Ailem diyarbakırlı. Ama babam küçük yaşta izmire gelmiş burada büyümüş. Ben burada doğdum ve diyarbakira hiç gitmedim. Daha doğrusu dedemin ölümünden sonra bizimkiler buraya taşınmışlar ve orda akrabimiz yok sayılır. Yani aslında bakılırsa kültürümüz farklılıklarımız hakkında hiçbir bilgim yok. Sevgilimle 2 yıla yakın beraberiz. 10 gün sonra askere gidicek. Ben onu çok seviyorum. Annesiyle de tanıştım. Hanım hanımcık iyi bir kıza benziyor demiş. Ama asıl sorun babasında hatta bakılırsa dedesinde. Onlar kürtlerle akrabalıkları olsun istemezmiş. İlk kez böyle birşeyle karşılaştım bu yaşıma kadar. Şaşırdım kaldım. Biz herşeye rağmen birlikteyiz ilerde zorlukları birlikte aşabileceğimze inanıyoruz. Ama sizlerin de düşüncelerini almak istedim başınıza hiç böyle bir ayrım geldi mi? Ya da duydunuz mu çevrenizden? Sizce ilerde babası kabul eder mi beni? :(
Cevabın nedir?
+1 yılNe yazık ki insanları içlerindeki iyilik ve kötülüklerle değil sahip oldukları din, ırk, dil gibi özellikler ile sınıflandırıyoruz.
Erkek arkadaşınızın ailesine şunu anlatmayı denemelisiniz; siz İzmirliler bile bunu yaparsanız biz "gerikalmış" Diyarbakırlılar neler yapmayız? İnsanları memleketlerine göre iyi ve kötü diye tanımlamak yerine onları tanıyıp karakterlerine göre analiz etmek daha uygun olur.
Batı şehirlerinde uzun döneme yayılmış bir "doğu" korkusu var. Bunu en yakından yaşıyorsunuz. Bu gibi olaylar karşısında öfkenlenmek yerine kendinizi onlara ifade etmeye çalışmalısınız. Bu aşama biraz zorludur. Doğru. Fakat sizi tanıdıkça yanıldıklarını anlayacaklar. Yeter ki siz sevdiğinize ve sevginize inanın.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyan, kanun ve kurallara uyan her vatandaş etnik kökeni ne olursa olsun eşittir.23 Yorumla
Soran+1 yılKendileri Erzincanlı onlar da dogulu olmalarına ragmen böyle düşünüyorlar. Yani beni ve ailemi cok farklı görüyorlar sanırım. Dedigim gibi ben kendi kültürümü bilmiyorum pek. Yani neden böyle düşündüklerini anlayamıyorum
- +1 yıl
Bu tür ırkçı ve yanlış düşüncelere kapılıyor insanlar. Bu satırları yazarken bir avrupa ülkesine gideceğim seyahatin programlamasını yapmaya çalışıyorum. Avrupada da Türk olduğumu belirtince şaşırıyorlar ; "ama sen çok normalsin, iyi birisin. Türk olamazsın." mealinde sözlere muhattap oluyorum.
İnsanların her zaman belli kalıpları vardır ;
- Kürt kötüdür
- Müslüman tehlikelidir
Ya da tersinden bakalım ;
- Avrupalılar adamı kazıklarlar
- Hristiyanlar Haçlı seferi düzenlerler.
Bu tür kalıplar her zaman olacaktır. Hiç bir şey bulamazlarsa fiziksel özelliklerinize takılırlar. Ben kadınların düşüncelerini dinlerim genellikle. Erkek arkadaşınızın annesi ne de güzel söylemiş ; "hanım hanımcık bir kız gibi". Hem bir yakınlık hem bir şüphe.
Siz bunları çok dert etmeyin kendinize. Zaman içerisinde sizi tanıdıkça değişirler.
Önemli olan bu tür tepkiler karşısında sizin sakin kalabilmeniz.
Soran+1 yılKesinlikle haklısınız cok tesekkur ederim
En İyi Cevaplar
ben sana söyle birşey söyliyeyim türkiyede kendini kürt sanan insanların yarısı malesef aslında türkmendirler yıllardır yasadıkları asimilasyon nedeniyle kendilerinin kürt oldugna inandırılmıştırlar her güneydogulu kürt değildir türkiye sadece yaklasık 5 milyon kurt bulunmaktadır bunlar dısında kendini kürt olarak gören insanların büyük bölümü türkmen , ermeni , zaza kökenlidirler bunlar sadece asimile olmuş insanlardır aileni birz arastır bak nerelere kadar gidecektir soyun ve gerçekte ne oldugunu göreceksin gerçi kafatası ölçmek eskide kaldı çoçuk seni seviyorsa ailesini ikna eder edemiyorsada bildigini okur genede seni alır anlatabildim mi
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet anlıyorum. Tesekkurler
Soran+1 yılHaklısınız. Öcalan dinsiz serefsizin teki. Dagdaki insanlari bilemem kürtleri maşa olarak da kullaniyorlar zaten. Ne diyeyim allah fırsat vermesin bölücü köpeklere.
İbrahim de siirtliydi ama kürt değil arap asıllıydı bunu aileme anlatana kadar canım çıktı görüşmeye gelene dek kızım bak emin misin dedi hep ama ailesini görünce karşısında öyle ablası uzman dayılar avukat kültürlü insanlar olduğunu anlayınca konuşunca bana bir daha hiç bir şey demedi şimdi de ibrahim biraz geç kalsın ne gamsızsın ara nerdeymiş öğren diyo kankası oldu tripteyim :)
Üzülme bence aileleri bir araya getirmeye çalış şayet ciddiyet varsa onlar konuşsunlar bir anlasınlar sen ne kadar söylesen de insanlar çok ön yargılılar11 Yorumla
Soran+1 yılMalesef öyle. Haklısınız
babam BODRUM lu annem ERZURUM? aradaki dağlaaaar kadar farkı gör? ama gelki aralarında su sızmaz iki aile ne kadar zıt olursa olsun hiçbir olumsuzluk olmadı bugune kadar. din dil ırk mezhep bunlar hep boş işler emin ol bunuda onlara güzelce anlatabilirsin :)
04 Yorumla
Soran+1 yılBen de bunu deniycem ama daha once hic boyle birsey gelmdi basima. yani hic böyle dışlanmamistim. Nasil davranacagimi bilmiyorum
Soran+1 yılYok ne kadar kötü karsilanirsam karsilanayim boyle birsey yapmam. Begenmedikleri ailemden bunu gördüm çünkü ben.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
35Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Irkçılık çok kötü bir şey öncelikle. İnsanları kürt çerkez şişko çilli ws ws Ayıran şeylere insan bile diyemiyorum ben. Siz sevdikten sonra bir sıkıntı kalmaz kardeşim. Kendini boşu boşuna üzme. Yeri gelmişkende ne kadar ırkçılık yapan şey varsa allah hepsinin belasını versin diyorum.
44 Yorumla
Soran+1 yılBu yasima kadar boyle ayrım yapıldığını dahi bilmezdim. Dedigim gibi biraz da izmire uygun yetistim aslında. Neyin ne olduğunu bende cok bilmiyorum. Yani neden istenmedigimi falan
- +1 yıl
Bende izmirde yaşayan biriyim ama bu ırkçılık olayı türkiyenin her yerinde var yani nasıl diyim sana nasıl senin ailen kürt diyorsa aynısını bir diyarbakırda kürt bir ailede türk istemiyoruz diyebilir. Bunlar çok boş şeyler insana önce insan gözüyle bakmak gerekir. Nerden geldiği nereye gittiği önemli değildir. Sen seviyorsan aşkını yaşatmalısın bence. Ben böyle düşünüyorum. İllaki fikrimi destekleyenler vardır. Senin mutluluğun ve sen bu gereksiz şeylerden değerlisiniz unutma.
Soran+1 yılHaklısın teşekkür ederim
en basta ayrimi kendin yapiyorsun. kulturumu tanimiyorumda ne demek. bu vatanda tanimlanamayan kulturler bile var. hep birlik ve beraberlik icinde yasamisiz yuzyillardir. ayrica kurt diye bir irk bir sinif yoktur. sen kendini siniflandiriyorsan baskasi ne yapsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılFarkindaysan ben bu yaşıma kadar boyle birseyle karşılamadim dedim. Yani beni neden istemediklerini bilmiyorum. Kultur farki varmis. Ama neyin farkli oldugunu bilmiyorum. Bu onlardan duyduklarim kendi siniflandirdigim seyler degil. Keske anlayarak yazsaydiniz...
