tekrar Leyla ile Mecnunu açıyo. Zaten yatak odası hayatımız sıfır. Evlendik hamile kaldım en son o zaman işte. Gün içinde aklına getirecek şeyler yapıyorum ama gram olsun anlamıyor yapmak istemiyor gece sarılıp uyuyor sadece her hangi bir sorunu yok bu arada sabah abdest almaya üşeniyormuş. Kısaca hayatımız bu kadar. En fazla yaptığımız değişiklik bime şoka bir şey gelmiş mi diye kızımızı arabasına koyup gitmek oluyor. Aynı şehirde ailelerimiz var bebek küçük olduğu için onlar da çok sık gidip gelemiyor. Eşimin kardeşinin haftaya düğünü var başka şehire gidecek gitmeden eşiyle davet edelim ya da Bi yere oturmaya gidelim dedim hee bakarız dedi. O kadar pişmanım ki keşke en başa dönme şansım olsaydı. Var mı sizinde böyle bir durum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 965 cevap paylaştı.
+1 yıl1. Şikayetlerin yerine çözümleri koymaya odaklanmak
Tüm şikayetçi olduğunuz konuların bir listesini yapın. Karşılarına da ne kadar süredir bu konudan şikayetçi olduğunuzu yazın. Sonra kendinize sorun, “bu kafa haliyle, yarı hasta mı yaşamak istiyorum, yoksa problemlerime bir çözüm mü bulmak istiyorum?” Çözüm bulmak istediğiniz ve dikkatinizi çözüme yönelttiğiniz anda, bir şeylerin değişmeye, dönüşmeye başladığını fark edeceksiniz.
2. Hayata inanmak ve güvenmek
İşler ters gittiğinde, aslında hayat bize yamuk yapmıyor. Ya görmemiz gereken bir şeyi yıllarca görmedik ve mesajı daha yüksek bir sesle veriyor, ya da ödememiz gereken bir bedel vardı, onu ödüyoruz. Gevşeyin! Hayat sizi çok seviyor J Onun tek istediği sizin gerçek mutluluğu yakalamanız. Bunun için de işaretler veriyor. Hayatla bu iletişiminiz cevaplara götürecek sizi.
3. “Ben ne istiyorum?”, “Neye ihtiyacım var?” sorularını sıklıkla kendine sormak ve alınan cevapların gereğini yapmak
Bu sorular, insanı kendine döndüren kilit sorular. Çoğu zaman gerçekten neye ihtiyacımız olduğunu dinlemeden, haldır haldır koşturuyoruz. Bu koşturmanın sonu, elbette başta yorgunluktan, devamında sürmenaja kadar gidebiliyor. Oysa bu sorular, bir durup ihtiyaçlarınızı karşıladığınız takdirde uzun vadede çok daha faydalı olmanızı sağlıyor.
4. Düzenli olarak meditasyon yapmak
Art of Living’in kurucusu Sri Sri Ravi Shankar “meditasyon, mutlu olma kararlılığıdır” diyor. Meditasyon, kendinizi dinleyip, daha kolay duymanıza, kendinizle ilgili pek çok şeyi fark etmenize ve kolayca değiştirebilmenize yardımcı olur. Meditasyonla, zihninizi dinlenmeye alırsınız. Bu da sonuç olarak zihnin konsantrasyonunu ve odaklılığını arttırır. Düşüncelerden arınmış, dinlenmiş, rahat ve kolayca odaklanabilen bir zihin, mutlu bir zihindir.
5. Yeniliklere ve eleştirilere açık olup düzenli olarak kendini dönüştürmek
Dikkat ederseniz, “bu benim yapım” diyerek stabil kalmayan, kendini yenileyen ve sürekli olarak geliştiren insanlar ruhen yaşlanmıyor. Kalbinizi, her sabah içinizden yeni bir siz yaratmak için açın. Çocuksu bir merakla, kendinizi yenileyin. En sık aldığınız eleştirileri dikkate alarak başlayabilirsiniz mesela.
6. Sağlığa özen göstermek
Zihin, beden ve ruh sağlığını korumak; sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, yoga, nefes ve meditasyonu yaşamınıza katmak, yaşam enerjinizi ve kalitenizi arttırır. Yüksek enerji, yaşamınızın yönünü mutluluk istikametine çevirir.
7. Olumsuz duyguların yaşamınızın kontrolünü ele almasına izin vermemek
Hint kökenli bir yogi, hatip ve spiritualist olan Sadhguru bir konuşmasında duygularımızı başkalarının yönetmesine izin verdiğimizden bahsediyor. Korku, endişe, kıskançlık, hırs, umutsuzluk, öfke gibi duyguların kontrolünü başkalarına verdiğimiz sürece özgür olamayız. Başınıza gelenlerden ötürü mağdur koltuğuna oturmayın. Yazar Halil Ciran, “Yaşamınızı hayatın size sunduklarından çok, sizin hayatın size sundukları karşısındaki tutumunuz; başınıza gelenlerden çok, başınıza gelenleri zihninizin nasıl algıladığı belirler” diyor. Yaşamınızın, duygularınızın ve mutluluğunuzun kararını siz verin. Kontrolü dış etkenlere ve diğerlerine bırakmayın.
8. Konfor alanını terk etmek
Yılda kaç kere konfor alanınızı kendi arzunuzla terk ediyorsunuz? Konfor alanı demek sınır demek. Sınırlarınızın dışına çıkıp kendinize meydan okuyor musunuz? Hep aynı güne uyanmak insanı depresyona sokar. Hatta çok sevdiğim bir söz var, “macera acıtabilir ama monotonluk öldürür.” İnsan, konfor alanının dışına çıktıkça, kendine koyduğu sınırları aştıkça mutlu olan bir varlıktır.
9. Kendini işe yarar hissetmek ve yardım etmek
Kendinizi işe yarar ve faydalı hissediyor musunuz? Bir gün içinde kaç kişiye faydanız dokunuyor? Kendinize faydanız var mı her şeyden önce? Faydalı olmanın mutlulukla bir ilgisi var. Yardım etmek ve faydalı olduğunu hissetmek, en doğal, en temiz mutluluklardan biri. Bir ağaç dikmek, bir hafta sonunu huzurevinde geçirmek, bir çocuğa yardım eli uzatmak. Hayata verebileceğinizin en iyisini verin. Ondan sonra, onun zaten size en iyisini vereceğine ve bunu hak ettiğinize inanın.
10. Olumsuz duygulardan arınmanın yollarının öğrenmek
Hırs, kin, nefret, kıskançlık gibi zehirli duygulardan kalbinizi arındırın. Bu duygular sağlığınızı tehdit eden, hem sizi hem de çevrenizi zehirleyen duygulardır.
11. Şükretmek
Ne için şükran dolusunuz? Hiç listesini yaptınız mı? Yoksa hep talep mi ettiniz hayattan? Kendinize bir şükran listesi yapın ve yüreğinizi minnetle doldurun. Şükredecek o kadar çok şeyimiz var ki. Bazen sevdiklerimizle geçirdiğimiz bir saat, bazen ağız tadıyla yenen bir yemek, bazense ağrısız bir gün.
12. Olumsuzluklardan şikayet etmek yerine, onları öğrenme aracı olarak görmek
Gandhi kendi koşullarında mutluymuş mesela. Amélie filmini izlediniz mi? Sıkıcı ve gayet sıradan görünen hayatının içinde, karakteri canlandıran Audrey Tautou ne kadar oyunbaz ve mutlu bir profil çiziyor. Mutluluk varılacak bir nokta değil, bir zihin durumu. İyi-kötü, güzel-çirkin, doğru-yanlış olarak gördüğünüz her şeyi olduğu gibi görmeyi denediniz mi hiç? Bu etiketleri koyan zihnimiz. Oysa olan bitenin hepsi, bize bilgi vermek, hayatı öğretmek amacıyla karşımıza çıkan veriler.
13. Problemlere bakış açısını değiştirmek
Filmlerde küllerinden doğan karakterleri hayranlıkla izliyoruz. Başımızdaki her “problem” bizi küllerimizden doğurmak için varlar. Bu noktayı çoğunlukla atlıyoruz. Problemlerinizin içinde kaybolmayın. Değişmesi gereken her neyse değiştirin ve korkusuzca bir sonraki etaba geçin. Hayat sizi tutacak. Hayata ve kendinize güvenin.
14. Yaşam amacını bulmak
Yaşamak için bir amacınız var mı? Hayatının anlam taşıması insanı dinç tutar ve içini mutlulukla doldurur. Duygusallaşıp, işler yolunda gitmediği zaman kolay kolay vazgeçmez, yıkılmazsın. Kendinize yaşamınızı daha anlamlı kılacak hedef (ler) belirleyin. Onlara doğru cesaretle koşun.
15. Başkalarının ne dediğine fazla takılmamak
Başkalarının ne dediğine, ne düşündüğüne, ne istediğine çok mu fazla takılıyorsunuz? Başkaları, sizin hakkınızda konuşsa, sizin için iyi olacağını düşündükleri bir şeyler istese bile; bu istekler, onların gerçeklerinden yola çıkarak haritalanmıştır. Birincisi, onların yaşamlarına bir göz atın; kendinize kurmak istediğiniz yaşam onlarınkine benziyor mu? İkincisi, siz onların istediklerini yaptınız diye onlar mutluluğu yakalayamayacaklar. Yani, onların sizin için istediklerine takılmak, dinlemek ve yapmak ne sizi mutlu edecek ne de onları…
16. Sizi neyin mutsuz ettiğini tam olarak belirleyin
Sizi neyin veya nelerin mutsuz ettiğini spesifik olarak biliyor musunuz? Bu konu son derece yüzeyde olabileceği gibi biraz daha derinlerde de olabilir. Cevabı kendi kendinize bulamıyorsanız, yardım da alabilirsiniz.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılyani en başında bunu fark etmiş olsaydınız sanırım şu anda evli olmazdınız ancak evli kalmaya devam edecek olmanız ya da etmeyecek olmanız sizin seçiminiz gibi duruyor..
Aynı hayatı paylaşan insanların birtakım ortak noktaları olması hayatı daha yaşanılabilir kılar ama sizde bu durum tam tersi gibi hayatınız artık yaşanılabilir bir durumda değil ve dahası daha da kötüye gidecek gibi
ya bu durumu böyle kabul edeceksiniz ya da sizi mutlu etmeyen bu hayata bir son vereceksiniz seçim sizin en nihayetinde hayat sizin00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılKeşke hamile kalma konusunda aceleci olmasaydiniz düşünmeden bosanirdin. Bir isin var mi bilmiyorum ama bunadamla bir omur geçmez. Seni çok iyi anlıyorum. Kafese konulmuş bir kus gibi hissesiyrsun kendini. Parmaklıklar ardından bakar gibi dışarıya. Esinle ciddi ciddi bu konuları konuş kırmadan, hakaret etmeden, bu şekilde devam ederse ben yokum dersin. Tabii arkanda olacak bir ailen var mi o da önemli. Senin gibi olup kızına destek olmayan ebeveynlerde var. Çok yönlü düşün ve en son esinle konuş.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTıpatıp benim hayatım, üstüne kendi ailesine tapan onların sözünden çıkmayan adam, bu evlilik boyunca aynı senin gibi güzellikle kavgayla her yolu deneyerek anlattim ama gram değişmedi aksine ben suçlu abartan oldum. Baktım bu işe yaramayınca kabullenip kendi haline bırakma yolunu tuttum ben iki çocuğumla evin içinde tek başıma o ailesiyle yaşasin peki dedim yani beyinde yaşamak evi otel gibi kullandi bende çocuklarıma tutundum ama nereye kadar. En sonunda adam yalanların boyutunu arşa çıkardı ve ben bunları yutamadim artık ve 15 yıllık evlilik bitti aldım çocuklarımı çıktım. Mahkemede yılarca sürümdum üstüne ama olsun iyi ki bitti tek keşkem daha önce olmalıydı yazık ettim yıllarıma, ancak bu kadar kısalttim sözlerimi ama işin özü bu evlilik eninde sonunda bitmeye mahkumdur iyi düşün ona göre hareket et ama en önemlisi başka çocuk sakın ama sakın yapma
