Günümüz aşkları, ne yazık ki atalarımızın bizlere miras bıraktığı atasözlerine cuk diye örnek olacak cinsten. "Hızlı koşan atın dışkısı seyrek düşer" ise bu duruma net örnektir. Bir anda tutuşan aşıklar, bir anda sevgili olur ve her şeye çok hızlı karar verirler.

Daha birbirlerini tanıyamadan, ne yer ne içer, nerede ne yapar bilmeden bir yola girer. Büyü etkisini yitirmeye başlayıp, ilk probleme gelindiği anda ise ne yazık ki hazin finalle sonuçlanır.
Geçici hisler

Çoğu insanın düştüğü en büyük yanlışlardan biri diyebiliriz. İnsanlar birbirlerini görüp etkilenirler ve ciddi derecede hoşlanırlar. Buna aşk demek, seviyorum demek çok yanlıştır. Tamam ona karşı boş değilsin ama aşığım ölüyorum, kurban olurum demek de çok erkendir. Geçici hislere kapılıp, yüreğinizden büyük adımlar atmak çok yanlıştır. Gün gelir geçici hislerin tükendiğinde ben ne yaptım dememek adına yüreğinizden büyük adımlar atmayın.
Sosyal medya

İlişkilerin tam bir baş belası diyebiliriz. Kullansan bir dert, kullanmasan ayrı bir dert. Aslına bakılırsa çok faydalı ve eğlenceli olan bu ortamı ne yazık ki bizler bu kadar negatifleştiriyoruz. Takip edilen karşı cinsler, atılan yorumlar, paylaşılan hikayeler derken ister istemez ilişkimizi etkilemekte. Getirilen yasaklamalar, iptal edilmesi istenen sosyal medya hesapları, silinmesi istenen resimler ve takipten çıkarılması istenen karşı cinsler, ilişkide büyük sıkıntılar çıkarmakta.
Sadakatsizlik

Günümüz ilişkilerinin belki de en büyük sorunlarından hatta bitme nedenlerinden biri. İlişkinin başlarında aşığım ölüyorum bitiyorum, gözüm başkasını görmüyor derler. Fakat büyü ortadan kalktığı an hemen karşı cinse kaymalar başlar. Bir insan biriyle birlikte iken, nasıl olur da bir başkasına doğru kayar anlam verebilmek güç. Madem sadık kalmaya yüreğin yetmiyor, aç gözlü uçkur düşkünüsün bunu söyle. Bilsin karşındaki de sana boş yere umut bağlayıp hayaller kurmasın. Bir sen tek sen diyerek sadık bir profil çizerler ama finalde hazin son. Karaktersizce bir sadakatsizlik.
Yara bandı

İnsanız, sevip mutlu olduğumuz anlar olduğu gibi, ayrılık acısı çekip mutsuz dönemlerde geçireceğiz. Fakat bu dönemlerde bu geçici dönemi atlatmak için karşı cinse yönelmek çok büyük bir yanlış ve haksızlıktır. Ayrılır ayrılmaz o öfke ve acıyla bir başkasını hayatına sokarlar. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra da kıldan tüyden sebeplerle yol verirler. Güzel kardeşim, madem terk edeceksin sevmiyorsun, ne diye o güzelim yüreği yara bandı olarak kullanıyorsun?
Çiftlere özentilik

Belki de en anlam veremediğim durumlardan biri. Bir insan nasıl olur da başkalarını görüp, kıskanıp ve canı çekip sevgili yapmak ister? Bu ne mantıktır hala anlam verebilmiş değilim. Sırf laf olsun sevgilim olsun diye sevgili yaparlar. Kimdir necidir bilmeden, tipi biraz güzel işimi görür diyerek birliktelik yaşarlar. İlerleyen dönemlerde gönülleri gerçekten birine kaydığı zamanda başlar karaktersizlik örnekleri. Terk eder aldatır vs.
Kıskançlık

Seven insan kıskanır, kıskanmalıdır. Yerine göre de kısıtlamalıdır buna eyvallah, sevgi bunu gerektirir. Fakat bu kıskançlığı hastalık boyutuna taşıyıp nefes almasına bile karışacak düzeyde boğmak çok gereksiz ve saçmadır. Net çizgiler ne ise en başında konuşulmalıdır, kabul ediliyorsa amenna. Kabul edilikten sonrada yan çizilmemelidir. Ne yazık ki, çoğu ilişkinin hazin sonla bitmesine neden olur bu durumlar ve sonrasında büyük pişmanlıklar yaşatır.
Maddi manevi durumları yarıştırma

Genel anlamda olmasa da bazı çiftlerin büyük sorunlarından biridir. Yakın çevrede olan hatta sağından solundan bile geçen çiftlerin maddi manevi durumlarını örnek vererek "Onda var bende yok", ya da "Onun sevgilisi böyle seviyor sen böyle" diyerek bir yarıştırma başlar. İster istemez bu durum insanı rahatsız eder. İmkanı olan var olmayan var. Maddi manevi şartları bilerek bir yola girdiysen çeneni kapatıp şükretmelisin. Madem hep iyisinde gözün, daha iyileriyle oyalanacaksın.
En başında da söylediğimiz gibi, tam anlamıyla emin olunmayan hislerden, aceleyle atılan adımlardan ve kişilik olarak çözümlenmeden yaşanan duyguların finali hazin sonla biter. Sevin, sevilin eyvallah ama aceleniz nedir yahu? Nereye yetişiyor, hangi yangından mal kaçırıyorsunuz?
Her şey, her his yerinde ve zamanında güzeldir. Aceleci olmayın.

Sevmediğiniz insanların duygularıyla oynamayın. Kimseyi yara bandı olarak kullanmayın. Başında tamam dediklerinize sonradan kıvırmayın. Sadık olun, sevmediğiniz insanların koynuna girmeyin.
Sevip sevildiğiniz, her duyguyu yeri ve zamanı geldiğinde yaşadığınız, size bir ömür sadık ve size bir ömür aşkla bakan, ömürlük insanlarla bir olmanız dileğimle.. Sizleri seviyorum. :)
Uğur DİNÇER.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar