Evin faturaları, ev yoksa kira, araba, giderler. Bir bebek bezi bile 150-200 lira olmuş. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Sevgi saygı olmadan ilişki yürümez evet ama maddiyat olmadan da yürümez. Bu çirkin gerçeğin kabul edilmesi gerekiyor artık. Bunu para için mi seviliyorum algısıyla karıştıranlar var. Hayatta kalmak için harcamamız gerekiyor. Bu gerçeği unutmamak gerek.
3
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
yani belki kız tarafı erkeğin çok fazla parası olsun istemeyebilirler ama paranın ilişkide elbet rolü oluyor. Her ne kadarda parayı önemsemiyorum diyenler olsa da. kim önemi yok diyorsa gezmeyi tozmayı güzel hediyeleri unutacak o zaman. Sinemaya gitmek için bile para gerekiyor. Benimde çalışmadığım zamanlar parasız olduğum dönemler bir ilişkim olmuştu. Normalde benim öyle olduğumu bildiği halde benimle olmayı kabul eden biriydi. aradan zaman geçtikçe hediye beklentileri yükseliyor. kendisine verdiğim değeri hediyeye göre yargılıyor. sonrasında ilişki evliliğe doğru gittiğinde ev araba olayları patlak veriyor. Belki çok fazla paranın önemi olmayabilir ama birlikte olmak için para şart. Özellikle sosyal medyadan dolayı artık ünlülere, bloggerlere, youtuberlere özen iyice arttı. onlarda görüyorlar kendileri de pahalı şeylere özeniyorlar. ilişkide paranın önemi yok diyeni es geçeceksin bir kere.
2
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
özellikle kız tarafı çalışıyorsa sizin maaşınızın daha yüksek olması önemli.
İlişkilerde maddiyat değil, kişilik kriterleri ön planda olmalıKadınların beklentileri mantıksal bir zeminde şekillenebildiği gibi bazen gerçeklikten uzak zeminde de ortaya çıkabiliyor. Bunu belirleyen kadının ego durumu oluyor. Örneğin; aylık X tutarda gelire sahip bir kadın, birlikte olduğu erkeğin de en az X tutarda gelire sahip olmasını arayabiliyor. Bu durum, ilişkilerde maddi yaklaşımı ön planda tutuyor ve ilişki bu zeminde gelişebiliyor. Unutulmaması gereken çok önemli bir nokta var ki, ilişki hangi kriter süzgecinden geçerek başlarsa, ilerleyen zamanlarda da aynı kriterlerle sürekli sınanacaktır. Örneğin; kadının bir erkekten beklentisi lüks bir araba, ev, aylık belli miktarda gelir şeklinde “maddi odaklı” ise ilişki sadece maddi değişkenlerle gelişim gösterecektir
Evet önemli bence çünkü biz her sene mutlaka yaz ve kış tatili yapmak istiyoruz bunun içinde para lazım tatillerde deli dolu eğlence ye vurmak için para lazım eğlenceden kastım aksiyonik bişey ya da yeni yerler falan mesela dağa tırmanmak doğa yürüyüşü dalış rafting falan bu tarz şeyleri yapmayı seviyoruz bunun için de para lazım bu bizim ilişkimiz için ama paramız olmasa mesela istediğimiz gibi eğlenemicez bu da bizi negatif etkiler param yokken de aşık olurduk ama bu kadar mutlu olamazdik ( bizim ilişkimiz için konuşuyorum bu arada sizlerinki ile farklı olabilir ama bizimki böyle)
Hayatımda hiçbir zaman ilişkiyle parayı yan yana düşünmedim benim ilişkiden beklediğim aşk , sevgi, saygi, sadakat. Para önemli ama iliski için değil benim kendi ekonomik özgürlüğümü kazanmam gerek kendi ihtiyaçlarimi isteklerimi karşılamak için. Karşı taraftan para bekleme gibi bir niyetim yok. Tabi ki parasının olmasi bolluk bereket içinde bir yuva kurmak elbette güzel şeydir.
Ben seni karşılayamam diye ayrılan erkek arkadaşım olmuştu. Oysaki hicbir erkeği yeme gözüyle bakmamıştım ona da. Belki bahane belki gerçekti neyse para etkiliyor ilişkinin aktivite zaman geçirme kalitesini bu kadar
para malesef çok önemli. En azından ben bugüne kadar böyle düşünüyordum para problemim vardı düşüncemi bu durum böyle şekillendirdi son 1 ayda hayatım değişti bundan sonra sanırım parayla bir problemim kalmadı iki hayatıda canlı canlı yaşayacağım için bakıcaz para önemlimiymiş değilmiymiş görücez.
Önemli kanka. Kendi evine bakacak kadar paran olacak. Çünkü kendini İyi hissedersin. Bu seni özgüvenli yapar. Kız seni ciddiye alabilir. Plan yapacak kadar, dans edecek kadar kitap okuyacak kadar paran olacak. Kızla aşkım böceğim muhabbeti batıyor bir yerden sonra çünkü bir akış lazım. Arkadaş çevren olacak, para harcayacaksın mangala, içmeye gezmeye falan gideceksin. Kaliteli insanlar toplayacaksın. Bunlar hep parayla oluyor. :)
Evlilik veya ilişkiye mi alakalı bu durum sence? Belli bir standart kadar para o kadar önemlidir ki insan hayatında bunu fark etmeyen yoktur. O standart yakalandıktan sonra fazlası keyfidir.
Ama şu an dünya genelinde kendinden yaşça kat ve kat büyük olan insanlarla sadece para için birlikte olan azımsanamayacak kadar çok insan var. Bu duruma bakarsak da önemli demek ki.
Para ön planda tutulmamalı tabiki ama imkanında olmalı herzaman sevgilinle gezmek istersin dolaşmak istersin romantik şeyler yapmak istersin hadi almak istersin bunşar bedava olmuyor maalesef, çok şey var ama uzun tutmayacağım para önemli!
Selamlar, bence önemlidir. Herkesin kendi hayatı var ve parayı vs ona göre yönlendirmemek lazım. Param benimdir ve benden istemesini istemem ki bende sevgilimden istemem zaten.
Sadece para önemli sevgi saygı güven yok, benim çok param var ve kızların çoğu param için sevgili oluyor bir isteğini almadığım zaman hemen tavır başka bişey yapmıyolar... Bu hayatta en önemli şey sağlık ve para başka biley değil bence
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben sevilen fakir ve sevilmeyen zengin hiç görmedim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Para her şey değildir ama bu ne kadar çok şey olduğunu değiştirmez.