Bence ilk nereli 😂😂😂 Evet bebişkolar geldik yine evliliğe. Bekar olmak böyle bisey illaki sarıyosun bi zaman sonra 😂😂 Şaka bi yana da biriyle evlenmeden önce ona neler sormak istersin?
Biriyle evlenmeden önce sorulacak sorular nelerdir?
Nasıl bir evlilik hayalin var? Beklentin ne? Çocuk istiyor mu? sigara alkol içiyor mu? Özel alana saygısı var mı? Sadık mı? Yalan söyler mi? Sosyal ilişkilerinde nasıl? (çok mu samimi herkesle ya da tam tersi mi) Ailesi nasıl insanlar, nereli, nasıl bir ortamda büyümüş, zihni açık mı yoksa at gözlükleri en sevdiği şey mi? Maddeden çok duygulara önem veren biri mi? Beni olduğum gibi sevip katlanabilir mi? Bir de evlendikten sonra boşanmak diye bir kavram yok bizde tıpası yiyorsa ömürlük sevmeye, herşeye birlikte göğüs germeye ona göre kararını versin. (Bkz. 29a doğru yol alırken hala nasıl evde kalınır)
önce evliliğin tanımını yapmasını isterdim, evlilikten ne beklediğini o hayata kendini hazır hissediyor musun, kuralları olan bir insan mısın, karşı cins evlendikten sonra nasıl bir bir erkek olmalı, evlilik icinde hoşuna gitmeyecek davranışlar nelerdir senin için.. bunun gibi şeyler sorardım, burada gördüğüm bir kadına direk bakire misin demekte çok terbiyesizce bence bu kadar rahat da olunmamalı sonuçta karşındaki de bir kadın onu incitebileceğinin farkına varılmalı..
Aile yapısını, nelerden hoşlandığını, nasıl eğlendiğini. Maddi konuda ne düşündüğünü. Çünkü para varken aslan kocam para yokken yallah herif diyenleri fazlasıyla görüyoruz. Siyasi görüşünü ve ideallerini de sorarım. Aramızda segment farkı ve kültür farkı uçuk seviyelerde olsun istemem. Beraber eğlenemediğim, birbirimizi anlayamadığımız bir ilişki istemem. Evlilikte sadece sevginin yeterli olacağını düşünen birisi değilim.
Ben olsam ben de ilk olarak nereli olduğunu sorarım ardından ne iş yaptığını sorarım ve ardından kaç kardeş olduğunu vesaire ailesi ile ilgili Öğrenmem gereken her şeyi bilmek isterim çevresini öğrenmek isterim kişiliğini, karakterini , neyi sever neyi sevmez hoşlandığı şeyler neler , gününü nasıl geçirir vs. Hepsini tek tek tek öğrenmek isterdim 😂🤷♀️
Evlendikten sonra nerede yaşamak istiyorsun? Çocuk sahibi olmak istiyor musun? Evlilikle ilgili tereddütlerin var mı? Evdeki iş paylaşımını nasıl yapacağız? Benimle ilgili değişmesini beklediğin bir özellik var mı? Evlendikten sonra kendime özel vakit ayırabilecek miyim?
Kuran biliyo musun Annenle eşin arasında kaldinda nasıl çözüm yolu bulursun Kendi ailene nasıl davranılması gerekiyirsa sende benim aileme öyle davranir mısın Evde halksız olsan bile özür diler misin Sinirliyken kendine mı başkasına mı zarar verirsin Aile içinde olan aile içinde mı kalır yoksa ailene anlatır mısın
allahıma çok şükür bekarım evlenmeyi düşünmüyorum, her erkeği aynı zanneden, 35 yaşına gelmiş,üniversite bitirmisine rağmen kendine olgunluk namına zerre bi şey katamayan hiç soru sormaya gerek yok bu ülkede ziyan akıl, perişanfecaat söylenecek söz bulamıyorumki soru sorayım
* Sosyal medya kullanıyor mu? * Ortak noktamız var mı? * Fikir ayrıcalığına çok düşüyor muyum? * Birde benim fikirlerime ne kadar değer veriyor. * Yalan söylememesi ve saygılı olması Yani aslında şu üstteki 5 maddeyi başarı ile geçen her aday ile evlenebilirim, tipi fiziği ayırt etmeksizin.
Hayvan seviyorsa nekadar ne dozda seviyor onu öğrenmeliyim. Buda nerden geldi aklıma. Kadının kedisi var adamında alerjisi. Evlenecekler. Adam demiş kedi? Ooo o annemde kalcak sıkıntı yok demiş. Adam masraf vs evlenmiş. Kedi nerde? Evde. Bide yatakta. Kadın olmadan uyuyamıyomuş. Adamda haklı olarak demiş ki size mutluluklar. Ayrılmış 😅 Evliliğe nekadar uzaksam gele gele bu geldi aklıma. Hiç düşünmemişim demekki
-Namaz kılıyor musun? -Sigara içiyor musun? -Olmuşsa ilişkin neden ayrıldınız ve en fazla nasıl bir yakınlık kurdun? -Gelecek için planların var mı? -Bir de sinirlendirmeye çalışırım. En fazla ne kadar yükseliyor diye :)
Belli süre nişanlı kalki insanlığını öğren görücü usulu evlenen sorar soruyuceyran almaya çalışanlar evlenme programında yapıyorlar onu adamın parası varsa onu anlarsa trafo kuruyor oraya yoksa ceyran alamıyor.
Şaka bir yana soru sormam gözlemlerim hal ve hareketlerini, bakışlarını, konuşurken gözlerinin ve yüzünün aldığı ifadeyi, söylemlerini, üslubunu hepsini kaydeder ona göre evlilik için elverişlimi ona göre bir karar verir adımımı atarım
- Kısıtlanmayı sevmiyorum ve bu yüzden kısıtlayıcı biri misin derim - Cinsellik seviyorum ve bu konuda uzak mı buna yoksa oda seviyor mu onu sorarım - Sigara içenden nefret ediyorum sigara içip içmediğini sorarım
Yasiniz kucuk ve ikinizde yqniliyorsunuz. Sakın reel hayatta bunu böyle dusunmeyin derin. Tamam namaz kılması büyuk + olabilir. Fakat hayata yansıması çok farklıda ilabiliyor.