İnsan neden duygusuz birine dönüşür?

Kendime bakıyorum da artık duygusuz birine dönüşmeye başladığımı düşünüyorum. Normalde en ufak sey de ağlardım. Ki hala bazı şeyler de ağlarım ama artık aşk konusunda bir şey hissedemez hale geldim. Lise zamanında birini karşılıksız seviyordum. Sürekli o kişiyi düşünür ve onu gördüm mü mutlu olurdum. Neyse üni de sevdiğim kişinin sevgilisi olduğunu öğrenmiştim. O yüzden o kişiyi arkadaşım olarak görmeye başladım. Sonra da o çocuk sevgilisinden ayrıldı ve benim duygularımla dalga geçiyordu. Bir şekilde o kişiyi hayatımdan çıkardım. Aradan biraz zaman geçti çalıştığım yerde biriyle sevgili oldum. 1 hafta içerisinde benden durduk yere ayrılıp başkasıyla nişanlandı. O zamanlar baya kötü günler geciriyordum. Hastalık, ölüm, mobbing ve ihanet ayrılık çok geldi. Aradan 4 ay sonra tam birini sevmeye başladım ve sevgili olduk. 1 ay sonra ilgisizliği yüzünden ayrıldım. O 1 seneden beri artık pek bir şey hissedemez hale geldim. Biri teklif etse artık inanmıyorum. Seviyorum dese artık hepsi yalanmış. Sırf beni kandırmak için öyle biri gibi davranıyormuş gibi hissediyorum ve eskisi gibi birini sevemiyorum. Acaba duygusuz birine mi dönüşüyorum.
İnsan neden duygusuz birine dönüşür?