Size bugün gerçek hayatta yaşanmış bir öyküden bahsetmek istiyorum.
Bu öykü ilk baktığınız zaman sıradan gibi gözükse de aslında sıcacık ve içinizi ısıtacak bir yaşam öyküsü aslında.

İlk bakışta sadece sıradan sarı bir kurdele olarak gözükse de aslında anlamı o kadar özel ki...

Bu kurdele AŞK ve buram buram SEVGİ kokusu yayıyor çevresine.
Gelelim bu sarı kurdelenin hikayesine...
1970 yılında Amerikan radyolarından birinde çok sık çalınan bir parça. O kadar keyifli ve bir o kadar da enfes sözlere sahip. Kim dinlerse dinlesin dinleyen kişiyi mest ediyor. Bu yüzden de Amerikan popüler kültüründe bu parça kendine yer edinmeyi başarmıştır.
Bu parçanın ismi mi “TIE A YELLOW RİBBON”.
Bu kısaca dinlediğiniz parçanın sahibi Michael Anthony Orlando. Michael şarkıcı ve söz yazarı.

Bu keyifli parçanın keyifli varoluş öyküsünü okumaya hazır mısınız?
Çok uzun yıllarını hapishane de geçiren bir adam. Nerede ise tüm ömrünü demir parmaklıklar arkasında geçirmiş, ve bir gün buradan çıkacağı günü iple çeken bir adam.

Çıkmasına bir hafta kala eşine bir mektup yazar. Hapishanede geçirdiği günlerinin ve ayrılıklarının son bulduğunu, bir hafta sonra hapishaneden çıkıp özgürlüğüne kavuşacağını yazar. Evini ve ailesini çok özlemiştir ve biran önce evine dönmek istemektedir. Ama eşinin onu yeniden yuvalarına kabul edip etmeyeceğini bilmediği de ekler. Ama kendisinin onu her zaman çok sevdiğini ve bu sevginin ayrı geçen yıllar boyunca hiç azalmadığını hatta daha da çok artığını mektubunda belirtmeyi unutmaz.

Ve mektubunun devamında ikisinin beraber iken yaşadıkları güzel köylerini, birlikte yaşadıkları evi, evlerinin hemen yakınlarından geçen şehirler arası yolu ve bu yolun kenarında güzel büyük ağacı her hatırladığında gözleri dolar Michael'in. Ve eşinden son bir kez istemekte bulunur.
Eğer çok sevdiği eşi sevgilerine inanıyorsa ve eve dönmesini istiyorsa, hapisaneden çıkış günün de kendisine özel bir mesaj bırakmasını ister.
Peki bu mesaj ne olabilir?
Sarı bir kurdele. Evet yanlış okumadınız bildiğimiz sarı kurdele...

Evlerinin yakınında bulunan şehirler arası yolun kenarındaki büyük devası ağaca tek bir sarı kurdele asmasının yeterli olacağını yazar.

Böylelikle hapishaneden çıktığında, otobüs ile o yoldan geçerken eğer eşinin yanıtı EVET ise, sarı kurdeleyi gördüğünde otobüsten inecek ve evinin yolunu tutacak. Ama eğer cevabı HAYIR ise, kurdele ağaçta asılı olmadığı için otobüs ile yoluna edecek ve belki de başka bir şehirde başka bir hayat kuracaktı.
Cezasının bitmesine son bir hafta kalayı heyecan içinde geçiririr Micheal, çıkış günü geldiğinde özgürlüğe adım attığında eşine söz verdiği gibi şehirler arası otobüse biner. Yolu uzundur. Dolayısıyla yanında oturan kişi ile sohbet etmeye başlar. Laf lafı açar. Konuştukça birbirlerine iyi geldiklerini anlar ve yol arkadaşına kendi öyküsünü anlatmakta bir sakınca görmez.

Yol arkadaşı anlattığı öyküden o kadar etkilenir ki; adamın heyecanlı bekleyişini diğer otobüs yolcuları ile de paylaşır.
Ve otobüste artık tek konuşulan şey, Michael'in görmeyi çok istediği SARI KURDELEdir. Sonunda uzun bekleyiş sona erer ve Michael'in köyüne yaklaşılır. Tüm otobüsü tatlı bir heyecan ve telaş almıştır. Ve beklenen ana sadece dönmeleri gereken tek bir dönemeç kalmıştır. Umutlarınına en iyi dileklerini de ekleyip büyük ağacı görmeyi bekler. O kadar ki heyecendan otobüste kimse yerinde oturamaz.
Dönemece yaklaşınca otobüs yavaşlar.
Ağacı gördüklerinde asılı olduğunı umdukları o tek SARI KURDELEYİ gözden kaçırmamak için herkes birbirini tembihler. Otobüsteki yaklaşık 40 kişi nerede ise tek yürek olmuştur. Heyecan doruktadır.
Ve nihayet son dönemeç biter ve o devası ağaç bir anda karşılarında belirir.
Peki ne mi oldu dersiniz?
Ağacın tek bir dalında değil, tüm dallarına özenle bağlanmış gözleri alan bir sürü SARI KURDELE rüzgarla birlikte ahankle dans etmektedir.

Bu güzel ve anlamlı öykümüz de bu şekilde. Umarım sizlerde bu satırlarda benim gibi yüzünüzde kocaman bir gülümse oluşmuştur.

Son bir not olarak; bu parça öyle meşhur olur ki günümüzde uzak diyarlarda göreve çıkan eşler ve çocuklar için; Amerikalı aileler evlerinin kapısına ya da bahçedeki ağaçlarına sarı bir kurdele bağlamayı unutmazlar.
Dostça ve sağlıcakla kalın...
Sibel Erdem - 25.07.2020
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer