Merhaba, açıkçası ben detaycı bir insanım. Ufak davranışlara önem veriyorum ve maalesef hassas biriyim. Eşimle çeşitli sorunlar yaşadık fakat sonunda anlaştığımızı sanıyordum. Size son 2 günde olanları ve yorumlarınızı dertleşmek isteyen olursa ayrıca belirtmesini istiyorum. Dün halı yıkayacaktım fakat sadece 1 halı olduğu için kayınvalideme gitmek istmedim (evi 10 dk uzak ama klasik kaynana drektifleri dinlemek istemedim.) kiracı olduğumuz evin önü düz beton ve bahçe kat halı yıkamaya müsait sabah saatlerinde sokaktan geçen insan pek yok ayrıca kaldırım dar diye kimse evin önünden geçmiyor. Eşime evin önüne gelecek kadar hortum almadını söyledim. Evin önünde mi yıkayacaksın müsaade etmiyorum dedi. Ben de annenin önü olmadıkça hiçbir yerde yıkamayacak mıyım dedim. O da müsait değilse yıkamayacaksın dedi. Bende saçmalıyorsun evin önü birinin görmesi için kafayı uzatması lazım dedim. Yok ikna edemedim tartıştık. en sonunda tamam dedim. Bugünse adliyeye gitti duruşması vardı. Çıkınca telefonu sessizde unutmuş kaç kere aradıysam ulaşamadım. Eve geldi kahvaltı ettik annesini pazara götürdü kardeşinin arabasını sanayiden alacaktı ziftli yoldan geçtiği için temizleyecekti. Bana sadece annesini bıraktıktan sonra sanayiye gidiyorum dedi. Ondan sonra ne yapacağını söylemedi. Bu arada ben halıyla uzaktan eğitimdeki derslerimle uğraşıyorum, halıyı banyoda yıkadım ve düştüm. Eve gelmiş mazotla arabaya gelen zifti temizliyormuş benim haberim yok tabi. Aradım annesi açtı anlattı durumu tamam dedi. Yarım saat geçti haber yok tekrar aradım yine annesi açtı. Bi süre sonra kendisi aradı derste olduğum için kısa kesip kapattım. Ondan sonra mesajda yaşadıklarımı yapacağım şeyleri bildiğinde nasılım diye sormaması mı gerektiğini sordum. Zaten bugün fark ettim eve her geldiğinde hoş geldin diyerek sarılıyorum gününün nasıl geçtiğini soruyorum o bana hiç sormuyor hep yaptığımı bildiği için ona yetiyor herhalde. Ben duymak istiyorum. Tekrar aradı arabayı kardeşinin çalıştığı avm de yıkamaya vermiş (hep orada yıkamaya veriyor evin yakınındaki güzel yıkamıyor diye) kardeşini alıp gelecekmiş. Sonra iki gündür aynı saatlerde tartışıyoruz bi halı için kavga edecektik bugün noldu dedi. Yine anlattım az önce yazdıklarımı sinirlendi bi şeyler söyledi sonunda görüşürüz dedi. Bende görüşmeyelim dedim kapattım. Yine aradı bu sefer görüşmüyoruz ne demek dedi konuşmak istemiyorum dedim o zaman öyle de dedi yine sesini yükseltti herşeyi çok takıyorsun en ufak bi şeyi büyütüyorsun trip atıyorsun dedi. Ben de o zaman benimle konuşma dedim. kapattı. Kendimi kötü hissediyorum şu an bile ağlıyorum. Ailem benimle konuşmuyor, eşimi istememişlerdi zaten eğitim olarak düşük diye. Çok canım yanıyor artık neye kızıp kızmayacağımı ayırmakta zorlanıyorum. Hiç mutlu değilim. kendisi sigara içiyor her paket 15 küsür ben bi şey alınca sanki ihtiyaç olsa bile israfmış gibi hissediyorum Sanırım yaptıklarından sonra ona karşı tahammülüm kalmadı.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 465 cevap paylaştı. Bu kadar olaydan sonra halâ anlayamadın mı yanlış insa olup olmadığını. Bi kere o halıyı senin yakamaman lazım. Halı yıkamaya verilmesi gerekir. Medeni eşine değer veren bi erkek bunu yapar. İkinci bir husus her insan telefonunu sessizde unutabilir. Ama sonradan illaki dönüş yapıp canım kusura bakma telefon sessizde kalmış diyerek durumu izah eder. Üçüncüsü yine telefon çaldığında annem bakmaz eşin arıyor diyerek telefonu bana verir. Eğer bakarsa bile yine verir telefonu. En azından bişey istiyorsan ben söyleyeyim der. Kaynana biraz sıkıntılı herhalde. Dördüncüsü işten geldiğimde muhakkak karımı öper halini hatrını gününün nasıl geçtiğini sorarım. Beşincisi sigarayı bend içiyorum ama bu eşimin çocuklarımın ihtiyaçlarından hele hele boğazından keseceğim anlamına gelmez. Hatta ben şöyle düşünüyorum. Eşim çalışıyorsa eğer kazandığı paradan bana vermesin. kendi ihtiyaçlarına ve keyfine göre harcayabilir. Çünkü onun rızkı ve gereksinimleri benim sorumluluğumda. Çalışsa da çalışmasa da. Tabi keyfe keder harcamalar olmayacak bunlar. Makyaj malzemesi vb gibi. Düşün taşın ona göre karar ver artık.
