Sizce neden romantik olmayan erkeğe ''öküz'' deniyor?

Bazı kelimeler gerçek manası dışında kullanılıyor doğal olarak. Öküz dendiğinde kafa da kaba saba erkek profili canlanıyor kullanım yaygınlığından yüzde seksenin beyni de aynı olguyu canlandırıyor. Fazla kurcalamamak gerek bence sonuçta birine yılan dediğimizde de sinsilik açısından diyoruz ama yılanlar sinsi mi gerçi sinsi olmasalar avlarına sinsice yaklaşamazlar beynim yanacak şimdi neyse
Ahahah bazen fazla sevgiden diyoruz. Siz de biraz romantik olun yahu😄
Romantiklik kişinin içinden geldiği zaman yapılmalı. Bazı erkeklerin bünyesine ters, zorlanmaması gerekir. Allah onu öyle yaratmış, ısrarla erkekleri değiştirmeye çalışmayın :D
Banane yaa bari arada romantik olun.☹
E romantik olan çok erkek var ki zaten :/
Öyle mi? Haberim yok.😕
Sana denk gelmemiş demek ki :)
Öküz diyorlar çünkü,
Öküzler erkekliğini, dürtülerini dolayısıyla tüm duygularını yitirmişlerdir. Böylelikle sadece işleri ot yemek, karnını doyurmak, saban sürmek..
Yani kısacası asli görevini kenara koyup sadece bunlarla uğraştıklarından, umursamaz ve duygusuz olduklarından dolayı öküz denmekte..
Ancak bir yandan da iltifat sayılmaz mı sence de? Sadece işlerine odaklanmaları noktasında. Başarılı bir çalışan olabilir romantik olmayanlar :)
Sayılmaz mı, tabiki sayılır. Haksızlar di mi.. 🤣🤣Gülmekten aklıma bir şey gelmedi yahu🤣🤣🤣
olaya iyi tarafından bakmaya çalışıyorum :D :D :D
Ne desem bilemedim azizim. 🤭🤭
Ona bakarsanız kaba saba, yolunu bilmeyen, konuşmayı ve oturup kalkmayı bilmeyen, etrafına hep olumsuz enerji yayan cinsiyet farketmez herkese öküz deniyor. O halde bunun cahillikle bir ilgisi var.
Cevap
19Cevap
hakaret olarak algılamayın sadece severken de öküz ayı deriz dkdk
Daha tatlı hayvanlar varken neden boynuzlu, pençeli hayvanlar :/
Her canlı dişisine yaklaşmadan önce kur yapar.
Belki de öküzler dişisine kur yapmayı bilmiyor olabilir.
Bu sebebten bir kadına kur yapmayı bilmeyen bir erkeğe kaba bir tabir olarak öküz yakıştırması yapılıyor olabilir.
Öküz sadece ikili ilişkiler de değil bazen insanlıktan nasibini almamış cevresine karşı kaba-saba haraketler içinde olan magandalar içinde sıkça kullanılan bir tabir.
Doğru bir cevap
Romantiklik deyince akla sürprizler falan geliyor ama öyle değil aslında. Duyguları anlayabilmektir romantik olmak. Sen karşıdakinin duygularını anlayamazsan o ilişkinin anlamı olmaz. O yüzden diyoruz öküz, odun vs. Biz insanız, duygulu yaratıklarız. Duygularımızı anlayamiyorsa o kişiden de o ilişkiden de hayır gelmez.
Öküzler çiçeği yemek olarak görüyor bundan dolayı öküz diyoruz bak mesela eşim edebiyat hocası ama öküz çünkü çiçeği ot, yemek olarak görüyor şiir mevzusu içler acısı zaten 😒 acaba durum düzelir mi? 🤔
Umutsuz vaka gibi duruyor
Romantizm degil ki konu...
Dusunce sekli, ince dusunmemesi
Algilamadaki seylikler filan derken olay iste hani dunyadan bi haber olan hicbiseyin farkinda olmayan, sadece kendi halinde olan ve dusunemeyen "okuz" tanimina uyarlaniyorsunuz.
Yani bu...
Romantizm zaten artik olayin sonu dibi.. ne dersen de.
🙈
Dediğin gibi, “öküzler daha çok tarlada çalışan, kendi hâllerinde takılan, mütevazı bir hayat süren ve kimseye bulaşmayan canlılardır.”
Tıpkı öküz olan erkekler gibiler işte öküzler de. Danalara üreme dönemi hariç ilgi göstermezler, danaları için çabalamazlar, danalarına bir çiçek olsun tek bir saman tanesi olsun bile götürmezler.
Gayet güzel bir analoji.
Kadın ruhundan anlamayan ve kadın için harekete geçmeyen kaba erkekler öküzdür bayım, aksini iddia eden henüz buzağıdır dhjhj.
Peki öküzler, dişi ineklerin ruhundan anlayamadıkları için mi kısırlaştırılıyordur dersin?
Hissizleşsin ve sadece iş gücü artsın diye kısırlaştırılıyordu , kadınların erkeklere "öküz" demesinin sebebi yetersizlik değil ilgisizlik ve özensizliktir ve bence sayılı isabetli argo kelimelerdendir Tükçedeki xd.
Güzel tespit :)
💐🌿
Tamam işte romantik olmayan erkekler de o yönden kısırlaştırılmış yahut kısırlaşmış ondan diyoruz 😄
https://youtu.be/u0aK9MTf-I0
Şu videoyu da şuraya bırakayım 😄
Okuz gibi bakıyor :D :D
😄😂
Romantik olmadıkları için olabilir mi :)
Bildim mi? 😂
Ama öküzlerin romantik olup olmadıkları bilinmiyor ki. Benzetme doğru değil bence
Romantik olmasın ama ilgisizde olmasın
Bu inekler büyülerle uğraşıyor mu? Ben hiçbir ineğin büyü yaptığını görmedim
Ben gördüm birisi son parça kalan otu yiyen diğer ineğe expelliarmus büyüsü yaptı
😂😂
Adı Mehmet mi diğer ineğin?
Son büyücü Mehmet ineği
Biri Mehmet öteki Alaattin
Doğru Mehmet isimli ineğin bir kankası var. Ne çeviriyorlarsa beraber çeviriyorlar. Satürn onların cezasını verecek bu sene
Aziz Yuhanna aşkına neler söylüyorsun sen
Ben gerçekleri konuşurum dostum. Bana sıkıntı çıkaranın canını yakarım ve korkaklarla işim olmaz
Güzel soru😀 aslında kötü olan, sinir olunan çoğu durumda öküz vs kullanılıyor. Romantik olmayan erkekten de genelde hoslanilmadigi için öküz deniyor olabilir😬ama saçma tabi. Bu tarz durumlar için neden öküzün seçildiğini ben de bilmiyorum
Kaba, görgüsüz, aptal insanlar için kullanılan bir tabir olduğundan kullanılması gayet uygun bence.
Ama daha kaba hayvanlar da var. :/ Kısırlaştırılmalarına rağmen kimseye zararları bile yok, şahsına münhasır canlılar ot yemek için geldiler ot yemek için gidecekler :D
Sığır da derler bak unuttum onu 😃
Ayıyı da unutmayalım :)
Sanırım cüsseden dolayı deniyor :)
Heh evet bir de o var 😀
Bizim öküzlerimiz vardı hiç alakası yok ağır devirli traktör gibi çok kuvvetli 2 ton yükü arabada yokuş rampa demeden çekerdi öküz kuvveti atasözü işte bu anlama gelir
Hmm hiç bu açıdan bakmamıştım. 🤔
Kullandığım bir benzetme değil ama muhtemelen iri yarı, daha sert bir hayvan gibi görülüyor ve benzetme de bundan kaynaklanıyor. Tıpkı “ayı” gibi. 😄
Romantik nedir arkadaşlar. Roman gibi olmak. Yani biraz üfürme.. Özentilik.
Bana gerçek ve samimi duygularla gelen Romantik değil Realistik hatun lazım.
Öküzleri ve inekleri çok seviyorum, çok masum bakıyorlar ama büyük ihtimal iri yarı ve pek hareketli hayvanlar olmadığı için söyleniyor. Bana kalırsa odun daha makbul bir benzetme.
Ben genelde çok yiyen, bas bas bağırarak konuşan ya da dağınık oturanlar için kullanırım. Bence öküz bu niteliklere uygun😅
Neden mi nasıl desem işlerine geldiği zaman öküzlükten çıkıp çıta oluyorlar 😃 yani öküzün tanımı cuk diye oturuyor bu gibi durumlarda
Kısırlaşmış noktasından ele alırsak algıları kısırlaşmış diyorum 😅 kütük, odun , sığır , ayı vb. Olanlarına da sen anlam getirebilirsin 😉
Romantik olmadığı için Kimseye öküz demedim çünkü bende çok romantik değilim yazıp yazmamakta tereddüt ettim.
Ben mesella öküz değil odun , kalas derim arkadaşlarıma
Kaba saba erkekler için kullanılır genelde öküz kelimesi
Hahaha komik soru
sadece o yüzden diil ilgisizse, umursamıyırsa falan işte bende bilmiyorum
Sevilmeyen insanları hayvanlara benzetmek bence baştan yanlış zaten. Öküz çok faydalı, masum ve tatlı bir hayvandır :)
bir kızın peşinde köpek gibi koşup kendimi yıpratacağıma öküz olur onu yıpratırım 😅 sorry girls
Şunların tipine bakın sizce de çok tatlı değiller mi
Çok tatlılar
Evet aynı size benziyorlar
İltifat mı hakaret mi çözemedim 🙄
Romantik öküzler de var. Öküzlük, yani damızlık olma ve sadece tarla sürme durumu erkekliğe has bir özellik.
Keşke erkekler kalbi ve aklı ile hareket etse...
Vallaha genellikle kiz arkadaslar im Bana okuz diyor 😂 ondan bilemiyorum ya Ask insani veya erkeklere karsi biraz on yargiliyim ondan mi bilemiyorum 🤷🏻♀️
Tamam anlamını öğrendiğime göre artk daha çok öküz diyebilirim...
Kadınlar hep onların üstünde rodeo yapıyorlar ya ondandır...
Romantikte olsan aslanda olsan odunda olsan Öküzsün çünkü kadınlar bu kelimeyi erkeklere kullanmayı çok seviyor çikolata yemiş gibi mutlu oluyorlar😉🥃🥃mutlu olan kadınlara❤️
Öküzün davranışlarını gözlemleyin😀 aynı erkek yahu😀
Aşık olan bi kadın kocasına öküz diyebilir bu çok normal sevgidede söylüyor yani hemen yalnış anlamayın😄😁
Bu hayvanlar güzel ve komik. Yavaş hayvanlar, öyle bakıyorlar, geviş getiriyorlar. Ama bazıları sarışın onlar çok güzel
İşte bir milyonluk soru : D
:D :D
Ben'de mi ökuzüm acaba yeğen?
Yok ağabey sadece kadınların bu lakaplarını anlamaya çalışıyorum. Odun da derler ama marangozculuk en uzak oldukları alan. Kadınları anlayamıyorum ağabey 😂
Ne çok dert etmişsin zhsmkewndja sanırsın sadece erkeğe deniliyo "öküz"
şöyle diyim sana saniyede bir iltifat eden kız / erkek çok yapmacık olabilir ama öküz olan bir erkek ya da kız kendini sıkmıyordur
Okuzleri cok severim. Keske evde de olsa.
Öküze ayıp oluyor gerçekten
Tamam bir daha öküz demezler
İste ben o öküzlerin hoşlanıyorum iyi ki öküzler
Tam anlamına uygun işte. İyi bir benzetmetme olmuş
Bütün erkekler öküz değildir kim diyorsa ahır kapılarında dolaşıyor her halde
Erkekler kadınlara nasıl davranması gerektiğinin eğitimini almalı
Ben yontulmamis kutuk diyorum. 😃
Bence romantik olanlar öküz 😬
Farklı bir bakış açısı
Hiç hoş bir kelime değil bence, kullanmam.
Çünkü romantik değilsiniz
Evet ya öküzlere hakaret bu
Sayende öğrendim teşekkür ederim
Bence sadece cüsseden dolayı
Oysa ki öküzler çok tatlı ve masum
Çünkü öküzlerde romantik değil
Romantik olmadıkları ve gamsiz olduklari için
Iri ya ondan ince Ruhla degil
Ne diycektik odun kütuk okuz😅
Mööö
Öküz oldukları için
Bence kızlar öküz