🥳🥳🥳
Soruyu beğenir misiniz
😂

Kadınlar doyumsuz oldukça erkekler bırak çalışsalar bile böyle bir zamandan sonra evlenme taraftarı olmazlar... Erkek sevdiği ile ciddi hayaller kurar ama hayallerine kattığı kadın ise aklından hep daha bir fazlasını geçirir durur. Böyle olacaksa eksik olsun 😅 şükürsüzleştik başka sebebi yok.
Merhaba!
Ülkemizde ataerkil toplum düzeni hakim olduğundan, erkeğin toplumdaki rolü bir nevi keskin çizgilerle çizilmiş durumda. Bu rolü oluşturan çizgiler de daha çocukluktan itibaren bilinçaltına ailemiz ve çevremiz tarafından kodlanıyor. Daha sonradan kişinin edindiği bilgiler ise bu kodlamaları tamamen zihinden çıkarmaya yetmiyor. Sonuç olarak; insan bir nevi içgüdü gibi hissettiği bu etkinin altında eş secimini yaparken iş ve kariyer konusunu da öncelikli olarak belirliyor. Çalışmayan erkek evlenemez demeyelim ama çalışmamayı ve çevresinin yardımları ile yaşamayı alışkanlık haline getirmiş erkeklerin toplum tarafından kabul görme olasılığı da çok düşüktür..
Çalışmayan erkekler sadece evlenemez demeyelim de çalışmayan erkek veya kadın bunda ayırmayalım hayatta hiçbir şeyi elde edemez diyelim çünkü niye Her şey para Herkes bu hayatta çalışmak zorunda bunu kadını da aynı erkeği de aynı eğer çalışmazsa Bir insan kendi kazanamazsa bir başkasının parasıyla hava atarsa ben o insana insan da ben yan için bu konuda hiç kimse kusura bakmasın mütevazi olamayacağım bir insan çalışıyorsa helalinden para kazanıyorsa Ben buyum diyebilir Aksi takdirde hiç kimse arkadaki malvarlığıyla övünmesin
Cevap
165Cevap
Kendisine yetemeyen bir erkek bir aile kurmaya kalkışmasın bir zahmet. Çoğu erkekten daha yüksek maaş aldığım halde benim yemiyor açıkçası. Yarın birgün evlenip eve yetememek korkutuyor. Bu biraz zihniyet meselesi. Rahat , gevşek, pohpohlanan evlenebilir.
Daha öncede söyledim çalışmıyorsa hayatını nasıl geçindirmeyi düşünüyor hava solumakla hayat yaşanmaz. Evlendin diyelim ailen varsa sorumlulukların var ailenin ihtiyaçları var bunu dikkate alıp evlenmeli ekrekler.Çocuk doğdu diyelim baba çalışmıyor annede bebeği doğdu ona bakması gerektiği için işinden ayrıldı şimdi ne olacak. Evlenirsen eşini evladını düşünmelisin. Sen bu bebeye kanını verdin ve ona iyi bir hayat vermek için ÇALIŞMALISIN. Her iki taraf içinde geçerli bu. Bazıları beyenmiyor bu bakış açısını ama gerçek bu. Keyfe keder yaşayan evlenmesin!!!
Çalışmayan erkek bir zahmet evlenmesin. Çalışmak sadece maddi anlamda değildir. Geçimini aileden gelen maddi varlıklarla da yapar ama çalışmak sorumluluktur aynı zamanda. Disiplindir. Bunlar olmadan yaşayan erkekten ne iyi eş olur ne de ilerde iyi bir baba.. O yüzden mesele para değil ama manevi tatmin için erkeğin çalışması , sorumluluk sahibi olması ve disiplin gerekir. Yoksa o evlilik saman alevi gibi aşkım aşkımla başlar , kısa sürede söner gider. Kalıcı olamaz.
Evlenmesinler mümkünse. Kendilerine de erkek demesinler , bir kadının da hayatını karartmasınlar , kadınlarda çalışmayan erkekle evlenmesinler bir zahmet , erkek dediğin çalışır kendine eşine de çocuklarına da iyi bir gelecek hazırlamak için.
İşi olmaz bulur o ayrı bir konu.
Aylık kira geliri vardır , oda ayrı tabi.
Evlenmemeli diye düşünüyorum gelirinin olması ayrı bir durum fazla mal varlığı olabilir yinede çalışmıyorsa bu kişinin evlenmesi doğru değil hatta evlilikle alakası yok bence çalışmasına engel bi durum yoksa üretmekten aktif yaşamaktan geri durmamalıdır
Evlenemez hatta evlenmemeli de ne yazık ki evliliklerin en önemli sonlanma sebeplerinden biri ekonomik sebepeler. Diyebilirsiniz ki e kadın çalışır, bizim toplumumuzda ne yazık ki pek hoş karşılanmıyor üstelik hem aileler hem çevre çalışmayan erkeklere pek hoş gözle bakmıyor buda orta ve uzun vadede erkek üzerine psikolojik baskı yaratıyor. Böyle bir baskı altında da sağlıklı bir ilişki yürütmek pek mümkün olmuyor.
Çalışmayan erkek bana erkekmiş gibi gelmiyor. Erkek sorumluluk sahibi olmalı. Ve bunun en önemli göstergelerinden biri çalışması. Hatta başarılı olması. Bu sebeptendir ki çalışmayan erkeği ciddiye alamıyorum. Gelecek düşünmekte çok zorlanırım. Daha da ileri gidecek olursam 30’lu yaşlarının ortalarını geçmiş ama devamlı iş değiştiren, dikiş tutturamamış, kariyerinde ilerleyememiş karşı cins şahıs hakkında düşüncelerim olumsuz olur.
Kadın için ise bu değişkenlik gösterir. Bi adam refah seviyesi yüksek olsun diye eşinin çalışmasını isterken diğeri karım çocuklarla ilgilensin der ve çalışmasını istemez. Bu kararı kadına bırakmak faydalı olacaktır. Nitekim bi kadına çalışmak zorundasın demekte yüktür, çalışma demekte aynıdır.
Kesinlikle evlenemez. Aşk bir yere kadar evlilikte her şeyi kabul eder. Sonra kadın sorar "hani nerede para? Çocuklar ne yiyecek ne giyecek? Seninle evlendiğim güne Nalet olsun. " diye 🤣😂🤣😂evde de hep kocasını görse bıkar.
Örneğin bu pandemide çiftlerin en şikayetçi olduğu durum birbirlerini sık sık görmeleri.
Bu çalışmayana kız vermem meselesi gibi birikimi varss evlenir çalışmaya ihtiyac duymuyorsa evlenir illa çalışcak diye bişey yok geçimi iyiyse ailesi bakıyorss evlenir tabi kız için bu kötü bişey başkasının eline bakamazsın para bekleyemezsin her erkek çalışmalı ve kadınlarda çalışmalı isterseler tabi istemezlerse kendileri bilir
Sorduğun soru mu seninki de
Çalışmayan erkek söylesene düğünü hadi düğünü geç takısı Evi eşyası mobilyası daha bir sürü masrafı nasıl ödiycek bu evliliği bu ilişkiyi nasıl ayakta tutacak yorumlarda yazmışlar karı zenginse evlenilir diye bunu kimi insan onuruna yediremez
Eee bi zahmet yani ben takintiliyim o konuda kadin calismak isterse calisir ama calismak zorunda deildir ama ben babasindan istemeyi bildigim gibi ailesi nasil ilgilenip buyuttuyse bende ayni sekilde pasa pasa bakmak zorundayim ama calisiyosada kazandigini tek harcamamali hersey ortaya koyulup ne harcancaksa ortak karar verilmeli sahsi fikrim
Faturalar ödenemeyip, kirayı denkleştirmeye çabaladığınızda...
Canınız birşeyler isteyip yiyemediğinizde...
Değiştirecek 2-3 çift kıyafet bulamadığınızda ne aşk kalır ne de mutluluk..
Para önemli değil denilen yalancı romantizm sizi en fazla 1-2 yıl avutur. Sonrasında işler olabildiğince çirkinleşir.
Evliliğin getirdiği sorumlulukları almaya yeterli gücü henüz yoksa çok fazla da beklentiye girmemeli diyeyim. Çünkü insanın maddi güce de ihtiyacı var sonuçta yeni bir aile kurulacak ve paraya da ihtiyaç duyulacak o yüzden evet çalışmalı. Ayrıca parası olsa bile diyelim ki büyük bir miras kaldı yine çalışmalı. Çalışmayan üretmeyen insanın başta kendisi olmak üzere çevresine de faydası az olur.
Çalışmayan erkek evlenemez diye birşey yok evladım. Adamın pasif geliri varsa evlenebilir. Diğer bir ihtimal de servet sahibi bir kadınla evlenip eşinin de calistirmamasiyla bu mümkün olabilir ki normal gururlu bir erkek de bunu kabul etmez.
ay bu durum kötü bi durum kim ne derse desin sen çalışırken bir erkek evde yatıyorsa ne iş hayatın olur ne idealin olur. Zaten evi temizlemek yemek yapmak gibi programları olan varlıklar değil veya öğrenmeye çalışan tipler değil yani bir nevi tabiri caizse evde hayvan beslemek gibi bişey.. kadının çalışmaması gayet normal bişey sonuçta çocuk oluyor evi temizliyor yemek yapıyor ama erkek doğada da böyle avı yakalar getirir kadın yemeği yapar..
