Erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat o aynı binada yaşamamızı istiyor. böylece kira vermeyip birikim yapmak istiyor. Bu konu beni cok düşündürüyor. Annesinn evinde yemek yiyip sonra kendi dairemize cıkıcaz. Bu şekilde beraber kalan arkadaşlar varmı ?Lütfen tavsiye verin ne yapmalıyım sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılSosyal olarak da psikolojik olarak da sağlıklı bir durum değil. Ne yazık ki ülkemizde özellikle erkek aileleri, gelini aldık bizim oldu gözü ile bakıyorlar, ailelerden alınan özellikle maddi yardımlar, sonrasında bir beklentiyi de beraberinde getiriyor, koşulsuz itaat beklentisi, ve ne yazık ki aileler saygı ve itaatin aynı şey olduğunu sanıyorlar, ve maalesef yetiştirilen erkek evlatlar da bu farkın bilincinde değiller, sana tavsiyem eğer mümkün kılabilirsen aileden uzak, ama aileyi dışlamadan yaşayabileceğiniz bir evlilik yapmanız yönünde olur, aksi durumda yavaş yavaş eşinin bir uzvu gibi yaşamak zorunda kalırsın, babaannem ''cıvık b*k bulaşır çok'' derdi', sadece eşinin ailesiyle değil kim olursa olsun, iç içe, ıcık vıcık, yemekli toplantılı, gitmeli, kalmalı, ilişkiler zamanla haddini aşıp evliliğe zara veriyor, uzmanların önerisi de ailelere karşı saygı çerçevesinde, seviyeli, sınırları belirlenmiş bir evlilik yönünde.
23 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
- +1 yıl
Ama erkeklerden çok bu konuda suç kadınlarda bence onlar kabul etmese kimse bunu yaptıramaz sevgi uğruna kendi prensiplerini bu kadar çiğnememek gerek insan
En İyi Cevaplar
+1 yılkuzenim yaşıyo hemde 4 elti 1 kaynanalar..
kapısını çekip bi yere gidemiyo illa haber veriyo kaynanaya misafir gelse orda toplanıyolar bayram sabahları hepsi orda kahvaltı yapıyo falan falan ayyy ben gelemem yanii sıkılırım onca insanla muhaattap olmakdan sen bilirsin016 Yorumla
Soran+1 yılArkadasım bende senin gibi büyük konustum hep simdi aynı durum karsısındayım cagresizim ya erkek arkadasımı bırakıcam yada kabul edicem sen olsan ne yaparsın
- +1 yıl
aile iyimi iyiyse sorun etme kuzenim sorun yaşamadı şimdiye kadar ama bazen söyleniyo evimde rahatım yok bi diye bilemedim kii büyük konuşmim ben çünki benimde hep başıma geliyo ne konuşursam
Soran+1 yılAile bana karsı şu an cok iyi davranıyor.bir erkek ve bir kız kardesi var .Ama sonrası nasıl olur bilmiyorum.bizim önceki sıkıntımızda benim acık olmam kapanmamı istiyorlar
- +1 yıl
ooooo baskılar devam eder kapanmazsan rahat ettirmezler seni 3-5 defa düşün ve bence burda bırak zorla insan mı kapatılır ya
Soran+1 yılailesiyle kavga etti bu durum yüzünden babası evi terketti kapanma olayında sonra bi ara ayrıldık biz sırf bu yuzden ama ailesine beni kabul ettiremedi.ben senn için ailemi karsıma aldım ama sen benim için hiçbirsey yapmadın dedi bende sevdigim için tamam dedim sonra araya dar pantolon giymek cıktı bide
- +1 yıl
o darr pant başlar kapan der sonra kolu az daha uzun boyu az daha uzun olsun der baktın pardesü giyersin bitmez bu baskılar canım bir defa izin vermişsen karışmasına daha olmaz..
ee sen hiç denize gitmicekmisin havuza gitmicekmisin mayo felan giyemicekmisin yada sürekli her giymek istediğini eşinemi ailesinemi sorucaksın sürekli eleştircekler oğullarına söyle onu giymesin bunu giymesinde derler..
yazık etme kendine derim ben
Soran+1 yılHaklısınız sanırım bu durumda yapılacak iki sey var
- +1 yıl
bide şu var ama sen desen ki erkek arkadaşına ayrı bi evde oturalım bu seferde aile ayaklancak ev varken niye ayrı eve gidiliyo sen bizi istemiyosun gibi söylenirler sana kılıç kuşanırlar oğlumuzu bizden esirgiyo koparıyo olur işin zor be canım ya o yönünüde düşün
Soran+1 yılonu erkek arkadasım söyledi zaten kırılır diye yarın birgün cocuk olursa annem bakmaz öyle dedi.Eğer kapan demeyip baskı kurmazlarsa bi şekilde idare edilir ama işde
- +1 yıl
başını kapatmakla mı oluyomuş derli toplu giyinirsin sende hani öyle mini etek şort askılı bady değilde kısa kollu diz altı etek felan o ki ortasını bulmak amaç buna razı gelmeliler
Soran+1 yılgelmiyorlar işde bende razıyım o şekilde sevdigim için
- +1 yıl
ozaman 2 seçenek ya ayrılacaksın(ki hep olurunu aradığın belli seviyorun) ya da başını kapatıp onların istediği gibi biri olup tüm içindekilerini benliğini seni sen yapanları isteklerini hayallerini bi kenara kaldıracaksın
- +1 yıl
en iyi cevap için teşekkürler
umarım gerçekten çok mutlu olursun tercihin ne yönde olursa olsun bi tarafda kalbin var öte tarafda engeller böylesi cezbediyo zaten aşk ikilemde kalmaktır yol ikiye ayrılır sen tam ortasında kalakalırsın ne yöne gideceğin şansına kalmış..
Soran+1 yılEvet seviyorum sanırım.Hep olumlu bakamaya calısıyorum.Oda beni seviyor ki ailesi onu kapalı biriyle evlendirmeye calıstı.İtiraz etti evden kovmuş gelenleri
- +1 yıl
hep gülersin umarım
Soran+1 yılamin cok teşekkür ederim
+1 yılBen annenim kaynanası olacak karıdan gördüm ki, yan binalarda olmak bile iyi değil. İki taraftan da uzak olacaksın. Açıkçası bizim insanımız dedikoduyu da, laf sokmayı da, üstüne vazife olmayan işleri de çok seven tipler; umarım pişman olmazsınız.
26 Yorumla
Soran+1 yılerkek arkadasım ailemi bırakmam diyor.Kendi birikimimle degil ailemlemin birikimiyle evlenicem diyor.Ona hak veriyorum.bu konuda annemin kaynanası onu üzmüş o seni üzmez diyor.Ama bende güvenemiyorum işde
- +1 yıl
Nadir de olsa, iyi niyetli birisi olabilir. Aslında önemli olan, eşinin sana sahip çıkması ve annesinin seni rahatsız etmesine izin vermemesi. Bu durumda, eşin seninle birlik oluyor ise, o zaman sorun yok.. Zaten eşin annesinin etkisinde çok kalıyorsa uzak bile olsanız işiniz zor olur.
Soran+1 yılAnnesine cok düşkün bazı konularda etkisinde kalıyor.Mesela ben acık bir bayanım.Annesi kapanmamı istiyor.Haliyle oda bana baskı yapıyor
- +1 yıl
Sizin durumlar daha başka bozuk. Allah sabır versin. Ne diyebilirim ki. Yakın oturmak daha da zorl olacak.
Soran+1 yılteşekkür ederim .Ne yapmalıyım sizce akıl verin ne olur
- +1 yıl
Soran arkadaşım bana takip atar mısın? bu konu hakkında yardımcı olmaya çalışırım.
Aile & Toplum konusunda 525 cevap paylaştı. Kaynana değil Kayın Valide dir o.. Pek nahoş bir tabir..İkincisi denemek lazım..Ama sakın ola ki birgün eşini annesiyle senin aranda bir tercih yapmaya zorlama.
01 Yorumla
Soran+1 yılKaynana kabacası yani halk dilinde farkındayım.Ama hangi geline sorarsan sor ismi hep kaynana olrak söylenir:)Konuya gelince ondan asla böyle birsey istemedim ve istememde aile rızası olmadan olmaz
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
6Cevap
- Aile & Toplum konusunda 948 cevap paylaştı.
+1 yılkapını çekinc karışan görüşen olmayacaksa. gelip gidenini laf etmeyecekse olabilir. ama sen evden çıkarken şunu giymiş bunu giymiş sen eve girerken elinde poşet var ne almış diye müdehaleci bir insansa yaşamak zor olur. arkadaşım var ondan biliyorum çok pişman
26 Yorumla
Soran+1 yılErkek arkadasım karışmaz benim annem birşeye diyor.Yanlızca cok kyafet alırsan uyarır birikim yapın diye diyor o kadar.Ve birde cok gezme olmamalıymıs.Birikim için
- +1 yıl
bak işte karışıyo şimdiden sinyalleri veriyo
Soran+1 yıluyarmak karısmak anlamına gelmiyormus sadece söyler dedi
- +1 yıl
inanma sen ona imkanın varsa uzak yerde oturun yoksa da birikim yapana kadar idare etmen gerek
Soran+1 yılbunun sözünü simdiden almam lazım desenize
- +1 yıl
evet kesinlikle
Kızlaaar Merhaba,
Tesadüfen gördüm burayı yazdıklarınızı tek tek okudum.
Ben 2 senedir evliyim ve kaynanamla altlı üstlü oturuyorum ayrıca aynı apartmanda babane ve dede de var. İlk önce bende bunları düşünmüştüm tabi.
Ama biliyor musunuz ben o kadar mutluyum ki. Allah herkese benim kaynanam gibi kaynana versin hatta annem diyim. Eşimle tatile gidiyoruz geliyoruz bakıyorum evim miss gibi. Ayrıca her günde görüşmüyoruz. Daha bir kez olsun bana karışmadı. Ben çağırmadan hiç biri kapımı çalmıyor ki çalsa da sorun yok. Her şeyime koşuyorlar her şeyde yanımızda oluyolar ve asla ne karışma ne baskı hiçbiri yok. Korkularım beni yanılttı ama her seferinde İYİKİ diyorum. İnşallah sizinde öyle olur30 Yorumla
+1 yılEvet zor bir durum yeni evlendim. Balayından döndüm. 3 gün oldu dün gitmedim eşimin bbabası beni sormuş . Altı üstüstlü oturuyorum. Yukarı çıkmak istemiyorum. Eşim bugün saat 1 de git dedi. Akşam yemeğine kadar ya da yatan kadar orada olmak zorundayım. Eşim 1 de git dedi. Akşam gelince eve geçeriz sana yardım ederim diyo. Ben Evimi toplamatoplamadan neden çıkıyoçıkıyorum. Zaten dolap tam taktakır hiç bişey almadılar ilk gece kahvaltı lık yollamışlar dı onlar bitti . bir çay şeker var . Evimde düzeni olmicak sa yemek pişiremiceksem her an herşey için izin almak zor ve daha başındayiz. EşiEşimi kırmak istemiyorum ne yapıcam. bimiyorum.
02 YorumlaCevremde bu tarz bi durum yok ama mantikli dusununce bu insanin kisiligine bagli. Sonuçta ayni apartman oldumu esinle ne zaman evden çiksan kayin validenin haberi olacak ve hep bir aciklama yapma geregi duyacaksiniz. Bana gore ters bi durum yapamam ama senin kisiligin buna elveriyorsa neden olmasin.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen rahat büyüüdüm şu zamana kadar erkek arkadasıma göre annesi bişeye karısmaz öyle diyor ama bu ne kadar dogru
+1 yılAmann aman lanet olsun aynı apart yaşamayan ben şuanda sınır hastası oldum 1 yıldır evliym o 1 yil bana zehir oldu. çok severek evlendik Ama ailesi yüzünden hep eşimle tartismalarm oldu hele o gorumcem yok mu Allah belâlarını versin hayattan soğuttular beni 5 aylik kizim var ve boşanmak istyrm eşimi seviyrm ama umrumda değil eşle evli olmuyosun cnku ailesiyle evleniyosn sabahtan akşama kdr ailesiyle oluyosn kocayı yatakta goruyrm sadece:/
21 Yorumla
+1 yıloof of güzelim aynı bina süper ya biz hep aynı dairedeyiz sadece yatakta görüyorum aşkımı.. bir de durmadan ottan boktan yere çocuğun üstüne gidiyo bana takıyor kafayı.. iyisin yani boşver.. hep yanımda oturun istiyor.. oturmazsak hastalanıyor ( ! ) güüya of yaaa ama çok seviyorum aşkımı napim katlanıyorum
10 Yorumla
+1 yılKısmetse evlenince yaşayacağız.Artık nasıl olur bilmiyorum
Muhakkak başka bi yere taşınalım diyecek ama :D16 Yorumla
Soran+1 yılSende aynı durumdasın sanırım
- +1 yıl
yok tam tersi evleneceğim kız seninle aynı durumda olacak :D
Soran+1 yılBak ben simdiden düşünüyorum.Oda eminim istemeyecektir.Ne yapacaksın annenle karın arasında denge kurabilicekmisin
- +1 yıl
Şimdilik evleneceğim bi aday olmadığından düşünmedim.Fakat saygı çerçevesinde bir denge oluşturacağımı düşünüyorum.Çünkü biri hayatımı paylaşacağım insan diger kişi ise hayatını bana adamış bir insan. ikisindende vazgeçemem
Soran+1 yılYa onlar anlaşamazsa sen huzursuz olmayacakmısın?
- +1 yıl
Olucam elbette ama bi çözüm yolu bulunur elbet.Her iki tarafta görüşlerinde yumuşama yapacaktır.
Zaten ailem yumuşak bakışlı bir aile (kısmetse) evleneceğim insanıda uyumlu seçeceğim
+1 yılteyzem-biz ve babaannem aynı binadayız... öncelerde iki dedemde binadaydı ama öldüler :S bina bize ait de :D
00 Yorumla
+1 yılaynı ev desen neyse ama mantıklı aslında doğru demiş bir süre idare et sende sonuçta ayrı ev kaynanan nasıl birisi ki
05 Yorumla
Soran+1 yılÇok tanımıyorum görünüşte iyi biri ama herşeye karışmasından erkek arkadasımla aramızın bozulmasından korkuyorum
- +1 yıl
sen evin kontrolünü sağlauyacaksın kadın olarak
Soran+1 yılElbetteki ama anne buna izin verir mi?Birde ben acık biriyim.Anne kapanmamı istiyor.Her noktada bana karısır mı bilmiyorum
- +1 yıl
sen özgürsün kocan istiyor mu o önemli sen nasıl rahat isen onu yaparsın başkasına göre değil ha hareketlerine dikkat etmek zorundasın
Soran+1 yılO farketmez benim için diyo ama annesi kanına girdiginde kapan diyor.Seni kabul ettiremem aileme diyo ben kapanmak hiç istemiyorum.Normalde acık giyinen bir bayanım söylüyorum evlenince acık giyinmem diye dikkat ederim diorum.Ama aile faktöründe önümüz tıkanıyo
- Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle hayatım biter evliliğinden hiçbir şey anlayamazsın
20 Yorumla aynı binaya can kurban aynı evde yaşıyan insanlar var
012 Yorumla
Soran+1 yıloda var haklısınız ama yemegide biz onlarda yicez sadece uyumaya gidicez aynı ev gbi oluyor
Soran+1 yılDeğiliz tabi ama o birikim yapmak istiyor bu yüzden o sekilde beraber yemek
Soran+1 yılsöyledigi mantıklı degil demiyorum .ama ailesi ztn benm kapanmamı istiyor.Gelip-gitmeme kılık-kıyafetime karısıcak huzurumuz bozulcak diye korkuyorum
Soran+1 yılseni sıkmazsa iyi geçinirim tabiki
Soran+1 yılevet düşün o kadar kafam karışmış:)
Soran+1 yılİnşallah:)
- +1 yıl
yorumum geç kalmış bir yorum olabilir ama yol yakınsa eğer vazgeç aynı binayı 😀 ama çok feci aşığım yaşayamam onsuz diyosan diğer tavsiyem kendi evinde ye iç yat uyu. Birikim yapmak isteyen her türlü yapar. Ayrıca yarına senet mi var. Birikim vs çok takmamalı. Biarada yaşamak zor. Tecrübeyle sabit 👍
Birikim yapana kadar evliligi ertelemek daha mantıklı o zaman.
17 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle diyorum ama ailesi evlensin bi an önce diyo
Soran+1 yılbende nasıl biri oldugunu tam olarak bilmiyorum.Sadece kaynanadan cok cekmiş sonra yatalak olan kaynanasına bakmıs 2 sene boyunca sıkıntı cekmişler maddi manevi
- +1 yıl
Yorumlarında gördüm sanırım biraz baskıcı birisi ve müstakbel eşin de kolay etkileniyo zannedersem.İkiniz arasında denge kurması gerekicek çok daha fazla çunku devamlı aynı ortamda olcaksınız.Bence sen ikna yoluna git, hem bu birikim işi de uzun sürer, çeken sen olursun sanırım.Tabii moralini de bozmak istemem ama karar sende gibi.
Soran+1 yılAnne ogluna cok düşkün cünkü ondan önceki iki cocugu ölmüş dogumda erkek arkadasıma gelince yengeç erkeği bilirsiniz ailesine düşkün söylediginiz gibi ben birkez daha konusayım.Birikim olayı 10 sene gibi birşeyden bahsetti.Bende bundan korkuyorum.Ailemin evinde rahatım sonra birden bire degişcek
Soran+1 yılherseyi bana bırakıyor erkek arkadasım benim elimde yani karar vermek o kadar zorki
Aklını kullan ve kendıne yazık etme bence.. Bak ben o sekılde oturuyorm ve dha 4aylık evlıyım ve fazlasıylaaa pişmanım.. Sımdıkı aklım olsa aslaaa kabul etmezdım..
30 Yorumla
+1 yılen son isticegim sseylerden biri , umarım en kısa zamanda ayrı eve cıkarsınız..
02 Yorumla
Soran+1 yılbende hep öyle diyordum basıma geldi
- +1 yıl
evet dağnamamak lazım :/
yasamak ıstemem yasatmam gdıcez ayrı yere yakın olabılır aynı bınada...olmaz.
010 Yorumla
Soran+1 yılBende hep böyle derdim .Ama şart koşuyor .Ne yapabilirm bu konuda
Soran+1 yılBu durumuda konustum.Ailemden kimse ayıramaz dedi basta biraz daha ılıman konustum.Ayrı eve cıkarsak kira vericez birikim yapamıcaz elektrik su masraf olucak diyo.Çok rahat konusuyorsun diyo kalıyorum
Soran+1 yılwalla büyük konusmayın hayat bu bbelli olmuyor.Evlenmedim henüz nişan söz gibi birşeyde yok 8 ay oldu ilişkimiz başalayalı
Soran+1 yılKeske oda öyle düşünseydi:(
Soran+1 yılİnşallah amin
+1 yılzor iş annaye çok iş diüşüyor, gençlerin rahatlığını düşünüp öyle davranmalı...
03 Yorumla
Soran+1 yılannesi hep onunla olmamı istiyor .Bi yere beraber gitmek beraber iş yapmak gibi.Bense tam tersine bi insanım.Erkek arkadasımıda seviyorum tıkandım
- +1 yıl
çok zor işin çoookkk...
Soran+1 yıl:(
Gizli Üye(36-45)+1 yılLaf onlar laf birikim falan hikaye gidin kredi cekin ya da paraniz yoksa evlenmeyin bu lafa inanip evlenme
10 YorumlaÇevrem de gördüğüm var ama ne bileyim bence sakat olabilir..
00 YorumlaPeki simdi hangi durumdasin? Kaynanayla yasiomusun?
10 YorumlaCok zor bir durum yasama derim bence.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. bi deneyin bence..
05 Yorumla
Soran+1 yılya anlaşamazsak
Soran+1 yılaileden ayrılmak istemiyor.Maddi olarak
Soran+1 yıl:/
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?