Bugün kuaföre gittim. Bazı saçlarda görüyorum omuzların biraz üstünde ama uçlarım içe doğru dönmüş, bazılarının saç uçları ise dümdüz duruyor ben dümdüz durmasını istiyorum saçımın altı bombeli durmasın dedim adam anlamadı keseyim işte belki öyle durur dedi. Ben de kalktım eve geri döndüm kestirmeden. Bir kere kısa kestirmiştim saç uçlarım içe doğru dönmüştü yine. Dümdüz durması için ne yapabilirim kesin şekli falan?Kısa saç neden dışa kıvrılır?
Saçı kısa kestirince uçlarının dönmesi neden olur?
Saç uçlarının içe ya da dışa doğru kıvrılması genellikle kısa saçlarda görünür. Bazıları bu durumdan rahatsız olsa da saçlarını içe ya da dışa kıvırmak için fön çektirenler bile var :) Çünkü oldukça popüler olan bir saç modeli, daha çok içe dönük fön tercih ediliyor.
Kısa saç neden dışa kıvrılır?
Kısa saç neden dışa kıvrılır?
Genellikle omuzlarda olan kısa saçın ucunun kıvrılmasına şahit olmanız muhtemel. Bunun sebebi saçların omuzlara değip, yönünün dışa doğru olmasından kaynaklanıyor. Saç uçlarının kıvrılması sizi rahatsız ediyorsa saçlarınızı omuzlarınızın aşağısında ya da biraz daha yukarısında kestirerek bu durumun önüne geçebilirsiniz :) Ancak saçlarınız omuzlarınıza geldiğinde yine dışa doğru kıvrılacaktır :)
Kısa saç uçlarının kıvrılması nasıl önlenir?
Kısa saç uçlarının kıvrılması nasıl önlenir?
Saçlarınız zaten düzse ve sadece uçlarınız kıvrılıyorsa, saç uçlarınıza sprey sıkıp düzleştirebilirsiniz. Böylelikle uzun süre kıvrılmadan şeklini koruyacaktır. Ya da daha kalıcı çözüm olarak saçlarınız uzayana kadar idare edecek Brezilya fönü uygulamasını tercih edebilirsiniz.
Ben omuzlarda saçların içe ya da dışa kıvrılmasını beğenenlerden biriyim, bu sebeple saçlarım uzarken hiç sorun etmedim. Bazı bölümlerin dışa, bazı bölümlerin de içe doğru kıvrıldığı oluyordu zaman zaman :) Saçlarımı düzleştirsem bile uçlara geldiğimde düzleştiriciyi içe doğru kıvırıyordum. O şekilde gerçekten hoş duruyor. Omuzlarda saçlara sahip olup hiç kıvrılmayanlar da saç yapısından kaynaklanıyor kesinlikle.
Kısa saçın dışa kıvrılması saç yapısından mı kaynaklanır?
Kısa saçın dışa kıvrılması saç yapısından mı kaynaklanır?
Kısa saçın dışa kıvrılması için kuaför hatası ya da saçın yapısından kaynaklanıyor diyenler de var. Ancak saçlarınızı çene hizasında da kestirseniz, omuzlarınıza değecek kıvama geldiğinde sürtünme etkisiyle yine dışa doğru kıvrılacaktır. Yani bu kuaför hatası değildir :)
Dediğim katsız küt modeller. İki arkadaşım var ikisi de katsız küt kesim ama birini saçı içe doğru dönüyor birininki de saç uçları dümdüz. İkisi de ayrı yerlerde kestirdi ben de şimdi saçımı dümdüz kestirirsem içe dönerse? Saçlarım olay şekil de almıyor inatçı çok. Kesim şekilleri mi farklı acaba
En İyi Cevaplar