ya arkadaşlar gitar çalmaya yeni başladımda çalarken cızırtı yapıyor neden?
birde sol elimin parmak uçları bir hayli kötü oldu ve ağrıyor bunun bir çözümü var mı?
birde sol elimin parmak uçları bir hayli kötü oldu ve ağrıyor bunun bir çözümü var mı?
Tirnakla alakasi yok tirnaktan olsa hic ses alamazsin. Tikirti gibi ses gelir. Cizirtinin sebebi tellere guclu basamiyor olman. Guclu bastikca parmaklarin aciyacak, yara olacak, sekli falan bozulacak ve zamanla nasir tuttuktan sonra rahatlikla temiz ses almaya baslayacaksin. Klasik gitarla basladin muhtemelen. Akistige gecersen asil parmak acksi neymis o zaman gorursun :) kolay gelsin umarim istedigin gibi calarsin en kisa surede.
Rica ederim yalniz tellerle, akordla sunla bunla falan kesinlikle ilgisi yok yani durduk yere telleri degistirme. Ilk eline alip da paldir kuldur tam ses verebilen kimse pek yoktur zaten parmaklarin iyice hirpalansin, zamanla oturacaktir fakat 1 senede clubda cikma nedir? Hem clubda canli muzik olmaz, hem de olan yerde de 1 senede zor yani ezberden calarsin bir seyler ama gitar ogrenimi hic bitmez. Benim 5 seneyi yeni gecti ama hala cok tanidik mekan olmasina ragmen bir yerde calmiyorum.
ya çindeyim hocam ben burada avrupalıları çok seviyorlar çinli bir kız arkadaşım var kızın clubu var 1 öyle sohbet ederken sevdiğimi ama çalamadığımı söyledim oda beni biliyo hırslı olduğumu 1 senede adam akıllı çalarsan 1 gece clupte çalmana tl bazında yaklaşık 10bin lira vericem dedi bende parayı duyunca hırs yaptım 2 oldu daha 4-5 saat uyudum ya da uyumadım kız arayıp vaz geçtim dedi ama ben kafaya koydum öğrencem bu gitarı . aslında hep hayalimdir bir kıvılcım lazımdı sağ olsun arkadaş :)
Ben de gec basladigimi dusunuyorum ama 16 yasinda basladim daha erken olabilirdi. Daha 5 yasinda eline baglama ve org almis, blok flutle ilkogretimde hocasindan saha iyi sarkilar calabilen biri olarak 16 yasima kadar beklememeliydim. O yetmiyomus gibi cok ustune de gitmedim yani 5-6 senede ayaklarimla calabiliyo olmam gerekirdi.
ya kardeşim herkes farklı bişey yazmış arkadaş yeni başlamış gitara belli tellere düzgün basamıyorsundur ve muhtemelen elini çok kasıyosundur daha rahat olmaya çalış fazla bastırmamaya çalış yeteri kadar bastır aradaki farkı göreceksin birde tellerini 6 ayda bir değiştir 12. perdede tel ile klavyenin arasında boşluk5 milim falan olsun ellerin alıştıkça sıkıntın kalmaz
tellere tam basamıyorsun bence öğretmenine söyle o sana göstersin cızırtı gider düzgün olarak sert ve iyi basman lazım arka taraftan da baş parmağın çıkmamalı. Eğer kötü olduysa bırak sonra kendi kendine geçer 1-2 gün veya daha kısa bir sürede sen sanırım yenisin:D
sen gıtar calıomsn :)
o youtube'daki gençlerle pek öğrenebileceğini zannetmiyorum, doğru olan şey kursa gitmek çünkü ilk başta sana solo şarkılar öğretecekler. Hemen isteyince de olmuyor maalesef ayrıca ellerinin de nasır falan tutmasına gerek yok benim de ellerimde nasır yok ama cızırtısız basabiliyorum sadece yöntemle alakalı bir şey. Öğretmenin olursa sana ufaktan önce notaları öğretir sonra solo akor falan derken parçaları çalmaya başlarsın ki 1 sene çok kısa bir zaman nasıl olacak bilmiyorum
sıkıntı orda çindeyim ben nerden bulayım şimdi ingilizce gitar kursu napalım böyle doğru yanlış öğrenip birşeyler çalıcaz artık ama niye 1 sene çok kısaki yahu ben daha 2 gün önce elime aldım gitarı daha do re mi bilmiyordum bugün akorlarla nasıl çalarım diye bakıyorum zaten belli başlı 3-5 akor bilipte 5-6 şarkı patlatsam yeter bana :))
3-5 akor bilirsin de parmakların alışık olmadığından pek iyi olmaz sonra da bırakırsın zaten. 1 sene kısa tabii ben ilkokuldayken 8 ay gittim sadece akor çaldırdılar. 2 sene sonra tekrar başladım en baştan başlattılar yani yazıldıktan 1 sene sonra falan akorlara geçmiştik. Bizi mi yiyorlar sen mi hızlısın bilemedim. Bu arada " - " veren arkadaşın kafasından istiyorum.
Aslında haklısın günde 8 saat çok fazla umarım bıkmazsın :D
Bence sen düzgün bas , nasır tutması için bu kadar heveslenme pek iyi değil:D
Çok çalışmaktandır ara ver biraz :D
Hahaha :D
evet ortaokuldan beri çalıyorum ellerin ilk başta çok acıyor nasır tutması lazım cızırtı çıkarmasının sebebi ise tellere basamaman bir tele basarken yanlışlıkla bir başka tele basman veya gitarının akorunun bozuk olmasıdır
alışınca sorun kalmıyor
Cevap
11Cevap
gitar yeni değilse teller eskimiştir sol elinde alışır zamanla benim ilk zamanlar nasır tutuyodu resmen birazda çok bastırıyordum ondan :)
tellerin dğişme zamnaları vardır belki de ondandır birde ayarları bozulmuştur belki
teller boştayken cızırtı yapıyorsa üst eşikte tel yuvası aşınmıştır,yoksa tam basamamaktan kaynaklıdır,eller zamanlar nasır tutar o zamana kadar böyle gider :)
Sol elin daha yeni olduğu için muhtemelen telere fazla bastırdığındandır. Zamanla nasırlaştıkça geçer merak etme.
İyi basmıyor olabilirsin. Eşik düşüktür büyük ihtimalle. Yaptırabilirsin.
Başlarda parmakların öyle olur. Zaman gerekiyor.
Gitarın klavyesi ile teller arası mesafe düşükse cızırtı yapar. Bir de gitarın kalitesi önemli. Eşiği yükseltince yine bazı notalarda cızırtı olur. Lakin ileri pozisyonlarda olur o, başlarda seni etkilemez. Parmak olayına gelince, ne kadar çok çalışırsan, o kadar çok meyvesini alırsın.
çalarken elini kasma ağrı yapar. cızırtının nedeni tellerin geçtiği yuvadaki kesiklerdendir. saz çalıyorum ben. aynıdır büyük ihtimalle
Sol elinin tırnakları uzunsa da cızırtı yapar. Ağrı acı için yapılacak bir şey yok nasır olana kadar parmak uçların acır benimkiler su topluyordu kaslar güçlenene kadar da elin ağrır sabır.
cızırtı tellerin klavyeye fazla yakın olmasından kaynaklanıo..anlayan birine götür bir ayar yapsın,parmak uçların nasır olana kadar da yapabileceğin bişey yok,hepimizin oldu:)
Ellerinin nasır tutması lazım. O yüzden çaba göstermen lazım. Ben o kadar çok çalıyorum ki nasırlı ellerim bile morarıyor.
Perdelere tam oturtamıyosundur parmağını o yandaki çubuklara doğru basıyosan ondandır tamamen perdelere oturt elini birde öyle dene cızırtı olacakmı
normal başlarda olur öyle bir süre sonra sinirler öldüğü için hissetmiyosun :D
bilmem o kadar vardır illaki bakmak lazım
yeni olduğu için başlar epey acır zamanla hafif bir tabaka oluşuyor ve acımıyor cızırtı içinde ayarlarına baktır hangi tel cızırtıyorsa onun teliyle biraz oyna
herkes sallama yazııyorz galıba teller yukarda galıba o yuzden cızırtı yapar bunun ıcın tellerı tam olarak gevset sonra govde de bı parca var tellerı bagladıgın yerde onu yarısına kadar torpule cızırtı flan kalmaz ;)
cizirti amfinden veya gitarinin manyetiklerinden kaynaklanir sanirim ucuz bir gitarin var
Gitar üflemeli degil miydi ya
He evet dogru hatirladim
sap ayarı yapılması gerek bence :)
gitar derken ?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar