Van'da askerlik yapıyorum. Şu an cumhuriyet caddesindeyim. Van'da gezilecek en güzel yerler nereler? Van'da neler yenir?

Van'da askerlik yapıyorum. Şu an cumhuriyet caddesindeyim. Van'da gezilecek en güzel yerler nereler? Van'da neler yenir?

Selamlar. :) Bir Van'lı olarak öncelikle Van'a hoş geldiniz diyerek başlıyorum. :D
Muhteşem doğası, tarihi zenginlikleri ve lezzetli mutfağıyla dolu dolu bir şehir gezeceksiniz. Öncelikle bunu bilmelisiniz. Şimdi size Van'ın meşhur yerleri ve yemeklerini söyleyeceğim.

Tabii ki Van denince akla ilk gelen yer Van Gölü oluyor! Türkiye'nin en büyük gölü olmasıyla gurur sebebi. Gölün huzur veren manzarasında yürüyüş yapmak, göl kenarında piknik yaparak güneşin tadını çıkarmak mümkün. Ayrıca gölde bot turu yaparak, bu doğal güzellikleri daha yakından deneyimleme şansınız var. Vanda görülmesi gereken yerlerden birisi.

Tarihe meraklı olanlar, Akdamar Adası sizi büyüleyecek bir yapı! 10. yüzyılda inşa edilmiş olan Akdamar Kilisesi'nin, tarihi ve mimari güzellikleriyle sizi etkileyeceğine eminim. Ada, göldeki tek ada olması nedeniyle de oldukça özel bir deneyim fırsatı veriyor.

Tarih kokan bir diğer durağımız da Van Kalesi! Şehrin yüksek bir noktasından Van Gölü'nü seyretmek inanılmaz güzel bir hissiyat sağlıyor. Aynı zamanda kalenin içindeki müze, bölgenin tarihi hakkında daha fazla bilgi veriyor. Vanda mutlaka gidilmesi gereken yer.

Urartu dönemine ait kalıntıları görmek isteyenler için harika bir yerdir. Tarih ve arkeolojiyle ilgilenenleri büyüleyecek bir yer. Ayrıca, Çavuştepe'nin manzarası da muhteşemdir, fotoğraf karelerine sığdırmak için bolca poz vereceksiniz.

Doğa yürüyüşlerini sevenler için Erek Dağı harika bir seçenek olabilir. Dağın zirvesine tırmanmak, biraz zorlu olsa da görülen manzara buna değecektir. Bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın.

Van'a geldiyseniz buraya da mutlaka uğramalısınız. Muhteşem doğası, tatlı rüzgarı ve lezzetli kahvaltısı ile size unutulmaz anlar yaşatacağına eminim. Yöresel ürünler almak için de harika bir seçenektir. Van'da gezilecek tarihi yerlerden birisi.

Bu tatlı yer Van'a özgü, ünlü Van Kedisi'ne adanmış bir yer. Onlarla vakit geçirmek ve onları sevmek size çok iyi gelecek.

Tavsiyem, her birine gitmeniz ve meşhur yemeklerin de tadına bakmanız.. Şimdiden iyi geziler. :)
Balık ekmek, kalamar dolması, vs vs 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Birkaç yıl önce oradaydım, merkezde fazla bir yer yok gerçi ama turkuaz vardı orada takılabilirsin. Bilardo oynar, sinemaya gidebilirsin. Bu hava da en güzeli atla bir minibüse ve iskeleye git. Çay içip, gölü izlersin. Van Kalesi'ne gidebilirsin, orada da oturacak mekanlar var. Edremit'e git ya da yemek ye dolaş. Daha uzağa açılabilirsen, Akdamar'a git.
Cevap
5Cevap
İnci kefali Van gölünden çıkan bir balık çok lezletli , otlu peynir, kurt köftesi
gül cafe var maraş caddesinde kime sorsan gösterir iyidir tatlı mekandır ;)
aaa bende vanlıyım:)...çok yer var ya
bak hele bak kahvaltı sofrası
van gözü
Gölü görmeye git !
Van gölü
Van Gölü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?