Yemek yapmayı severim ama her yemeği bildiğim anlamına gelmez. Arada anneme yardım ediyorum. Ev işlerine de. Ama annem işimi beğenmediği için tekrardan yapıyor. Biraz titizlik hastalığı var annemde. Bir işi kendi yapmazsa rahat edemez. Yemekte de öyle. Kendi başıma tatlı ya da yemek yaparım -yapmaya çalışırım- anında gelir şunu şöyle yap, bunu böyle yap diye direktifler vermeye başlar. Bir süre sonra insan sıkılıyor. Sadece kendi odamın işine karışmıyor ama ben evde yokken eve döndüğümde bir bakıyorum eşyalarım değişmiş.
...
Konumuz anneler değildi!
Demek istediğim hamarat olacağım ama annem izin vermiyor. Ah benim tatlı sultanım, azıcık kıçının üzerinde oturabilse bizde üç-beş şey öğrensek.31 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben arnavut kızıyım valla... Elimden envayi çeşit iş gelir. Evlenince sıkıntı yaşamayacağım. Sevgilim ne kadar marifetli olduğumu söylüyor. Annesi ne yapsam beğeniyor. Arnavut sülaleden geldiğim halde yemeklerim sülale tarafından beğenilir ve konuşulur istek yemek yaptırılır... Gömlek ütülemek zormuş ama ben çok seviyorum. Çamaşırı makine yıkıyor, bulaşık da elde yıkamaktansa makinede organik deterjanlarla yıkıyorum. Su gerekli... Elde yıkayınca çok su gidiyor...
13 Yorumla
Ömrü 1 yıldır ne demek? Temizlikçi,yardımcı mı arıyorsun? Sosyal sınıfından gelen bır ayrımcılıga sahıpsın sanırım. Insanları ayıran kısılerı elestırmekten bıle utanıyorum artık. Eşin çalısıyorsa; eve para getırme ısı ortaksa ev ıslerı de neden ortak olmasın?
52 Yorumla- +1 yıl
sen türünden kaldı mı ya :D super hayat müşterek tabıkı dımı. evlenınce bu fıkrın degısmez ınsallah.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 444 cevap paylaştı. hamarat değise hatun link böyle de bir yardımcı alırım.hamarat olaydı ben ne yapem :D
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
Valla ben pek hamarat değilimdir. Çoğu işi de eşimle birlikte yaparız. Ben daha çok kafa işleriyle meşgulüm.
Hem bu devirde neden kadının hamaratlığından konuşuluyorki Tr'de hala. Geri kalmış toplum. Kadın ve erkek herşeyi birlikte yapmalı bence.
Kadın hizmetçi mi?
( Ne mutlu bana montumun düğmesini bile dikmiş olan bir eşim var. Kıymetini bileyim. Eşim Danimarkalı. Fark bundan geliyor galiba.)17 Yorumla- +1 yıl
Müslüman kökenliyiz ama ben inanmıyorum. Benim için dinde hiçbir zaman önemli olmadı. Ben ona aşık oldum. Özellikle Tr'de karşıma çıkan saçma sapan insanlardan sonra o bir pırlanta benim için. Gözüm başkasını görmüyor. Ailem de izin verdi. Şimdi de " iyiki yapmışsın" diyorlar.
elimden her iş gelir ama bana kadar
kendi yemegimi bulurum, ütümü bilmem neyimide hallederim
ama nataşaya mı benziyorum ordan
sen istiyor ütü verecek elli dolar daha
durum acildir, işleri vardır falan, yardım etmişligim var tabin
başlarım kocamın evinede şimdi, ömürüne de
o adamın benle ömrüde bir nokta 14 sanisedir zaten13 Yorumlaçok şükür elımden her iş gelır ama vesım varsa :) eger bısı yapmak ıstemezsem ne kadar ıyı yapıyor olursam olayım kım ısterse ıstesın asla yapmam.. çamaşırda yıkarım bulaşıkta yıkarım çok güzel ütü, yemek yaparım temizlik yaparım bazı kızlara nazaran dikiş de yaparım el makına farketmez yanı :))
12 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 428 cevap paylaştı.
+1 yılElimden her iş gelir dedim ama YAPARSAM her iş gelir . ;D
Pek yapmıyorum da.
Yahu okula gidiyorum okul dışında sosyal bir yaşantım var vakit kalmıyor yapmaya...
Arada tatlı,pasta falan yapıyorum,odamı topluyorum.Bazen de salata yaparım.Bunlardan ibaret. ;D
Beni ben olduğum için almıyorsa bir adam ya kendine bulaşıkçı kadın alsın , ya aşçı , ya da temizlikçi. Bu kadar da netim. :D
Şaka bir yana evli olunca işler değişiyor tabi.11 Yorumla
+1 yılÇamaşırıydı, bulaşığıydı, ev işiydi falan bilirim. Temiz, titiz de bir insanım. Yemek yapmayı hiç denemedim şu güne kadar. Mutfağa girsem kolay öğrenir yaparım. Fakat henüz öyle bir istek oluşmadı bende. İlerde ayrı eve çıkarsam öğrenirim nasılsa acelem yok.
11 Yorumla
+1 yılerkegin hakkettgi kadar hamarat olurum..Bir kadın istedikten sonra yapamayacagı iş yoktur yeter ki sevdigi kişi karakteriyle hanımına olan davranıslarıyla saygısıyla ve sevgisiyle kadının ruhuna kalbine iştah versin motivasyonunu yüksek tutsun..
21 YorumlaHamarat kızlara çok özeniyorum ama benden bişey çıkmaz. Valla maya bozuk bizde tohum yanlış kaynamış :D Babamlar çok dua ediyor bari zengin ve salak biri alsın diye..
55 Yorumla- +1 yıl
Babanız realist bir adammış.
- +1 yıl
:) +1
Yani yasima göre iyiyim diye düsünüyorum ama o yüzdende cogu seyi yapiyorum evde bazende yapmak zorunda kaliyorum:D aslinda biliceksin ama bilmiyor gibi yapicaksin en iyisi:D
34 Yorumla- https://m.youtube.com/watch?v=AXvY0c_5qk0
cok sukur becerikli sayilirim heleki yemek konusunda acayip iddam var :) temizim ama daginik bir yapim var :)
13 Yorumla
+1 yılE) Sorun bende değil, sende. Hayır anlamadığım hamaratlık-zeka ilişkisini bir insanın nasıl kurabildiği. Varsa böyle bir ilişki, tüm erkekleri at çöpe:)
22 YorumlaKocamın evimi ? kirayı kırışıyoruz ama ev onun oluyor. Dagılın
2 haftaya bir 50 tl lik gündelikçi tutsam, yemeklerede pizza söylesek
Neyse zaten bende zeka sorunu var21 Yorumla
+1 yılevlenmek için hamarat olmaya gerek yok, çok akıllıca davranıyorum, ihtiyacım yok bu tür dandik zaman kayıplarına.neticede evlilik köle mertebesi de değil.
31 Yorumlahamaratlık neye göre ben bir iş yaparım ya da yemek biri beğenir diğeri beğenmez. mesela ben ne kadar güzel iş yapsam da annem kusur bulur. ama benim tarzımda budur hızlı çabucak. Ayrıca kocam hamarat olsun ben niye oluyorum.
10 YorumlaHamarat olmayan kadınların ömrü kocasının yanında 1 yıldır .. sahi mi ?
Farkında mısınız bilmiyorum ama bu işleri yapan ve çalışan kadınların işini hafifleten kişiler var..11 Yorumla
+1 yılyemek konusunda bayağı iyiyimdir de... ev işlerinden sadece ütüyü becerebiliyorum diğerleri pek ilgimi çekmiyor. evlenirsem de kocaya yaptıracam buluşığı falan :D
11 Yorumlayazık annem çok yorulursa yardım ederim o kadarda vicdansız değilim de hamaratlık çok itici yalnız herkes üstüne düşeni yapsa yeter :=P
31 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 750 cevap paylaştı. Her bir halttan anlayan biri olarak öyle olmuyor aslında
Karşındaki de kıymet bilmeli..
Elinden hiç bir şey gelmeyen ne insanlar var, el üstünde tutuluyor.. -_-32 Yorumla- +1 yıl
+1
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBecerikliyimdir. İşime geldiği zaman yağtığım yemekleri işleri en usta aşçılar yapamaz. İşime gelmediği veya canımın istemediği zamanlarda da 5 yaşındaki çocuk benden iyi iş yapar.
