11 yıllık evliyim.2 çocuğum var. eşime karşı zerre sevgim yok. cinsel hayat normal kötü değil fakat ask sevgi adına hiçbişey yok. merak ediyorum herşeye rağmen boşandığına pişman olan var mı? Çocuklar anne babaların yaptığı hatanın bedelini ödemek zorunda değil. bosananlar neden boşandınız boşanma sebebiniz neydi ve pişman oldunuzmu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, çocuklar için sevmediğim biriyle evliliğe devam etme durumunu çok şükür ben hiç yaşamadım ama mesela benim annem bunu çok derinden yaşadı. Bizim geleceğimizi kurtarma adına hem de kendini de bu yaştan sonra garantiye almak ya da yaşlılığı da hesap ederek halen evliliğini sürdürüyor. Bu büyük bir fedakarlık gerçekten. Dediğiniz gibi çocuklar anne ve babanın yaptığı hatanın bedelini ödemek zorunda değiller kesinlikle. Fakat belli bir yaşa geldikten sonra çocuklar da bir şekilde elini taşın altına koyup gereken olgunluğu göstermek zorunda. Taşkınlık yapan babaya karşı anne de dimdik ayakta durup çocuklarını korumalı burada. Ama tabii dayanamadığı noktada da boşanma hakları var elbette bu insanların. Sonuçta yürümüyorsa ve artık psikolojik manada tükenmişseniz böyle bir hakkınız var. Fakat boşandıktan sonra benim şahsi fikrim ve gözlemlerime dayanarak şunu söylemeliyim ki boşanma geriye başta huzur bırakmış gibi görünse de aslında boşanan çiftlerde geriye bıraktığı hayal kırıklığı, onca geçen sene bir de çocuk varsa onların psikolojisini toparlamak, daha önce hiç olmadığı kadar güçlü olma zorunluluğu gibi nedenler bir araya toplanıyor ve o evreyi yıllar geçse de atlatmak, bu kadar sorumluluğu ve dağılan parçaları bir araya toplamak hakikaten insanı zorlayabiliyor. O yüzden eğer tahammül edemeyeceğiniz boyutta bir şey yoksa mesela fiziksel şiddet gibi, ben bu evliliği ayakta tutun derim yani sizi kişilik olarak gerçekten sarsacak ya da size hiçbir şekilde saygı duymayıp sizi manevi anlamda rencide ediyorsa eşiniz ve bunu sürekli yapıyorsa evet o zaman boşanın derim ama gerçekten eksi nedenleri çok olması gerekiyor ki içiniz rahat bir şekilde boşanabilesiniz. O zaman bu saydığım kalıntıları daha kolay toparlayabilirsiniz çünkü haklı nedenleriniz olmuş olur. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba,
Ben de sana öncelikle konuya girmeden önce şunu sormak istiyorum madem içinde aşk ve sevgi yoktu neden evlendin neden çocuk yaptın cinsel hayatın ile ilgilenmiyorum zaten evlenen her insan sevse de sevmese de cinsel ilişki yaşıyor onda değiliz ama neticede hiç kimse dört dörtlük körkütük aşık olarak evlenmiyor Benim babam geçimsiz bir adam Annem senelerce ondan çok çekti ama bazı şeylere katlanmak durumunda kaldı şimdi sen boşalırsan ne olacak biliyor musun ideceksin belki başka bir adamla evleneceksin iki gün sonra kocan sinir krizleri geçirecek seni tehdit etmeye başlayacak belki öldürmek isteyecek yani ben senin tarafından dinlemek istemiyorum olay sadece çünkü tek taraflı yorum yapmak her zaman için adaletsizlik olur çünkü ben öyle kadınlar da tanıyorum ki evli olup da başka adamla birlikte olan ve daha sonra kocamı sevmiyorum deyip boşanma davası açan kadınlar da biliyorum her kadın aynıdır demiyorum Ama madem bir yola girdiysen çocukların varsa şiddet dayak hakaret psikolojik baskı bu gibi şeyler varsa boşan ona itirazım yok Ama sevmiyorum aşkım kalmadı sevgim kalmadı gibi yalanlarla gelirsen buna hiçbir zaman inanmam ve senin de dediğin gibi o çocukların hayatını altüst edersin Ama kimse zaten %100 aşık olarak evlenmiyor.10 Yorumla
+1 yılBenim Allah'a şükürler olsun ki bu zamana kadar ne evliliğimi olduğu ne sevgilim oldu Yani ben böyle olayları yaşamadım şimdiki düşünceme göre de hiçbir zaman Allah yaşatmasın diyorum Çünkü etrafı görür de böyle boşanmalarla dolu sevgisizlik ler dolu saygısızlıklar dolu bir de aldatmalar çoğalmış bir halde Neyse şimdi soruya Gelecek olursak sırf ortada çocuk var diye evliliği sürdürmenin ben aslında çocuğun psikolojisi ve sağlığı açısından güzel bir şey karşılıklı anlaşma ile Bence her şey ortak bir karara varılabilir
20 Yorumla
Bazı hatalardan dönülmüyır. Çünkü geç kalınmış oluyor. O çocukların suçu günahı yok. Şuanda yapman gereken tüm sorunlarını, sıkıntılarını, sevdiklerini, sevmediklerini eşinle paylaşmak. Böylelikle ona karşı yavaş yavaş sevgi besleyebilirsin. Ortada çok ciddi bir sıkıntı yoksa eğer boşanmanın sadece anlık ve geçici bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Herkes çocukları için bu hayatın zorluklarına göğüs geriyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
68Cevap
+1 yılÇocuk 4 yaşından sonra boşanma konusunda sıkıntı çekebiliyor, 4 e kadarsa düzgün yürütülürse boşanma kaldırılabilecek bir travma oluyor (muş). Biz de aynen böyle yaptık ve şu an herkes çok daha mutlu, yani 4 e kadar yapılabilir, yeter ki anne-baba sonrasında çocuk için medeni bir ilişki sürdürebilsin. Öte yandan, yazınızda bir konuyu anlayamadım, eğer cinsel hayatınız kötü değilse, aşk ve sevgi yok nasıl diyorsunuz? Bir şey olmalı ki aranızda, yatak faaliyetiniz iyi geçsin. Yatak kötüyse evlilik güme gider ama yatak iyiyse en zor sorunlar bile çözülebilir (kısmen tabi). Yani sizin durumunuzda ben zorlardım, sadece çocuk için değil, iyi giden bir cinsel hayatın adına aynı zamanda..
32 Yorumla
Soran+1 yılOnun için iyi bir cinsel hayat var ama benim kendi adıma değil. O mutlu ama ben deilim. sadece millet nasıl duygusuz zevkine bakıyorsa öyle b3nde
- +1 yıl
Anladim. O zaman sizin cevabınız biraz belli değil mi? Daha gençsiniz, yazık etmeyin kendinize, bir ömür böyle geçmez değil mi?
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen bosandim.. pisman degilim.. eski esimde pisman degildir..
Zaten konusarak ayrildik hatta mahkeme cikisi yemek yedik.. kotu ayrilmadik sadece artik birbirimizi mutlu etmedigimizi farkettik ve yollari ayirdik...
Mutsuz olarak bir evliligi sebebi ne olursa olsun devan ettirmek daha kotu..
Cocuk bunu zaten hissediyor katlandigini biliyor bir yerden sonra..
Esinle duzgun bir ayrilik yasarsan cocuklar bundan cok az etkilenebilir... burda is tamamen sizde..
Evli olsanizda olmasanizda cocuklars vereceginiz ilgi ve sevgi olayi sekillendiriyor... medenice uollari ayirip ayni ilgi ve sefkati gosterirseniz bir sikinti olmaz11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ed3rim
+1 yılSevgisiz hayat yaşanmaz kaldı ki siz 11 yıldır zaten bu hayatın içindesiniz yani bunu düzeltmek adına çabaladığınıza eminim karşı tarafla iletişim kurmaya çalıştığınızı da..
Eşinizle boşanmanız o çocukların babasını elinizden almaz..
O hala çocuklarınızın babası olur.
Eğer bir hayatınız var hayatınızda bir düzen varsa mesleğiniz varsa ondan ayrıldığınızda hayatınızı kimseye muhtaç olmadan idame ettirecek durumdaysanız boşanın kendi hayatınız için doğru olanı yapın40 YorumlaEşin sana ve çocuklarına karşı sözlü veya fiziksel şiddet uygulamıyorsa, kötü davranmıyorsa, çocukların huzurlu ve güvenli bir ortamda büyüyorsa ve mutlularsa boşanarak, hem çocuklarına, hem de evliliğine yazık etme derim. Ufak tefek sorunlar yüzün eşinden soğuduysan bunları beraber konuşarak çözmeye çalışın. Bir evlilik danışmanından da yardım alabilirsiniz.
70 YorumlaBir şey olamz artık herkes boşanıyor macera aramak için evleniyor ama sözüm ona seviyorum aşkım sensiz yapamam ölürüm evleniyorlar sonra olmadığını onusuz da yaşabileceğini anlıyor ve boşanıyorlar macera bitiyor olan kime oluyor çocuklara oluyor tabiki de bu çocuğun psikolojisi hayatı altüst oluyor sonra kalk bu çocuğa deki büyü hayatın iyi olsun güzel olsun önce mahvet sonra hayatın iyi olsun de çocuk oyuncağına döndü bu artık ayrılırsın ama çocuklarına iyi bakmalısın onları iyi yetiştirmelisin yoksa bunu yapmazsan eğer sonra kalkıp vay efendim niye böyle oldu niye şöyle oldu diye konuşamazsın sonrasında
10 YorumlaÇok çelişkili bir konu ama olabildiğince açıklama yapmaya çalışacağım. Baştan farklı düşünüyordum ama sonra yaptığım analizlere göre şunları anladım ve size bunları sormak istiyorum:
1- Siz o 2 çocuğu yaptığınızda eşiniz o zamanlar size gayet düzgün davranıyormuş fakat birden değişmiş. Bunun sebebini araştırıp buna çözüm getirmeye çalıştınız mı?
2- Çalıştıysanız da zaten 11 yıldır şiddet gördüğünüzü söylemişsiniz. Çocuklarınız da bu durumdan etkilendi mi?
3- Çocuklarınız da bu durumdan etkilendiyse neden hala boşanmadınız? Tehdit mi ediliyorsunuz?
Bunları bilmek istiyorum. Size ancak öyle yardımcı olmaya çalışabilirim. Tabii özel bir durum varsa saygı duyarım. Anlatmak zorunda değilsiniz.10 Yorumla
+1 yılevlılıklerı yıkmak ıcın buyuk nedenler gerekli.. 11 yıl ıkı evlat ardından sevmıyorum dıye ayrılmak macera aramaktan baska bıursey degıldır.. ıkı evlat sıze hayatta maceraya yer olmadıgını gostermelı! sız artık o kanı delı akna cılgın cocuk degıl bır ebeveynsınız.. cocukta yaparım karıyerde olayının saqcmalıgı gıbı cocukta yetıstırırım hayatımıda ıstedıgım gıbı yasarım dıyemezsınız.. yarın o cocuklar buyuyup egrıyı dogruyu farkedebıldıklerınde gzolerının onunde yasananları bırlestırdıklerınde sıze zerre saygı duymazlar.. ınsan once evladı ıcın yasar.. sız egerkı buyuk bır sorun yoksa sahsı menfaatlerınızı bır adım gerı tutmalısınız.. onurlu bır kadına anaya yaraşanda budur..
16 Yorumla
Soran+1 yılHiçte sandığınız gibi değil . hayatta hiçbirşeyi öyle kolay elde etmedim. sabrwttim 11 yılda çocuklarımın annemin önünde şiddette gördüm. Hakarette işittim. Her boka katlandım. Aldatma içki falan yok bunlara dayanarak hadi daha iyisini olur ayrılsan nolur kendini avuta avuta 11 yıl geçti düzelecek umuduyla. Her geçen yılım bir önceki yılıma nazaran pişmanlıkla geçti. Zamanıma acıdım. yaklastiginda midem bulanıyor ona karşı sarılarım gelmiyor. birde kendimden bu kadar soğuyana kadar uğraşmasaydı ne iyi olurdu. Ne yaşattığını bilmeden çoluk çocuk muamelesi yapmanız çok ilginç. Burda kararı vericek olan benim sevmediğimi istemediğimi yüzüne karşı söylüyorum. bana dokunmadan sadece arkadaş gibi aynı içinde olsak amenna. adam iğrenmişim tiksinmişim dinlemiyor zorla sahip oluyor dahada tıksiniyorum. Başka bir evlilikte yapacagimi sanmıyorum. hiic kolay olmayan durumlar allah kimsenin başına vernesin
- +1 yıl
bakın hanımefendı bız sızın soyledıklerınızı bılırız.. sorunuzda sıddetten bahsetmıyorsunuz! sorunuzda cınsel hayat normal dıyorsunuz ıgrenıyom zorla demıyorsunuz.. verdıgımız yanıtda canınızı sıkıyor sonra.. bır derdınız varsa herseyı ortaya koymalısınız ki care bulunabılsın.. burda ben degıl sız haksızsınız.. sıtemınız boşa.. bahsettıgınız sartlarda ayrılık talebı yerınde ve mantıklı ama sorudakı anlattıklarınız yetmez! kapiş?