04 Yorumla
Soran+1 yılKendisi teklif etti halı yıkamayı ama çevredeki yerler hiç temiz değil gördüm birini. Adliyeden evin önüne kadar telefonu hiç eline almamış. Mazotla uğraştığı için annesi açmış ve dediğiniz gibi bi şey söyleyeceksen söyleyim dedi kendisi. Hal hatır olayını dün söyledim ve üzerimden yül kalkmış gibi hissettim. Bugün daha dikkatliydi. Aslında gün içinde bile arar sesimi duymak için. Ben aramıyordum pek çünkü mola saatleri tam belli değil dönüşümlü yapıyorlar. Müsait olunca aramasını söylüyordum. İhtiyaç bakımından şu an bilgisayar aldı çünkü uzaktan eğitim için gerekiyordu. Ayrıca ayakkabı almıştık model unisex olduğu için gelecek ay ben de istedim tamam dedi. Ben kazandığımda da eve harcıyorum severek. İki gün çalıştım bi yerde parasıyla hemen kedimize eşya aldım yeni gelmişti kuzum. Keyfe keder harcamaları o da istemiyor alacağım kozmetik pek yok eskisi kadar makyaj yapmıyorum bakım ürünlerini büyük boy almaya çalışıyorum.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba sayın meslektaşım.
Hüzünle, üzülerek ve canım sıkılarak okumak durumunda kaldım.
Evvela Allah yar ve yardımcınız olsun.
Evlilik kriterlerimde yıllarca farklı kriterler güttüm. Biliyor musunuz? Sahip olduğum tavır ve kriterlerden ötürü, en yakınlarım düşman oldu bana. Ben bir eğitimciyim, öylesini istiyorum. Ben aile değerleri, toplumsal değerler, hayata bakış ve inançsal olarak kendime göresini istiyorum suç mu? '' Bu ne kibir '' diyen oldu en yakınımdan. Yanlış anlamayın beni, bu tip kriterler bizi biz yapanlar ve asla bunlarsız evlilik olmuyor. Siz benden tecrübelisiniz evlilik adına, o ciddi yola hiç giremedim ben. Ama gerçekten toplumda sizin durumunuzda olan o kadar çok insan var ki. Birini tanıyordum, görkemli gösterişli de biri. Öğretmen. Nedense içim ısınmadı, devam etmedim. Tuttu, Urfalı bir ocak başı sahibiyle evlendi. Küçümsediğimden değil, sırf parası için. Dünyanın sıkıntısını yaşıyormuş, ama bu böyledir, vizyonunuz denk değilse birliktelik zor olur.
Ama size dair benim derin üzüntüm naif tavrınıza karşılık bulamamanızla beraber ailenizi arkanıza almanız olmuş. Aile her şeydir, keşke öyle olmasaymış. Yerinizde olsam ailemle aramı düzeltir, sonra da eğer yürümüyorsa bu nalet cendereden kurtulurum. Keşke dünyada sadece iyi ve geçimli insanlar olsa, siz ve sizin gibi insanların çabalarının dahi boşa gittiğini görmek, toplumun iyiliğini düşünen benim gibilerin canını sıkıyor. Bol dua edin hocam, hakkınızda hayırlısını diliyorum.13 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun öncelikle. Evlendiğimde eşim yetse de yetmese de çalışmak istediğimi söylediğimde annem elin adamına çalışıp para mı yedireceksin? Dediğinde anlamıştım çok yanlış bir ailede doğduğumu. Ben her insan gibi geç saatlerde yürüyüş yapmak dolaşmak isteyen bir insanken ailem bunları denediğimde dahi köşe başı kadını mualemesi yaptılar. Adınıza üzüldüğümü söyleyemeyeceğim çünkü bazen bir insan evlilik için yaratılmamış olabilir. Siz kendinize hayat arkadaşı arıyorsunuz baş belası değil. Şuna inanıyorum bir şey olmuyorsa gerçekten bir nedeni var. Yaşınız daha çok genç doğru yaş diye bir şey yok zaten karşınızdaki insandan emin olmadan yaptığınız her hareket karşınıza çıkıyor emin olun. Nacizane tavsiyem eğer birini severseniz onun tepkisini umursamadan söyleyin. İçinizden geldiği gibi davranın yargılamaları umursamayın sonra şunu yapsaydım diye düşünürsünüz. İçten olmak karşınızdakine ileride neyle karşılaşacağını gösterir. Para için evlilik iki kere önüme geldi. Biri Almanya yoluydu diğeri çatalcada bağ bahçe sahibi tek başına 4 kat showroom sahibi üretim de yapan bir mobilyacının oğluydu. Para için yapsam ikisinde de sorun çıkardı. Sevmeyen insan nasıl karşısındakinin davranışlarını tolere etsin? Nasıl sevgisiz sevişşsin? Bu kendini mal yerine koymak değil de nedir ha sevgili meslektaşım? Son olarak bir replikte dediği gibi "Bu dünya hassas insanlar için bir cehennemdir."
Cevap sahibi+1 yılAllah razı olsun iyi dilekleriniz için.
Yineliyorum, sizin için gerçekten üzüldüm ve inşaAllah tez vakitte bir kalıcı çözüme ulaşabilirsiniz. Aileniz hususunda sizle hemfikir değilim, onlar ne yaparlarsa yapsınlar bağımızı koparacağımız insanlar değiller intisnai iğrenç durumlar hariç. İnşaAllah tez vakitte huzur bulursunuz, zira bu yaşam huzur ve sıhhatten ibaret inanın.
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcınız olsun, teşekkür ederim.
+1 yılÖzellikle şunu söylemek istiyorum ki bu adam seni bayağı belli ki değersiz hissettim bir şey yani onun gözünde Sen gerçekten hiç bir şeymişsin böyle bir insanla gerçekten yola çıkmak çok mantıksız olur sorunun esas anlamına Gelecek olursak doğru insan demek hayatını Her anlamda senin yanında olan demek çıkar gözetmeyen demek seni her halinle olduğu gibi kabul eden demek sevgisini hiçbir zaman azaltmayan demek ve en önemlisi sana her zaman bir eş aynı zamanda bir arkadaş aynı zamanda bir dost gibi davranan kişidir ki bununla ilgili bir soru sormuştum zaten ben de
11 Yorumla
Soran+1 yılYorumunuz için teşekkür ederim. Kastettiğim buydu. Çünkü en basiti ben kendi ailemden gördüğüm yanlışların doğrusunu yapmaya çalışıyorum. Başka kadınlar gibi şu şuraya gitmiş gibi bi şey hiç söylemedim. Onunla olduğum her yer özel benim için. Fakat bazı günler yüzüne de söylüyorum boşaymış gibi hissediyorum. Ve bana karşı sadık ve güven verici davranmayacaksa ve sevmiyorsa ayrılmak istediğimi de söyledim. Çünkü ben ailemden yeterince darbe aldım. Fazlasını istemiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılSorunları konuşmadan çözemezsiniz. Konuşmak istemiyorum diyip girmek çözüm olmaz. Sakinleşince konuşun aranıza daha da soğukluk girmeden. Üzüldüğün sinirlendiğin durumları anlat ona. Yine de devam ediyorsa seni sormamaya falan o zaman düşünürsün.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
44
Cevap
59Cevap
- Aile & Toplum konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılhalıları kendin yıkamak yerine halı yıkamaya verebilirdin, çok maliyetli olmadığını biliyorum çünkü daha gecen hafta kendi halılarımı yıkamaya verdim.
aslında aranızdaki sorun sadece bir halı değil. işten geldiğinde ne kadar güzel karşılıyormuşsun onu. sarılıp hoşgeldin diyormuşsun. gününün nasıl geçtiğini soruyormuşsun. bu ona verdiğin değeri gösteriyor. ama onun seni önemsemeden bencilce davranması çok yanlış. belki o gün canını sıkan bir şey oldu, belki hastalandın?
seni seviyor olsa bile evliliğiniz alışkanlığa doğru ilerliyor. buna simdiden müdahale etmelisin. ona bağımlı olmadığını hareketlerin ve özgüvenli tavırlarınla belli etmelisin30 Yorumla
+1 yılÇok basit... seni anlamıyorsa, sana kulaklarını, kalbini kapatmışsa.. en önemlisi siz sustuğunuzda bile fark etmiyorsa.. sevsenizde sevmesenizde onun için önemli değilse yanlız kalmak daha güzeldir... 😔 eş olmak demek cana can katmak demekti, canımı yarım bırakana canımı feda etsemde gözü görmüyorsa bitmiştir...