20 Yorumla
+1 yılAntin kuntin yemekler yaparım ancak suhsiler, vegan yemekleri... bir alinazik bilmem mesela , hiç doğru düzgün tam bir temizlik de yapmadım, yazık ya beni alana sushi yer yer oturur:)
23 Yorumla- +1 yıl
Gamze Kaçar'ın güzel bir kitabı var vegan tarzı beslenme ve yemekleriyle ilgili onun dışında ben daha çok internetten yararlandım aslında , kinoalarla tahinle keten tohumuyla gayet kolay tarifler yapabilirsin ilgin varsa , gerçekten göründükleri kadar zor değiller
evet bu başıma bela oldu ama, neredeyse anne diyecek sevgilim artık, daha evlenmeden akşama ne yemek yaptın soruları geliyor, gönlek ütülendi mi bıdı bıdı, başa bela bence, ama yapmadan da içim rahat etmiyor.
00 Yorumla
+1 yılElimden her iş gelir Allaha şükür. :) ütü yapışımı babam çok beğeniyor o yüzden ütüler hep bana ait . Yemek olarak bilmediğim tarif yoktur hamur işi falan süper yaparım :) temizlik dersek sabah 1den belli yeni oturdum camlar kapılar oyle :)
12 Yorumla- +1 yıl
Buyrun tabi börek açıyım :))
Evleneceğim insan, yemek yapmayı bilmese de olur...
Hayatımın anlamıyla, mutfağa birlikte gireriz,
ben ona öğretirim... :)
Hayat müşterek, ne de olsa...
Nerde lan hayatımın anlamı? :D
Henüz kendisiyle karşılaşmadık da... :D00 Yorumla
+1 yılHamarat olmayı istesem de beceremiyorum ev işlerini biraz tembelim sanırım., belki de herşey hazırdan geldiği için işime de gelmiyor olabilir, kendi hayatımı kurunca mecburen yapıcam bişeyler...
10 Yorumla
+1 yılBugüne kadar deneyipde yapamadığım şey olmadı açıkçası. hatta arada tamir işlerine bile girişirim evde mobilya montajı dahil benden sorulur P:
12 Yorumla- +1 yıl
erkek işleri benim olsun kocam evde otursun :D
(tabi hepsini yapamam da :D)
eskıden elimden hc bır ıs gelmezdi yapamazdım annem vefat etti hersey benim uzerime kaldı . yapamam diyen insan sımdı her ısı apıyorum
11 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılAllaha şükür elim kolum ve aklım sağ kaldığı sürece Gerekeni yaparım..
Ne o buralardan eş mi bakıyorsun kendine :)14 Yorumla- +1 yıl
Allah gönlüne göre versin. Bol şanslar :)
- +1 yıl
Vesselam...
+1 yılHer bir şeyleri bilirim çok. Sadece valide Sultan beni el bebek yetiştirdi ihtiyacım. Olmadan ya da gerekmediler bişi yapmam yoksa yani paşaları ağırlarım :)
10 YorumlaHer işi gelir elimden yeterki canım yapma istesin :D
21 Yorumla
+1 yılHamarat bir bayanım elimden her iş gelir aynı gün cam siler perde yıkar ütü yapar ev siler süpürür yemek yaparım üstüne:DDDD
11 Yorumla
+1 yılkesinlikle değilim...
yemek yapmaktan nefret ederim en basiti...
sorumluluk bana ait değilse elimi hiçbirşeye sürmem..iş başa düşünce de elimden gelenin en iyisini yaparım...01 YorumlaElimden her iş gelir titiz 'im yani yaptığım işi temiz yaparım yemeklerde ise kimse şu dokemez elime eee nede olsa 5yıldır ev hanimiyim rakip tanimam yemek konusunda.
12 Yorumla
+1 yılYemek yeme,yıkanmış ütülenmiş çamaşırları giyme konusunda çok hamaratımdır :D Ayrıca tertemiz yıkanmış süpürülmüş yerlerdede ÇOk hamarat bir şekilde yan gelip yatarım :D Beni alan Hatun böyle alacak artık :)
00 Yorumla
+1 yıl30 kat hamur açıp baklava yapıyorum düşün artık :D ama annemin elini sıcak sudan soğuk suya koymam desem yalan olur.
20 YorumlaKeyfim yerindeyse yemek yaparım işte bir tek :) Hamarat falanda değilim valla 3 yıl oldu bakalım henüz kapıya koymadı beni kocam :)
20 Yorumla
+1 yılHayır hemde hiç değilim. Dış görünüşüm kız, ruhumda bir erkek yaşıyor adeta bu ev işleri konusunda :/:/
10 Yorumla
+1 yılElimden her iş gelir. Ama bunu severek isteyerek yapmıyorum , zorunlu olduğum için yapiyorum :))
11 YorumlaEv işi yapamam ancak evin geçimini sağlıyorum. Yemekleri bile kardeşime bırakıyorum.
11 Yorumla
+1 yılherşeyi yaparım eğer bilmediklerim varsa 1 defa gösterilirse öğrenirim...
12 Yorumla- +1 yıl
:)
+1 yılyemek yapmayı hiç beceremem ve sevmem onun harıcınde elımden her iş gelir ama calıstıgım ıcın annem yapar genlde her işi :)
11 Yorumla
+1 yılbulaşık ütü yemek temizlik yaparım onun harici çamaşır makinasını çalıştırmayı bile bilmem.
11 YorumlaHer şeyi yaparım ama en çok yemek yapmayı severimm :)
11 YorumlaBen fazlasıyla hamaratım abartmıyorum gercekten :)
12 Yorumla
+1 yılben ütülenceklerin arasından alıp giyiyorum giysiyi şuan bile zaten, yemekte bir et yesem yeter onuda balkonda kendimde yaparım mangalda zaten, mangalın kokusuna karışmasın yeter bana
1 yıl ömrü vardır falan abartmışsın birader :D00 Yorumlaelimden her iş gelir
temzilikle fazla aram yoktur ama yaptımda cok temiz yaparım
mutfak işiyle uğrasmayı yemek pasta börek yapmayı daha çok severim bos kaldıkçada yaparım zatenn :))11 Yorumla
+1 yılBeni alan yandi abim erkek olmaliydin der bana hep :))
21 Yorumlahamarat olduumu düşünüyorum valla hemen hemen elimden her iş gelir .d
11 Yorumlabir hamaratım bir hamaratım sorma
elimden her iş gelir24 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılhrrseyden anlayıp bilipte yapmıyanlardanım mecbur kalmadıkca annnem basımı yemedikce canım istemedikce yapmam pek:D
10 Yorumla
+1 yılHamarat oldugum soylenr ve ama bn bir kadinin bilmesi ve yapmasi gereken seyleri yapiyorum ssadece
13 Yorumla- +1 yıl
O zaman cok hamaratim bn:)
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılÜtüden çok anlamam da benimle yaşayanlar ölmedi şu ana kadar...
11 Yorumla
+1 yılKek, pogaca, tatlı, sarma vs vs. Yap demeleri yeterli, seve seve yapıyorum :-) Ama önce temizlik ve düzen gelir. Pis ve dagınık ortama da insana da katlanamıyorum :-)
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 727 cevap paylaştı. "C" ile "D" arasında kaldım. Bu kadar beceriksiz olmamın acaba zekayla bağlantısı var mı diye düşünmedim değil jlkjoşfdasd Her işimi annem yapar. Canım annem.. <3
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 2,9b cevap paylaştı. Kız filan değilim ama, Alayına kök söktürürüm. Temizlikten tut da Yemek işlerine kadar.. Utandırırım valaaaaa... :-)
00 Yorumla
+1 yılhamaratımdır.kendimi övmeyi de hiç sevmem ama:)
ah çok da alçak gönüllüyüm ben.5 yıla yaklaştı evliliğm.mutlu bir eşim var:)))13 Yorumla- +1 yıl
amin tşekkür edrim.:))
evet aynen öyle:)
kesinlikle hamaratım...çok şükür elimden her iş gelir... 1 yıl değil ömür boyu koca evindeyim:)))))))
11 Yorumla
+1 yılBi tek ütüyü sevmem, adamın pantullar göğnekler dolapta yaşlandı. Yatağın üstüne koyuyor ütiliim diye unutuyorum ben de. jdsgjhjh
11 Yorumlaben evimde yardimci bulundurmuyorum utu camasir bulasik temizlik hep bana ait bu arada gunun 15 saati calisiyorum ,:(
21 Yorumla
+1 yılValla çok şükür elimden her iş geliyor, annem memlekete gittiği zamanlar çocuklar, evin işleri
çamaşırı, yemeği hep ben ilgilenirdim.11 Yorumla
+1 yılyemek güzel yaparım.. ütü bulaşık temizlik falan hallederim bir şekilde ama düzensizim biraz galiba
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 4,2b cevap paylaştı. Değilim aslında tüm gerekenleri yaparım yemek ve günlük temizlik ama cam ve perde gerekince.
10 Yorumla- Devamını Gör (95)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat