Gizli Üye(30-35)+1 yılyakışıklıysa, dürüstse, aşırı olmamak üzere kaslıysa, amelelikten iyi para kazanılabileceğini düşünerek kimseye muhtaç olmadan eve geçindirebilecekse, aldatmayıp sevecekse, vs vs herkes milyoner olamaz ve değil de zaten paraya o kadar değer veren insanların kafası karışmıştır. hibir kız kolay kolay çok parası olanın peşinde koşmaz adam olsun yeter. bu dediğim tecrübeli olanlar için geçerlidir her erkek gibi her kız da hayatında yanlış tercihler yapabilir. bence kendine güveni olmayan erkekler sadece çok paralı olanların ilişkilerine göz dikmiş sanki normal kazanlı olan hiçkimsenni sevgilisi eşi olmuyormuş gibi yanlış bakıyorlar olaya ... gözlerini hep kendi ekonomik seviyelerinden yukarıya diken ve hiç çevresine, alt gelirlilere bakmayanlar insanlığın farklı bir boyutunda yaşıyorlar, kız olsun erkek olsun durum böyle halbuki bu ülkede milyonlarca çift iyi kötü yaşıyor, şerefi, onuru ve namusuyla ailesini gözetiyor anne ve babalar onlar.. ama gençler malesef yaşıtlarım arasında da bir para para para derdi almış yürümüş o da bir gerek paranın gözü kör olsun tabi parasız hiçbirşey olmaz ama paraya olması gerekenden çok değer verenlerin sayısı ülkemizde göze battığı kadar çok değil. eğer çok olduğunu düşünen varsa belli bir elit evreden hiç çıkmamış türkiyeyi gezmemiş demektir. türkiyenin yarısından fazlası o amelelik denilen işlerle helal parasını kazanıyor.
adamsa evlenilir.39 Yorumla- +1 yıl
uzun cevabın için teşekkürler canım
Cevap sahibi+1 yıliyi para kazanmak ille de çok zengin olmak değil yani abartıldığı gibi çok parası olsun mantığını söylemiyorum ama arada bir dışarı çıkıp gezecek vs üç kuruş para ne ki bu da çok değil herkeste olması gereken bişey her aile gezer, piknik yapar vs vs para konusuna bazıları çok taktığımızı ileri sürüyor tam aksine çoğumuzun aşırı isteğimiz yok para konusunda normal bir hayat sürebilelim yeter bunun da en önemli kaynağı sevgi para değil
Cevap sahibi+1 yıl... money doesn't bring happyness, happyness is very important more than money yani ) hem iki gönül bir olunca samanlık seyran olur lafı gerçektir pek çokları için ... iki kişi çalışır ve gayet güzel geçinir giderler sevgi, sadakat, dürüstlük olduktan sonra ...
- +1 yıl
para mutluluk getirir bence :D
Cevap sahibi+1 yılne kadar çok param olursa o kadar çok sahte dost iyi gün dostu çevremde dolanıyor o bakımdan mümkün olduğunca harcamalarımda ve süslenmemde aşırıya kaçmam çantamın kaç bin dolarlık hermes, arabamın kaç yüzbin euroluk mini olduğuyla değil kültürümle, konuşmamla, tercihimle de güzelliğim kadar karakterimle de sevilmek isterim. hemcinslerimin bir kısmı malesef türkiyede özellikle gençlerden, bu konuda biraz cahil görmemişliği ile hareket ediyor sanki çok parası olan herkes adammış gibi zannediyor
Cevap sahibi+1 yıl"para var huzur yok*" diyen akalın boşa demedi onu
"dürüst mode on"
En İyi Cevaplar
Ben bu duruma biraz daha farklı bakıyorum..
20 li yaşların başında olsaydım.. bu benim için önemli olmazdı. çünkü o yaşlarda hayata yeni atılıyorsun.. kimisi okuyarak bir yere gelmeye çalışıyor. kimisi çalışarak..
ama şuanda önemli. çünkü ben bu durumuma gelene kadar çok çalıştım, hayatımdan çok fedakarlık yaptım. ailemin ne imkanlarına güvendim ne de imkansızlıklarını bahane ettim.
benim sevgilim olacak kişi 30 yaşın üzerinde olacaktır doğal olarak.. 20 li yaşlarda olsak tamam da.. ben şahsen düşünürüm.. ben kadın halimle o kadar zahmete katlanıp iyi bir yerlere gelmeye çalışırken bu adam bunca sene ne yapmış..61 Yorumla
+1 yıltabisi böyle bir soru insanın içini gıcık etmiyor değil. Zamanında bende amelelik yapmıştım, psikolojik olarak da fiziksel ve sağlıksal olarak kişiyi yıpratıyor.
Tabisi her kişinin kendine göre seçimleri var bisey diyemeyiz. Zaten dönem olarak artık bize böyle benimsetilmis bir çok şey
Söyle söyleyeyim. Bir kız ile niye evlenirim ?
-olgunluk
-huy
-karakter
-mücadele ve azim
-sabır
gibi gibi şeylerden ötürü. Hani ben üniversitede okuyan manken gibi taş bir hatunu temizlik yapan yüzünün belki o yorgunluk da rengi gitmiş bir kızdan asla ayırmam. Çünkü ondan da farkı yok onun. O temizlik yapan kız fırsatını bulursa ben eminim bir çok kızdan çok şeyi basarabilir. görüntü ve gelirsim yönünden çok fark gösterebilir.
İşte bu yüzden evleneceğim kişi sevdiğim yakın hissettigim insan olur.Bunun sınıfı yok bende.
Aynı şey bir amele içinde geçerli. O amele denilen insan yarın bir firma sahibi dahi oluyor ve herkes tarafından imrenilen bir kişi. bunu da en çok ailesi ve eşinin desteği ile başarıyor. Şimdi herkesin saygı gösterdiği bir kişilik nerden nereye :)
Bir kişinin potansiyeli bunu kullanması karakter ve yapısı bence bir sınıftan daha sağlam bir gelecek taşıyor. Tabi işleyebilene :)
cut.10 Yorumla
Burada sımdı herkes hayır dıyenlerı ıscının karsısında bır fıgur olarak lanse edıyor. Ben acıkcası her eylemde yakın bır semtteysem ya da ulasabıleceksem gıder destegımı verırım. herkesın emegıne ve kısılıgıne saygım var. Ama oturup da trıbunlere oynamak adına evet dıyemem. Evlılık maddıyat degıl. Nedense arkadaslar hayır dıyenlerın parası ıcın kabul etmedıgını dusunerek ''alın terıyle para kazanıyor'' dıyerek bızı sankı emekcının degerını bılmeyenler olarak nıtelendırıyor ama bence cogu hayır dıyenın sebebı kultur farkı. Acıkcası ben manevı yonden uyusamayacagımızı dusundugum ıcın hayır dıyorum. Ama zaman ınsanları olgunlastırır. Emekcı dostumuz da belkı sartlar olgunlasmadıgı ıcın okuyamamıstır ama kendını gelıstırmıs, bırey olmanın farkına varmıs ve dusuncelerı ıle toplumda dıkkat ceken bırısıyse tabıkı kultur farkı ortadan kalkar ve bazen tabular da yıkılır gıder. Buradan seslenıyorum bu maddıyatla alakalı degıl. Bu kadar sığ olmayın ya da bu kadar sosyalıst. Sadece realıst olun rasyonel dusunun.
12 Yorumla- +1 yıl
gerçekten güzel yazdın +1
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yılwisshhmassterr ın paylaştığı resimdeki gibi olursa ne ala :)
Şaka bir yana hiç işim olmaz. Her halükarda onun kültür yapısı ile benimki birbirine taban tabana ters olacak. Zevkler , tercihler yaşam tarzı bunlar çok önemli detaylar. Ama bende onunla aynı sosyal çevredeysem neden olmasın.
Burdaki bayan arkadaşlar aşk sevgi vs deyip olurum tabi neden olmasın demiş. Bence hiç inandırıcı değil. Özellikle Türkiyede ki bir çok kadın ilk önce erkeğin mesleğine takılıyor. Sonuçta en yakın kız arkadaşlarınızla tanıştıracaksınız. Onun sevgilisi avukat-armatör-doktor vs seninki amele insan içine çıkamazsın o psikolojiyle hadi birbirimizi kandırmayalım01 Yorumla- +1 yıl
aynen +1
+1 yılolmam çünkü kültür düzeyi bana uygun olmalı düşünsene metal dinleyip böğürüyorum ama o delirdiğimi düşünüp annesinin evine kaçıyor, ya da o tvdeki berbat dizileri izlerken ben sıkıntıdan internette takılıp asosyalleşiyorum, hayalci olmaya gerek yok insan kendine uygun kültür seviyesinde ve kafa yapısında insanlarla beraber olmalı
11 Yorumla- +1 yıl
+1
amelelik veya temizlikçi diye ayırmak yanlış kazancına ve toplumdaki saygınlığına göre bir ayrıma gidebiliriz bence.Ben kendi eğitimsev,yemden düşük birisiyle olmak istemem,en basitinden evde konuşacağımız konular ve ilgi alanlarımız,çevremiz farklı olacaktır bu yuzden anlaşmak zor olur.Kendimden fazla üstün birisiylede olmak istemem ben de ona uymakda zorluk çekebilirim ve bu benim için üzücü olur.kısaca sevgiyle aşkla karın doymuyor ekonomik duruma göre hayat standartlarımız ve mutluluklarımız şekillenir...
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 312 cevap paylaştı. Arkadaşlar şimdi doğruya doğru iyi bir işi olan aylık kazancı yüksek olan biri varken kimse amele kardeşlerime kolay kolay bakmaz alın terinin önemi artık yok denilecek kadar az bu devirde ama bir yönden kızlarda haklı para dünyayı yöneten şey olmuş
11 Yorumla- +1 yıl
aynen +1
+1 yılAmele olmak bir kusur degilki ? Cok sacma bir soru olmus amele olup bara kazabamaz diye bisey yok ya ben seversem olurum. Sadece sorumsuz olmasin. Benim maddi durumu iyi fakat sorumsuz ve aptal bissuru arkadasim oldu. Hicbiriylede parasi icin takilmadim
30 Yorumla
+1 yılŞimdi temizlikçiden temizlikçiye fark var tabi link
22 Yorumla- +1 yıl
haha
- +1 yıl
+1 :)
olurum niye olmayım.Bu söylediğiniz kibirden başka bişey değil neyi var temizlikçinin eskort olsa dahamı iyi ? namusuyla para kazandıktan sonra tuvalet temizlese ne olacak.Önemli olan sosyal statüsü değil evlilik için çiftler birbirleriyle uyuşuyormu beraber vakit geçirirken mutlularmı ihtiyaç duydukları sevgi ilgi alaka şefkati birbirlerine verebiliyolarmı bunları yaptıktan sonra ben sultanımı çalıştırmamki
00 Yorumlaişi, eğitim düzeyi, ailesi, kültürü...
insanların birbirlerine denk olması gerekli..
kız doktor, erkek amele...
erkek pilot, kız temizlikçi...
nerede yemek yiyecek ? nerede eğlenecekler..
birbirlerinin arkadaşları ile nasıl iletişime geçecekler...
dürüst olmak lazım.. ben olamam.. hobilerimiz, dinlediğimiz müzik bile uyuşmaz00 Yorumlayaa bak geçen gün derse gidiyorum bir belediye çalışanı yolu süpürüyor
aman Allah'ım o boy o kaslar o tip o bakışlar dedim dünya ahiret kardeşim olsun :D vallahi buralarda harcanıyor bu adam ! :D41 Yorumla- +1 yıl
haha :D
bunu birisi bana anlattı kader neyse o dur önüne gecemzsin.engelleyemezsin..
doğuda öğretmenlik yapan bir bayan öğretmen batıda hiç öğretmenlik yapmak istemiyor ailesi zorlasa bile
o ne yaptı kader dedim ya tek basına yasayan bir bayan öğretmen köyle cobanlık yapan birisiyle evleniyor buna ne dersin bende hayret kaldım lakin kader neyin ne yapacagını bilemzsin..
bnde sana soruyorum buradan birisi böyle cıksa sevgili olurmusun.?
hayır diyorsun Ya cıkarsa...!00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılniye temizlikcilik yapan kızlar kız değilmi sevdikten sonra neden olmasın şimdiki bazı hanımefendilerden daha hanımefendi hiç yoksan sizin bu soruyu sormaktaki aşagılayıcı amacınız gibi o temizlikci kızların eline şimdiki hanım evlatları su dökemezler su
03 Yorumla- +1 yıl
aşağılamak gibi bir amacım yok.
Cevap sahibi+1 yılo zaman soruyu sorma biçimin yanlış
- +1 yıl
olabilir ^^
+1 yılTabiki olurum emegilye alin teriyle para kazanyo sonucta.
Dolandiricilikla dalaverayla para kazanan birindense alninin teriyle helah para kazanan birini tercih ederim.40 YorumlaEvlere temizliğe giden, çocuklarının nafakasını bu yola kazanıp ele güne muhtaç olmadan yaşayabilecek kadar yürekli kadınlar var.,Temizlikçi veya amele olarak nitelendirdiğimiz bu insanlardan gerek yaşama dair gerekse sahip olduğu değerlerden öğrenebileceğimiz ne çok şey var aslında..,
*Evlenirim tereddüt bile etmem..10 Yorumla
+1 yılNeden olmuyum kardeşim ya ınsanları parasıylamı sevıyosunuz mantıgınıza neyse ya
513 Yorumla- +1 yıl
mantıkla alakası yok. gelecekle alakası var
- +1 yıl
gelecek için sadece esınmı çalısacak sen ne boka yarıcaksın peki?
- +1 yıl
bende ondan daha üst bir mevkide mi çalışayım. hem sakin yaz :D
- +1 yıl
:D üst mevki hım ego tavan görüşürüz
- +1 yıl
yok be sen abartıyorsun :(
- +1 yıl
abartmıyorum amele dıyorsun kücümsenecek birşeymiş gibi konuşuyorsun mıllet o parayla evıne ekmek almak ıcın ugrasıyor sen dalgasındasın buna üzüldüm sadece
- +1 yıl
valla canım gerçekler bunlar. ben küçümsemiyorum ama sevgili olmam sadece bu. çünkü insanlar böyle düşünüyor
- +1 yıl
sen olma zaten neyse
- +1 yıl
kızların çoğu hayır diyor bak ankete
- +1 yıl
bılıyorum bende ona şaşırdım zaten :D
- +1 yıl
gerçek hayatta daha fena. amele ile sevgili oldu diye aşağılanan arkadaşım var
- +1 yıl
öyleleride var :/ çok üzülüyorum acıma acıncak hala gelirsin derler ama bu acıncak birşey ya da aşağılancak birşey değil ki ..
- +1 yıl
soruma ilhamı verende buydu işte. her neyse :) herkes senin kadar iyi olsa keşke
+1 yılİnsanları dış görününşleri işleri ve cepleri ile kıyaslyaıp evlilik için bu kadar düzgün birini aramalrı beni çok şaşırtıyor böyle birini istiyorsun ayna icad oldu biliyor musun git bir bak bakalım aynaya sen kimsin bir sor kendine benim eksim ne artım ne ölç biç tart sonra dört dörtlük kadın ya da erkek iste kendine.
00 Yorumla
+1 yılbenim için farketmez sana sorayım yakısıklı düzgün giyinmli birini gördün aşık oldun ilerlettiniz ben ameleyim dediğinde ne yaparsın ayrıldın diyelim yarın kimsenin nolcagı belli olmaz bir bakmısım fakir ama gururlu bir genc vardı diye müteahit olrak cıkmıs :D tabi her kız düzgün bir hayat ister ama küçümsemek olmaz
01 Yorumla
+1 yılonun ne iş yaptığıyla ilgilenmezdim seviyorsam eğer. ama öyle laf olsun diye değil gerçekten seviyorsam. ben onu kendime uydurur hayatını düzene koyardım.
20 Yorumla
+1 yılinsan olması önemli başta, fikirleri önemli, karakteri önemli...
ne iş yaptığı ne kazandığı değil...20 YorumlaBu ya sitesinde beyin nöronları döl dolu insanlar kaynıyo. İnsanları hor gören bacım çocuklarının hepsinin kafasını seveyim. Bebekken emdiğiniz memeye lanet olsun, herkes kendi idealleri ve çıkarları peşinde. Kimse aynada görmez kendini oysa, çünkü kendisi altın biz tunç?
00 Yorumla
+1 yılben olmam önce onu diyem hoş kaçmaz yani :) teorikte ben de amele sayılıyorum öğrenciyim. olabilir yani dürüst mode on cevap bu :)
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 7,4b cevap paylaştı. temizlikçi kıza aşık olup evlenen doktor gördüm ben sevdikten sonra niye olmasın
20 YorumlaOlurum, her ne kadar mesleğin insanın prestijini yansıttığı bir dünyada yaşasakta benim için önemi yok.
00 YorumlaAmele bir erkekle beraber olurmuydunuz sorusuna bir çok kız olmazdım demiş ? sebep nedir ? amaç nedir ? yani amele diye ekmeğini kazanıyor diye kalp yok mu amelede ? çok dengesiz kızlarımız var ( amele erkekle beraber olmam diyenler için yazdım )
10 YorumlaEvet evlenirim . Amele olabilir, cahil olmasin yeter.
30 Yorumlaağdacı bir sevgilim vardı :) bana güzelik uzmanıyım diyordu hahaha :) namusuyla yapsın canımı yesin.
02 Yorumla- +1 yıl
:DD
- +1 yıl
vay çakal :D
Amele derken ? İnsanları çalıştığı işle mi değerlendiriyosun? Senin seviyenin üstündekiler de seni beğenmiyodur eminim
41 Yorumla- +1 yıl
elbette beğenmiyorlardır beni :)
karaktersiz değilim kesinlikle olurum insanları sınıflara ayırmam ayıranlardanda nefret ederim 3 kuruş için vucudunu satmamışya alınteriyle kazanıyor asla hor görmem asla sınıf ayrımı yapmam her şeyden önce insanlık önemli
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 684 cevap paylaştı. ne yani amele insanların sevmeye hakkı yok mugüzel bir kızla sevgili olmaya hakkı yok muasıl siz amelesiniz ben sahsen temizlikçi bir kızla sevgili olurdum alın teriyle para kazanan birisini hiçbir seye değişmem
00 Yorumla
+1 yılBen kalbime bakarım karşımdakinin mesleğine statüsüne
01 Yorumla- +1 yıl
...değil
Dısarıdan alnında amele ya da temızlıkcı yazmadıgın gore? Aptalca konusmaya gerrk yok kalp bu sever.
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 425 cevap paylaştı. Benle evlenirse o işi bırakıp üst mevkilere geleceğine göre problem yok
00 Yorumla
+1 yılkızlar bu yzuden kaybedıyor ıste her gorkemlı yerde mutlulugu arıyolar unutmamak lazım hazıneler harabelrde olur:)):) ne varsa seven bır kalpte var
00 YorumlaBuraya cevap verenler, babalarının kendilerini nasıl büyüttüklerini unutmadan cevap versinler. Cünkü çoğunun babası, benim ki gibi yıllardır bize bakmak için amelelik yapmıştır...
00 Yorumla
+1 yılCahil değilse olurum... Benim parama ona da yeter, sülalesine de :)
00 YorumlaBen kendim ile denk birini isterim açık konuşmak gerekirse.
14 Yorumla- +1 yıl
herkes gibi ^^
- +1 yıl
:)) denk derken acar misun:)
Mesleği güzellik çirkinliğinin önemi ne! Önemli olan kalbi, ahlakı, karakteri güzel olcak dindar olacak ki evkeneyim.
00 YorumlaHayır diyen kadınlar , Bunlar diğerlerininde olmuyorki zaten ortada geziniolar bir ona bir biona bir buna .
10 YorumlaYakışıklı,uzun boylu ve yeşil gözlüyse olurdum :p
00 Yorumla
+1 yılErkekler amele ile sevgili olmam demis:))
Kadinin amelesi nerde belli oluyor ki;))00 YorumlaKızın güzel olması yeterli sevgilide olurdum aşıkta olurdum...
00 Yorumlaameleyikk bacım hayırdır bir sorunmu var :D
23 Yorumla- +1 yıl
yoo :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılneden durustluk hayir cevabina geliyor ki emeğiyle para kazansın yeter
00 YorumlaB sikki .
Ben de olmam .00 Yorumlaneden olmasın yalancı olmasından daha ıı bnce
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDürüst olacağım... hayır olmam
20 Yorumlaolurdum neden olmayım ki insan degil mi oda?
20 Yorumlakişiliğe bakarım işe değil
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılSınıf farkı yapanlardan nefret ederim.
00 Yorumla aynı ortamlarda bulunuyorsak olabilirim :)
10 Yorumla
+1 yılYa niye olmayalım insan olsun önce
00 Yorumlatemizlikçi fantezisi yaparız :)
00 Yorumla
+1 yılBiz insanlara statüsüyle değil yüreğiyle bakarız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de ameleyim FUCKNG SYSTEM !
12 Yorumla- +1 yıl
Allah kolaylık versin
Cevap sahibi+1 yıleyw cümlemize dostum
Alışveriş & Hediyeler konusunda 979 cevap paylaştı. Nefes alsın da isterse nalbant olsun
00 Yorumla
+1 yılkimse kimseyi kendinden üstün qöremez
00 Yorumlabile bile olmam .
10 YorumlaYalan yok, olmam.
20 Yorumla
+1 yılDürüst olacağım, hayır olmam.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmam tabisi ya hahah
11 Yorumla- +1 yıl
ameleye piyongoya ciksa olurmuydun:))))
Dürüstüm, olmam.
20 Yorumla- Devamını Gör (5)