Murphy kanunlarından illaki 1 tanesini hepimiz biliriz aşk için söylediği şeyler sizce ne kadar doğru bence hepsi nokta atışı doğru tespitler. Sizin fikirleriniz nedir?

Murphy kanunlarından illaki 1 tanesini hepimiz biliriz aşk için söylediği şeyler sizce ne kadar doğru bence hepsi nokta atışı doğru tespitler. Sizin fikirleriniz nedir?

Hep mi beni bulur? :D "Bir şeyi beğenirseniz derhal ortadan kalkar" örneği ile başlamak istiyorum. Beğendiğim her şey tedavülden kalkıyor resmen. İstediğim şeye kavuşmak için çok fazla uğraş veriyorum. Beklenmedik durumları bekler hale geldim diyebilirim :D Bu kanunlar aşk konusunda ne diyor? Biraz dalalım bu eğlenceli ama bir o kadar da acı gerçeklere. 😅🔍

Murphy Kanunları hayatın ironik gerçeklerini, bazen de komedisini özetleyen bir dizi ilke olarak bilir. Bu kanunlar genellikle mühendislik, askeri ve teknoloji alanlarında ortaya çıkmış olsa da, aslında günlük hayatın her alanına uygulanabilir. "Tost ekmeği her zaman yağ sürülen yüzüyle yere düşer" veya "İşlerin yoğun olduğu anda kalem hep tükenir" gibi durumlar bunlara örnektir. Tabii asıl mesele Murphy Kanunlarının aşk üzerine ne dediğidir :D

Murphy'nin aşk üzerine de söyleyecekleri var tabi :D Ne yazık ki çoğu zaman doğrular. Örneğin "Tam hayatındaki her şey yolunda giderken eski sevgilin seni arar" ya da "En kötü zamanda, saçlarının kötü olduğu bir günde hayatının aşkını bulursun" gibi. Bu durumlar Murphy Kanunlarının aşk versiyonları ve çoğumuzun başına gelmiş şeyler. Tabii hayatın bu beklenmedik oyunları bile bazen en güzel hikayelerin başlangıcı olabilir orası ayrı :D İnşallah diyelim :D

Murphy kanunları aşk konusunda en iyisi hangisi? Bence "Aşkı aradığın zaman bulamazsın ama en beklenmedik anda aşk seni bulur." Bu kanun aşkın planlanamayacağını, kontrol edilemeyeceğini ve en ummadık anlarda karşımıza çıkabileceğini hatırlatıyor :) Aşk hayatın sürprizlerinden biridir ve belki de bu yüzden o kadar özeldir. Aşkın gerçekten de beklenmedik olduğunu ve en doğal haliyle geldiğinde en anlamlı olduğunu öğretir. Aşkı çok fazla aramayın bence :D Sadece yaşamaya devam ederken, en güzel şekilde sizinle buluşacaktır. 💑
güzel olanların hepsi niye kapılmıştır? çünkü ilkel beyinlerimiz her ne kadar farklı ve farklılaşmış olsalarda aslında hepimizin ortak kriterleri var. hâl böyle oluncada kapılmış olması doğal. ama yinede adrina limanın boşta olması ona ulaşabileceğin anlamına gelmez. belki de kapılmamıştır da sen yeterli değilsindir. birde böyle düşün 😊 (bknz: kedi uzanamadığı ete ne dermiş?)
adrina limanın boşta olmasın elbette bir nedeni vardır ancak bu nedeni bilmek veya çözüm üretmiş olmak yeterli değil. şöyle düşünün. bir kapı var ve kilitli. kilitli olmasının bir sebebi var ama çözüm olarakta sizin bu kapıyı açacak bir anahtarınız var? evet tebrikler kapının kilidini açtınız ama içeri girmek için kapıyı da açmalısınız ve içerdekinin buna izin vermesi gerekiyor. yani kilidi açıp açmamak tek başına yeterli değil. önemli olan kapıyıda açmak.
güzel olan sizden uzak olan mıdır. peki ama neden? biraz empati yapın. siz harika bir güzelliğe sahipken tepsiz birisi ile çıkar mısınız? cevabınız evet bile olsa bir düşünürsünüz. peki o zaman sizden daha güzel birisin sizden hoşlanmadığı zaman neden aynı şeyleri düşünemiyorsunuz?
zeka x güzellik x bulunabilirlik demişsiniz de dünyada 7 milyar insan olsa bile bu sadece potansiyel bir olasılıktan ibaret. sonuçta dünya kavramı sizin için konuşup haberleştiğiniz çevrenizdeki 50-100 kişiden ibaret. yoksa yanılıyor muyum? çevrenizdeki insanları siz belirlersiniz. siz güzel veya yakışıklı iseniz çevrenizde de böyle insanlar olur. ancak burda verilen örneği anlamak için uç örnekler vermeliyiz. düşünün siz bir kitap yazarısınız dostlarınızın meslekleri ne olur? bir mühendis mi, bir futbolcu mu yoksa bir piyanist veya başka bir kitap yazarı mı? teorik olarak hepsi olabilir ancak bilinçaltınız çevrenizdeki insan oluşumunda etkili bir yere sahip olduğu için bir yazarın çevrenizde bulunma olasılığı daha yüksek.
diğer maddeler hakkında da görüşlerim var elbet ancak 2000 karakter sınırı şimdilik düşüncelerime engel 😊
bir erkek olarak katılmadığım düşüncesi yok açıkçası.
Ulaşılmaz olmaya başlayan güzelleşir.
Eğer biri görmezden geliyorsa aşık olduğu hayallerine artık kara sevdalıdır.
R. x Direncin derecesini verir, derece önemlidir.
Fikirlere saygı duymak yerine eleştirmeyi tercih edene denizden öte köy yoktur.
5 yanlış.
Sevdiğin kadar sevilirsin diyen şair de yalancı ama şiirin güzel olduğunu değiştirmez.
Öyle kurmalıymış cümleyi, doğrusu öyle 😊
'Sevdiğin kadar seviliyorsun 'sanırsın' hatta 😄
Cevap
14Cevap
Güzel olan kapılmıştır düşüncesine inanmıyorum. Çok güzel olup asla bahtı gülmeyen insanlar asıl çok var dünyada. Oysa güzel olan bir elin parmağını geçmez. Mesut olanı çok az. Adriana Lima, Miranda Kerr, çok güzel bir kadın vardı amerikada genç kız onun da hödük eşi onu aldatmıştı... Ne demişler "çirkin şansı".
Güzel bildiğim çoğu kadın, eski aşkları tarafından çok üzülmüş ve güven sorunu yaşayanlar oluyordu. Kadın zaten bir sürü erkeğin ilgisini görmüş etmiş, güzel kadını ilgiyle alakayla tavlayamazsın. Güzel kadın ya sana hayrandır ya da paranı yiyecektir.
Güzel olmayan kadınlar ise dışarı itilmenin duygusal üzüntüsü ile karşındakilerini elde etmek için daha çok uğraş verir mesela, cinsellikse cinsellik. En iyi sevişenler de çirkin kadınlardır zaten. Çirkin yalnız kadın göremezsiniz ama "ah ne güzel kız bahtı bağlanmış" çok duyarsınız...
Erkeklerde de güzel erkekler yalnızdır. Bu adam istediğiyle sevişeceği için yalnız kalmak onun tercihidir, doyuma ulaşana kadar güzel erkek yalnızdır. O sırada çirkin erkekler piyasadaki kadınları toplamış, evlenmiş, yuva kurmuştur. Güzel erkek 40 yaşına doğru bakar 20lik çıtırlar artık onu yaslı buluyor.. Bir tane kendi yaslarında kalmış bir kadın bulup evlenmeye calısır.
İstisnaların kâideyi bozmayacağı bir gerçekliğe sahiptir.
Dünyadaki en iyi şeylerin bedava olduğunu söylemesi; esas mutluluğun paradan bağımsız oluşundandır diye düşünüyorum.
🙂
Birinin sana olan aşkı senin ona olan aşkın kadardır sözü doğru tespit değil bence o zaman aşk acısı denen bişey olmazdı eşitliğin olduğu yerde acı olmaz dengesizlik var ki biri daha verici diğeri alıcı acının temel dayanağı bu
Güzel olan kapılmıştır. Kim tarafından. Piçler tarafından
pufff gözü kör olmayasıca murphy! Derdin ne bizle yaaaaaa
2 şeye katılmıyorum aslında gerçek olan o olsada insanların sundugu hayatta bu iki şey geçerli değil
5ve 6 şıklar
Sevgili arkadaşım... İman sönmek bilmez bir nurdur dindirilemez, derler.
Eğer inanıyorsan sabret doğacaktır vadettiği günler Hakk'ın... Yazarın dediği gibi... Kim bilir belki yarın belki yarındanda yakın. Mutluluk insanın bakış açısı ile doğru orantılı olarak değişir. Güzel bak ki güzel göresin. Güzel gör ki güzel düşünesin. Güzel düşün ki hayattan lezzet alasın. Umarım iç huzurunuza kavuşursunuz 😇🙏🙌
Murphy hem hayattan hemde aşktan çok çekmiş bir adam
Başarısız insanlar için geçerli
Çoğunluk olarak evet.
Bu yüzden Murphy soytarısına inanmıyorum
Hiçbir zaman başarısız olmadım demedim. Uzatmana gerek yok
He öyle
Çölde çukur kazsam ütü bulurum!
Diyeceklerim bu kadar :)
murhpy abide tam bir yıkıkmış..
bir tane olumlu düşüncesi olmaz mı adamın :)
Çok saçma! Olduğunu düşünüyorum.
İyiler kapılmıştır. İyi istiyorsan birinin sevgilisine yürüycen
Bize hep Aşkın kanunu olmaz diye öğrettiler
Bu ne simdi ya
Eski Köye yeni âdet
Murphy nin böyle kanunları yok bunları uydurmaya çalışmışlar
Özetle: Kadınların dünyasında kötüler hep kazanır.
Kibar etki kobar olmayab tepkiye katılmıyorum
öyle olmasa bu kadar erkek teklif ettiğinde reddedilme korkusu yaşayıp tekliften vazgeçmezdi.
Boş konuşuyo bu felsefeciler alfofnpdnd
🤔🤔
Güzel olan kapılmıştır
Adam söylüyor işte
Haklı
İlginç ve manidar
En boktan şekilde hep başıma gelir
Haklı
Ben kapılmadım
Murphy reiisss😂
Hiçbirşey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?