Arkadaşlar mac studio fix fluid fondöten kullanan var mı aranızda? Var ise Mac fondöten ürününün kapatıcılığı nasıl? Mermer gibi yapıyor mu mesela cildi? Bir de bu fondötenin en açık rengi nc15 sanırım şimdi mağazada denesem bunu eminim spot ışıklarından o mağazadaki ışıklardan kendi tonumu bulamayacağım çünkü yaşadım daha önce öyle şeyler mağaza da tenime uygun gibi oluyor ışıktan denediğimde mesela eve geliyorum çok koyu :(Mac Studio Fix Fluid Fondöten deneyimleriBir de ben beyaz tenliyim yani kullanamam sonra yanlış ton alırsam falan filan işte bi de benim bu ürünle ilgili anlamadığım olayın pompasız ambalaj olaması yahu hem pompa koymuyorsunuz ürüne hem o kadar para alıyorsunuz hem de ekstradan da pompa alıyoruz bide parayla ohh yaa :/ neyse işte kullananlardan yorum alim rica ediyorum :) ürün şudur Mac studio fix fluid fondöten
Mac studio fix fluid fondöten kullananlar? Kapatıcılığı nasıl?
Mac Kozmetik her yıl makyaj teknolojilerine bağlı olarak yeni fondötenleri koleksiyonuna katıyor. MAC Studio Fix Fluid fondöten serisi, uzun yıllardır var olan ve aslında sizin söylediğinizin aksine sıcak, nötr ve soğuk tonlarda fazlaca renk barındıran bir seri. Tamamen saymadım. Ama tahminim 35 civarında rengi var. Ve en açık rengi de NC 15 değil. Daha açık tonları da mevcut. Ama yurt dışından ithal edildiği için bazı az satılan renkler gümrük durumuna göre ülkemizde kalmayabiliyor. Çünkü Türk halkı olarak genellikle sarı alt tonluyuz. Örneğin kuzey ya da Afrika kökenli olmadığımız için bu tonlardaki ürünlerin satışı bizde daha seyrek oluyor.
Bir de fondötenleri açık ve koyu diye ayırt ederiz doğru. Fakat önemli olan senin cilt rengine uygun tonu yakalaman. Öncelikle kendi cilt tonunu seç. Bunu seçmek için çok kolay bir yöntemimiz var. Bilek içindeki damar rengin senin cilt alt tonunu bulmanı sağlar. Gün ışığında bileğindeki damarları kontrol et. Damarların mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak hem yeşil hem de maviyse (morumsu) nötr alt tona sahipsin demektir. ;)
Yapı olarak değerlendirecek olursak bahsettiğin mermer görüntüsünü elde edemezsin. Bence günlük hayatta da böyle bir görüntüye neden ihtiyacın olsun? :) Bu fondöten orta kapatıcılıkta, 24 saate kadar formunu koruyabilen, 15 faktör korumalı, doğal mat bitişli bir fondöten. Kuru bir cildin varsa çok iyi görünmeyebilir. Genellikle her cilt tipine uygun olduğu söylenir. Fakat içerisinde ciltteki yağı emebilen bir özellik olduğundan kuru bir ciltte pürüzlü bir görüntü bırakacaktır.
Burada geldiğimiz bir diğer önemli şeyin de seçeceğin fondöten türünün hangi cilt tipine uygun olduğunu bilmek. Yani sadece renk tutturman yeterli olmaz.
Bence yapman gereken ilk şey, kendi cilt yapını belirleyip, kendi cilt yapına uygun internetten inceleyebileceğin müsait fondöten markalarını araştırman. Bunu belirledikten sonra da renk seçimine geçebilirsin.
Merhaba ben kullanıyorum Mac Studio Fix Fluid Fondöten'i. Mac fondoten kullananlar beni çok iyi anlar ama kullanmayanlar için biraz detaylandırmak istiyorum.
Mac studio fix fluid fondöten kullananlar neden bunu tercih eder?
Piyasada çok daha uyguna onlarca fondöten varken neden Mac tercih ediliyor onlardan bahsedeceğim. Genelde profesyonel sanatçılar, önemli makyajlarda kullanır diye bir algı var ama hiçte bile! Ben de kullanıyorum, illa ünlü olmanıza gerek yok. :)
Yağlı olmayan saten bir bitişi var.
Yağlı cilde sahip olanlar da severek kullanabilir; asla yüzünüzde bir şey varmış gibi hissetmezsiniz ya da gözeneklerinizin nefessiz kaldığını hissetmezsiniz.
MAC stüdyo temeli su bazlı bir temeldir ve bu nedenle su bazlı bir astar ile kullanılması gerekir.
Ortalama 5 saat aynı şekilde kalır; sonrasında biraz rötuş isteyebilir. Ancak yüzünde birikme yapmaz, topaklanmaz, kurumaz ve parçalanmaz.
SPF15 içerir. Yani güneşe karşı cildinizi korur.
Stüdyo sabitleme sıvısı SPF15, cildinizde kolayca kayar ve ağır, kalın bir ürün değildir. Yazın özellikle fondöten altına güneş kremi sürerseniz, cildiniz çamur gibi görünür. Dolayısıyla kendinden güneş korumalı ürün kullanman daha önemli.
53 farklı tonu satılıyor.
En önemli şeylerden biri de tam cilt rengini bulabilmen. Mağazalarında deneyerek alabilirsin; uygulama yapıyorlar. Böylece tam ten rengini bulabilir gönül rahatlığıyla alabilirsin. mac studio fix fondöten kullananlar katılacaktır diye düşünüyorum. Umarım sen de denersin.
Ben kullandim canim evet haklisin MACte tonumu bulmakta cok zorlandim ilk aldigim asiri koyu duruyordu eve gittigimde yuzum resmen turuncuydu :/ geri veremedigimicinde cope attim. Ama ikinci alisimda bana minik testerler vermislerdi bende evde kullanip rengime en yakin tonu bulmustum. Sende oyle yap bence. Kalitesine gelince Studio sculpt ve MAC Pro longweari daha cok begeniyorum Studio fluid adi ustunde zaten biraz fazla sulu buldum. pro longwear daha iyi pompasida var zaten ve sabahtan aksama kadar yuzumde taze duruyordu. Tabi herkesin cildi farkli benim cildime uygun olan senin cildine uygun olmaya bilir ama pro longweari tanidigim kullanan herkes cok begeniyor ve memnunlar. foundationda mac asigi degilim ama tekrar alicak olsam pro longwear alirim :)
pro long wear ı bir düşüneyim ki zaten adından da anlaşılıcağı gibi uzun süre dayanıyor demek ki
fix fluid i çok övüyorlar ondan ayrıca benim cildim yağlı ve sıvı suşu olması açıkcası parlama açısından daha uzun süre dayanır gibi
aa çöpe mi attın benim yakın arkadaşım da fix fluidi tonuna göre almamıştı ama mağazanın müdürüyle konuştu o bakmış demiş evet size bu ürün koyu bir kaç ton demiş o ürünü alıp tester bölümüne koymuşlar ve arkadaşıma yeni ürünü vermişler
Ya çok doğal duruyor, kapatıcılığıns edicek sözüm yok kızarıklıkları anında yok ediyor ama makyajı temizledikten hemen sonra yüzündeki kizarıklıkların arttığını fark edebilirsin. Günlük kullanıma uygun bir fondoten değil , onun yerine farmasinin bb kremlerimi deneyebilirsin. Hem fiyatları uygun ve kapatıcılığı da harika, ciltte sivilcelenme de yapmıyor.
cildim de problem yok ama bazen sivilce falan oluyor ya da renk eşitliği için falan işte özel günlerde kullanmak için almak istiyorum sürekli kullanmak için değil
amannnn koç burcu bir arkadaşım vaardı sürekli didişirdik hiç sevmezdim kendisini :) cadı gibiydi bir öyle bir böyle tava da balık gibi kız beni sinir ediyordu tartışıyorduk sonra iki dk sonra gelip sarılıyordu :D
ne malum uyuduğu belki de facelerde sevgilisiyle chat yapıyoreee haha
Ürünlerin testerlarını istersen veriyorlar. Deneyip alman en doğrusu. Ancak evine uzak tekrar gidemeyecegin bir yerde ise ayna ile git. Mağazada yüzünde dene. mağazadan cık aynaya bak. Dışarı çık aynaya bak güneş altında biraz bekle o sırada değişimler olabilir. Zaman geçtikce cildine oturacaktır. Avm'de isen tuvalete git orda da nasıl duyduguna bak her yerin ışığı farklıdır. Farklı durabilir. Ancak en dogru secim gün ışığında bakmaktır. Beğenmediysen açık-koyu geldiyse rengini değiştirip tekrar dene. :) Bu şekilde de bulabilirsin.
Gidip mac te bir makyaj yaptir öyle al derim en azindan dogru bilgilendirilmis olursun. Milletin övmesiyle gittim komple makyaj yaptirdim ve 10 yaş yaşlı gôsterdi beni. Hiç sevmedim ve benim cildime yakismadi. O gün bugündür chanel ciyim 😏
sephoralarda satiliyor.108 tl olmasi lazim. ysl le teint touche eclat fondotenede baka bilirsin. renk skalasi inanilmaz genis. hem kapaticiligi cok iyi hemde yapisi. bildigim kadariyla her kes cok memnun kalmis bu fondotenden. fiyati 120 tl sephoralarda satiliyor :)
ben heyecanını mac e yordum pardon 😂 öyle bir sormuşsunki. Göz çevrene aydınlatıcı alacaksın onu süremezsin bir de şu küçük süngerlerden al butiblendır mı ne öyle bişey adı
Pul pul olma sebebi fondoten degil. Adam gibi yuz temizleyici, nemlendirici kullansa, haftada 2 kere peeling yapsa pul pul olmaz. Sirf yüzünü boyamakla bakim olmuyor. Bende fondoten kullaniyorum hicte pul pul olmuyor. Cildine uygun fondoten secmek lazim birde. Kuru cilde, kurutucu fondoten surersende pullanir
beyaz tenlisin ışık teninde kayboluyor iç ortam ve dış ortamın ışık yalıtkanlığı farklı oluyor renkler güneş ışığı ile daha belirgin oluyor hafif renkler yerine koyu renkler tercihin olmalı beğendiğin rengin koyu renklerini tercih etmelisin...
boy ayna ile küçük aynanın ışık yalıtkanlığı farklı oluyor makyaj aynan ile farkı yakalarsın ışık oranını hesaplarsın tahmini bir ölçü ile renk uyumuna ulaşırsın?
peki ışık oranının düşük olduğu ortamlar için makyaj uzmanları neler söylüyor?
ten ve makyaj renkleri uyumu ışığın yansıması nasıl oluyor?
iki farklı dikey düzlem üstünde ışığın yansıması birbirine paralel iki ayna düşünelim boy ayna ve makyaj aynası ve arada tene sürülen makyaj görüntünün netliği ve fark tenin rengine uygun makyajı ortaya çıkarıyor deneme ve yanılma?
insanın annesi ve sevgilileri 24 saat aynanın karşısında makyaj yapınca insan makyaj uzmanı oluyor:)) kadınlarla ilgili her konu benim uzmanlık alanıma giriyor iki makyaj muhabbeti ile çok kız tavladım:))
Merhaba KScan,
Mac Kozmetik her yıl makyaj teknolojilerine bağlı olarak yeni fondötenleri koleksiyonuna katıyor. MAC Studio Fix Fluid fondöten serisi, uzun yıllardır var olan ve aslında sizin söylediğinizin aksine sıcak, nötr ve soğuk tonlarda fazlaca renk barındıran bir seri. Tamamen saymadım. Ama tahminim 35 civarında rengi var. Ve en açık rengi de NC 15 değil. Daha açık tonları da mevcut. Ama yurt dışından ithal edildiği için bazı az satılan renkler gümrük durumuna göre ülkemizde kalmayabiliyor. Çünkü Türk halkı olarak genellikle sarı alt tonluyuz. Örneğin kuzey ya da Afrika kökenli olmadığımız için bu tonlardaki ürünlerin satışı bizde daha seyrek oluyor.
Bir de fondötenleri açık ve koyu diye ayırt ederiz doğru. Fakat önemli olan senin cilt rengine uygun tonu yakalaman. Öncelikle kendi cilt tonunu seç. Bunu seçmek için çok kolay bir yöntemimiz var. Bilek içindeki damar rengin senin cilt alt tonunu bulmanı sağlar. Gün ışığında bileğindeki damarları kontrol et. Damarların mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak hem yeşil hem de maviyse (morumsu) nötr alt tona sahipsin demektir. ;)
Yapı olarak değerlendirecek olursak bahsettiğin mermer görüntüsünü elde edemezsin. Bence günlük hayatta da böyle bir görüntüye neden ihtiyacın olsun? :) Bu fondöten orta kapatıcılıkta, 24 saate kadar formunu koruyabilen, 15 faktör korumalı, doğal mat bitişli bir fondöten. Kuru bir cildin varsa çok iyi görünmeyebilir. Genellikle her cilt tipine uygun olduğu söylenir. Fakat içerisinde ciltteki yağı emebilen bir özellik olduğundan kuru bir ciltte pürüzlü bir görüntü bırakacaktır.
Burada geldiğimiz bir diğer önemli şeyin de seçeceğin fondöten türünün hangi cilt tipine uygun olduğunu bilmek. Yani sadece renk tutturman yeterli olmaz.
Bence yapman gereken ilk şey, kendi cilt yapını belirleyip, kendi cilt yapına uygun internetten inceleyebileceğin müsait fondöten markalarını araştırman. Bunu belirledikten sonra da renk seçimine geçebilirsin.
Sağlıklı günler dilerim.
Sevgiyle,
Ahu Aydemir