Bikini eşittir sütyen artı külot. Sadece kumaş farkı vardır, o da sudan dolayı.
E şimdi biraz aklı devreye sokalım. Yatak odanızda üstünüzü değiştirirken o halde SADECE biri sizi izlese, bağırır ve o adamdan şikayetçi olursunuz. Ama denizde o adamın görmek istediği açıklığı siz dışarda (deniz) ona bizzat kendiniz veriyorsunuz. Algı yapmayın. Bizzat öyle.
E herkes bikinili denizde, diyenler. Sizin kocanızla olan özel olma durumunuz, özelliğiniz herkese göre mi şekilleniyor?
Kocanızla başbaşa evde/yatak odanızda olmanız gereken büyük ölçekteki açık halinizi birnevî dışarda herkese yansıtıyorsunuz.
Kocanızla beraber diğer erkeklerin de sizin vücudunuzu analiz edip incelemesi neden garibinize gitmez? Kocanıza ait olan en özel, en hassas bölgelerinizi herkes inceliyor. Elit pahalı plajlara gidin, ordada çakallar güneş gözlüğü takıp iyice analiz ediyor. Bu normal mi?
E rahat ama, diyenler. Geçin bu işi. Ne rahatı, habire ipi açılır mı diye düşünüyorsunuz. Bikiniden çok çok daha rahat deniz için şeyler var ne çok açık ne de kapalı. (Mayoyu kastetmiyorum.)
Böyle bir durumda eşlerin denkliği çok önemli. Habire bikinili kadınları kesip analiz eden erkeğin karşısına bikinili biri elbette gelecek. Bu normal.
Merhaba, Eşinin bikini giymesine karışmayan erkek ne geniş ne de saygılı demek yanlış olur. Bize göre o bu şu olabilir ama onlara göre önemsiz olur!
Kişilik ve karakter meselesi herkesin hayatına kimse karışamaz. Şahsen ben izin veririm, özel havuz tutarım, kuytu koy, göl ama herkesin içinde izin vermem, giyemez!
Hoşuma gitmiyor insanların eşime bakması, sevdiğime bakması, baktıtmam! 😅
Ne tür bir bikini olduğuna bağı. Tek varlığı sadece meme ucunu kapatmak olan bikini şeklide var. Bunlardan giymesine için veriyorsa geniştir.
Şahsi olarak normal iç çamaşırı kadar açık olan bikiniler giyenler benim gözümde tehşircilik yapıyordur.
Çocuklarımıza popo, göğüs ve cinsel bölgenin mahrem bölgeler olduğunu, kimsenin bu bölgelere dokunmaması ve bakmak istememası gerektiğini her hangi bir böyle olay olduğunda bana ya da başka bir büyüğüne haber vermesi gerektiğini filan öğütlüyoruz. Mahrem ve sana özel bölgeler diyoruz.
Sonra da bikini özgürlüktür diyoruz. 🤷♀️ Benim burdan sonra mantığım almıyor.
En fazla bu kadar olanı uygun görmeli. Bundan fazlasını sadece erkekler değil tüm herkes uygun görmemeli.
Bu sınırların dışına fazlasıyla aşamasına izin veren erkek geniştir ve çocuğuna mahrem bölgeleri kişisel alan varlığını öğretemez. Bunu hoş gören kişide özğurlük adı adında tehşircilik yapıyordur. Benim kişisel görüşüm böyle. Gelip altıma "karışamazsın, kimse sana uygun yaşamak zorunda değil... Bla bla" diyecekler; kimseyi bir şeye zorlanıyor kişisel görüş bildiriyorum. Fikir özgürlüğü.
Saygılıdır. Karışan erkeği de ben bağnaz buluyorum. Kendileri şortla yarı çıplak denize giriyor, kaslarını vs. kızların gözüne sokuyor ama beraber olduğu kişi bikini, mayo vs. giyemiyor. Hadi oradan derim ben o erkeğe. Kendi de girmesin öyleyse denize falan.
Merhaba,Doğruyu söylemek isterim ki bana göre geniştir çünkü ben plaja gitmeyi sevmem bir keresinde mecbur kaldım gittim el alemin karısının kızının orasını burasını görmek bana göre değil benim yanımda eşim istediğini yapabilir ama başkasının yanında olmaz.
Bu tür bikiniler gayet uygun. Alt ortadaki gibi bir şey giysem karışamaz, bir şeyde söyleyez, söylememesi lazım. 😒 Alt ortadaki gayet uygun.
Ama bunun gibileri bende çok uygu görmüyorum. Böyle yavaştan iyicine iç çamaşırları varimsi oluyorlar. Yavaştan teşhirciliğe kayıyor bence. Bunu giyen eşine ve sevgilisine "giyemezsin lan" filan diye kaışmasada, görüş olarak "uygun değil bence" demiyen erkek geniştir.
Mahrem diye öğretilen cinsel organ ve çevreleri çok açıkta kalıyor; göğüs, cinsel organ, popo bu kadar orta da olmamalı.
Herkesin yaşam tarzları farklıdır. Bu yüzden bazıları müsaade ederken geniş değiller ve diğer izin vermeyenler de saygısız değiller. Bu konuda oratk bir sonuç çıkmaz ve herkesin yaşam tarzları farklı olduğu tartışmaya da kapalı bir durum gibi gürünüyor
Genişlik ya da rahatlık göreceli bir kavramdır. Bir çok kadının mayo giydiği bir plajda ben paçalı don ile mi yüzmesini isteyeceğim. Sonuç oranın ortamı ona müsaitsin. Benim gibi, onun herkes yüzmeye gelmiş sonuçta. Art niyetli, sapkın zihniyetli insan çarşaf giyse bile içinde olanları hayal eder. Kendine güvenmiyorsa evinden çıkmasın adam. Karısı ile birlikte şişme bir havuz alıp tepinip dursunlar.
Merhabalar 🎈 Eşinin bikini giymesine karışmayan erkeğin geniş olduğunu düşünmüyorum. Tatilde kadınlar ister bikini giyer ister mayo. Buna karışmayan erkek saygısından, kadının yaptığı seçime olan saygısındandır bence. Eşinin nasıl nerde ne giyinceğini bilen ve güvenen bir erkek bunu sorun etmez, etmemeli. Tatile gidiliyor sonuçta, normal hayatta bikini ile çıkmıyor dışarı öyle değil mi.. Herkes ne düşünür bilemem, lakin bunun gevşeklik ile alakası yok.
Önce geniş biridir sonra ise saygı göstermiştir bence.. Bikini herkese yakışmaz.. Plaj bile olsa , herkes çıplak bile olsa Üstten taşan , alttan araya giren bu iç çamaşırı görüntüsü illaki birileri tarafından bakılıyordur.. Ben giyersem etekli giyerim kilot tarzında giyemem yani..
Kocanın çok kaslı mükemmel bir fiziğe sahip olduğunu düşün ve pilajda çırılçıplak tüm kadınların ona baktığını düşün ve bu olaydan tam 30 dakika önce bir arabada sahile gidiyorsunuz ve sen olacakları biliyorsun izin verir misin? :D empati yap anlarsın kadınlar dikkat çekmesi içi nmsadecen efes alaları yetiyor
Ne kadar varoş insan varmış burada şaşırdım doğrusu kızlarında bazıları geniş demiş 🙄denize girmesinmi kadın bikinimle girerim güneşlenirim denizde herkes mayo bikini giyiyor elbiseyle giren görmüyorum. siz leğene girin evinizde o zaman
İkisi de değildir sahilde kadının 2 seçeneği var ya bikini ya da mayokini kısıtlamaktan başka bişey değildir karışmak karışmamakta övünülcek bişey değildir zaten hakkı olanı ona sağlamaktır
Bu yaşam tarzına göre değişir. Kimine uymaz kimine göre ise sıkıntı yoktur. Doğruyu yanlışı da bu tip sorular belirleyemez. En iyisi herkes kafa yapısına uyan biriyle evlensin
Saçma gelebilir ama iç çamaşır ile bikini arasındaki fark bi tek dantelli olmasıyken, bikiniyle insan içine çıkmak normal kabul edilip, iç çamaşırla çıkmayı anormal kabul etmeyi aklım almıyor
eşinin bikini giymesine izin veren insan erkek ise gayet normaldir, eşine bikini giyme iznini veren eğer kadın ise, medeni cesaretini kutlamak gerekir.
Ona yakışanı giymesi hoşuma gider. Bu saygı ve güven ifadesidir. Netice itibari ile damacana için bile kötü düşünen insanlarla dolu bir ülkede yaşamak belki de en büyük genişlik...
Niye geniş olsun mnk ya? Siz hayvan gibi güdülmeye alışmışsınız. En ufak bir serbestlikte (hatta ona bile gerek yok) başkasına gidiyorsunuz. Beyniniz yok işte bu sebepten ben yalnızım ama kafam rahat
Tabii ki de geniş değildir. O kadın senden önce istediklerini giyiyorsa senden sonra da giyebilir. Sen zaten onu o haliyle kabul ettin, o haliyle sevdin. Bence bu tarz kısıtlamalar çok kırıcı ve saçma...