Onsra diye bir kelime duydum ama anlamını bilmiyorum. Aşk için kullanıldığını duydum ama bilenler var mı? Onsra ne demek?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Onsra diye bir kelime duydum ama anlamını bilmiyorum. Aşk için kullanıldığını duydum ama bilenler var mı? Onsra ne demek?

Helloo canım. :) Eskiden bir flörtüm bana Onsra kelimesini kullanmıştı ve anlamını bilmediğim için araştırmıştım. Hatırladığım kadarıyla seni de aydınlatayım. 🤩
Öncelikle Türkçe karşılık olarak "Bu aşka küsmek veya sonunun başladığını bilerek sevmek" anlamına geliyor. Bir yandan acı gerçekle yüzleşen bir karşı taraf düşün, bir yandan da bunu kabullenmiş birini düşün. :) Bu kişi aslında sonunu bilerek seni seviyorum diyor. Duyguları fazlasıyla karmaşık da diyebiliriz.
Türkçe olarak aslında bunu bu kadar derinden ifade edebilecek bir kelime yok. Aşkın sadece mutlu tarafından ibaret olmadığını anlatan bir kelime. Hüzün de aşk duygusuna dahil. Yukarıda da söylediğim gibi sonunu bildiğin aşkı bilerek sevmektir. Bunu bilerek de bunu kabullenmek ve kıymetli görmektir.
Bu his aslında içinde tatlı bir acı bulunduruyor. Sevdiğin insanla geçireceğin zamanları daha değerli buluyorsun. Bunun yanı sıra da o insanla her sona hazırsın. Yani sonunda bir ayrılık veya acı olacağını bilsen de sevmeye devam ediyorsun.
Bu kelime aslında ilişkileri ve hayatı anlamamız için de güzel bir kelime. Bize gerçekleri gösteriyor. :) Aşk sadece güneşli günlerde değil, zor zamanlarda da olmalı..
Her ne kadar karmaşık duygular barındıran bir kelime olsa da, bazen insanlar bu gerçek duyguyu derinden yaşıyor. Misal sevdiğiniz kişinin ailesinin o insanla asla sizi evlendirmeyeceğini biliyorsunuz ama ona rağmen seviyorsunuz. İşte bu onsra. :'(
Selam ❣️

Onsra; insanın eskiden yaşadığı aşkın kendisini hüsrana uğratması ve kalp kırıklığı sonucunda oluşan "Aşka küsmesi, kalbini aşka kapatması, bir daha aşık olmamaya karar vermesidir."

Onsra; "Güney Afrika" kökenli bir kelimedir. Bu kelime dilimize girmemiştir. Bu yüzden bir çok insan bu kelimeyi daha önce duymamış olabilir.

Türkçe karşılığı, "aşk acısı çekmek" anlamına gelir. Dediğim gibi bir çok insan bu kelimeyi duymamıştır fakat çoğumuz hayatımızda bir defa da olsa aşk acısı çekmiş ya da aşkımsı bir üzüntüye düşmüş olduğumuz için 'Onsra' bize çok yakın bir kelime aslında 😄
Kuzeydoğu, Hindistan, Nepal, Butan ve Bangladeş'te yaşayan Tibeto Burman dilidir Bodo.
Dili şiirseldir, Türkçe dahil dünyanın pek çok diline tek sözcükle çevrilemeyecek derinlikte kelimeleri vardır.
Bunlardan en sevdiğim Onsra...
Tek hamlede ömürlük sevdayı nasıl tariflersin diye sorsalar Onsra derdim.
Onsranın batı dillerinde ki karşılığı son kez sevmektir.
💜
Onsra, Güney Afrika dilinde, bir daha aşık olmamak ve son kez sevmek anlamına gelmektedir. Çoğunuz bu kelimeyi belki de ilk defa duyacaksınız. Onsra kelimesinin ne anlama geldiği konusuna baktığımızda artık aşık olmamak ve bireyin yaşadığı acıları tarif eder. Kısaca sensin. 😉
Evet😕😕
Biliyorum 😌
İyi günler efenim✌️
Güney Afrika'daydı herhalde yanlış hatırlamıyorsam.
Son kez sevmek, bir daha aşık olmamak anlamına geliyordu yani nasıl anlatsam birini seviyorsun o kişiden ayrılsan dahi bir daha başkasını sevmiyor sevemiyorsun gibi bir şeydi.
Cevap
19Cevap
👻🧠 Bekle ben 10 numara 5 yıldızlı bir görüş yazayım bu soruya...
Onsra kelimesi var ya bana biraz tanıdık geldi sanırım yani hani etrafımızda öyle insanlar var ya yıkık kendi hayatına küsmüş bir kadın vardı ya en çokta aşk hayatına küsmüş çok üzüldüm onun için hem ben elimden geleni yaptım ama o...
kapişş anladın mı beni kankişşşşşşimmmm 😂😂😂
Ayyy ne diyorum ben yengesi ya 😂😂😂 kusura bakma benim beynim gitmiş ağzımdan çıkanı kulağım duymuyor kalemimin yazdıklarını gözlerim görmüyor 😂🤧az önce babam da bana kızdı kafayı yedin dedi gel seni akıl hastanesine yatıralım🤷
Cidden sorunun var senin
Ayrıca cevap yalnis
😂yioo yanlış falan değil kısacası sensin onsra farkında mısın😂ne sorunum olacak benim manyak😂
Ne hayatıma küstm ne yikigim şükürler olsun
😑Neyse ben gittim küstüm 24 saat girmeyecem siteye🤧portakal gibi kalbimi kırdın dur ilişki durumumu güncellim sjsjjs💔🤞sende küs benle🤞hadi iyi bak kendine
Good byyyy
şu an iyi değilsin bir zmanlar ki gibi üstüne gelsem kötü olucak yine o yüzden susuyorum tatlım 😘
Hayır ben gayet iyim. Bak dünden beri yoktum az önce bir baktım saçma sapan şeyler yazmışsın ya ben sana niye küseyim ki :) <3
Şuradan atma şu mesajlari şer*fsizlere fırsat verme
sen baska yerden yazmiyorsun ki 🥺😂bari bir emoji koy ya
✌️✌️ oldu mu😂
Yıkığın farklı bir hali... Hayata küsmüş, kendini kapatmış, sürekli olarak ikilemde kalan, varlığı ile yokluğu belli olmayan, ilgi açlığı olan kimseler...
Fakat genellikle iyi kalplilerdir..
Alakası yok 😑
Tamam beyefendi
Onsra kelimesinin Türkçe karşılığı aşk acısı olarak nitelendirilebilir. Sonuçta ortada bir aşk vardır ve bu aşk istenmeyen bir şekilde sonlandırmıştır. Böylelikle insan aşka küsmüştür. Aynı zamanda bu kelime bir daha sevmeme hali olarak da düşünülebilir. Ayrıca bu kelime "aşka tövbe etmek" anlamında da kullanılabilir.
İlk kez duydum böyleymiş
Knkaaa ne diye yazıyorsun kopya cekicek embesiller😂😂😂
Aaa dur hemen sil görüşü istersen ne bilim yaa😄
Her gün yeni yeni kelimeler çıkarıyrsunuz😜
Bir gün biri çıkar karşına her şeyi unutursun...
ya da bir bebeğin olur kimseyi gözün görmez olur...
Gelecek ölüm hariç bilinmemezlik ile dolu...
🥳🥳🥳🥳
Aşık olmamak , son kez sevmek.
ben misali yani ona zamanında söyleseydim bu kadar acı çekiyo ve umutsuz olmazdım belki😞
Ama ben sana kiyamamx🥺🥺🥺
elimde en azından bi fotoğraf olsaydı oda yok
İyi ki Yok yoksa daha da acı çekerdin
yüzünü görsem dahada mutlu olurdum belki
Onsra yıkıklığın kabul edilmiş ama aslında hiç olmayan halidir. Geleceği kimse göremez. Aşkın beklenmedik yüzü gelecekte sana s. a ben geldim diyebilir.
Kim bu kadar üzdü seni aşka tövbe edecegin kadar 😂
😂😂 yok be tövbe falan etmedim duyar kasiyoruz surda😂😂
Sendr duyar kasacak bi karakter yok sen bana onsra olmussun😂
😂😂😂 niye sana
Sen baya yazdim klavye azizliği seni bana uygun görmüş baya yazmak yerine bana yazmış 😂
aşık olmamak kötüdür be ot gibi gudubet gibi gezecen yani :)
Ohhh missss
:) :)
ilişmesinler en güzeli...
Aynen öyle 😎
@karamelaaaa kalbinizde kim var acaba hanımefendi?
yoruyo sonra vır , vır /dır, dır
Ben onsra'dan da ve anlamından da sonsuz buğuz ederim.
👻👻👻
Birdaha aşık olmamak. ve son kez sevmek anlamında diye biliyorum.
3 farklı kaynaktan baktım hâlâ çok saçma geliyor.
İlişki istemiyorumun Fransızca hali
😂😂😂
Uyuyor muydun senn
Off düzgün konuş deli şey 😘😘😘
Şivesine kurban olduğum sjsjsjsjj
Benlik Bi durum değildir kesin 😂😂😂
Değil değil ama tam benlik😂😂
Ne anlama geliyo 🤔🤔🤔
Araştırrr bedavaya yok öyle 😝
100 TL'ye 5 kavanoz 😂😂😂
Baktım anlamına bence sen onsra değilsin
Bence😕
Böö👻
Bilmiyordum. Google amca söyledi şimdi 😄
😂😂
Bilmiyorum @karamelaaaa ne 😊😊
Google bak knka👻
Bir daha aşık olamamak son kez sevmek glb aşk acısı çekerken görmüştüm
Aşk acısı diye duymuştum
Bir daha aşık olmamak son kez sevmek. Demekmiş.
bir daha asik olmamak
O ne demek 🙄
Herkes bir yazsın söylerim aşkım ❤️
😂😂Benim görüşü oku Şişko o demek😂
yok öyle bişi. kolpa. çarşamba izleyenlerin işi.
Aşık olmamak , son kez sevmek.
😑😣
Karamelam falan deme bana arkadaşım aaa😈
@karamelaaaa e ne diyim o zaman balım :D
Çok fenasin var ya😂
sana fenayım ben 😎
anlamı çok derinmiş bee
Öğrenmeye geldim.
Harbi o ne demek
Bilemiyorum
Bilmiyorum. Aydınlatır mısınız
Neymiş