Temel her şeyi öğrendim sorararak, ama artık soru bulmakta zorlanıyorum.
siz tanıştığınız insana neler sorarsınız?
siz tanıştığınız insana neler sorarsınız?
Cevap
14Cevap
Birini yakından tanımak istiyorsan sadece onu gözlemle. Nasıl konuşuyor? Konuşurken ki beden dili nasıl? Arkadaşlarının yanında nasıl? Senleyken nasıl? Ailesiyle veya aile üyelerinden biri yanındayken nasıl? Onlarla nasıl konuşuyor? Yemeğini nasıl yiyor? En önemlisi: Garsonlara, temizlikçilere, şöförlere, vb. bu tip insanlara nasıl davranıyor? Bu onun gerçek karakterini yansıtacaktır. Senin yanında başkasının dedikodusunu yapıyorsa emin ol ki başkalarıyla beraberken de senin dedikodunu yapacaktır. En azından böyle bir olasılık var ve kendinle ilgili neleri anlatıp anlatmayacağına dikkat et derim. Alkollüyken nasıl? Yorgunken nasıl? Açken nasıl? Telefonda birisiyle konuşurken nasıl? Sokaktaki hayvanlara nasıl davranıyor? Her şey gözünün önünde. Sadece gözlemle.
Bi bilen?
Bence içi boş bi yöntem.
Tanımak için beraber yaşamak, beraber yolculuk yapmak ya da beraber bir ticaret yapmak en etkili yöntemler olsa da karşılıklı diyaloğun sürdüğü süreçte kriz anlarındaki tepkiler gerçek ipuçları verebilir. Çünkü insan kriz anlarında -sinir öfke ihtiyaç olunan bi an ya da kavga vs- sunduğu ambalajı değil içinde var olan kişiliğini sergiler istemsizce.
Bence kimseyi tam anlamıyla tanıyamayız yukarda biri bahsetmiş biz kendimizi ne kadar iyi tanıyoruz ki karşımızdakini süper tanıyalım şahsen benim bile bazen yeni yeni değişik huylarım çıkıyor :) önemli olan aslında insanların birbirini aldatmadan dürüstçe ve içtenlikle kendileri olmalı.. Maalesef hoşlandığımız sevdiğimiz biri olunca onu kaybetmemek için sırf o seviyor diye sevmediğimiz bir şeyi sevmek zorunda kalıyoruz ee bu da bir yere kadar oluyor evlenince de işte bunlar bir bir ortaya çıkıyor ve sonra olay sen çok değiştin muhabbetine geliyor hayır aslında o öyleydi zaten rol yaptı :) Şu zamanda doğru bir bay doğru bir bayan bulmak zor!!
Tanaslimmi
Her şeyi sorarım
Yalan söyler veya söylemez
Dürüst insanlar çok nadir
Doğruyu söyleyenin yüzüne vururlar
Soru bulmakta zorlanıyorsan belli ki seviyorsun o kişiyi
Bu yüzden direk senden hoşlanıyorum de böylece soru sorma gibi bir sorunun kalmaz
Ha bir yalanlarla kazanmak var birde doğrularla kaybetmek var
Doğrularla kazanma ihtimalin onun sana verdiği değer, hissettiklerine bağlı.
Soru sormak yerine vakit geçirmek daha faydalı olabilir. günlük hayatta insanlar daha iyi tanınıyor. Mümkünse tatile çıkmanı da tavsiye ederim. Ben biriyle sevgili olacaktım baya da tutkulu bi şekilde başlamıştı her şey ikimiz de farklı şehirlerdeydik, tanıştıktan bir hafta sonra tatile gidelim Antalya'ya 2 günlüğüne dedik. Tatilde bu işin yürümeyeceğini anladım.
bir insanı çevresine davranışlarıyla tanırsın
garsona nasıl davranıyor bir çocuğa kadına akrabasına
gözlem yapacaksın soru sorarak insan tanınmaz
en sevdiğin renk ne mavi yalanda söylüyor olabilir o yüzden gözleyeceksin
aşkı memnuda herkes bihteri behlülü izledi ama ben firdevs hanımı izledim çünkü o evi yöneten hesapçı çıkarcı oydu gerisi boş soruyla olmaz o iş
Soru sormam çünkü doğru söyleyeceği ne malum (: benim için sergilediği tavır önemli. Yani sorunlarla karşılaştığında ki tepkisi. Sinirli olduğu zaman ki tepkisi (: kendime bir süre veririm ki genelde 1 ayda anlatabiliyorum.
Zor zamanında tanırsın insanı. Başına bir şey gelince bakalım ne yapıyor sana. işte o an tanırsın. Gerisi boş yani. Insan çok kolay kanar ve kandırır.
Temel şeyleri sormuşsun zaten, her zaman soru cevap olması gerekmiyor, sohbete dök işi , bu da bir tur tanıma biçimi...
Cikarim bol bol onunla zaman geciririm hayvanlara dogaya olan tepkisini ölçümlerim
Bi insan asla ve asla kendini gizleyemez
Eninde sonunda patlar ve gercek hali ortaya cikar vee sınavımı gecemezse sinifta birakirim
1. Adını sorarsın
2. Soyadını sorarsın
3. Nereli olduğunu sorarsın
4. Ve en önemli soru Evli olup olmadığını sorarsın 👍
Felsefik sorular sorarım
Zaten diğer soruları da pek sorduğum söylenemez. Nelerden hoşlanırsın vs vs saçma geliyor böyle sorular.
Ne kadar sorarsan sor tanıyamazsın dürüst cevap verecek insan 10 da 1 olduğu için.
Güven problemi yaşadığın için olabilir
İşte o kişi 10’da 1’lik kısımda.. o yüzden tanırım, bunu hislerimden dolayı demiyorum, tanıdığım en müthiş insan.
Bir insanı gerçek yüzünü görmek istiyorsan sinirlendir onu ve izle işte gerçek yüzü ortada.
Bir insani tanımanın en pratik yolu
Onunla kavga edeceksin
Bütün cirkefligi dökülür ortaya
soru sormak demiyelimde analiz et haraketlerini konuşmalarını 7 gun sonunda herşeyi ogrenırsin
Yeri ve zamanında tanımak iyi olurdu. Onun yanı sıra en sevdiğin renk ne? gibi genel geçer sorular bile cevabından ziyade kişinin tavrını öne çıkarır. Yani ne dediği kadar nasıl dediği önemlidir benim için
Soru cevapla insan tanımak çocukça olur. Hırsıza, "Sen hırsız mısın?" diye sor, "Hayır" diyecektir.. Önemli olan eylemleri, etrafındaki insanlara karşı davranışlarıdır.
Burcun ne? Diyelim başak, o zmn ona şey sor burcunu yansıtır mısın? Evet derse başak burcu özellikleri nelerdir yazıp ordan onu tanırsın 😂😂😂😂 Ben öyle yapıyorum
Cimri mi ailesinin lafına çok bakar mı bunlarda önemli.
@Elorq3 içeriğini bilemem ki mesela neye çok bakıyor
Nelerden hoşlandığını ve psikolojik olarak toplumsal eşitlikçi bir insan mı ben olsam ilk bunları öğrenirdim
sorarak tanıyamazsın gözlemlemen lazım olaylar karşısındaki tavırlarını sonuçta dediği şeyler lafta kalabilir
şey mereba babam 2 hafta önce yanışlıkla aseton içti ama ok içmişti bilmiyodu babam şey baba ma birşey olurmu ben bunu sormak istemiştim
Sadece tırnakları bundan sonra oje tutmaZ
Birlikte yasayarak tanimak en guvenilir yontem sanirim. Cunku sosyal hayatta herkes maske takiyor. Bir insan en fazla evde kendisini yansitabilir.
Hangi rengi seversin bence burcunu sormakatan daha mantiklidir renklerin manasi daha derin fikrimce.
Bir insanın kendiyle ilgili verdiği her bilgiye nötr yaklaşırım:)
görüşünü belirtebilirsin mesela seni daha yakından tanımak istiyorum gibi..
Hangi takimlisin.. ?
Gs derse at çöpe..
Mümkünse soru sormasın, yaşayarak tanısın beni.
İstediğin kadar soru Sor. Yinealdanirsun
Karadenizlimisun
merhaba ben cem nasilsiniz diyerdim :)
Hayatını anlatır mısın
Gelecekteki halini anlatmasını isterim
En sevdiğin yemek nedir? Ya da en sevmediğin
Güzel soru
Burcunu sormak 😁
Bir İnsanı Tanımak için Sorulacak Sorular Nelerdir?
Merhaba,
Bir insanı yakından tanımak için sorabileceğiniz en temel soru herhalde “kendini ne kadar yakından tanıyorsun?” olmalıdır.
Zira eğer kişi kendini tanımıyorsa, daha evvelki sorularınıza verdiği cevapların da değeri kalmayacaktır.
İnsan çoğunlukla kendini şekillendirildiği kişiden ibaret sanıyor. Bunun gerçekliğine o kadar inanmış ki geçek kimliğini, arzu ve yeteneklerini, kısacası özünü aramaktan vaz geçmiş durumda.
Oysa herkesin yüzünde kalın bir maske var. Toplum düzenine uymak, başkalarının beklentilerini karşılamak ve geleceği güvence altına almak adına taktığımız bu maskeler zamanla büyük yükler oluşturmaya başlıyor.
O yüzden birini yakından tanımak istiyorsanız ona şunu sorun: “Tanıdığın hiç kimsenin olmadığı ve para kavramının bulunmadığı bir yerde yepyeni bir hayata başlasaydın, neler yapardın?”
Bu iki soru -eğer becerebilirse- kişiyi toplum baskısı ve gelecek endişesinden özgürleştirerek kendi gerçek kimliğiyle yakınlık sağlamasını sağlayabilir.
Bir İnsanı Nasıl Daha Yakından Tanıyabiliriz?
Tabii daha yakından tanımak istenen insanlardan da evvel herkesin bu sorularla önce kendi yüzleşmesi ve samimiyetle cevaplaması gerekir.
Keza birini yakından tanımak demek, kişinin onda kendi yansımanı bulmak demektir. O yüzdendir ki birini tanımak için önce kendini bilmek gerekir.
Size kolaylıklar dilerim. Daha detaylı bilgi, yardım ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.