Biz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık diye bir ayet var biliyorsunuz şimdi bu ayet üzerinden yola cıkarak size bir soru sorucam?

lütfen snuna kadar okur musunz kafam çok takıldı bu mevzuya bn şu an 1 yıla yakın biriyle birlikteyim o da beni seviyor bende onu biz internetten tanıştık bununla tanışmadan önce kötü bir şekilde boşluktaydım bir anda benim memleketimden olan ortak arkadaşlarımızın olduğu birini takip ettim oda bana hemen arkadaşlık isteği gönderdi bende kabul ettim ona yanlışlıkla takip ettiğimi söyledim halbuki gayet bilinçliydi neyse bu pembe yalandan sonra ilişkimiz çook güzel gitti alıştık sevdim sevildim başka yalan katmadım onun ikimizde birbirimizin ilk aşkıyız geçen hafta da ailesiyle bize tanışmaya geldielr allahın izniyle de bayramdan sonra istemeye gelecekler nasip olursa da sonra nişan dügün Şimdi sorum şu ben kendi kaderimi kendim mi yaptım? şu an her şey yolunda güzel ama, belki de allah bana başkasını mı nasip edecekti ama, bu kaderim olmasa allah bu kişiylede karşılaşmamı nasip etmezdi öyle değil mi çünkü ben bu kişide tüm dualarımın karşılğını buldum herşeyi benim istediğim gibi
Biz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık diye bir ayet var biliyorsunuz şimdi bu ayet üzerinden yola cıkarak size bir soru sorucam?