02 Yorumla- +1 yıl
Kaç yıldır evlisin
- +1 yıl
Bitirdnmi
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
59Cevap
- Aile & Toplum konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılSıkıntılı ilişki umarım düzelir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 64,6b cevap paylaştı. Klâsik evlilikler herkeste olan
00 Yorumla
+1 yılBen evli değilim. Benim babam da böyle bir adam. Benim babamın da öyle arkadaş ortamı yok. Kahvehane alışkanlığı yok. Halısaha alışkanlığı yok. Aslında olmaması daha iyi. Benim babamın böyle olmasının sebebi çalıştığı işin çok yorucu olması ve az maaş alması. Benim babam cumartesi pazar bile çalışırdı. Pandemide azalttılar da biraz deniz kenarında balık tutmaya inebiliyor. Gezme olayına gelirsek o da ekonomiyle alakalı. Dışarıda adım attığın para. Yoksa benim babam da kamp yapmayı, kimsenin pek bilmediği doğayla iç içe gezmeyi falan sever. Bizde imkan yoktu. Babamın ne tatili var adam gibi ne de parası var. Biz babamla mesela çok az vakit geçirdik çocukken hala da böyle. Kocanızın işi çok mu yorucu? Para durumu nasıl? Bunlar çok önemli. Parası olmayan adam dışarıya çıkmak istemez. Yorucu işte çalışan adam gezmek tozmaya sekse enerji bulamayabilir. (Annemle babamın cinsel alakasını bilemem ama babam eve hep yorgun gelip yemekten sonra uyurdu.) Hayat şartlarıyla alakalı. Aileye gelirsek benim babam da ailesi konusunda hassastır. Yaşlılara çok hürmet eder. Bu yetiştirilme meselesiyle alakalı. Eğer benim yorumda bahsettiğim gibiyse kocanızın işi, ekonomisi o zaman yadırgamayın. Ama bunlar yoksa kocanızla son kez konuşun sonra da çocuğunuza bakacak durumunuz imkanınız varsa boşanın.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Bu kadar mutsuz olduğunuz evliliğe neden bir çocuk diye sormak istedim?
Hiçbir şey için geç değil. Konuşmak fayda etmiyorsa susmak gerekir.
Kendisi ile konuşun ne problemi varsa tedavi olsun. Kendi sorunları ile ailesini mutsuz etmek bencillik.
Aileniz yok mu en azından kısa bir süre yalnız kalmasi düşünmesi ve sağlıklı karar verilmesi için. Ciddi bagirmadan kararlı bir şekilde konuşun mutlu etmek için bir adım atsin birlikte mutlu olamıyorsak ayrı mutlu olalım de ve kararlı ol10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılBunu ailenizle konuştunuzmu bilmiyorum ama konuşmadı iseniz muhakkak konuşun. Eşiniz evlilik ne demek bilmiyor ve hayatında bir kadının olmasını henüz anlayamamış. Hayal aleminde yaşıyor ve bu rüyadan uyandırılması şart.
Sizi gittiğiniz yerde sürekli araması güven problemi olarak görünüyor ama size değil, kendine güveni yok. Sizi ne kadar ihmal ettiğini bildiğini gösteriyor bu durum. Eşinizin sizin isteğinizle veya aile zoruyla aile terapisti ile görüşmesi gerekiyor.
Bahsettiğiniz yatak odası durumu da psikolojik sorunlar sebebiyle olabilir, muhakkak bir psikoloji uzmanı ile görüşmesi gerekiyor.
Sizin yazınızda eşinizi kurtarmak istediğiniz ve aslında onu ne kadar çok sevdiğiniz anlaşılıyor. Bu yüzden onu daha yol yakınken tekrar kazanmanız için tedavi ettirmelisiniz.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim de aynı hayatı yaşayanlar varmış sevindim ne yalan söyleyeyim. Evet çok kötü bir durum benimde hayatım aynı seninki gibi. Evde iki kardeş gibiyiz ortak bir alanımız yok. Beraber dışarda yaptığımız tek aktivite şok, ve bime gitmek. Yatak muhabbetimiz yok 3 4 ayda bir, 6 yıllık evliyim bir defa olsun kendisi teklif etmemiştir. Artık ayrı yatıyoruz zaten. Çocuğu bahane esip yatağa gelmiyordu ilk başlarda sonraları sanırım işine geldi çocuk 3 yaşına girecek hala onunla yatıyor. Bir balkonda yarım saat bir çay koyup konuşamıyoruz. Bilmiyorum ki niye evlendim. Yazdıklarının hepsi bende var hatta daha fazlası kaç kere boşanmaya kalktım yapamadım ailesi yüzünden.
00 Yorumla
8 ayAynısı başımda ama çocuğum yok allahtan olmadı 2 senedir bıktım ben bu adamdan gerçekten bütün hayatım çöküş yaşadı alışana kadar neler çektim halen de aynı durumdayım anca derdi ev ev ev gezme tozma sıfır aktivite sıfır fikir sunma sıfır ben bunları dile getirince suçlu oluyorım bende susunca bukez ben sıkılıyorum anca dilinde E işte yayan yürümeyi sevmiyorum zırt pırt motor alcam bak nasıl geziyoruz falan filan aldı bi gün de demedi ki kalk gidelim gezelim kafa dağıtalım diye ben dedemde bi bahanesi vardı arkadaşlarıyla her aktiviteyi yapıyor onlarla daha mutlu dicek bişey bulamıyorum … kafamda bir soru işareti bu adam
00 Yorumla
+1 yılBence evlenmeden iyi bir tanısaydın evlilik için bu kadar acele etmeseydin en azından 1,2 yıl gibi bir birlikteliğiniz olsaydı daha iyi çözerdiniz yani sizde haklısınız hep evde oturmak ot gibi yaşamak sıkıcı mutsuz bir birlikteliğiniz ve pişmanlığınız var keşke evlenmeden önce iyice tanısaydınız belki şu an bu kafa dengi biriyle birlikteydiniz gerçi artık iş işten geçmiş çocuk iç mecbur katlancaksınız
00 YorumlaMuhtemelen görücü usulu denilen adetle evlendiginizi var sayıyorum. Aksi halde tum suc sizdedir bunu bilerek evlenmiş olursunuz. A sosyallik falan filan bunlar hikaye. Evliliginizden zevk almadığınızı söylüyorsunuz kisasi. Ve bu gibi durumlarda en guzel yorumu bekarlar yapar cunku bekara karı boşamak kolay derler. Kolay çünkü mantik olani söyler... Bu işin mantığı yolları ayırmaktır. Ayrıca kocan ya sana güvenmiyor ya da aşırı kıskanç. Baska açıklaması bana göre yok.
00 Yorumla
+1 yılBoşanmak gibi bir seçenek hala var her şey bitmiş gibi konuşmamalı onu istemiyorsan eşinle konuşmak ve aile terapisi almak gibi bir seçenek var. Biz düzeltemeyeceğimize göre adamı buradan, ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin. Geçmiş olsun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Aslinda bilerek lades demişsin yani evlenmeden önceki halini kabullendigin için. Belki de çaresizlikten yaptın bilmiyorum ama bu dediklerine sahip biriyle yaşamak maalesef çok zor. Kadınlığıni kullan diycem ama o konuda da hicbirsey yapmayan biri ise o da ise yaramayacaktır. Konuşup acik açık dile getirmekten başka çaren yok. Ciddi şekilde ona kaybetme korkusu yaşatma şansın var ise bunu yap derim başa türlü değişmesi çok zor gibi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBugun bu benzer jkinci hikaye okuyusum. Ayni koca ve sifir cinsellik. Pismanliklar. Onun cocugu yoktu en azindan. Bosanmak daha kolay o zaman. Cocuga ragmen bosanabilirsin ilerde, yoksa aldatirsin bu odunu. Sen hayattan zevk almak isteyen bi kadinsin. Hayallerin varmis yazik olmus. Ama evlenmwden anlamadin mi bu geldi aklima.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. O baya baya evleneyim yemeği yapan olsun kendi evim olsun elimin altında da bi karı olsun kafasıyla evlenmiş tabiri caizse. Çok zor bir durum. Ama hayat böyle nasıl geçer?
30 YorumlaBasa donme sansini bilemem de artik eskisi gibi olma durumunun olmayacagi belli yani zor bir surec seni bekliyor mesru birlikteligin catisinda iki ayri insan gibi anlattiklarin ve yalniz kalmis yalniz hissediyorsun belli
00 Yorumla
+1 yılBu zamanda evlenenlerden çoğu böyle zaten. Karşınızdaki insanı tanımadan etmeden evleniyorsunuz. Hadi evlendin 2 sene çocuk yapma da tanı bari. Çocukda yapıyorsunuz. Bence böyle bir ilişkiyi sürdürmektense ayrılmak daha mantıklı. Çocuk bir şey anlamıyorken ayrılın bence. İlla devam edeceksen evlilik terapistleri var. Ama gitmezsiniz eminim.
00 Yorumla
+1 yılSenden sıkılmış ki bazı evliliklerde gayet olağan. O yüzden eş seçerken biraz sıradışı alışkanlıkları olması önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılo yine iyi hali sahaya kahveye falan gidiyormus ben onada gitmiyorum benim yemegimi skgarami versinler 7/24 evden adimimj atmam gezmek bana sacma geliyor icim darlaniyor insanlari kalabaligi gorunce asosyallik iyidir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden önce farketmemiş miydin bunları? Evlenecek kadar nesini sevmiştin mesela? Umarım zengin koca zırvası değildir.
00 Yorumla
+1 yılLan bu aynı ben csfcsf sadece pek yalan söylemem ve dizi izlemem :d Ne ara evlendim mk dicektim cssfscf
00 Yorumla
+1 yılSenin o hayatın çekilmez... Bu ucungirmisken böyle ileride dahada boka sarqcak. Geçmiş olsun şimdiden.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende eşimi sevmiyorum ve heyecan hiç bir şey yok. Bana karşı çok istekli ama ben istemiyorum. Cimri ve sivri dilli biri. Şu an da ayrıyız zaten işi yüzünden ve çok mutluyum kim nederse desin.
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrı olduğumuz için mutluyum yani arada bi geliyo sadece. Keşke boşanabilsem
- +1 yıl
Sana çok hak veriyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Zaliminoglu7221 neden
- +1 yıl
burada diyemem onu ama hak veriyorum detaylı saan anlatmak isterdim
Gizli Üye(36-45)8 ayYani bir erkek gözüyle inceleyip belki mantıksal olarak açıklanabilir ama çok derin ve uzun konular. çözümlemek zor değil ama uğraştırıcı sizde bu uğraş için güç var mı?
00 Yorumla
+1 yılNe diyecegimi bilemiyorum yani kimse istemez bu durumu umarım kötü son bulmaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı.
+1 yılüzme tatlı canını kıymetini bil toparla kendini kendi hayatına bak konuşmak istermisin
00 Yorumla Evlenmeden önce sen bu adamla hiçmi vakit gecirmedin o zaman kendini belli eder zaten
00 YorumlaDua et kardeşim şüphesiz ki duanın sahibi her şeye yeter
00 Yorumla
+1 yılNe guzel bir bebegin var. Annesin sen. Onu dusunmelisin.
00 Yorumla
+1 yılişin çok zor allah yardımcın olsun üzüldüm senin adına hayatının baharındasın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılBaştan ne olduğunu biliyordun ya da bilicektin herkes kendi hayatını kendisi çizer
00 Yorumla
+1 yılSeverek mi evlendiniz, bir de evlenmeden ne kadar süre birbirinizi tanıdınız
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 985 cevap paylaştı. İşte bu flört dönemi, nişan söz her neyse hep bunun için var anlamamanız büyük hata olmuş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 44,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden önce asosyal olduğunu bilmiyor muydun yahu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende erkek olarak yaşıyorum benzerini diyeyim.. ama kadının böyle birine katlanması sanki daha zor..
10 Yorumla
+1 yılSenin adına üzüldüm gerçekten. Düşünüyorum da benim eşim böyle olsa çok dayanamazdım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk varsa gitmeye hakkınız yok düzeltilemeyecek şeyler değil asosyallik için boşanılmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle bir adamdan çocuk yapmamalıymışsın boşanman daha kolay olurdu
00 Yorumla
+1 yılekonomik krizden gezemiyoruz ki bi mekenads çay 10₺ Kişi başı 5 çay içsek 100₺ para ediyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılYaa 😞😞Allah sabır versin diycem ama hayat geçmez böyle
00 Yorumla Ailesine karşı savunmuyorsa sen kapat defteri sana saygısı yok demektir.
12 Yorumla
Soran+1 yılAnnesi babası kardeşleri herkes bana her şey deme hakkı buluyor kendinde eşimse boş ver iyi olur öyle demek istemediler falan benim idare etmemi bekliyor
Ben gezmeyi çok severim benim olanı asla kimseyi ezmem ve ezdirtmem aslaaaaaa kim olursa olsun yanlışı bile olsa. Renjide olmayı ve etmeyide sevmem
00 Yorumla
+1 yılOtur karşısına onun yaptığını yap umursama yemekte yapma çocuğa baktım de geçiştir görsün gününü belki afalar biraz devreler oturur
00 Yorumla
+1 yıl2 gün sonra başkasından hamileyim sorusu gelmezse iyi
00 Yorumla
+1 yılHayalindeki koca profili nedir
04 Yorumla
Soran+1 yılYa ben her hafta sonu bir yerlere gideriz arkadaş ortamımız evlendikten sonra da devam eder ye düşünüyodum. Birlikte yapacağımız şeyler olur diye sanıyordum balkonda oturmaya bayılıyorum balkona masa sandalye aksesuar saksı çiçek her şey almıştım orada zaman geçiririz diye ama Bi akşam benim zoruma oturdu. Tatil anlayışı yok bugüne kadar hiç gitmemiş zaten bilmiyor ne demek olduğunu. Evlendiğimiz için ona göre kafeye sinemaya gidemeyiz aklına gelmiyor benimle birlikte bir şeyler yapmak
- +1 yıl
Oncedende boylemiydi sonradanmi boyle oldu
Soran+1 yılÖnceden de öyleydi ama çok zaman geçiremeden askere gitti geldi evlendik
- +1 yıl
O zaman sana ters bi kisiyle niye evlenirsinki
Hödük adam bu kadar da ruhsuz ve ilgisiz olunmaz
10 YorumlaBoşan
00 Yorumla
+1 yılöyle hayati olur ya merak ett seni bakrmsn
00 YorumlaBi hayat daha yokolur gider böylece
00 Yorumla
+1 yılHiç hoş değil yaşadıklarınız
00 Yorumla
+1 yılYatak odası nasıl sıfır ya?
00 YorumlaBu konuyu mutlaka aile buyukleri ile konuşun
00 Yorumla
+1 yılEvlenip pişman olmayan var mı ya bu devirde
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDmeek ki adamı tatmin etmiyorsun cinsellik açısından
00 Yorumlabu abiyle ömür geçmezs
00 Yorumla
+1 yılçok şanssızsınız..
zor..00 YorumlaAile & Toplum konusunda 744 cevap paylaştı. Umarım seks hayatın iyidir
01 Yorumla
+1 yıleşim yok
10 YorumlaOkurken daraldım
00 Yorumla
+1 yılboşan gitsin
00 YorumlaValla zrhirmis
00 YorumlaAboo işin zor valla
00 Yorumla- Devamını Gör (15)
Devamını Gör(60)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı