Yanlış insanla evlendiğimi nasıl anlarım?

Merhaba, açıkçası ben detaycı bir insanım. Ufak davranışlara önem veriyorum ve maalesef hassas biriyim. Eşimle çeşitli sorunlar yaşadık fakat sonunda anlaştığımızı sanıyordum. Size son 2 günde olanları ve yorumlarınızı dertleşmek isteyen olursa ayrıca belirtmesini istiyorum. Dün halı yıkayacaktım fakat sadece 1 halı olduğu için kayınvalideme gitmek istmedim (evi 10 dk uzak ama klasik kaynana drektifleri dinlemek istemedim.) kiracı olduğumuz evin önü düz beton ve bahçe kat halı yıkamaya müsait sabah saatlerinde sokaktan geçen insan pek yok ayrıca kaldırım dar diye kimse evin önünden geçmiyor. Eşime evin önüne gelecek kadar hortum almadını söyledim. Evin önünde mi yıkayacaksın müsaade etmiyorum dedi. Ben de annenin önü olmadıkça hiçbir yerde yıkamayacak mıyım dedim. O da müsait değilse yıkamayacaksın dedi. Bende saçmalıyorsun evin önü birinin görmesi için kafayı uzatması lazım dedim. Yok ikna edemedim tartıştık. en sonunda tamam dedim. Bugünse adliyeye gitti duruşması vardı. Çıkınca telefonu sessizde unutmuş kaç kere aradıysam ulaşamadım. Eve geldi kahvaltı ettik annesini pazara götürdü kardeşinin arabasını sanayiden alacaktı ziftli yoldan geçtiği için temizleyecekti. Bana sadece annesini bıraktıktan sonra sanayiye gidiyorum dedi. Ondan sonra ne yapacağını söylemedi. Bu arada ben halıyla uzaktan eğitimdeki derslerimle uğraşıyorum, halıyı banyoda yıkadım ve düştüm. Eve gelmiş mazotla arabaya gelen zifti temizliyormuş benim haberim yok tabi. Aradım annesi açtı anlattı durumu tamam dedi. Yarım saat geçti haber yok tekrar aradım yine annesi açtı. Bi süre sonra kendisi aradı derste olduğum için kısa kesip kapattım. Ondan sonra mesajda yaşadıklarımı yapacağım şeyleri bildiğinde nasılım diye sormaması mı gerektiğini sordum. Zaten bugün fark ettim eve her geldiğinde hoş geldin diyerek sarılıyorum gününün nasıl geçtiğini soruyorum o bana hiç sormuyor hep yaptığımı bildiği için ona yetiyor herhalde. Ben duymak istiyorum. Tekrar aradı arabayı kardeşinin çalıştığı avm de yıkamaya vermiş (hep orada yıkamaya veriyor evin yakınındaki güzel yıkamıyor diye) kardeşini alıp gelecekmiş. Sonra iki gündür aynı saatlerde tartışıyoruz bi halı için kavga edecektik bugün noldu dedi. Yine anlattım az önce yazdıklarımı sinirlendi bi şeyler söyledi sonunda görüşürüz dedi. Bende görüşmeyelim dedim kapattım. Yine aradı bu sefer görüşmüyoruz ne demek dedi konuşmak istemiyorum dedim o zaman öyle de dedi yine sesini yükseltti herşeyi çok takıyorsun en ufak bi şeyi büyütüyorsun trip atıyorsun dedi. Ben de o zaman benimle konuşma dedim. kapattı. Kendimi kötü hissediyorum şu an bile ağlıyorum. Ailem benimle konuşmuyor, eşimi istememişlerdi zaten eğitim olarak düşük diye. Çok canım yanıyor artık neye kızıp kızmayacağımı ayırmakta zorlanıyorum. Hiç mutlu değilim. kendisi sigara içiyor her paket 15 küsür ben bi şey alınca sanki ihtiyaç olsa bile israfmış gibi hissediyorum Sanırım yaptıklarından sonra ona karşı tahammülüm kalmadı.
Yanlış insanla evlendiğimi nasıl anlarım?