Soran+1 yılBu siteyi bilmiyorsunuz heralde her şeyi ortaya döksek ne kadar leş kargası var buraya dolar. Cinsel hayatim normal derken yani kopmuş luk yok onun acısından yok. cunki yemeğini hazırlayan işlerini halleden çocuklarına bakan her istediğinde de yatağa gelen bor kadın var ama o benim sadece karnımı doyurarak eve gelerek herşeyi dört dörtlük yaptığını sanan bir erkek var karşında. kim olsa benden boşanmak istemez. niye 4 4 lukmuyum hayır ama ona sorarsan oda çocuklar için sabrediyor. ama doymak bilmeyen bir adam ne nefsi ne gözü. simdi ne diyimki ben burda ya hangi birini anlatayım.
Soran+1 yılDefalarca uyardım ne yi istedigini anlattın boyle ol düzelt kendini diye şans verdim düzelmedi. Ben ne yapabilirim artık 😑
Soran+1 yıl@dmrozebru hanimef3ndi herkezin ilk aklıma gelen ned3nse cinsel hayattir. Kimse ne çektin diye sormaz burda. Uzun açıklama yapsaydımda okumadan cvb v3riolar en iyisi yorumda anlatmak.
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle çok tartışıyorsanız eğer çocuklar kötü oluyorsa geç olmadan yollarını ayır kendini düşünmüyorsan çocuklarını düşün eger böyle devam edersen o çocukların psikolojisi mahvolur ileride ikinizdende nefret ederler kendi ayaklarının üstünde durduklarında ve içine kapanık çocuklarınız olur aileme güvenemiyorum insanlara nasıl güveneyim deyip kimseyle konuşmazlar bunlar emin olun eşin ve sizin yüzünüzden kaynaklı durumdan dolayı oluşuyor çocuklarınızın ileride ikinize nefretle bakmanızı istemiyorsanız yollarınızı ayırın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuklar için yorum yapamam. Çocuğum yok, ama ben boşandım. Ben zorunluluk için evlendim. Sevgi yoktu pek, saygı da kalmadığında 3 yıllık evliliğimi anlaşmalı olarak bitirdim. Bence her ne olursa olsun, bu dünyaya bir kez geliyoruz o yüzden de nerede, nasıl mutluysak orada olmalıyız. Çünkü hayatta en değerli şey insan. Kendi çok önemli ve kendi için bir şeyler yapmalı. Cinsel yönden de normal yönden de. Cinsel olarak sıkıntısız olabilirsiniz ama sen sevdiğin bir adama dokunduğun gibi o şehvet ve arzu ile dokunamazsın ki. Karar yine de sizin.
11 Yorumla- 1 yıl
Yaşamayan kimse anlamayacaktır.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence devam etmek mantıklı değil. Çocuklar mutlu olsun diye ölmüş bir evliliği sürdürmek iki tarafa da işkence ve gereğinden fazla fedakarlık/ kendinden ödün vermektir. Ve emin olun çocuklar evde esen soğuk rüzgarlardan gayet de haberleri var. Evlenmek kadar boşanmak da doğal, eğer boşanmazsanız belirli bir yaşa gelip gelip geriye dönüp baktığımızda koca bir hiçlik ve mahvolmuş bir hayat göreceksinizdir. Nacizane 🙏🏻🧡
31 Yorumla- 1 yıl
İçten duygularımla katılıyorum.
Pişman değilim, 5 yıl oldu. Ve ilk zamanlar yalnız yaşamaya alışmak kolay olmadı, 9 yıllık bir evlilik sonrası, sonra alışıyorsunuz, insan ölüme dahi alışıyor. Çocuklar mutlaka etkileniyor öyle ya da böyle, burada daha detay konuşamayacağım. Ancak pişman değilim.
10 Yorumlaesas konu şudur. sen mutsuzken aile ortamı gergin ve cocuklar bunu hissediyorsa ve de etkileniyorsan , boşanman birlikte olmandan iyidir.
aslında cocuk acısından bakıyorum. onlara ne hissettirdiğiniz ne yaşattıgınız önemli12 Yorumla
Soran+1 yılBunu yaşayan bilir yaşamayan bilemez . cok zor 11 yılım her önceki yıla göre pişmanlıkla geçti. evet bosnanalari 4 4 luk bir hayat beklemiyor biliyorum.
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 15,3b cevap paylaştı.
u +1 yılYasamadım ama cocuklar ıcın her fedakarlık yapılır ya ayrı kalmaları baba anneden yoksun durmaları cok can yakar bence
Isı baska sekıkde cozun gerekırse mantık evlılığı olsun cocuklar ıcın aynı evde kalın ama ne olursa olsun zarar goren mınkkler olur10 Yorumla Benim ailem 15 yıllık evlilerde ablam ve ben 2 kardeşiz biz ilk okulda ilken annem artık katlanamıyordu , bir gün bizi aldı karşısına oturttu kuzularım ben sizler için her şeye katlanırım ama artık dayanacak gücüm yok demişti siz evet derseniz biz babanızla yollarımızı ayıracağımız vs vs sizlerin kararlarına göre hareket edeceğim o gün olan oldu ablam benden 3yaş büyüktü ayrılın anne biz huzurlu mutlu olmak istiyoruz sen bizim annemizde babamızda olabilirsin ben annem senin için ne iyi olacaksa o olsun demiştim. Annemin bir işi yoktu akrabalarımızdan uzakta yaşıyorduk birbirimize kenetlendik 3ümüz yılllar yılı geçti ve iyi ki boşanmış dedik güzel bir işi huzurlu mutlu bir evimiz her şeyimiz. Çocukların için zulüm etme kendine oturttur karşılarına emin ol ki biz çocuklar her şeyi anlıyoruz
30 YorumlaÇok üzüldüğüm durumlar biliyorumki yine en çok sen üzülüyorsun burada boşan ya da devam et demek haddim değil hayırlısı neyse o olsun
12 Yorumla
Soran+1 yılSaolun vicdanım parçalanıyor kolay bir karar değil
+1 yılEvet çocuklar anne babanın yaptığı hataları ödemek zorunda değil fakat aynı çatı altında eğer huzursuzluk kötü örnek olacak bir takım sorunlar varsa ki halledilemiyorsa ayrılmak en doğru çözüm o çocukların iyiliği için ayrılmayı düşünmüyorken psikolojileri ile oynuyorsunuz demektir. Bu çocuklarınızın gelecekle ilgili kaygıları bazense engelleri olucaktir. Çocuklar daima anne babayı rol model alırlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl11 yılda sevgi saygı nasıl bitti
Sebebi neydi yani
Cinsellik normal dediğine göre cinsel hayat bitmemiş, kocanın onu sevmediğinden haberi yok
Sen kendi içinde bitirmişsin, vazife icabı beraber oluyorsun demek ki
Kavga dövüş anlaşmazlık olmadığını gösterir bu, sevgin neden bitti?10 Yorumla
+1 yılHay ben öyle evliliğin taaaa , bende 15 senedir evliyim , artık bitirdim , ben öyle aşkın ızdırabını dikerim
13 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun
- +1 yıl
Teşekkür ederim , sanada geçmiş olsun
- +1 yıl
Çok özel değilse nedir eşine karşı sende oluşan nefret , kaynağı ne
Çocuk & Ebeveyn konusunda 670 cevap paylaştı. Sevgi yok peki geçimsizlik var mı?
Sadece artık sevgi bitti ya da hiç sevmedim diyorsan çocuklara bunu yapmaya hakkınız yok. Ama şiddetli geçimsizlik vardır dayanılmayacak bir hale gelmiştir evlilik o zaman ayrılmak daha iyi.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa bence milat gibi bişey hani sonrasını asla bilemiyoruz ama çocuk için ne kadar mantıklı devam ettirmek şöyle bişey söliyim bence eşiniz çocuklarınızı size şiddet vs uygulamıyorsa çok iyi düşünün bu biraz keyfi olacak çünkü, aşkı tekrar depreştirmek için destek alın
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl15 yıldan sonra tıpa tıp aynı durum ve iki çocukla bitirdim ve ikinci çocuğu yaptığıma ve daha önce neden yapmadığıma sadece pişman oldum. Çocuğum iyi ki var, o benim herşeyim onun doğmasına pişmanlık tabiki değil bu fakat geçen yıllarıma acıdım sadece. Keşke daha önce yapsaydım diye. Çocuklar zaten bana düşkün ve benimle hayatları daha rahat ve zaten babaları varken de ha var ha yoktu, o yüzden etkilendikleri söylenemez bu yüzden bir gün daha bekleme, bunu kendine yapma
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaska birini sevebilecekmisin ilerde?
Sevmeme sebeblerin nedir?
Maddi durumun yerindemi cocuklarina kendine bakabilecekmisin?
Cevrenin akrabalarinin ailelerinin kinamalarini bosandigin icin kaldirabilecekmisin?
En önemlisi ev tutup hem calisip hem kirayi odeyip hemde cocuklarina bakabilecekmisin?
Iyi düşün iyi karar ver.. bi anlik kararla bi karar verme.21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBana kalirsa ayrilma derim. Cunku ayrildiktan sonra bazilari sevmediğini dahi arıyor. Bi sorundan kacinilmiyor. Keske diyecekmisin ilerde onu sen bile bilemezsin belki ilerde eski esini bile seveceksin ve pisman olacaksin. Cocuklarin icinde kendin içinde dusun.
+1 yılyani yuvayı yıkmak kolay olmuyor maalesef. tek eksik sevgi ise sevmeye çalış diyeceğimde oda kolay değil. boşanınca çekeceğin zorlukları analiz edip kararını verebilirsin.
10 YorumlaHiç kimse sevmez zaten aşk ile evlenenleri de görüyoruz bazen tek başına aşk da yeterli değildir iyi insan olmak, evine ekmek götürmek, aldatmamak, çocuklarına sahip çıkmak, psikolojisi bozuk olmamak, sapık dolandırıcı olmamak bir erkekle evli olmak için yeterlidir. Bu devirde bu özelliklerde kocayı buldun mu eyvah melek buldum diyeceksin. Adamlar kesip biçiyor kadınları. Sen ne diyorsun ablacım?
50 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılbence iyi düşünüp karar ver bitmesi gereken bi ilişkiyi ne kadar çabuk bitirirsen o kadar iyi olur sizler ve çocuklar için
10 Yorumla
+1 yılEkonomik özgürlüğün var mı? Dışarıda sevmediğin kişiyle seks yaparmısın? Evde sevmediğin erkekle seks yapmak nasıl bir duygu?
10 YorumlaÇocuklara yazık bosanmayin hayatınızi devam ettirin başka biri ile evlenseniz iyi olma garantisi mi var bosanmayin hayatınızi devam ettirin
20 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2b cevap paylaştı. sevmesen bile en azından cinsellik yaşıyorsun evli olupta onu yapamayanlar var sonra aldatmaya başlıyor olan çocuklara oluyor sevsende sevmesende 11 sene az değil bu güne kadar hicmi sevmedinde çocuk yaptın
10 Yorumla
+1 yılBence bunun bir anlamı yok sonuçta çocuklarınız yarın öbür gün üniversiteye gidince ikiniz kalicaksiniz ve sevmediğin biriyle kalmak saçma
30 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,8b cevap paylaştı. Cocuklar gucikse beklicen biraz taha ama biraz buyukseler on yas falan ayrilabilirsin yani
10 Yorumlasorun tam olarak sevgi ve aşk mı? yoksa altında yatan başka problemler var mı?
boşanıp başkasıyla evleneceksen bile o kişiyle bile belli bir süre sonra aşk bitecek?
çocuklar için evli kalma tabi ki ama iyi düşün çünkü zamanı gelecek çocukların evlenip hayatını kuracak ve sen tek kalacaksın. kendi ayaklarım üzerinde durup çalışabilirim diyorsan orası başka tabi ama aşk ve sevgiden başka büyük bir sorun yoksa iyice düşün derim10 Yorumla
+1 yılAbla aşk dediğin şey zaten sürekli değildir aşk dediğin şey ulaşılamaz olandır o yüzden kendine yeni meşkale bul ve manasız maceralara atılma
26 Yorumla
Soran+1 yılMantıksız yorum yapma laf olsun diye. kim macera arıyor
- +1 yıl
Bu da başımıza bir bilen olmuş , ne oluyor hayatlar ne durumda bilmeden macera macera , sen ne bilirsin ne çekiylruz
- +1 yıl
Bir bilen olucam tabi ki bir kadın okumaz kendi ekonomik özgürlüğünü eline almaz ise bu tarz şeyleri her zaman yaşar , evde oturup koca parası yerim kafası bitmediği sürece böyle şeyler de bitmeyecek.
- +1 yıl
Tartışmaya gerek yok , hayatlar türlü türlü, erkeğin ekonomik bağımsızlığı yokken kadının bağımsız olması pek kolay değil , mesele anlayış ve karşındaki insana saygılı olmayla alakalı. Umarım ilişkin düzelir , çocuklarınız felaha kavuşur
Soran+1 yılOkumadığımı nerden biliyosunuz. Elim ayağım tutuyor çok şükür. ailem çocuklarımla da kabul eder. burda söz konusu onların gelecekleri. ne yaşadığını neler atlattığımi bilmiyorsunuz tabiki buraya hayatımı yazacak halim yok. siz her kadını macera arıyor sanıyorsunuz.. ben cook sabrettim ama taş olsa şimdiye çatlardı. Çocuklar da bir yere kadar bende insanım.
- +1 yıl
Macera lafını farklı yönlere çekmene gerek yok , kötü mana da kullanmadım 11 sene sonra bunu düşünmenin macera olabileceğini söylemeye çalıştım sadece kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez Lakin onca sene sonra bu düşünce macera olarak görüyorum ya da geç kalınmış bir karar yine de tabi burada bizden akıl almak yerine kendin için en iyisini düşünüp kendin karar vermen vesselam Allah kolaylık versin hanim ablam
+1 yıl11 yıl durdun şimdimi boşanmak istiyorsun yani konu her açıdan eleştriye açık bi sadece bir nokta
10 YorumlaTabiki çocuklar için biraz kötü durum olur anca sonra anlarlar
40 YorumlaŞahsım adına hiç pismanlik duymadım. Ama ciddi sebeplerim vardı. Çocuk için içime çok batsa da bir şekilde uğraşıp yanında olduğumuzu hissettiriyoruz.
21 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı olsun
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılPişman olan da vardır mutlu olan da genelleme yapmak doğru olmaz aile desteği ekonomik özgürlük vs bunlar özgüvenin için çok önemli 🤔
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılBana göre Mantıksız karı koca olmaktan boşanacaksınız anne baba olmaktan boşanmayacaksınız devam edecek.
Herkes kendi hayatına bakar.20 Yorumla
+1 yılBen ailesi ayrı bir çocuk olarak yazıyorum yapma boşanma cidden çocukların aileye okadar ihtiyacı var ki çocukluğumu saymıyorum 25 yaşındayım hala büyük zorluklar yaşıyorum
05 Yorumla- +1 yıl
ama cocuklarin o evde huzursuzlugu fark edip yipranmasi daha kötü, yasadim ve hala yasiyorum bunu
insan gercekten bikiyor evden gitmek istiyor - +1 yıl
@abcdefg0123456 yok abi aile olmak iyisiyle kötüsüyle diğerinden iyidir
- +1 yıl
@BenーÜzülme öyle de aile ayilmaz ki kardes
- +1 yıl
@abcdefg0123456 sayılır kardeş mesela ben kız istemeye annemle babamla gidemiyorum sen gidebilirsin
- +1 yıl
@BenーÜzülme iyide sadece disa aile gibi görünmenin bana o an kiz istemede mesela iyi gelecektir peki sonra evde olunca ayni huzursuzluk ayni stress vs
Gizli Üye(36-45)+1 yılSevmedigin bir adamla evlenmissin sevismissn bir de yetmemiş iki cocuk yapmissn rahatlik mı battı kardeş hayata bir daha gelmiycez boşan gitsin ilerde cocukların sana madalta takmaz çekmeseydin anne der işin içinden çıkarlar
10 YorumlaAbla evli degilim ama cevremde cocukları icin yuvalarını dagıtmayan cok buyugumu gördüm hepside kendinden cok cocuklarını dusunen kisiler sanıyorum sende öylesin ama bu konuyu ciddi bi sekilde esinle konusman daha mantıklı olacak
10 Yorumla
+1 yılBen sevmediğim biriyle çocuk içinde olsa beraber olmam. O çocuk evdeki huzursuzluğu daha çok hisseder daha çok yıpranır.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuklar anne ve babalarının birbirini sevmedigi istemedigi bir evde yaşamamalı.
20 Yorumla
+1 yılDeğil. Anne babayla bir olup mutsuz bi evde büyümektense iki ayrı evi olur mutlu olur en azından..
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZerre sevgin yoksa evlenmeden düşünecek tin bunları
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazen kıymetini ayrılınca anlıyorsun gerçek anlamda mutlu olacağına inanıyorsan lafım yok
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 13,7b cevap paylaştı. Kocandan şiddet gördüğün gün evi terk edip boşanma davası açmalıydın. Geç kalmışsın. Hemen anne babanın evine dön. Sonra da boşanma davası aç
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMeslek ne? Nası kendini idare edeceksin. Bunları düşün artılar eksileri geçerse boşan
20 Yorumla
+1 yılsevmediğin adamla nasıl sevişiyorsun yaa. var sende bi ters durum
10 Yorumla
+1 yılBenim annem de aynısını yapıyor şu an, kaç kere boşan kurtul demiş olmama rağmen. Bence sabretme sen çocuklarının iyiği için yaptığını sanıyorsun ama benim şahsen öfkem her geçen gün artıyor. Gerçi bu çocukların yaşıyla da alakalı
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 844 cevap paylaştı.
+1 yılSevmedigin biriyle nedenn evlendin abla? hangi mantik?
00 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 885 cevap paylaştı. Degil.11 yilini vermissin mutlu olmamissin olmayacaksinda malesef
00 Yorumla
+1 yılBoşanmaların faturası çocuklara çıkar iki tarafta bir düzen kurar ama o çocuklar o düzenlere oturulamaz malesef sonrası çocuklarda psikolojik çöküntü başlar sonrasında ardı ardına gelen hatalar. Onun için evlilik kararı öyle basit alınmamalı.
05 Yorumla
Soran+1 yılBende ayrılsam sanki annemiz kendi keyfini düşünmüş bizi bırakmış gibi düşünecekler. Ne yaşadığını bilemezler. Ailemin kapısı açık çocukları da alabilirim ama babalarına düşkünler durmazlar ve adamın tek derdi 5 kuruş talep etmemem. bakacak durumum yok bu yüzden bırakmam gerek.
- +1 yıl
Bak çok iyi düşün bu karar çok önemli bir karar tamm çocuklar başlığına düşkün ola bilir boşandıktan sonra olaylar nasıl gelişir bilinmez. Ama mutsuzsan çok zorlamıyorsan da buna yapacak birşey yok. Boşanırsın en mantıklı görünen de bu. Ama bunu çocuklara çok mantıklı ve anlayacakları bir dil ve üslupla anlatırsan iyi olur.
Soran+1 yılDüşünüyorum zaten gece gündüz kolay bir karar degil
- +1 yıl
Hakkınızda hayırlısı ne ise o olur inşallah.
Soran+1 yılAmin teşekküler
+1 yılHerşey cinsellik değil ama sende galiba eşini sevmediğin için tam anlamıyla kendini veremiyorsunbence boşan sevmiyosan yaşın kaç peki
10 Yorumla11 yıl nasıl devam ettinse yine devam edebilirsin. cinsellik önemli ama evlilik bitirmek daha kötü
20 Yorumla
+1 yılAma bu şekilde de hayat geçmez ki. Peki ne yapmayı düşünüyorsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynı durum bizde de var malesef çocuklar için evliliğimizi sürdürüyoruz
01 Yorumla- 1 yıl
Siz demek pek kafaya takmadan yaşayabiliyorsunuz.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşanma ama illa biriyle aşk yaşayacaksan da yine yaşa, kağıt üzerinde evli kal
00 Yorumlasevginiz olmasada iyi geciniyorsansiz bosanmayin ortada cocuk var. ben sevmiyodum vede iyi gecinemiyordum diye bosandim. daha yeni bosandim pismanlik duymuyorum duymamda insallah.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşsnınca çoxuğa bakılmıyor muymuş. Mutsuz yerde çocuk mu yetiştirilir
00 YorumlaDevam etmeyiniz. Kendinize saygınız olsun. Her şeyden önce kendi değerinizi bilin. Gerisi hallolur.
30 Yorumla- Devamını Gör (45)
Devamını Gör(90)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Çocuklar için sevmediğin biriyle evliliğe devam etmek mantıklı mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler