Geçmişi çok kötü olan bir kadınla evlenir miydiniz? Şimdi size hikayemi anlatacağım. Çocukken tacize uğradım. Aynı zamanda ailemde problemler vardı. Zor bir çocukluk anlayacağınız. Özdeğer duygum hiç gelişmedi. Ergen yaşlara geldiğimde yaşıma uygunsuz cinsel davranışlarım oldu. Yani ilişki kurmaya başladım. İlk tam ilişkim de taciz şeklinde oldu. Erkek arkadaşım zorladı. Sonrası şuursuzca gitti. Sanki yeterince iyi hayır diyecek kadar bile özdeğer duygum yok kendimi o kadar değersiz hissediyordum. Çünkü baba sevgisi görmedim.(alkolik baba). Ben hep sevgi aradım, onlar beni kullandılar. Sayısı o kadar çok fazla. Sonunda benimle ciddi düşünüp geçmişimi de bilen kabul eden bir erkek arkadaşım vardı. Onunla da ilişki yaşıyorduk. Sonunda bir gün o an onu istemedim diye beni taciz etti. Bilerek yaptı ve hamile kaldım. Okulum vardı kürtaj olmak zorundaydım. Onun yüzünden kürtaj oldum. En son ayrıldığım erkek arkadaşım da beni hep taciz etti. Ama ben ondan ayrılamıyordum. Hep kendini tutamadığını pişman olduğunu söylüyordu. Bende hep ona inanıyordum. Ağlardım bağırırdım reddederdim kriz geçirirdim ama o yine de yapacağını yapardı. Ama benim için en kötüsü ayrılıktı. Ayrılmayalım da ne olursa olsun diyerek senelerce hep buluşmamızda aynı krizi yaşadım. Hep beni zorladı. Sonunda ondan da ayrılacak gücü buldum. Özdeğer duygum tekme tokat yedikçe gelişti. Temiz bir tövbe. Namaz kılıyorum oruç tutuyorum. Artık evlilik dışı böyle şeylerin yaşanmasına karşıyım. Allah korusun. Ama ben şimdi ne yapayım? Her gelen adam geçmişimi sorgulayıp beni yargılıyor da! Biliyor musunuz çocukken tavize uğramak nelere sebep oluyor? Biliyor musunuz o psikoloji ne bok hale geliyor? Biliyor musunuz üstüne bir de sevgisiz büyümek sevgi için kullanılmak nasıl bir duygu? Ama bana anca acırsınız. Acır ağlarsınız kendi yakınınız olsa Benimle evlensin istemezsiniz. Tamam o kıza yazık ama hayatı çok kötü boşver. ŞİMDİ BİRİ BANA HALA İNSANLARI SEVMEM İÇİN BİR NEDEN SÖYLESİN? Ama ben yine de kimseyi üzmüyorum. Bazen ne kadar kinlensem de Allahım yalnız senin için yalnız senin kulların oldukları için insanlara zarar vermeyeceğim onlara hep iyilik yapacağım diyorum. Böyle dua ediyorum. LÜTFEN BİRİLERİ OKUSUN BANA DESTEK OLUN 😭.
Cevabın nedir?
+1 yılŞimdiiii. Ailesinden sevgi görmeyen evde sürekli hırgür eksik olmayan alkolik babalar ve aileleri var. Ama sen onlardan sevgi görmedin yaşananlardan yıprandın sevgiyi başkalarında aradın diye onlarla ilişkiye girmenin de bir anlamı yok. Böyle birçok kişi var ama tutupta hemen buldukları sevgililerinin zoruyla ilişkiye de girmiyorlar bir kere orada kesinlikle hatalısın. Tacize uğramışsın bu büyük bir travma bu sebeple içindeki boşluğu bu tür şeylerle doldurdun desem yine hatalısın. İnsanın bu tür durumlarda kendini daha çok dış dünyadan koruması gerek senden faydalanabileceklerini bildiğin için. Eğitim hayatından dolayı kürtaj yaptırmışsın buna laf yok zaten istem dışı ilişkiden olan bir bebek var ortada. Ama tövbe etmişsin bu saatten sonra yapman gereken tek şey hatalarından ders çıkarmak ve bir daha tekrarlanmamasını sağlamak. Bence herkese geçmişini anlatmak zorunda değilsin. Sorarlarsa onlara fazla bir şey anlatmamalısın bak sana yalan söyle demiyorum ama her şeyi anlatma çünkü sen kimseye kendini ve bir şeyleri kanıtlamak zorunda değilsin. İnsanlar seni sen olduğun için seviyorsa yanındadırlar eğer geçmişin için ise zaten o insanların sevgisi sahtedir. Yolun açık olsun. Allah kolaylık versin.
01 Yorumla
Soran+1 yılBazen içe kapanma etkisi bazen de tam tersini yaratır taciz. Neyse teşekkürler...
En İyi Cevaplar
+1 yılinsanları yargılamadan önce kendi hayatınıza bakın yorumumun altına atlayanı engellerim işinize bakın. öncelikle tövbe ettiysen doğru yolu bulmuşsan kimse yorum yapıp yargılayamaz seni. hata yapmışşın ve farkındasın bir güzel bir başlangıç senin için. gerçekçi olucam insanlara dürüstçe hayatını anlattığında ya seni istemeyecekler ya da seni kullanmaya çalışacaklardır. akıllı olmalısın bu konuda. hiç evlenemeyebilirsin. ya da bunları umursamayacak bir insanlada karşılasabilirsin. bunu sorun etmemeli ve onüne bakıp bol bol dua etmelisin. insanların yaptığı hataları yargılamak bizim haddimize değil. herkesin kendinin hakimi olsun başkasının değil !
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim aynen öyle 🙏
- +1 yıl
rica ederim
Aile & Toplum konusunda 637 cevap paylaştı. Açıkcası durumun uzucu olmasının yanısira beni duşündürdü. Aćık konuşuyum tacizin tecavuzün elbette arkasinda durmam duramamda ancak şöyle bir problem aklima gelmedi degil. Şimdi ben kendi düşüncelerimi ornek vererek ilerliyeceğim. Benim için gevmişinde yaptığın hataların problem olmazdı ancak evlendik ve ben ilişki istiyorum ama sen buna hazir olmadiğını soyleyip piskolojik problemlerini öne sürüyorsun. Bu sefer karşındaki adama yazık degilmi. Elbette bir yere kadar anlayış beklenir ancak neticede erkektir. Benim sana bir tavsiyem var ister uy ister cebine koy. Bence sen bu dediklerimi düsün ve eğer mümkunse bir piskolojik destek al. Çünku seni yargilamayacak birini bulsanda onu elinde tutabileceğini duşunmuyorum. En azından yazdigın yazidan bunu çıkardim. Bence once piskolojik problemlerini halledip evliliği ve seninle evlenecek kişiyi ondan sonra düşünmelisin. Allah yardimcin olsun tövbelerin kabul olsun cümle müminlerle beraberseni (inşallah, amin)
10 Yorumla
Hepsini okudum özgüvenin olmadığından kaynaklanan bir vurdumduymazlık oluşmuş tacizden sonra ve defalarca devam etmissin aynı şekilde çünkü istediğin sadece sevgi olduğu için herkes sevgi ister ama senin tanıştığın insanlar yanlış insanlar olduğunu bile bile devam etmissin kendini kullandırmaya sonunda doğru yolu bulmussun her gelen geçmişini sorgulayabilir normaldir sende güvendikten sonra durumunu açıkla öncesinde açıklarsan o kişide seni kullanmaya çalışır insanlar seni kabul etmesede bak ne güzel yazmıssın bundan sonra evlilik olmadan yapmayacağim devam aynen bu şekilde kimse kabul etmez diyorsunya elbet biri kabul eder
07 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim kardeşim 🙏
Soran+1 yılTekrar çok teşekkürler siz gibi duyarlı insanlar var iyiki 🙏
Soran+1 yılHahahah çok doğru ben de çok yalnız bir insanım. Çünkü doğru olmak para etmiyor 👍😂😂😂
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
34Cevap
+1 yılöncelikle yaşadığın kötü olaylar falan o işleri geç bunları yaptığın hataların sebebi olarak gösterme kendi aptallığın ve yanlışların amaaa gel gelelim eğer dediğin gibi gerçekten pişman olum düzeldiysen helal olsun bundan sonra dikkat et ve son olarak sanki bütün ülkedeki kızlar tertemizde bir sen kötüsün o kadar evlilik öncesi ilişki yaşayan kızlar zamanı gelince kendine göre birini buluyo sende önce biraz kendini toparla sonra temiz ve dürüst bir şekilde seni böyle kabul edicek adam gibi biriyle beraber ol olmanı umarım😊
06 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler bahane bulmaya çalışmıyorum. Böyle bir travma gelecekte böyle yanlışlıklara sebep olabiliyor. Bunu araştırın amancım bunu anlatmak.
- +1 yıl
tabiki ona bişey demiyorum zaten ama yinede senin kendi aklın fikrin var neyin ne olduğunu doğruyu yanlışı biliyosun ayırt edebilirisin her kötü şey yaşan illa böyle kötü yanlış şeyler yapcak diye bişey yok o yüzden seninde suçun var bence
Soran+1 yılYabiki ben zaten kendimi aklamıyorum suçluyum zaten. Ama gerçekten böyle şeyler mesela çoklu kişilik bozukluğu kadar ağır hastalıklara neden oluyor. Mesela ben de burada anlatıyorum ya ama bana çok tuhaf geliyor. Sanki onları yaşayan ben değilmişim gibi geliyor. Kendim bile inanmıyorum. Başka biri gibi geliyor. Bir bütünlük yok beynimde.
- +1 yıl
evet doğru sen yine iyisin hayatın hepten berbat olabilirdi hatanı farkedip düzelmişsinde ne güzel zaten artık aklın başına gelmiş buraya sormana bile gerek yoktu bence en iyi ders yaptığın hatalardan çıkarılır sende dersini alıp doğruyu bulmuşsun
Soran+1 yılTeşekkürler evet bende artık o konulara kendime hatırlatmıyorum tövbe ettim anlatmıyorum ama anlatıp rahatlamak fikir almak işte...
- +1 yıl
oda doğru senin psikolojini bilemem tek başına sen biliyosun yaşadıklarını dolmuşsundur
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Yazını baştan sona okudum. Gerçekten çok üzüldüm senin için. Ama tövbe etmene de çok sevindim doğru yolu bulmuşsun. Sana şunu diyeyim erkekler aşırı derecede menfaatçidir seninle ciddi düşünen birisi bile olsa sen geçmişini onlara anlattığın an seni hemen kullanılıcak birisi olarak görürler o yüzden gerçekten seni sevmeyen birisine geçmişini anlatma hatta bana sorucak olursan hiçkimseye anlatma insanların samimiyetine güvenme insanların çoğusu iki yüzlü çıkarcı menfaatçidir
28 Yorumla
Soran+1 yılBence de anlatmamak lazım. Zaten tövbe ettiğin günahı anma derler. Zaten o kadar utanıyorum bütün bunları birine söylemektense ömür boyu evlenmem daha iyi. Çok haklısınız.
- +1 yıl
Aklıma bir olay geldi. Hz ömere birgün bir adam gelmiş demiş ki benim kızım geçmişte zina etti ama sonradan tövbe etti şimdi kızıma iyi bir kısmet çıktı evlenicek acaba evleneceği adama kızımın geçmişini söylemelimiyim diye sormuş ömer de eğer söylersen seni cezalandırırım demiş. Bu olaya göre geçmişini saklaman lazım. Birde erkeklerde şöyle bir durum var zinayı yapıyorlar evlenecekleri zamanda temiz kız arıyorlar yani sana gelecek adamda muhtemelen zina yapmış olucak olmasa bile sorun yok sen bence kimseye bahsetme geçmişinden. Kimseninde yükünü çekme sadece toparlamaya çalış kendini
Soran+1 yılEvet haklısınız kesinlikle söylememek lazım. Çünkü diğer türlü de karşı tarafta takıntı oluyor zaten. Anlattığınız kıssa için çok teşekkürler. Bana örnek oldu. 🙏 gerçekten tövbe edince tamamen geçmişi silip yaşamak lazım. Günahım da Allah’la benim aramda sonuçta... eyvallah
Soran+1 yılHer zaman düşünmüyorum. Ama zaman zaman aklıma gelirse üzülüyorum. Ama baya aştım artık. Ve dediğim gibi Allahtan başka kimseye hesap vermek zorunda değilim diyorum. Benim tövbemi niyetimi Allah biliyor. O nedenle arada bunalsam da iyiyim çok şükür ☺️
Soran+1 yılEvet o doktoru dinliyorum çok iyi geçerken iyi geliyor. Çok teşekkür ederim desteğiniz için Allah razı olsun🙏
+1 yılSenin durumundan çok daha beter halde insanlar tanıdım, el ele bile tutuşmamışlar bir erkekle.
Senin kürtaj sayın belli değil.
Tövbe etmişsin, imanın Allah ile kendi aranda; ben saygı duymam böylelerine.
Hiçbir şey sebep değil ulu orta herkesle zinaya!!! Duygu sömürüsü yapmayın.324 Yorumla- +1 yıl
İnsanların yaşadıklarının neler hissettirdigini sevgisizligin ailenin olmamasinin ne demek oldugunu bilemezsin bu kadinin senin acimana ihtiyaci yok hele de senin gibi birinin. Kadin dua istemis inandigi sekilde yasamaya calisiyor gunde kac vakot namaz kiliyosun kari kiza bakiyosun bunlari oruc tutuyosun kimse seni yargilamiyo ama bu kadina gelip de sen saf melekmissin gibi kotu davranamazsin tek istedigi bir umut bir dua gelip insanlarin katili olmaya hakkin yok
Soran+1 yıl@TheFirstAirBender teşekkür ederim 🙏
Soran+1 yıl@nywia evet anlayamıyorsun.
- +1 yıl
@nywia alkol almak cok mu masum akillanmamak demissin sen sanki cok mu akillisin bir sg
- +1 yıl
Sen bu pislik insanlara bakma tamam mı bunlar fitnenin ta kendisi sen tövbe ettin mi inandigin sekilde yasiyor muaun gerisin hic bir önemi yok allah seni öyle bir affetti ki bu insanlar kendilerinden utanicak vakti geldiginde
- +1 yıl
@nywia ulan siktirmek gunah da icki helal mi kiz tövbe etmis bundan sonra inancli yasar ve bir daha yapmazsa allah onu yeni dogmus bebek gibi yapar siz de bunu o kafaniza sokun bu kadinin yetistirdigi cocuk hepinize ibreti alem olucak vakti gelince
- +1 yıl
@nywia bağnaz herif
Soran+1 yıl@TheFirstAirBender teşekkür ederim hakkımı savundun çok teşekkürler 🙏
- +1 yıl
@nywia ya anlayamaz mı inanmıs gormemis insan tramva anıyla aklini kullanamıyo olabilir kullanmamis olabilir bilerek yapmis olabilir ama su an bitti hepsi gecmiste bundan tek yaptigi ders cikarmak tum akilli insanlarin yapıcağı gibi gelip de insanların yarınını baltalamanıza izin vermem
- +1 yıl
@nywia bu ne ya kendini büyütemeyince karşindakini küçülterek mi çükünü pardon egonu tatmin ediyosun
- +1 yıl
@nywia ben kerhaneye gidersin sanmistim bu gidisle bulman zor cunku araba
- +1 yıl
@nywia abi hangi kaza kursunuyla oldun acaba ya
- +1 yıl
@TheFirstAirBender Asla edep sahibi değilsiniz, asla üslup sahibi de değilsiniz.
Ben fikrimi yazdım, size ne oluyor? - +1 yıl
@TheFirstAirBender Lügatınız ile cevap verebilecekken kalkıp bir kişiye '' sen hangi kaza kurşunu ile oldun'' diyebilecek kadar alçaltmayın kendinizi. Zira savunmakta olduğunuz kişi kalkıp '' küçükken başıma bunlar gelmişti , sevgiye açtım; önüme gelen her serseriyle de yattım '' diyorsa, bu kişiye ben dua etmem; Allah ıslah etsin o ve onun gibileri derim.
Siz kendi cinsinizi çok avam bir şekilde savunmaya kalkarak küçültüyorsunuz kendinizi ve savunmaya çalıştığınız kişiyi.
Bir kız olarak, evvela ağzınızı bozmamayı öğrenin; sonrasında da toplumda halka açık şekilde konuşurken asla edep kurallarını çiğnemeyin ki sonra çiğnenen siz olmayın.
Şahsi fikrimdir...
Beni tanıyanlar hemen bu soruyu benim sorduğumu sanacaklar çünkü biz seninle aynıyız soru sahibi.
Aile sevgisi görmeden dışarıdaki adamlardan medet ummak ne demektir biliyorum. Belki ailem olur belki beni sever diye... bende tövbe ettim. Seninle iyi arkadaş olabiliriz benim d3 babam yok.. senin gibiy8m aynı...111 Yorumla
Soran+1 yılÇok üzüldüm Mia işte yaşamayan bilmiyor. Bunun ne demek olduğunu ancak biz biliriz. Evet iyi arkadaş olabiliriz olalım 👍
Soran+1 yıl@nywia duygu sömürüsü değil. Ama açın okuyun. Çocuklukta böyle bir yaşantı bunlara sebep olabiliyor. Benim derdim bunu anlatmak.
Soran+1 yıl@Melih6718 teşekkürler
- +1 yıl
@Melih6718 kız zaten sjzj
Aile & Toplum konusunda 439 cevap paylaştı. Allah yardimcin olsun coook kötü şeyler yasamaşsin ama sana ne desem boş hic bişey senin acini hafifletmez eminim senin yasadiklarini kimse yasamadan anlayamaz allah yar ve yardimcin olsun insalla rabbim insalla gönlüne gore versin senin dua ederim ama gecmisini unutmaya caliş ne kadar zor olursa olsun ama unutnaya caliş geleceğine bakk hayirlisi olsun
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim evet yaşamayan anlamıyor
Soran+1 yılİnşallah teşekkür ederim 🙏
Ben de ayniyim bikac konuda. Alkolik baba ve sevgi gormedim. bir tane erkekarkadasim oldu o da beni kullanmaya calisti kufurler etti aldatti Allahtan onla ilişki falan yasamadan ayrildim. Şimdi tövbe ettim ben de kendimi kimseye kullandirtmam. Sen de temiz bir sayfa aç Allah buyuk kimsenin yaptığı yanına kalmaz Allah sana da bir kapı açar sakın üzülme. Eğer cok sıkılıp bunalirsan bana yazabilirsin her zaman konuşurum senle. Fake ya da erkek değilim merak etme. Allah yardimcin olsun.
00 YorumlaBasta Allah yardimcin olsub cokkotu seyler gecirmissin senin karsina inaallah seni mutlu edecek biri cikar kendini uzme herkes hata yapar onemli olan hatandan donmek ya da naptiginin farkinda olmak okulun bittir duzgun bir ise gir hayatini kur sonra karsina insallah duzgun birisi cikar durumunu anlatirsiniz
00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Geçmişi çok kötü olmasına gerek yok. Kötü olması yeterli. Hayır evlenmem...04 Yorumla
Soran+1 yılİşte bu nedenle Allah olmasa biliyor Musun ben de katil olurdum belki. Psikopat olurdum. Ama kendimi tutuyorum.
- +1 yıl
Müslüman malını canını namusunu şerefini korumak ile mükelleftir. Kısasa kısas. Hak edene hal ettiğini yap. Tutma kendini...
Soran+1 yılYok benim dünyadan umudum yok. Teşekkürler.
- +1 yıl
EyvAllah rica ederim
Üzülme yhau gecmise degil gelecege odaklan hedeflerin hayallerinin pesinden kos ve kendini bu sekilde görme ben karsıdakini ister miyim de biraz kendine güven lütfen yoksa assagılık kompleksi yasarsın ve kendini gelistir arastır oku sorgula böyle eski adetlere takılma tecrübe kötü tecrübelerin olmus artık daha dikkatli kararlı ve güclü ol 😊
02 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum. 👍 diğer türlü hayata devam etmek mümkün değil. Bence de en iyisi bu teşekkürler 🙏
Gizli Üye(36-45)+1 yılKardeşim huzura ermişsin sonunda yardım edebişirim desemde yalan olur yaşadıklarının bazılarını bende yaşadım erkek olduğum halde şimdi ise kendime yeni bir sayfa açtım hiçkimse ile işim olmuo yanlız allah'tan korkup ona sığındım herşeyin vardır mutlaka bir çaresi sabret ve bol bol dua et rabbim nerden ne güzellikler çıkaracığını kimse bilemez sadece sabret ve dua et
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim Allah razı olsun 🙏
Cevap sahibi+1 yılCümlemizden
- Aile & Toplum konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmişi kötü diye insanları yargılıyamam Allah seni sevecek birini çıkaracaktır emin ol sen yeterki allahın yolundan ayrılma 👍
14 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun, Allah yolundan ayrımasın🙏
- +1 yıl
Ve burdaki kimseye güvenme
- +1 yıl
Dikkatli ol artık
Soran+1 yılTamam 👍
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bunları bir sebep olmadan yaptım. Tacize uğramadım. Keyfi yaşadım. Onlarca insan geçti gitti hayatımdan. Hayatım gayet normal benim. Kimseye kukum hakkında konuşma hakkı vermiyorum.
Evleneceğimi sanmıyorum.
Kendini başka bir şeylere yönlendir kariyer yap hayatım.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah yardımcın olsun gercekten zor iyi birisi seni kabul edecek birisi eminim çıkar karşına ama sen sen ol dürüstlukten ve delikanliliktan vaz gecme kandirma kimseyi söyle olan biteni sevecekse seni oyle sevsin yalan üzerine kurma yuvanı ama biraz tanis oyle soyle yoksa o da seni kullanmaya calisir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı. allahım bir gün sen beni bir insanı geçmişiyle yargılayacak kadar kibirli etme beni. allah yar ve yardımcın olsun. ben kimseyi yargılamadım yargılamak ta nasıp olmasın inşallah.
bir gün seninde karşına güzel bir insan çıkar umarım.04 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum. Bende öyle düşünüyorum. Allah’tan başka kimseye günahımın hesabını verecek değilim. Helal olsun 👍
Soran+1 yılTeşekkür ederim Allah razı olsun 🙏
+1 yılKendini çok güzel ifade etmişsin. Geçmiş olsun gerçekten, bundan sonra yapman gereken ekonomik ve psikolojik olarak daha da güçlü olman. Gerisini zamanla hakedersin bence.
Soruna gelince, “normal şartlar altında” ben evlenmem, tercih etmem.00 YorumlaBunu sorgulayacak olan biz değil rabbimiz. Ama devir o kadar kötü ki karşına çıkan insana bunu anlatsan inanmazlar, bunu bırak yararlanmaya çalışırlar. Allah yardımcın olsun
00 YorumlaBen karşımdaki insanın geçmişi ile değil karakteri ile birlikte olacağım için, geçmişe takilmam. Ama günümüze göre işin zor gibi kardeşim... Bu arada yaşadıkların için Allah yardımcın olsun.
00 YorumlaEğer tam bir tevbe ile tevbe etmişsen o günahları işlememiş sayılırsın
Ben şahsen se i kabul ederim sırf tevben olduğu için05 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun böyle bilinçli duyarlı insanlar var 🙏
- +1 yıl
Bir de ben mi kullayım dedin? MaşaAllah sana da.
Sen kimsin de tövbesi için kabul ediyorsun? Allah mısın haşa? - +1 yıl
@Gladiator7 yazdığımı iyi oku, tevbe etmiş birini her türlü kabul ederim diyorum gözlük tak gözüne
İki kitabımızda "Hz Allah ey günahta ileri gitmiş kullarım, benden ümidinizi kesmeyin, ancak o çok aldatıcı şeytan da benim sonsuz affediciligime guvendrirek günahta sizi ısrar ettirmesin buyuruyor
Allah kabul etmiş hatasını bağışlamış, artık o kişi benimde gözümde hiç ilişki yaşamamış biridir
Tertemiz
Şimdi anladın mı demek istediğimi
1 Kere olur neyse de sen de hiç uslu durmamışsın ki kızım yok onunla sevgili olayım yok bunla sevgili olayım akıllanmamışsın
041 Yorumla
Soran+1 yılÇocuklukta yaşanan cinsel istismarın yetişkinlik hayatına tesirlerini okumanızı rica ediyorum. Siz her şeyi çok kolay zannediyorsunuz.
Soran+1 yılAbicim demiyorsun da zaten o yaşadığın şey yüzünden bu yanlışlara düşüyorsun. Ben onu aç oku diyorum. O bütün hayata sirayet ediyor. Davranış problemleri ciddi psikolojik hastalıklar yapıyor. Hiçbir travma olduğu yerde kalmaz bende istemezdim bunlar olsun ben pişman değil miyim sanıyorsun?
- +1 yıl
pişmansın anlaşlılıyor ama benim anlatmak istediğim niye kendini saf gibi kullandırttın ha eğer canın cinsel ilişki çeker yaparsın biriyle ama hamile kalacak kadar kendini kullandırtmamalısın zorla taciz etmiş sevgililerin ve hala seviyorum diyosun sıkıntı sende mi biz yorum yaptığımız için bizde mi?
Soran+1 yılKasıtlı olarak hamile bıraktı. İşte karşıdakine bağımlı olup çocukluğundaki gibi hep taciz görüp hem de tacizciyle yaşamaya devam ettiğin ilişkiyi gelecekte tekrarlıyorsun. Bunu anlatmak çok zor.
Soran+1 yılTabiki zaten yapmamak istiyorum. Allah korusun. Biraz kendini bilmez yaşlarda oldu. Şimdi akıllandım ama geç oldu. Ben zaten suçluyum ama sadece bu travma insanı kötü biri yapabiliyor. Bunu demek istedim. Yoksa ben melek değilim. Ben kendini aşırı kötüleyen bir insanım. Aksine!
- +1 yıl
Yukarıdaki velede yazdıklarımı umursama boş konuşuyor neyse bende kendimi çok kötülerim melek değilim bende benim bu yorumu yazmamın %50'si d*şşak amaçlıydı ama gel gör ki evinde sabahtan akşama kadar oturup cips kola yiyen ergen bir veledle tartışır hale geldim.
Ama bir psikoloğa görünmeni tavsiye ediyorum. (görünmediysen eğer)
Soran+1 yılMaalesef çocukluk mutsuz geçtiyse hayat boyu bunalımlı olunuyor. Zor onları aşmak işte sen de öylesin o yüzden. Doktora gittim de hap verip yolluyorlar psikoterapi lazım ciddi ciddi onun için de çok para. Zaten travmayı çözsem karşıma tacizci kişilik adamlar çıkmayacak. Travma tekrarlar diye bir şey var. Sen de yaşadın mı bilmem.
- +1 yıl
Bak bacım bende çocuklukta travma yaşadım fakir bir aileden geliyordum bir anlık akıllılık yapıp yatırım yaptım zengin oldum şirket kurdum ama şirketimi de psikoterapiye yatırsam bir s*ke yaramaz, yaramadı da vallahi benim yaşadığım travma hiç bitmedi ki tekrarlansın hala aynı hayatta yaşıyorum sabahtan akşama kadar iç iç dışarı çıkmak iste araba pert et şimdiye kadar servetimin 10'da 1 ini bunlara heba etmişimdir bir insan 40 tane araba pert eder mi ya? sen düşün artık ne kadar zor şeyler yaşadığımı bazı zamanlar oluyor hastaneden 5 6 ay çıkamıyorum yok orana şu olmuş yok burana bu olmuş diyerekten
Soran+1 yılİşte psikoloğun işe yaramama sebebi o. Baya hipnoz farklı terapilerle falan çocukluk sorunlarının çözülmesi bilinçaltından çıkarılması lazım. Öteki türlü olmuyor bu iş. Olay orada. Bilinçaltında.
Soran+1 yılPeki direk alkol tedavisiyle falan olmuyor mu abim ya seninki bağımlılık gibi görünüyor. Kendine çok zarar vermişsin sakat o iş. Tabi doğru terapi de olsa o çocukluk mutsuzsa bütün ömüre sirayet editor. Gerçekten o yıllar çok önemli kişiliğin oluştuğu yıllar. Borderline falan olabilir misin ya da antisosyal? Yanlış anlama ben de bir çok kişilik bozukluğum olabileceğini düşünüyorum. O yaşantılardan sonra oluyor çünkü bunlar. Sende çok dürtüsel içme durumu var.
Soran+1 yılValla ne güzel olur. Risperdal hapı siliyormuş aslında. Ama hapı bırakınca geri geliyormuş hafıza. Aman boşver bulaşma antispsikotik haplara bide alkolle alırsın sonra aman haa. Ama yine de çok istiyorsan araştır.
Soran+1 yılO içe kapanıklık durumu bende de var sosyal değilin pek ama sen kadar değil. Biraz sosyalleşmek iyi geliyor aslında ya. Unutuyor o zaman insan.
Soran+1 yılBence olabilir borderline. Ben bir doktora sormuştum bende var mı diye doktor kabul etmişti. Bazen antisosyal olur muyum diyorum ama insanlara zarar vermiyorum bir de vicdan duygum çok fazla aşırı duygusal saf safalağım. Güzel kandırılıyorum o nedenle sanmam 🤣
- +1 yıl
Ya ben küçüklük travmalarımdan dolayı böyle olmadım benim 7 yıl önce bir sevgilim oldu kalbimi öyle bir parçaladı ki anlatmam kelimeler kiyafetsiz kalır bunun üzerine bide ailesen problemlerde psikolojik problemler çıkınca oldum ya beni normale döndürebilecek tek şey beni seven bir kadın bulmam yanaşanlar ya paradan ya da kullanmak için yaklaşıyorlar haliyle s*ktir ediyorum
Soran+1 yılBir de terkedilme korkun varsa tam borderline 👍👍
Soran+1 yılAnladım Valla sana bir şey diyeyim. Şimdi herkes aşk acısı yaşıyor ama biz gibi çocukluğu da sıkıntılı olanlar daha bir extrem yaşıyor. Yani zaten temel zayıf psikoloji zayıf zaten yıkılmaya hazır bekliyoruz bir de üstüne hayat sıkıntılıları hele aşk meşk karşıdaki psikolojini bozuyorsa iyi çuvallıyorsun. Ben de öyleyim haddinden fazla abartılı aşk acısı çekiyoeum hemen bağlanıyorum. Öyle bir sıkıntı olunca hepten bunalıma giriyorum. Bizim karşımıza allah iyi insanlar çıkarsın yoksa sakat.
Soran+1 yılOnu azıcık zor bulursun acı acı gülüyorum sana 🤣 halımız trajikomik
Soran+1 yılBırak içkiyi ya. Tabi özgür iraden ama bak babam alkolikti onun yüzünden çok sıkıntı yaşadık. O kadar şey gelmiş başına bırak bence 🤨
- +1 yıl
Bak dinle beni anlatır neşet babanın bu şarkısı insan hayatını sorguluyor bunu dinlediğinde.
https://www.youtube.com/watch?v=880arNplBnE
Soran+1 yılTabi güzel kardeşim olacaksın azıcık kıvıracaksın biri varken Ötekine göz kırpacaksın üç dört sevgilin olacak sevgilisi olanlara bile bakacaksın racon böyle. Böyle olmadın mı haksızlığa uğrarsın olan sana olur. Ben de biraz kıvırabilseydim keşke o zaman her şey güzel olacaktı.
Soran+1 yılTek çözüm alkol değil be ama bende psikiyatrik ilaçları ondan seviyorum. Uyuşuyorsun düşünmüyorsun. Olur dinlerim şarkıyı.👍 ama kendi sağlığın için bırakmaya çalış bence
Soran+1 yılHeh ben de o nedenle birine bakmadım biliyor Musun hoşlandığım istediğim halde. Sevgilisi var diye. Sonra bana tavır aldı ben suçlu oldum. Ondan diyorum keşke kıvırabilsem biraz diye.👹
Soran+1 yılO zaman psikiyatriste git ağır ilaç versin. Uyuşruxudan iyidir tedavi olmaya çalış. Çok güzel uyutan ilaçlar var. Rexapin iç mesela bayılırsın hiçbi şeyin kalmaz gündüz de ayakta uyursun.
Soran+1 yılUyuşturucu içsen daha mı güzel olacak? Kendini zehirleme bari.
Soran+1 yılİçme içme boşver kendi keyfin için yaşa hayatı. Hayır başkaları üzüyor dertleniyoruz da ne oluyor? Aslında var ya kendini düşünerek önce kendini severek yaşayacaksın. İçme o nedenle. Kendi sağlığına sana zarar.
Senle konuşmak isterdim
Üzücü durum
Asla hayatimda geçmişe bakmadim senle uyum olsun yeter ama yaşım 34 malesef :(
İstemiydin benim yasimda erkek02 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz abim ya buralardan zor iş öyle. Anlayışın içim teşekkürler.
+1 yılkimseyi takma herkezin hatası vardır.. seni seven günahınla sevabınla seni sever merak etme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkesin bir hikayesi vardır.. Ben olsam seni geçmişinle değil geleceğinle yargılar koluma takardım
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler 🙏
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılYaşıma uygunsuz cinsel davranışlarım oldu demişsin yani sen bilerek kendi yolunu çizmişsin. Kabullenemez bir durum
18 Yorumla
Soran+1 yılNe yapayım kendimi öldüreyim mi?
- +1 yıl
Git kendin gibi birini bul. Temiz insanları kandırma en azından
Soran+1 yılKandırma mı? Sizi Allah’a havale ediyorum.
- +1 yıl
Sen Allah'a inanıyor muydun pardon? Herşeyi yap hemde bilerek sonra Allah diye diye ortalarda gez
Soran+1 yılBiliyor Musun Allah’a inandığım için senin gibilerin kabusu olmuyorum.
- +1 yıl
Bak sen. Sen benim gibiler nasıl olcan acaba merak ettim)) sana bişey söyliyim mi içimde kalmasın... senin gibi kötü hayat yaşamış babasız kötü yaşamış birine (cinsel hayatı yok sendeki gibi) sahip çıktım sevdim şevkat göstedim hep yanında olmak istedim herşey olmak istedim ona hayatımı s*kti ağzıma etti. bir araba için sattı beni... Bu yüzden sen ve senin gibiler herşeyi hakkediyorsunuz bu yaşadıklarınızı yaşayacaklarınızı hepsini hakediyorsunuz. Sen düzeldiğini mi sanıyosun, yanılıyorsun hep aynısın kendini etrafındakileri kandırıyorsun... Bu yüzden de saygı duymuyorum size daha beter olun iyileri haketmiyorsunuz...
Soran+1 yılSenin karşına öyle bir çıktı diye herkes öyle mi? Allah büyük bir şey demiyorum.
- +1 yıl
Benim karşıma öyle biri çıktı diye değil. Kanınız da var senin. Bende babasız büyüdüm ama tinerci ve ya narkotik bağımlısı olmadım ya da hırsız ya da katil. Anladın demek istediğimi?
Yorumda uzun uzun anlatamam özelden destek olurum istersen konuşuruz muhabbet ederiz benimde uzun hikayem var dert ortağı oluruz anlatacağım çok şey var cevabını bekliyorum 😊
00 YorumlaYorumları okudum kimi gel mesaja falan yazıyor kimi başka bişi diyor yaşadıklarını unut geleceyine bak kimse senden önemli deyil unutma
00 Yorumla
+1 yılSen kendini değerli hisset biri gelir ve diğer hepsi geçer sadece sabır et bekle
00 YorumlaNe geçmişmiş arkadaş 😀
Bu kadar takılan insan olsa onca insan sap kalır00 Yorumla
+1 yılDualarım seninle güzel insan
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun 🙏
Gizli Üye(30-35)+1 yılGecmis onemli ben temiz kaldiysam temiz birini isterim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCocugunu dogurdun mu canim?
15 Yorumla
Soran+1 yılHayır canım okulum vardı
Cevap sahibi+1 yılUzuldum. Zor bir hayat. Bundan sonrasi icin aldigin kararlari uygula olur mu. Gecmise saplanip kalma. Zaman neler gösterecek bakalim..
- +1 yıl
Sen akıllı mısın kürtaj yaptırdım diyor kürtaj ne demek kelime anlamını bilmiyor musun?
Soran+1 yılTeşekkürler 🙏
Cevap sahibi+1 yıl@thecryingghost1 sonradan farkettim gozumden kacmis. Senden akilli olduguma eminim. Git şurdan baska yere sataş
Sorun etmem sevsin bağlı kalsın yeyer
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun gerçekten üzülme lütfen ve dua et
00 Yorumla
+1 yılİyi insanlar da var boşver geçmişi unut
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıladına üzüldüm illa alan çıkar
00 Yorumla İnsanları sevme bir insanı sev dunyan guzellessin
12 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel bir sözmüş hoşuma gitti gerçekten de insanlara gerek yok tek bir insan insan gibi olsun yeterli
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah yar yardımcın olsun gel mesaja
00 YorumlaZor bir soru bu
00 Yorumla
+1 yılBozuk kadini almam
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeçmişin önemi yok
10 YorumlaZorr
00 Yorumla
+1 yıltaciz eden kimdi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenirim
00 Yorumla