Kadınların en çok kırıldığı şeyler bence beklediği değeri ilgiyi bir türlü görememek, umursanmamak, bunun yanında kullanılmak, haksızlığa uğramak, iftiraya maruz kalmak, verdiği güvenin boşa çıkarılması ya da aldatılmaktır. Hiç bir kadın bunlar karşısında kırılmamazlık edemez.
Kadınlar erkeklere nazaran çok daha komplike bir ruh haline sahiptir. Her kadının da kırıldığı şey farklı olabilir. Her birinin acı eşik degeri gibi kırılmaya sebep olabilecek bir eşikleri, çizgileri, hassas noktaları vardır. Özene bezene sevdiğine yaptığı yemeğin nasıl olduğunu sorduğunda "idare eder" cevabını alan her kadın farklı tepkiler verebilir. Kimi beğenmedi galiba diye güler geçer, kimi ne demek idare eder diye kırılır. Bazen bir cümlenin içinden bizim hiç aklımıza gelmeyen anlamlar çıkarabilir, türetebilir, bunları kafasına takıp kurgulayıp, büyük bir kırgınlık yaşayabilir.
Kadınların ne istediği, ne beklediği, neye kırıldığı neyi sevdiği tarih boyunca muallak olmuştur. Hani erkekleri anlamak çok daha kolaydır. Ama kadınları anlamayı ben imkansız buluyorum. Ama elbette kendi hayatımızdaki kadını anlamak mümkün :)
Genel olarak kendimden yola çıkabilirim diğerlerini bilmem ama beni en çok ilgisizlik sadaksizlik sevgisizlik üzer yanımda olduğu halde bunu hissettirmemesi benimle olupta başkalarına meyil etmesi beni çok üzer özellikle ilgisizlik kadınlar çiçektir kadın olduğum için demiyorum bunu en büyük cevabı kadın erkeğinde annesidir kızında yani kadınla var oldu dünya kadın değerli olmalı en büyük ilgi sevgi kadına gösterilmeli çünkü insanlığın yarısını kadın doğurur diğer yarısını da yetiştirir bir kadını en çok üzen şey bunca şeye rağmen ilgi ve değer görmemesi üzer bir kadın bütün gün çalışıp ta başını yastığa koyduğunda eşi ona çabanı görüyorum dese bile bu bile tüm yorgunluğunu alır götürür... ilgi sevgi kadını kadın yapar ama kadını kadinliktan çıkaran da yine ilgisizlik sevgisizlikle...
Aslinda cok kirilan biri degilim ama kirilmis gibi yaparim sirf karsimdakini pisman etmek icin 😁😁 Ama neye kirilirdimm 🤔 cok heyecanli oldugum bir konuyu anlatirken karsimdaki kisinin tepkisiz kalmasina benim kadar heyecanli olmayip umursamaz davranmasina kirilirdim.
Sevdiğim kişiden başka kimse kıramadı beni. Sevdiği insanla eğlenebilen, hayatı paylaşabilen, sohbet edebilen biri olduğunu fark etmek kırmıştı. Ben sadece hayatını düzene sokmak için hayatındaydım madem bu sefer kırgınlığın canımı yakmasına izin vermedim. Niye üzeyim ki kendimi? Rest çektim. Ben Canan icin canımı severdim. Artık sadece canımı seviyorum. Kafam da kalbim de rahat oh. 😂
Selam saddov Görseline bayıldım. ciddi bir soruya espirili bir yaklaşım olmuş.🙂 Benim en çok kırılğım konulardan bir tanesini söyleyeyim. Sen yapamazsın... bunu söyleyen adama sen hayırdır deyip kafa atasım geliyor. Özellikle de öz güveni yüksek bir kadına söyleyip onu çelişkiye düşürülmeye çalışılan bir eylem ise. Bunu söyleyen erkek hiç düşünmüyorki Asıl o kadın olmasa sen bir halt yapamazsın...
Bana göre kadınları en çok anlaşılamamak kırıyor. Ne istediği, ne söylediği, neye ihtiyacı olduğu ortadadır, ama bazen anlamamakta ya da ısrarla yanlış anlaşılmakta direniliyor. Methiyeler dizmeye, avaz avaz anlatmaya gerek yok her şeyi. Ki çoğumuz da bunları yapmadan birkaç kelimeyle anlaşılmayı bekliyoruz. Ama duymak istemeyen kadar sağırı yoktur.
Bı arkadaşımın (erkek) çalıştığı yere hediye gönderdim diye arayıp sinirlendi mesela ona çok kırıldım. Bir arkadaşım da sevdiğim çocuğu anlatıyorum diye senin hayatın yok mu biraz başka bı şeyden konuş diye sinirlenip bağırmışti ona da çok kırılmıştim
bilmiyorum bunun gerçekten kadın ya da erkeği var mı. kendi adıma dinlenmeden yargılanmaya, kaba davranılmasına ve yalan söylenmesine (her yalan değil). Kısaca haksız yere, çıkar için kötü gösterilmeye.
Sevgisinin karşılığında nankörlük görmeye, emeklerinin hice sayilmasina.. saygisina karsi saygisizlik görülmesine.. bunlar varsa bi adamda bitiktir o adam
İlgisizleşmesi, soğuk davranması, arkadaşlarıyla benden daha fazla ilgilenmesi. Birde bir sorunum olunca umursamayıp dinlemek istememesi beni çok kırar
En ufak bir olumsuzlukta seni tanıyamamışım denmesine, olmadığım biriymişim gibi ithamlarda bulunulmasına dayanamam. Çok sevsem de hemen kırılırım. bu da beni o kişiden soğutur..
Kaba davranışlara, umursanmamaya, aşağılanmaya kırılır. Gerçi insanlar genel olarak kırılır böyle şeylere ama bir kız olarak kırılıyorum böyle şeylere. Slogan:Dünya hassas kalpler ve hassas gayler için cehennemdir 😂😂
Fiziksel özelliklerine laf eden kişilere kırılıyorlar bence
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evli bir kadın ise Fiziğine laf edilmesi misali zayıfsın siskosun kadında kusur bulacak şeyler bunu kadına söylemek demek o erkek ile özel alanı yok olur ve üzülür
öncelikle kadınlar pms yani regl öncesinde her şeye alınıp kırılabilir. :D ayrıca ''saygısızlık'' ana başlığı altında toplanabilecek tüm kaba tavır ve tutumlar, bencilliğiniz, libido yüklü yaklaşımlarınız ve ısrarcılığınız.
Benim için önemli bir konuyu anlattığımda dalgaya alınmasına darılırım. Yani ona saçma gelsede benim için önemli olduğunu bildiği halde ciddiye almaması kırıcı olur.
Biz kadınlar narin varlıklarız, empati yeteneğimiz erkeklere göre daha gelişmiş olduğu için bizim kendimeze yapılmasını istemediğimiz her şeyi karşı taraf yapınca alınırız, güceniriz 🙂