Sevginden, aşkından karşılık bulamıyorsan.. ne aşkı ne sevgisi diyorsa 😔😔 daha çok şey saya bilirim ama kalbi yaralayan en önemlisi ise... sen yokmuşsun gibi davranıyor oluşu yorar insanı...20 YorumlaSon cümlen aslında durumu özetliyor...
Sen çok detaycısın...
Ve yeni evlisiniz baskın olabilmeye çalışıyorsunuz ikiniz de...
Tabi bunun Farkında mısınız bilmiyorum 🤔
Buradakiler boş yorum benim ki dahil...
Ayrılmış
Marketdwn bir şey aldın mı da iade edecekler...
Senin duygularını anlamıyormuş eşin...
Burdakiler klavye karşısında çok anladı da🤦♂️
Kavga etmeden
Sesini yükseltmeden
Devamlı dile getir...
İllaki sonuç verecektir...12 Yorumla- +1 yıl
Evet gerekirse iade edeceksin biz klavye delikanlılıgı yapmıyoruz basımızsan geçmese söylemeyiz boş yorumunu kendine sakla bazı insanlar vardır sesini yükseltmesende kavga etmeden de insan gibi konuşsanda illaki sonuç vermiyor geri tepiyor yine üzülen sen oluyorsum sen bu kadın konuşmayı hiç mi denemesi sanıyosun demek ki sonuç vermiyor kardeş payında kartalın da dediği gibi kimine sivri sinek saz kimine sazı soksanda az yorum yapim de deme şimdi sana cevabıma kendinw sakla iistemez
Anne baba ayrı eş ayrı aradaki dengeyi bulamiyorsa hatta eşi bir tık üstte tutmiyorsa ezDirmiyorsa ki çünkü ezilmeye müsait. Arada güven yoksa insan karısını 100 adamın içine bırakır hiç şüphe duymaz duyuyorsa sorun var. senin ki köle muamelesi arkadan yürüme önden yürüme değil yanyana yuruyemiyorsa. artı eğitim yüksek mis düşükmus saçma senin eşinin ailesi senin ailen böyle dusunmuyorsa para önce ihtiyaçlar karşılamak için harcanır kalanı toplanır. ihtiyaç karsilamadan toplaniyorsa ki sigarası için gibi. insan önce kendine kadın yaptığı kişiyi öncelikle düşünür bunu gerektirir anliyacagin sen yanlış kişi ile birliktesin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBazı şeyleri abartmanın anlamı yok eminim adam bunları yazdığını görse kahrolur ve kudurur oha gerçekten bunları mi düşünüyorsun der. Kusura bakma ama burda boş yapıyorsunuz. Gidin alın karşınıza konuşun. Burdaki insanlara uyupta yok bosan sığınmaya git demekle olmuyor sıcak evlerinde caylarını içerken yazdıkları yorumları çok takma senin orda canın acıyor. Sana dost tavsiyesi al karşına güzelce tatlıca konuş seni kırdığını hissetsin. Kavga etmeden yap kavga çıkarsa sus bi taraf sinirliyken öbürü susmalı yoksa kimse kimseyi anlamaz o yüzden iyi düşünün. Halıuoda yıkama ya ne olacak? Bir ara gidersen yıkarsın ya da kocan götürsün hijyenik bir yere çokta dert etme ya
40 YorumlaAslında büyük şeyler yok ilişkinizde, yalnız baştan gelen sorunlar var.
1-Ailenizin desteği olmadan bir evlilik yapmak, hep geri dön acaba neden, acaba yanlış mı yapıyorum olayına çevirir sizi.. Pek kolay atlatamazsınız 30 ları devirmediyseniz, yaşa kendinize ait bir işiniz yoksa, kısaca ayaklarınızın üzerine basamıyorsanız...
2-Eğitim herşey değil, ancak birbirinizi anlamadığınızı düşünüyorsanız herşey oluyor.. Çünkü hiçbirzaman sizin eğitiminize ne kadar emek verdiğini anlamayan ve saymayan bir insan olacak, heleki bir de çocuk olursa vay ki halinize.. Kısaca yol yakın iken aileniz ile iletişim kurup bu sevda dan vazda geçebilirsiniz. Bana kalınırsa yanlışın neresinden dönülse kar dır..00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılŞşş sakin ol bacım bi pireye yorganı yakacaksınız nerdeyse...
Olur bunlar ufak tefek şeyler siz bunlarla arayı bozarsanız ooo ilerde 5.0 büyüklüğünde deprem olur...
Alttan almaya bak oda gönül almaya bakar eşek değil ya
Evlenmişsin artık geçmişi düşünüp evlenmeseydim falan dersen iyice kötü olursun ailenin dediğini düşünme
şu an siz iki kişi bi evlilik şirketini yönetiyorsunuz
Bu ay zarar eder diğer ay kâr eder ama kepenk indirmek olmaz.
Halı meselesi ha kocan yıkama dedi yıkamasaydın doğru olanda odur aslında günümüz belli sokaktan geçmese bile görüp bakabilir gerek yok böyle şeylere ver gitsin halı yıkamacıya kaç lira sanki metresi iki lira
Sorunlara sorunla gitmeyin çözüm üretin
Annen baban değil o kocan yani ortasını bulup uzlaşın yoksa ilerlemez01 Yorumla
Soran+1 yılYorumunuz için teşekkür ederim. Bir olayı hiç ikinci güne taşımadım onun stresiyle yaşamayı sevmiyorum. Evlilik çok meşakkatli bir yol her gün öğreneceğim çok şey var. Halıyı da banyoda yıkadım mecburen. Ailemle kaç gündür konuşmuyorum eşim arayınca ne babam ne kardeşim açmıyor. Açıkçası içimden konuşmak gelmiyor çünkü ne yapsam yine kardeşim iyi. 9-10 yaşındayken benim için tırnağı bile olamaz demişlerdi. Böyle insanlardan ne bekleyebilirim ki?
- Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılHer şey ortada ve çok büyük bir hata yapmışsınız onu eş olarak seçmek ile. Sen ve o bam başka insanlarsınız ve bu ilişki asla yürümez. Aşk yok, anlayış yok, hoşgörü yok, saygı yok, samimiyet yok, ortak şeyler yok, birlikte güzel bir hayat yok, paylaşım yok, sana olan güveni yok. Yok yok yyoookkk işteee. Evet hanfendi yol yakın iken son key konuşun, tartışın ve böyle gider ise de bu evliliğin bir geleceğinin olmadığını düşündüğünüzü söyleyin. Ya kendini toparlar ya da sizin hayatınızdan daha fazla çalamayacağını öğrenir.
00 Yorumla
+1 yılSeni bu kadar değersiz önemsiz hissettiren bir adamla
neden evlisin?
Sevgi değer vermek önem vermek demek ama seni umursamıyor bile
;Ve hala yanlış bir insan mı diyorsun
ne desem bilemedim34 Yorumla
Soran+1 yılEvinde bacım muamelesi görmüş bir kadın olarak; ya evlenecektim ya da her dışarı çıktığımda biriyle ilişkiye girmiş gibi muamele görecektim.
- +1 yıl
Bu şekilde daha iyi mi diyorsun?
Soran+1 yılAiledekinden daha iyi. Her telefona baktığımda biriyle malum konuşmaları yapıyor muşum gibi muamele görüyordum.
- +1 yıl
Şu anda peki cokmu mutlusun su anda
+1 yılAnlıyorum seni dertlesmek istersen buradayim bana her daim yazabilirsin 😊 canını sıkma desem sıkmayacak misin? Sıkma canını herşey geçer geçiyor da sizin kavgalarıniz bize göre çok küçük
22 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler ikinize de
Yahu niye canına eziyet ediyorsun? Ver halı yıkamaya yıkat niye uğraşıyorsun? Sanki " vay be ne düşünceli karım var " mı diyecek?
Bu halı konusunu kapat bence. İstemiyorsa tamam hayatım de. Her kavga ayrılığa biraz daha yaklaştırır.
Şeytan şu an seninle uğraşıyor ve basit şeylerden tartışma çıkarmak istiyor. Nefsini kenara bırak. Eşine sarılmanın keyfini çıkar. Yarın hayatta olacağının garantisi yok. Boş işler için ne onu üz ne de kendini.31 Yorumla- +1 yıl
sizi okurken insanın ıcıne umut doluyor.. gercekten tebrık ederım..
Bende eşimle anlasamıyorsum takıntılıydı ben cevresinde pervane oluyor oysa evleneli yıllar geçmesine rağmen bana birkere olsun ne aşkım dedi ne canım sürekli evde kedi köpek gibi kavga ediyoruz herşeyden nem kapıyor itiraz ediyor Allah'tan sigarası yok ama benim harcamalarımı luzimsuz buluyor bizde kayanana derdi yok şükür uzaktalar çünkü neyse biz mutsuz olduk sende mutsuz olma gençliğine yazık onun eline mahkum digilsen boşan ilgisiz bir odunla kış geçmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden önce anlamaliyız bunu sonrası büyük sıkıntı. Okumuş görmüş insansın belli ki ama deriz ya incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler bu yazdıkların. Bu yüzden dert edecek birşey yok genel olarak fakat ilk cümlende yazdığın gibi maalesef duygusal kırılgan biri olduğun için fazla büyütüyor gibisin...
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı. Yahuu amma dert etmişsin kendine ufak şeyleri bu kadar da ayrıntılı olma bir halı yüzünden kendini üzüyorsun ne halıymış be arkadaş uzutmayın bence bu durumu
Baktın sevemiyorsun mutlu olamıyorsun ozman da başka çaresine bakarsın Allah yardımcın olsun üzme kendini10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılDertleşmek istersen yazabilirsin. Senin canını sıkan sanki ufak şeyler değilde farklı şeyler gibi? Ve bu farklılıklar ufakta olsa birike birike dağ olmuş içinde.
Düşünki dağın en tepesinden küçücük bir kar topu yuvarlıyorsun. Küçük attığına o kadar eminsin ki ama aşşağıya indiğinde devasa büyüklüğe ulaştığını kabul etmiyorsun.00 Yorumla Ne kadar evlisin bilmiyorum ama evlilikte bazen ikili arasında anlayışda zaman içinde öğreniliyor zamanla birbirimizi anlamaya çalışıyoruz fazla detaycısın olabilir. Bende öyleyim kendimi benden başka kimse anlamıyor artık sorun etmemeyi öğrendim. Sana tavsiyem eşine hangi sebeple muhabbetle bağlandın onu hatırla ve ben bu adamı şu sebeple sevmiştim diye düşün. Bazen sirkelenmek gereken biliyor. Burada akıl veren çok olurda bekara karı boşamak kolay gelir milletin gaz vermesine kulak asma
00 Yorumla
+1 yılbir pireden deve cıkartmayı basarmıssınız.. yegane soyleneck soz budur.. bazen susmalı bazen aldırmamalı bazen gormezden gelmelısınız.. hersey sızın dedıgınız gıbı olmak zorunda degıl.. onunda degıl.. bazen sen bazen o ama hep gecınmek ıcın cabalamalısınız arıza cıksın dıye degıl.. ıncır cekırdegını doldurmaz işler bunlar..
00 YorumlaAllahbyardmcin olsun isin zor gercekten biraz anlayissiz birisiyle evlenmissin sanrm, dis dunyanin kosusturmasini aile iccinden daha cok onemseyen birisi baya isin zor , egitim konusu yanlis bubarada karakter ve yetisme tarziyla alakali bir durum bu... Soylemek istedim o kadar cok sey varki Şu an
00 Yorumla
+1 yılAllah zorunu kolaylastrsn.
Tek diyeceğim şu an eşini annesi yönlendiriyor.
Biraz sakinleş onun ve senin eksik ve fazlaliklarinizi bir kağıda yaz eşine ben bundan şikayetciyim bak bende böyle böyleyim kabul ediyorum ama sende kendine çeki düzen ver demelisin
Çocuk düşünme mümkünse şu süreçte
Durumun ilerleyip kötü olursa bir terapist teklif et.00 YorumlaSenin ailenle aran bozuk
Okuyup bitirince memur olup hazır para getireceksin
Adamın eğitim olarak düşük
Ve o adam bunları biliyor
Ve seninde ahmak olduğunu biliyor
Git boşan kadın sığınma evine gir okulunu bitir sonra mesleğini eline al ve güçlü ol
Kimse erkeğe muhtaç değildir
sana zerre kadar da değer vermiyor30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBilmiyorum ancak evin önünde halı yıkıyıcam diye dediysen sonradan kızması saçma olur ama demediysen hortum dediğinde dediyse yani senin sorman gerekirmi bilemiyorum ben sormayı seçerdim. Onunda öyle davranması garip kızdığından etmiş bile olabilir tabi kızdıysa. Ama yani belki spontane gelişmiştir bu olanlar. Eğerde sorsun istiyorsan hiç sormuyorsun ama bana gibi naz yapsan 🤔
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılEsin biraz salmış kendini ama sende epey detaycyçısın hem şebeke suyuyla araba halı yıkamak yasak bite mantıklı olan yıkamaya vermen ıkadar su harcııcan yorulcan yazık bence bazı şeyleri cok üşçstünde durup takma hep bir birinizi üzersiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılÇevredeki halı yıkamalardan görümcelerim memnun kalmadı kendileri yıkıyorlar. Kendim de gördüm halıları tuttuları yer hiç hijyenik değil.
- +1 yıl
Biri belediyeye şikayet etse hemen ceza kesiyolar sonuçta halı sofraya serip üstünde yemek yemicezya iyi yıkamazlarsa bidaha geri gönder iyi yıkarlar beyaz sabunlu bezi sür anlarsın
+1 yılDetaycılığınız evlenince ya da ilişkiye başlayınca gün yüzüne çıkar zaten. Başka biriyle ilişkim var başka birine aşık oldum demiyor da yanlış insanla evlenmisim kılıfı uyduruyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bi durum olsa ayrılırdım kimseye eziyet etmenin anlamı yok
- +1 yıl
Ayrılacaksın zaten herşey ortada. Niyet belli
+1 yılkeşke okusaydın neden böyle yaptın ki bence elimde elle tutulur bi iş olana dek çalış iş bulduğunda boşan durma tabi demesi kolay ev içini yine sen bilirsin
14 Yorumla
Soran+1 yılAni oldu ben okul bitsin öyle olsun dedim ailem paralı koca istiyordu. Şuanda ne yapacağımı bilmiyorum.
- +1 yıl
ailenle barışmaya çalış ara sor
Soran+1 yılPek sorulacak bir aile değil. Hala kaçmış muamelesi yapıyorlar. Hep eski defterleri açıyorlar
- +1 yıl
hem iş ara kendine gizliden hem de ailenle barışmaya çalıl başka yolu yok
Aile & Toplum konusunda 790 cevap paylaştı. Senin aklına uysa ya boşanır ya da katil olur kadınlar olur olmaz herşeyi saçma sapan işleri takıntı yapıyor erkekler düz mantık düşünür biraz kendi haline bırak
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kusura bakmada sen canımsın kızım elde halı mı yıkanır ver yıkamaya 7 tl ye vermeyeni dövüyolar 6 metre kare olsa o da max 42 TL batmazsınız ayrıca ailen eşini istememiş sebep ne meslekleriniz ne
02 Yorumla
Soran+1 yılÇevredeki yerler temiz yıkamıyordu. Eşim açıktan lise okuyor ben de şu an üniversite okuyorum. Onun kendi evi yoktu ayrıca.
+1 yılAilenin istemediği biriyle evlenmeseydin. Kendi düşen ağlamaz. Yaşında küçük eğitimini bitirip de evleneydin. Bide halı yıkıyorsun, boş işler bunlar... Herifin eline vereydin halı yıkamacıya götürseydi.
00 Yorumla
+1 yılÖküzle evlendiğini fark edenler kulübüne hoşgeldin
Geçmiş olsun33 Yorumla
Soran+1 yılHoş bulduk ne diyim
- +1 yıl
Katılıyorum
- +1 yıl
@Dörtmevsimbaharı gerçekler
Boşan ve yeni bir hayat kur taşın geçmeden. Eşin çok saçmalamış seni resmen parayla alınan bir mal gibi görmüş. Boşan demek kolayda bunun içinde ekonomik özgürlük şart :(
10 Yorumla
+1 yılBir halı yıkamacıya verseydiniz bunların hiç biri olmayacaktı.
41 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
+1 yılSenin niye dersin var? Niye ona katlanıyorsun? Niye halıyı kendin yıkıyorsun? Madem yıkamana izin vermiyor arabayı yıkayıp duracağına halıyı yıkatsın. Daha uygun fiyata yıkıyorlar.
10 YorumlaSana tavsiyem canım seviyorsunda kendini değersiz suçluymuşsun gibi hissettiren böyle birinle geçinmen zor görünüyor ailen taraf değil durumuna mutluluğunu istiyorlar çünkü neyse çocuk var mı onuda bilmiyorumda canım boşalabilirsin ama senin hayatın sen bilirsin sana kalmış ama ömür bu şaka değil😏😒😔
00 Yorumla
+1 yılsizin aranızda ki aşk bitmiş dolayısıyla evlilik de bitme noktasına gelmiş bir halı yüzünden insan karısı ile kavga çıkartır mı ayıp bişey mi yapıyorsun sanki
00 Yorumla
+1 yılEğitimini tamamla uzaktan eğitim falan demişsin. Umarım meslek sahibi olursun. Sonra da işine gelmeyeni tutma. Bu hayata bir kere geliyorsun. Sana değer vermeyenle geçmez bu hayat.
00 YorumlaAslında yanlış insan yoktur anlaşamadığın insan vardır bu da bizim tabirimizle yanlış insan oluyor onla en ufak şeyden dahi kavga etmiyor isen her derdini anlatabiliyorsan o da sana bi baba gibi şefkatle merhametle yaklaşıyo seni mutlu etmek için çabalıyo ve en önemlisi anlaşabiliyosan bunu sen kendin daha iyi biliyosundur eğer ki dediklerim gibiyse şüohe duyma
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 752 cevap paylaştı.
+1 yılBi halı ne kadar büyük sorun olmus çöpe at gitsin diycem artık. Deger hissedemiyorsan yürümüyorsa zorlamanin anlami yok nasil mutlu olucaksan oyle yap 🤷🏼♀️
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 528 cevap paylaştı. bi an bizi gordum mesajda ayni sorunlar bendede var hic bir evlilik saniyorumki mutlu degil mutluyum diyen yalan konusur ben bu zamana kadar evlenipte mutlu olan gormedim gel kardes benimde ihtiyacim var dertlesmeyw
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Halıyı neden dışarıda yıkıyorsun ? Ver halıcıya yikasinlar Neden kaynanaya yakin oturuyorsun en büyük sorunlar ailelere yakın oturan çiftlerde görünür
03 Yorumla
Soran+1 yılÇevredeki halı yıkamalardan görümcelerim memnun kalmadı kendileri yıkıyorlar. Kendim de gördüm halıları tuttuları yer hiç hijyenik değil.
Soran+1 yılBu arada ani evlendik öyle aman aman ev arayamadık. Ayrıca istemesem de yakın oturmak zorundayız çünkü işi bu çevrede.
Aile & Toplum konusunda 380 cevap paylaştı. İletişim yok ve sana değer vermediği belli.
Yarin çocugunda olsa çok büyük ihtimalle bu evlilikde biter10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 532 cevap paylaştı.
+1 yılYeteri kadar taniyamamissin demek ki. Nasil mutlu olacaksan öyle yaşa kimseye muhtaç değilsin.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı. Biraz ayrı kalmayı dene diyeceğim annenle aran iyi değilmiş, az daha sabretmelisin baktın düzelmiyor başka çareler ararsın.
00 Yorumla
+1 yılVereceksin halı yıkamaya ugrasmayacaksin bos işlere 😉yuvayı dişi kuş kurar ve bu konuda dominant ol
02 Yorumla
Soran+1 yılKendisi teklif etti de çevredeki yakın yerler pek hijyenik değildi
- +1 yıl
Mutlaka iyi olani vardir
okadar iyi anlıyorum ki seni, sakın çocuk yapmayı düşünme hemen. Mutlu olmadığın bi evliliği surdurme dizginlerini eline al
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 747 cevap paylaştı.
+1 yılAlt tarafı bir halı ya ama şöyle birşey var bu vesileyle onun karakterterini daha iyi anlamış oldun. Anladık sinirlendi ama günlerce konuşmamak ne.
00 Yorumla Evlenmek için acele edersen 20'li yaşlarının başında evlenirsen böyle evlendiğin adamı tanıyamazsın işte. Her gün kavga edersiniz
00 YorumlaEvet pek haklı oldugu söylenemez hali kiyama konusunda.
Ama sanankarsi önemsemeyen tavırları daha kötü. Umarım kendine gelir bir an önce.00 Yorumla
+1 yılHalıyı yıkamana izin vermiyorsa ver halıcıya yıkat? Niye kendini üzüyorsun ki?
01 Yorumla
+1 yılvay arkadas tamam sen ayrilma halilari ben yikatacam 😂😂eskixendi o hali yikama isi simdi makineler var tertemiz yapiyor mis gibi
00 Yorumla
+1 yılherkes krakterine uygun kişiler ile ciddi ilişki düşünmeli yoksa sonu hep böyle oluyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılanlayamazsin, iş işten geçtikten sonra anlarsın
00 Yorumla Kayınvalideyle arayı mesafeli tutmak lazım mazallah her şeye karışıyorlar sonra
00 YorumlaÇok bariz davranışlarla sevilmediğini hissediyorsan yanlış adamdır
00 Yorumla
+1 yılErken evliliğin sonuçları ikinizde sanki olgunlaşmamış gibisiniz
00 Yorumla
+1 yılYanlış mı diye düşünüyorsan yanlıştır. Doğru olsa şüphen olmaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 629 cevap paylaştı. Bunlar bence bu kadar büyütülecek sorunlar değil az daha anlayış gerek ikinize de
00 Yorumla
+1 yılBu soruyu burada soruyorsan demek ki yanlış insanlasın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,2b cevap paylaştı.
+1 yılanlaması zor evlendkten yıllar sonra bile olabilir 1 yl belki 50 yıl
00 Yorumla Neden hemen aşık oldum diye körü körüne evleniyirsunuz ki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evliligin kentisinin yanlis oldugunu anlamatinda insanini mi anlican
00 YorumlaBana özelden yazabilir misin sana uzun uzun yorum yapmal istiyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026