Üzgünüm ama bence evlenmemeli.
Evlilik bence herkesin hakkı değil.
Herkese farz da değil.
Maddi durumu iyi olan, memur olan dışında kimse evlenmemeli bence ha işin vardır patronsundur, ya da devlette memursundur evlenirsin. Evlilik neslin devamı içindir fakirin evlenip fakir çocuk doğurması çocuğa haksızlık bence.. zenginden evlen çocuğun olsun şirketinin başına geçer onun dışında garip guraba evlenmemeli diye düşünüyorum
Elbette. Cebinde parası yoksa kimsenin kızının başını yakmasın, bir de çocuk olur sefalet içinde, maazallah. Sözüm koca aramaktan başka bir hevesi bulunamayan gö*ü iş yemeyen karşı cinsler için de geçerlidir. Kimse kimseye bakmak zorunda değil
Ben bakarım yiğidime 😂
😆😆 bunu sevdimm
Helale olsun yiğit kız
Bence işi olmalı bi erkeğin ama kadınlar içinde öyle düşünüyorum ben Hamile, Çocuğu küçükse ya da rahatsız değilse bir Kadında çalışmalı benim açımdan.
İşsiz erkek gereksiz erkektir. Zaten Allah erkeğin fıtratını çalışsın evine ekmek getirsin ailesine baksın diye yaratmıştır. Kadın çalışsın erkek evde otursun gibi bir dünya yok
Gunun birinde herkes evlenmeyi ister ama ilk once insan kendi haline bakar be boyle bir dusuncede bulunur " Ben bu ayleyi nasil gecindirecem ben kendimi bakamiyorum diyerek o istekten vazgecmek zorunda kalir...
İstemez ki kimse evlenebilsin ben çalışmıyorum doğal olarak bunu problem etmiyorum çünkü etsem de kim niye alsın beni almıcaklarını biliyorum film dizilerdeki gibi milyar biri çıkıp çalışmasanda sana bakarım demesini de bekleyemem
Evlenebilirler tabii ki yalnız tercih edilmezler. Çalışan erkek çalışmayan kadın birlikteliği normaldir insanların gözünde. Eşitliği savunanlar için bile normaldir. Tersi durumda erkeğe tonla hakaretler edilir küçük görülüp aşağılanır.
Hayırrrr... Sevgilim var şu an ve çalışıyor bi yandan okuyor ileriye dönük planlar kuruyor eline mesleğini almak istiyor. Neden çünkü benimle evlenmek istediği için. Biliyor ki babam okumayıp cahil olan ya da mesleği olmayıp benim yokluk çekmemi istemediği için beni ona vermeyeceğini biliyor. Bu yüzden çabalıyor. İstese seninle mi uğraşıcam diyip ayrılabilir ama yapmıyor çabalıyor.
Çalışmayan erkek evlilik yapamaz derim sadece parasal açıdan değil kendini geliştirmeye uğraşmayan ve hep kendi çıkarını düşünüpte karşı tarafı düşünmeyen ve tembel ve miskin olan evlilik yapamaz. İkincisi calisilpta bekar olan insanlarda var ve ne kadar çaba harcasalarda bu zaman eş adayı bulamıyorlar efendi erkek olmak suc
Evet, evlenemiyor. Ne kadar Evi dişi kuş yaparsa yapsın eğer gücü yoksa herkes gibi ezilmeye mahkumdur. Bu kadınlar içinde öyle... Mesela, kadınların Çoğu evlendikten sonra belli sebeplerden ötürü işlerini bırakıyorlar bu da eşlerinin yükümlülüğü altına girmelerine sebep oluyor. Yani aynı şey.
Bence kişilikle alakalı bir şey. Benim kuzenim vardı sabahlara kadar gezerdi sabah eve gelir akşama kadar uyurdu. Hayat rutini yatmaktan ve gezmekten ibaretti yaklaşık 2 yıl önce evlendi şu an bir işi ve düzenli bir hayatı var. İnşallah 3 ay sonra da bir oğlu gelecek ailemize.
Çalışmayan erkekler bana itici geliyorlar. Sorun zengin olması değil tembelliği bana çok itici geliyor
Erkek evine nafkasni veryiosa muhtac etmiyiosa karsni yatkta mutu edyiosa bi ze ne calsn calsmn onmli olan evine bakbiliyormu bu onmli kadna masrfni ithytcni karsyiosanki eger yatktatda mutlu eduiosan napackk da o sade kendini ni muthtc etme kmse ye naprsan yap duzgnce yapp
Yani ailesi de fakir ise zor tabi
evlenip ne yapacak bi ton dert
bu yüzden kadınların az bir şey şanslı olduğunu düşünüyorum ülkemiz ekonomisinde
Şahsen çalışmadan evlensem karımın parası ile ölsem kabul etmem böyle birşey. Gurur olmalı. Doğru düzgün işim olmadan evlenmem menfaatimi düşünmem kadına da eziyet etmiş olurum şimdi
Evlenirken o an işi olmayabilir, vardı sonra ayrılmış olabilir. Balayından sonra iş arar, bu normaldir.
Ama uzuuun bir süredir yoksa sıkıntılı bir durum.
Ben 32 yaşındayım işsizim gençliğim tamamen işsiz parasız asosyal geçti bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı hâlâ bekarım evlenebilme ihtimalim 0 çünkü böyle bir erkeği hiçbir kız sevmez istemez beni seven isteyen olmadı
Buna göre Benim evli olmam gerekirdi.
Demek ki neymiş efendim Olay çalışıp çalışmamak değil.
Kısmet, Kader işi bu Kimi 20 yaşın da Bulur
Kimini 40 kimini ise Hiç bulmaz
Evlenmesinler mümkünse. Kendilerine de erkek demesinler.
Kadın calisipta erkek ev işlerine bakacaksa evlenir. Bir mahsuru yok yani...
Evlilikte anlayış ve fedakarlık çok önemlidir
Çalışmayan erkekten bir cacık olmaz zira evlilik çok ciddi sorumluluktur mücadeledir
Hatta yeri gelir savaştır
Evlenip de kimsenin başını yakmasın bir zahmet. Daha kendine bakamayan insan, ailesine nasıl bakacak...
Çalışmayan insan evlenmesin. Kadın erkek diye ayırmaya gerek yok.
ben evlenmicem ben tontik teyze olmak istiyorum huıdv
Evlenmesin bir zahmet. Kendi zor hayatina baskalarınidanortak etmesin
Bir yerden sabit sürekli geliri varsa çalışmasına gerek yok evlenebilir çalışmak şart değil. Geliri yoksa mecburen çalışmak zorunda
Çalısmayan kimseyle evlenilmez, bi kere evlensen nasıl geçineceksin? Boşu boşuna başa bela almayalim evlenerek.
şimdi belki başta problem olmaz cicim ayları ama zaman geçtikçe problemler artar kadın tuz der bir yerin cız der yani başta neyse öyle gider insan
Evlenebilir ama çalışmadan yuvasının ihtiyaçlarını nasıl kariılkyacak o kızı babasının evinden üzmek için çıkarmıyor ya da süründürmek için
evlenir yanlız 3 ay geçmeden ayrılırlar çalışmadğı için. baba elinemi bakıp kadının ihtiyacını görecek ki
Çalışan bir erkek, çalışmayan bir kadınla evlenir ama Çalışan bir kadın çalışmayan bir erkekle evlenmek istemiyor
Kabul edecek kadın sayısı bir elin parmagını geçmez. Zaten çalışmayan adam işe yaramaz adam da diyebiliriz. İstisnalar hariç
Evlenir ama onunla evlenide doğan çocuklarıda rezil ederler. Sonra geçinemez boşanırlar. Herkes dağılır hayatlar ziyan olur
Hayır, çalışmayan bir adamı hayatına alan bir kadın da yanlış yoldadır açıkçası. Yani iş bulamamak ayrı potansiyel işsiz kalmak apayrı. İş bulmak ve çalışmak için mücadele edenleri tenzih ederim.
çalışmayan değilde şu ara işsizim ama çalışacam tabiki çalışmadan olurmu durum böyleyken var mı bi şansım acaba diye düşünüyorum hep
Evlenebilirler tabii ki, kimsenin tercihine karışılmaz cevabı su götürmez bu sorunun.
Evlenemez. Evlenmemeli. Bir kadına kadınım deyip evlenip de sefalet içinde yaşatmak doğru mu? Değil.
Çalışmayan erkek bir hiçtir benim gözümde. İş arıyorsa durumlar farklı tabi.
Ayda 10 bin üzeri kira geliri varsa çalışmaz sıkıntı olmaz
Ama bir hayat kurmak istiyorsa Türkiye gibi bir yerde hayat kurmak çok pahalı oyuzden mecbur
Türkiye'de bu dediğin imkansız çünkü kızların ilk sorduğu soru ne iş yapıyorsun 😀
.
Eğer kadın sponsor olmayı sorun etmez ise kesinlikle evlenirler.
.
Calışmayan kişileri calışan birine yaslanmadıgı sürece yaşayamaz bile
Çalışmayan erkek ne suya dalmayan karabatak, avlanmayan çıta gibi lol.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?