Güncellemeler
+1 yıl
Ben insiraha ayrilik acisi dinsin helal sekilde kavusalim diye basladim olay su ki insirahtan once ona asiktim Allahiysa severdim, simdi tersi oldu Allaha asik onu sadece seviyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Kalp daraldiginda okunacak tek sûre... ELEM NEŞRAHLEKE SADREK diye basladin mi hersey bitiyor...
Ama Şu an tamam evet ayrilik acisi gitti ama ona olan hislerim de degisti yani onu eskiden kôr gozle severdim yani gozu kor sekilde ama simdi Allah rizasi icin seviyorum
Allah'in rizasini kazanman en iyisi
Anlamıyla beraber okuduğun zaman anlayacaksın sebebini cevap okuduğunda gizli
Evet de ben onu ayrilik acisini dindirmek icin okudum, ve ayriyetten 7 defa da hayirlisiyla helal bir sekilde kavusmak icin okuyorum, ben hislerim asktan Allah icin onu sevmeye donussun diye okumadim veya oyle bir niyetim olmadiki
Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
2-3 Belini büken yükünü senden alıp atmadık mı?
4- Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?
5-6 Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.
7-8 Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul ve yalnız Rabbine yönel.
Kalplerin sahibi yalnızca Allah'tır sanada ferahlık nasip olmuş daha ne istiyorsun
"Hayatin zorluklari seni yorduysa inşirah 5." فَاِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرً Her zorlukla beraber elbet bir kolaylık vardır. Rabbim yolundan ayırmasın. Yaptığın yanlışlar için tövbe etmeyi de unutma.
Zagten zikire basladigimdan dolayi da bol tovbe ediyorum zagten bu insirahla beraber zina yaptigimin farkina vardim ve bu sefer zinaya bulasmak istemedigimi Ve helal bir sekilde kavusmak istedigimi belirterek insirah suresi okuyorum ama anlam veremedim bu ise
En güzelini yapıyorsun. Hangi işe canim?
Yani bak simdi nasil anlatsam benim anlam veremedigim su, ben bu cocukla helal bir sekilde kavusmak icin Rabbim bana yardim etsin ayrildik bizi helal olarak tekrar baristir hayirliysq diye insiraha basladim cunku farkina vardim dedim ki kendime kiz senin yaptigin haram, haramda huzur arama huzur sana haram olur dedim kendime neyse ayrildik biz bunla ve ben iste insirah suresine basladim ama yani eskiden Sevdigime asiktim Allahi da severdim Simdide allaha asigim sevdigimi seviyorum ama iste niye boyle oldu ben artik onu daha az seviyim niyetiyle baslamadim insirah suresine
Sen şu an sevdigine bişey olsa ne hissederdin
! Sorun da burdaya, insirah suresini okumaya baslayali 3 gun oldu, 3 gun once sordan ben daha bu sureyi okumuyorken canim cigerim parcalanirdi dunyalari yalardim misal sevdigim ôlse ailem ôlsz falan ama insirahi okumaya basladim baslayali Şu an butun ailem sevdigim sevdiklerim olse yani kalbimde tik etmez sadece uzulurum sorun bu boyle birsey yapti bana insirah normalmi?
Normal çünkü kimse kabir kapısına kadar seninle olmayacak sen sadece Rabbin için varsın. Ne için var isen Onun icin yaşa. Rabbim herkese o anlattigin sevgiyi hissetirsin.
Evet de bu normalmi? Yani aile yani aileme bile birsey hissetmiyorum artik icimde sadece hep zikir cekme istegi ve korku var, sormusken bunu da soriyim bari, ben 400 ya vedud cekmeye basladim baslayali lorku var icimde yani sanki etrafimda cin falan var gibi hissediyorum normalmi? Bugun ilk kez 400 ya vedud cektim ilk kez boyle oldum zikirle yani korku var icimde
Şeytanın ve nefsinin vesveseleri o sadece sende olmuyor bendede oluyordu bir ara cok fazla ama mesela kendini bir zikire bağlı tutma birçok zikir var hepsinden cekebildigin kadar herseyi Allah icin yap. Dua et beni hertürlü kötülükten koru diye. Vesveselerede aldanma geçer Allahın izniyle. Sorun olursa yazabilirsin mesaj atabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Ben 100 veya 200 kere salavat, la ilahe illallah, istigfar, ya latif, 70 kere insirah, ayriyetten 7 kere insirah ve sevdigimle fotografimizin ustune ufluyorum, ve 400 kere ya vedud cekiyorum burda zararli tehlikeli bir durum varmi? Diyorlar ki vedud u cekmeden once korunmazsan zarar gorursun, cunku herked kafasina gore esmaul husna cekemez vucudu ruhu kaldiramazsa musallat falan olur diyor dogrumu?
Sen duani et Rabbim seni korur zaten ayrica fotoğraf üstüne dua konusunda ben büyüde yapılıyor diye uygun görmüyorum bence sende bir düşün bunu canim
Haramdan sevgili yap sonra da ayet sure oku ne kadar aptal insanlar var
Bende zagten yaptigimin yanlis oldugunu anladigim icin dine yoneldim, bana laf yapiyorsunda siz erkekler orda burda zina yapip evlenmeye gelince yok erkek sinek konmamis kiz olacak derken senin imanin nerede
Okudifun sürenin anlamını biliyorsun ve bize soruyorsun dini sutnsk istiyorsun :)
Yaw insirahta askini sevgiye donusturecem yazmiyor ki derdim varsa cozulecek ferahlayacagim falan anlami ben insiraha ayrilik acisi dinsiz helal bir sekilde kavusalim diye basladim ama tam tersi oldu
Dur dur sen büyü niyetiyle yaptın yani doğru mu inşirah suresi insana ferahlik verir bunun ile ipg8l9dor zaten
Malmisin ne buyusu tovbe tovbe okudum belirli bir sayi ve ardindan dua ettim olay bu bu buyu degil
Bilmeden yapmayın şunları ya :)
Bide süre adı ile hesap açmış allahım akıl versin
Sende gizli hesapla cevap veriyorsun Allah bana akil sana da saklanmamak icin cesaret versin ins
Ne alaka ya ok bay
Allah yanında her zaman nedeni bu başka ne olabilir
Sureye bağlaman yanlış
Evet de ben sevgilimden ayrilinca yenisini taniyana dek azap ceken bir insan stiliyim, yani hayatimda ilk kez tesadufe bak ayrilali bir hafta oldu benim Şu an yani depresyonlarda olmam gerek ama insiraha basladigim gunden ittibaren bir anda hislerim degisti
Kalp geçer anlamında orda ondan
Tamamen psikolojik
Devam okumaya ferahlik verir