- Aile & Toplum konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılMesela ben sevgilin annesinin yerine koyarsam kendimi... Eğer ciddi bir kültür farki varsa istemedim.. Bunun düğünü var ev düzmesi var turlu turlu adetler var bunlar önemli şeyler ama sen İzmirde yasadgni söylüyorsun.. O tarafla çok bir bagin kalmadiysa bunu aileye gostermelisin.. Mesele türk kurt olmak değil yasayis anlayis biçimleri esasen
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın o da var. Yani ailemde izmirde yetistigi icin diyarbakir kültürü cok farkli mıdır onu bile bilmiyorum. Kötü bir durum aslında ama boyle iste
+1 yılne demek kabul eder mi onlar kim ki? ya konuş çocukla beni seviyorsan evleniriz ailenle görüşmeyiz de ya da ayrıl gitsin. kürt istemezlermiş zevzeklere bak hele. sen de utanır gibi neden davranıyorsun kürt olmaktan nesi var izmirdeki zevzek özentilerden aşağı mı hissediyorsun kendini yoksa
06 Yorumla
Soran+1 yılBen böyle bir tercih yaptirmak istemem. Sevdigimi zor durumda birakmak istemem. bir tarafta ailesi var diger tarafta sevdigi. Bu cok acimasizca bir sey olur. Ben bunun sucluluguyla yasayamam
- +1 yıl
aslını inkar ederek yaşayabilirsin ama öyle mi ne saçma ben koluma dövme yaptırmayı düşünüyorum ez kurmancim diye isteyen yanaşsın
Soran+1 yılAslını inkar etmek degil bu niye anlamiyorsunuz. Iki taraflı katı kurallarınız var remen. Biriniz digerine yanasmiyor bu nolcak peki? Seven iki insanin arasina boyle girmek ne kadar doğru?
- +1 yıl
beni öyle kabullenmeyecek biriyle birşey düşünmem çünkü beyni olan kimse karşısındakini milliyetinden dolayı dışlamaya girmez.
Soran+1 yılTabiki de kimse bunu hak etmez. ayrimi yapan sevdiğim insan degil ailesi. Ama bu onun sucu degil ki
- +1 yıl
onun suçu değilse ailesine tepkisini koymalı ilişkisini tamamen koparmasa bile
Gizli Üye(30-35)+1 yılpkklıysa ölsün daha anlayışındayım ancak okumuş Kürt, benim gözümde Kürt değildir. Ailesi yobazlık yapmış, eğer ailesi kabul etmemekte inatçıysa bu ilişkiyi bitirin. Şimdi sevgilin sorun etmese bile ailesinin dolduruşuna gelip ileride her tartışmada bunu yüzüne vurucak, seni aşağılayacaktır. Kürt kültürüyle büyümediğini yine de onlara anlatmaya çalış, umarım anlarlar.
13 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle bende oyleyim. Anlamiyorum her kurdü vatanina milletine toparagina hain mi kabul ediyorlar. Dağa cikan sacma sapan özgürlük dusuncesiyle dolasan ayrimcilari tabiki de savunmuyorum. Ne ben ne ailem. Sevgilimle iki yildir birlikteyiz hicbir zaman bu konuda aşağılama veya hakaret etme gibi bir durum olmadi. Beni taniyor çünkü. Kendi de benim gibi düşünüyor. Ama ailesi biraz katılar. yani eskiden gelen birsey onlar icin. Kendimi ne kadar anlatabilirim ne kadar kabul ettiririm bilemiyorum
Cevap sahibi+1 yılBir gün sevgilin yokken onların yanına gidip Türk-Kürt ilişkisi, sevgilinle ilişkin hakkında konuşup kendini biraz daha tanıtmaya çalış. Bir süre geçtikten sonra sevgilinle gidip ailesiyle tekrar konuşun, belki fikri değişebilir. İşe yaramazsa sevgilinin cidden seni tanıdığını düşünüyorsan bu zorluğun üstesinden gelebilirsiniz.
Soran+1 yılUmarım oyle olur. Askerligi bir bitirsin de sonra basliycak bizim icin yuzlesmeler
Çocuk dik durursa dik durmadan kasıt bu engelin önünde aileye rest değilde güzel dille anlatırsa pek bir sorun çıkmaz babasını ikna edebilir. Bende elazığlıyım türküm İstanbul'da doğdum büyüdüm kız arkadaşım ise göçmen ailesi biraz doğululara karşı bizdede aynı sorun var nappıcağz bilmiorm :/
04 Yorumla
Soran+1 yılBeni en iyi siz anlarsiniz. Nedir bu dışlama yahu :( niye kisiliklerimize insanligimiza gore degerlendirmezler ki...
- +1 yıl
Evet maalesef ben seni iyi anlıyorum şimdi 2 senemi vercem sonra istiycem eğer vermezse ailesi ne olacak başka birine vercekler ve ben verdiğim 2 senemle kalıcam sırf bu yuzden ayrılmayı bile düşündüm ama tanımak isterler seni dedi kız arkadaşım artık o tanıma asamasında sevdircem kendimi :) neymiş efendim göçmenler göçmenlere kız verirmiş göçmenler çokmu iyi? kendi ailesi hep öyle bir birlerine vermişler ama hep sorunlu? bir iki tane dışarıya verilen var artık ben o kontenjandan ararlanırım inş.
Soran+1 yılUmarim gönlümüzce olur :)
Bu ne senin ne sevgilinin ailesinin ayıbıdır bu hepimizin ayıbıdır. Hep yapmadık mı birilerini yok saymayı istememeyi bütün ırkları yok sayamdık mı kendi ırkımızdan olmayanları yok saydık istemedik gün oldu arapları istemdik gün oldu kürtleri istemedik. Bu yargıları kırmak lazım bunun için biz yeni nesiller karşı durmalıız birşeyler yapmalıyız yoksa siz ve sizin gibiler her zaman bu sorunlarla karşılaşacaklardır kardeşim.
03 Yorumla
Soran+1 yılCok haklısınız. Dilerim insanlarin zihniyeti degisebilir, cok zor da olsa..
Soran+1 yılHaklisiniz..
+1 yılHem çok saçma hemde Türk insanın ön yargısı işte yıllarca beraber yaşadığımız bu topraklarda kardeşi kardeşe kırdırıyorlar insanların arasına bir fitne tohumu ektiler bilen de bilmeyen de cahil de kültürlü olanda kandı buna peygamberimiz bile ırkçılığa karşı idi bu devirde bu kafada insanlar çok yine de allah kalplerindeki niyet göre versin diyelim
15 Yorumla
Soran+1 yılAynen inançlı insanlar aslinda. Biz de öyleyiz. Madem inanclilar bu ayrım niyedir anlamıyorum. Daha once hic gelmemisti başıma
- +1 yıl
Bunu maalesef Kemalizm yaptırttı. Ama uükselen Liberalizm var insan hakları var gelecek dünden daha iyi olacak bir Türk olarak ben öz eleştiri yapıyorum
- +1 yıl
Çok haklısınz ama herkes bunu bildiği halde yine de sanki farzmış gibi örf adetmiş gibi davranıyor Adana sorsan kürt kimdir nedir gördün mü yok der ama gel görelim ki haa yok olmaz onlar ayrı biz ayrı biz üstünüz onlardan falan filan (ben melezim hem Türk hem Kürdüm ) kimse propaganda yapıyor falan demesin
- +1 yıl
Milletlerle üstünlük olmaz Türk kürt israilli alman vs sv hepsi eşittir mesele insan olabilmek :)
- +1 yıl
Oda değil benim gözümde ne mutlu Müslümanım diyebilmektir herşey ne Türk ne kürt ne arap ne Çerkez ne Zaza ve diğer ırklar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEger kiz seni gercekten seviyorsa bu konuyu halleder ailesiyle bu bir hayat senin ve onun kurt ile turkle alakasi nedi... insan taniyorum zenciyle evlenmis onemli olan insan olmak.. nereli oldu onemli degil.. dilerim en kisa zamnda hall olur sorununuz
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim umarım
+1 yılKahrolsun faşizm !!!
Bence hiç girme böyle bir aileye ırk önemli değildir önemli olan aşktır karşı taraf vunun farkında değilse sende yapabileceğin bir şey yok14 Yorumla
Soran+1 yılBende basta boyle düşündüm. Ayrıldım. Bir ay ayri kaldik hatta. Ama olmadi iste yapamadik tekrar barıştık. Yani ben normalde boyle bir haksızlığa gelmezsen oturdum kaldım yerimde. O kadar kötü ki :(
- +1 yıl
Bu tarz hareket ederswn normal sana saygısıLık yapılıyor buna izin verme
- +1 yıl
lütfen kendi cevabına git :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende ayrim yok ama benim ailemde istemezdi kurt biriyle evlenmemi. Toplumda var bu bakis acisi. Sonsuza dek de surer. Yenilemez bu bakis acisi diye dusunuyorum.. senin icin kastetmiyorum ama bir hdp taraftari oldugunuzu dusun onun ailesi de akpli mhp li neyse sirf bundan bile olaylar cikar. Malesef bu boyle.
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın aslında. Beni yoran üzen konu bu. Ailem akp li. Hicbir zaman onları desteklemediler. Yani ne bileyim insan kendini anlatamayinca yoruluyor iste. bir kere kürtler kötü insan olarak bilinmis. Ve bu böyle devam ediyor. Ne diyeyim iste bizim gibi aradaki insanlar hep bunları yaşıyor sanırım. .
Cevap sahibi+1 yılUzgunum :/
+1 yılİnsanları ırklarına göre ayırmak yanlıştır. Senin sevdiğin gencin eğer gerçekten seviyorsa böyle birşeye karşı ailesini karşısına alabilmesi gerekir. Tabii ki eğer gerçekten seviyorsa..
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız. Bu da bizim sinavimizdir belki de...
+1 yılİst emniyet müdürü, ist daki suçların %98 ini kürtlerin işlediğini söylemişti. Buda mı önyargı? dağa çıkanlar kim? sen düzgün olabilirsin, ama adam şunu düşünür; bir akrabası çıkar başımıza bela olur der.
07 Yorumla- +1 yıl
Kaynak ver , bu tür yalanlarla ne tür bir kişilik olduğunu belli ediyorsun. İstanbul emniyet müdürlüğü öyle bir açıklama yapamaz ve İstanbul'da yaşamadığın çok açık belli. Sallıyorsun 70 de 80 de. Dağa çıkanları salla sen bunları kim yönetiyor onu söylesene ve yöneten kişilerin kökenini.
- +1 yıl
Hüseyin Çapkın ın lafı, haberlerde de geçti. 2005 te demişti. sokaktaki magandalar kim? açtığınız restoranlar bile mafya usülü çalışıyor, yemeği beğenmedim desen keleşi çıkarıp tarayacak. kadın pazarlama, ot satma (ki doğuda üretilir) ne kadar pis iş varsa kürtlerde. daha dün yol kesenler, asker taşlayanlar keleşle tarayanlar kim aq? kaçakçılık yapan kim? kaçak elektrik kullanan kim? daha çok sayarım da sabaha kadar sürer uyumam lazım.
Soran+1 yılBu genelleme niye? Pis isleri yapan bir turk de olamaz mi yani. Nasil insanları böyle genelleyebiliyorsunuz?
- +1 yıl
olabilir, ama birilerinin daha çok yaptığı kesin.
- +1 yıl
kurtuluş savaşında falan savaşmadı bunlar, hatta isyan ettiler kaç defa engel oldular. bitek diap ağa var doğudan onun da kökeni türkmen kürt değil savaşa katılan.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSalla o faşist aileyi , fazla samimi olmazsınız olur biter.
Buda Kürtlere laf edenlere gelsin.
Herkes nasıl biriyse tanıdıkları da o tür insanlar olur , her türlü pisliğin içine girip karşına pislik bir kürt çıkınca kürt şöyle böyle demekle olmaz bu işler önce bir kendine bak sonra kendi yolunu düzelt. Benim tanıdığım kürtlerin çoğu temiz vatanını seven insanlar.01 Yorumla
Soran+1 yılCok şükür bende ailem de öyleyiz. Sevdigim insanla ailesine mesafe koymak da istemem. Ne bileyim kaldiramam yani
+1 yılBenim kurt bir sevgilim vardi ayrildim ayrilmayi ben degl o istedi kulturel fark oldugu icn evlenirken zorluklarla karsilasirz diyordu ama isteseydi cekinmeden evlenirdim. Boyle on yargili dusunenlerden nefret etmeye basladm
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen. Insan başına gelince ogreniyor..
"ailem diyarbakırlı" sen kendini kabullenmiyorsun ki elin adamları seni niye kabullensin
14 Yorumla
Soran+1 yılBakın ya ben kendimi anlatamıyorum ya da siz anlamak istemiyorsunuz. Hic gormedigim bir yeri yasamadigim bir yeri nasil kendim oyleymism gibi hissedeyim. Ben bunu inkar etmiyorum ki.
Soran+1 yılGidip görsem belki topragina dokunsam.. bak kendin bile diyorsun diyarbakiri severim diye. Gidip gormeden yasamadan bu mümkün olabilir mi allah aşkına.
+1 yılAllahın izniyle sevgilin isterse doğru yolu bulup ikna edebilir ailesini biraz sert çıkışması lazım ağırlığını koyması lazım. Bir süreden sonra onlarda pes edeceklerdir
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen. Bu da bizim sinavimizdir diyip katlaniyoruz zaten
Aile & Toplum konusunda 8,4b cevap paylaştı. İlerde siz büyüdüğünüz zaman tepki vermeyi keser. Sen gene saygından bişey kaybetme.
01 Yorumla
Soran+1 yılHicbir şekilde saygısızlıkta bulunmadim. Begenmedikleri ailem bana bunu öğretti çünkü. Hatta sevgilim babasina kızıp sayıp sovdugunde bile karşısında oldum kızdım ona. Gerçekten bu muameleyi hak etmiyorum...
Aynı şeyi yaşadım. Kiz arkadaşım kurttu istemediler ailem ve oda gurur yaptı birdaha geri dönmedi.
Ya bizim genç nesil iyide eski nesil cok yobaz. Benim ailemde aynı. Ne laz ister ne kürt. İlla bizim memleket olacakmis02 Yorumla
Soran+1 yılBiz farklı memleketten degiliz ki.. ben burada dogdum burada buyudum. Asıl mesele hissedebilmekte. Ama haklısınız onlara bunu anlatmak zor iste..
- Aile & Toplum konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılnuh deyince peygamber demeyen biriyse 35 tane çocuğunda olsa seni kabul etmez
önyargı işte yapacak bişey yok00 Yorumla
+1 yılkızım ne olursan ol ne fark eder ki Türk ile Kürt aynı değil mi? t ile k harfinin yer değiştirmesi değil mi? bırak bu utanç bile değil.
,12 Yorumla
Soran+1 yılBunu yapan ailesi zaten. Onlarin bildigi inandigi belli başlı seyler var ki bu kadar karsilar..
- +1 yıl
Ya benim babam muacir annem kürt ben Türk miliyetçisiyim ee ne yapalım şimdi Ben kendim araştırdım babam konya Yörüklerindenmiş annem de kürt değilmiş bırakın ya herkes ne yaşarsa yaşasın bırak kzım zana o kimseden de aileden de fayda gelmez. demedi deme. by.
Sevgilinle el ele vereceksiniz. El ele verdiğinizde her türlü sorunu aşarsınız kızım. Bu bence ciddi 1 sorun değil. Sevgilinle el ele verdiğinizde sorun kalmayacak inanın.
04 Yorumla
Soran+1 yılSu an öyle yapıyoruz ve babası bunu biliyor. Ama heves sanip gectiginden belki de cok üstümüze gelmiyor. Yine de gelecek korkutuyor iste beni :(
Soran+1 yılHaklısıniz teşekkür ederim
+1 yılSeni Sen Olduğundan Dolayı Kabullenmiyorlar İse Yanaşma, İlerde Ezilirsin..!
00 Yorumla
+1 yılAtatürkçüyüm ve kürtlere yapılan bu ayrımcılıga karsıyım. Durmayin panpa siz aldirmayin kimseye seviyorsaniz kimse engel olamaz.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. istemez istemez , illa isteyecek diye bişey yok bizim ailedede yok mesela akrabamın kızını istediler vermedik.
00 Yorumlaçok var ailesi kürt olmasın çingene olmasın alevi olmasın diyen var yani bazılarının haklı sebepleri illaki var ama adamına göre muamele her zaman
00 YorumlaBabasi istemese sevdiğin bikere onemli ona ne bence fazla dert etmee zaten oyle geri düşündükleri için hep böyle geri kaliyolar skma cani i derimm
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle de baba iste. Insan nasıl alsın karsisina
Benim annemde dogulu birine vermez beni, acikcasi bende istemem. Ama 2 yillik bir birliktelik varsa karismasinlar bence
04 Yorumla
Soran+1 yılBüyük konusmayin bence. Severken nereli olduguna bakarak mi seviyorsunuz gerçekten?
Soran+1 yılAileler ve kuralları. Haklısın beni hic ilgilendirmez..
+1 yılBu zamanda kürt türk mü kaldı türkte Allaha inanıyor kürtte ayrım yapmak b ence çok şaçma. Enpati diye bişe var fizikte onu kullanmayı bilmiyolarmı ,
01 Yorumla
Soran+1 yılSiz veya ben bazilarimiz boyle dusunsek de malesef bunu anlamayan insanlarimiz da var. Ben ilk defa karsilastim diyorum ya. Zor bir durum anlayacağınız
+1 yılAllah onları bildiği gibi yapsın hala öğrenemediler 5 parmağın 5 şide bir değil kardeşim ön yargı bizi iyice yobazlığa sürüklüyor
08 Yorumla
Soran+1 yılMalesef öyle
- +1 yıl
diyecek birşey yok ebn ailesine katlanırım diyorsan evlen ama deidğin gibiysede çok ezilirisn be güzelim 1 ,35 ay once bursada düğündeydim soy isimleri nerede :) esrarengiz soy isim ama inan okadar iyi insalrki diyarbakırlı kendi ailem gibilerdi hizmetleri saygıları tek ön yargı biz türklerde
Soran+1 yılÇok şükür ailem düzgün insanlar. Beni böyle olayların hep dışında tuttular sanırım. Ilk defa boyle dislandim ben. Gerçekten cok kötü bir durum.
- +1 yıl
bilmiyorum karar senin ince ele sık doku derler atalarımız
Soran+1 yılIki gönül bir olunca samanlik seyran olur der aynı atalarımız :)
- +1 yıl
ozaman gönlünden devam et mutluluklar dilerim umarım mutlu olursun samanlıkta :)
Soran+1 yılUmarım :)))
- +1 yıl
Hadi ozmaan fazla düşünme bol şans
+1 yıldiyarbakırlı bir arkadasıma misafir oldum.. Kendi akrabalarımdan öyle bir izzet ikram görmedim harika insanlardı
İnsanın içindedir bence01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle
- Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılNedeni bir travma ise işin zor. Geçmişte kavga v. b. var mı onu öğren.
03 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum.. ama onlarda hep turkmus sanırım. Bunu bozmak istemedikleri icin tahminimce
- +1 yıl
Bu dediğin zihniyet pek kabul görmez, eminmisin.
Soran+1 yılMalesef ki böyle
Babasi bir kere sorun cikardiysa devam eder geri donecegini sanmam :/
01 Yorumla
Soran+1 yılBana da oyle geliyor
+1 yıldoğulu olmak ayrı kürtçü olmak ayrı...
ailen kürtçümü03 Yorumla
Soran+1 yılKürtcu mu derken
- +1 yıl
yani siyasi olarakta kürt mü
Soran+1 yılHayır tabiki de. Ben ya da ailem onlardan yana degil cok şükür
Dedesi biraz geri kafali olduğu için boyle demesi normal :dddd
03 Yorumla
Soran+1 yılDedesi vefat etti. Kötü konusmak istemem. Elbet yaşadıkları bir olaydan dolayidir. Tek kaldiramadigim sey neden genelleme yaptıkları...
Soran+1 yılHaklısın bize bunu yasatanlar utansın..
+1 yılFaşist, ön yargılı bir aileye denk gelmişsin. İşin zor fakat merak etme, bunlar evlenmenize asla engel olmaz.
00 Yorumla
+1 yılSen bile diyarbakırlıyım diyemiyorsun sen Kürt olamazsın
011 Yorumla
Soran+1 yılEvet diyarbakirliyim. Ama kendimi oraya ait hissedemiyorum. Bu benim sucum degil. burada dogup burada büyüdüm. Hic gormedim de orayi. Tabiki gormek isterim. Bunlar ayrı seyler. Neyi anlatmak istedigimi anlasaydiniz keske önce. .
- +1 yıl
Bende İstanbul'da doğdum büyüdüm ama asla senin gibi kararsız olmadım barmanlıyım diyebiliyoeum gururla böyle saçma birşey yazmışsın birde allttaki yorumlara bak ırkçıları toplamışsın yazık sana
Soran+1 yılSizin zihniyetiniz nedir ya. Ben daha kendimi anlatamıyorken sorunuma cevap bekliyorum. Yazık.
- +1 yıl
Her biji hewale delal :-)
- +1 yıl
Sen bir aslını öğren gel sonra cevap alırsın
Soran+1 yılSizin gibiler yüzünden ben su an dislaniyorum belki de. Yazık gerçekten.
- +1 yıl
Saçmalamayın lütfen
Soran+1 yılKarşılıklı bu kin devam ettigi sürece üzülen dislanan hep bizim gibi arada kalan insanlar olacak. Teşekkurler bize bunları yasattiginiz icin!
- +1 yıl
Sen geçmişini bir öğren sonra gel çok bilmişlik yap bide kimin kime kin tuttuğunu sadece alttaki yorumlardan bak çok iyi anlayacaksın sen zaten Kürt olmaktan başka herşeyi kabullenmişsin
ben askerliği doğuda 1 sene yaptım ben hala önyargılıyım :)
03 Yorumla
Soran+1 yılSanirim kafalara kazinmış fikirler asla degismeyecek biz naparsak yapalım. Nasil insan olursak olalım...
Soran+1 yılCok yazık. Anladım. Zaten ben ailesini de suclamiyorum. Elbet birsey yaşadıkları içindir bu davranış. Ama hepsini genellemek niye?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtte ne sanki. kürtlerde Allahın kulu. bunu nasıl inkar edipte karşı çıkıyorlar anlamıyoorum
00 Yorumla
+1 yılön yargıyı kırabilmek kolay değildir. seni kabul etselerde aileni istemezler
00 Yorumla
+1 yılÇok normal, daha sevgilin insaflıymış. Sen ve senin gibiler yüzünden bu haldeyiz lan. Size yer yok.
00 Yorumlabu ön yargıdan kurtulmak çok çok zordur günümüzde özellikle milliyetçi bir ailesi varsa
00 Yorumlasiz kürtler sanki türkleri istiyorsunuz, bnim nisanlimin anneside bn türküm diyr beni istemiyor
08 Yorumla
Soran+1 yılAyni seyi kendin de yasiyorken bana neden bu ön yargı? ?
Soran+1 yılAyni seyi yaşıyorum fakindaysaniz..
- +1 yıl
evet kusura bakmayin onun ailesine cok kizginim oyuzden bazen patlama yasayabiliyorum sizle bir ilgisi yok bnce cok yanlis dusunuyor buyukler yani onun ailesi ve tabiki senin sevgilini ailesi insanlar birbjrini seviyorsa kürt türk ne onemi var turkle turkde anlasamaya bilir ya da kurtle kurt insanlik onemli canini skma canim sende bni simdi kabul ediyorlar nisanlandik ama keske nisanlanmasaydim cunki ailesine izinamiyorum nisanlimada baglandim iyicr ayrilamiyorum zor gercekten sanada allah kolaylik versin
Soran+1 yılAmin. Kabullenicekler ister istemez ama keske bunlari yasatmadan guzellikle anlasalar. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim
- +1 yıl
amin insallah en azindan sana hakaret etmediler kucumsemediler bnimkiler bana demedigi laf kalmamisti simdi bide utanmadan yuzume bakabiliyorlar ama keske nisanlanmasaydim diyorum bir laf demisti o cok agrima gitmisti cunki istemiyoruz seni anlamiyormusun evimize gelip zorlami oturacn demisti :( bu lafi hic bizaman unutamicam oyuzdende evlerine bile gidesim gelmiyor bide evlenince beraber ayni evde kalcakmisiz insan cok zor bnim icin kurtlukle ilgisi yok belki ama o insanlar bana oyle davranidogi icin bnde kurtleri sevmek istemiyorum
Soran+1 yılAnlıyorum haklısın ama simdi sevdigim insanin ailesi de beni istemiyor ben de turkleri sevmiyorum dersem hata yaparim. Onlar zaten bizi genelleyip disliyorlar. Simdi biz bu haksızlıği goruyorken neden baskasina yapalim?
Asimile olmalısın bu senin ve geleceğin için daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbizim sülalede iki tarafta var... kesinlikle hiç sorun yok..
IRKçı bir aileye denk gelmişsin.01 Yorumla
Soran+1 yılMalesef
Gizli Üye(30-35)+1 yılDünyanın sonu değil ya ailesi kabul etmeden de evlenilebilinir.
02 Yorumla
Soran+1 yılAilesini karşımıza almak istemiyorum. Sonucta aralarına benim yüzümden kırgınlık girebilir. Ben bunu kaldiramam
Cevap sahibi+1 yılO zaman yol yakınken vazgeç sen bu sevdadan.
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok kürt tanıdım ben zor bir durumdasın ama hayırlısı neyse olur kafanı takma
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAdam gibi biriysen sorun yok önyargılar hep vardır.
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin :/
+1 yılönyargı. :( bütün kürtleri terörist sanıyorlar. :(
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen cok üzülüyorum kendimi anlatamamaktan. Kafalara kazinmis olan fikirleri degistirememekten..
- +1 yıl
insan nerede doğacağını seçemez... gel de anlat ama çok haklısın. ankaralıyım ben ve çok karşıyım o tür düşüncelere belki oturup bir kahve eşliğinde sakince düzgünce kendinle ilgili gerçekleri, düşüncelerini ve duygularını, duygularını, terörist olmadığını, onların önyargılı olduklarını, nerede doğacağını senin seçmediğini zaten babanın İzmir de büyümesinden ötürü geri kafalı da değil modern bir insan olduğunu, türklere saygı ve sevgi duyduğunu, doğudakilerin de türk olabileceklerini, hatta oğullarını askerde şehit edenler bile olduğunu onlara anlatabilirsin. dene sakince tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler.
Soran+1 yılCok haklısın teşekkür ederim :)
Aile & Toplum konusunda 364 cevap paylaştı. doğup büyüdüğü yer insanın memleketidir
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
- Aile & Toplum konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılCocuk istedikten sonra sıkıntı olmaz
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 538 cevap paylaştı. Bnce siz mutlu olmaya bakın gerisi umrunda olmasın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılOnemli olan sevgilinin düşüncesi panpa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok yazık -,-
00 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ben bir kürtüm. Ama sevgilimin ailesi cok on yargılı ve beni istemiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler