3 yıldır manuel kullanıyorum hiç kazam olmadı çoğu kişiden de çok güzel kullanıyorum ama otobanda tek başıma hiç sürmedim, hep birileri vardı yanımda şimdi tek olacağım nedir taktikleriniz
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 3 yıldır manuel kullanıyorum hiç kazam olmadı çoğu kişiden de çok güzel kullanıyorum ama otobanda tek başıma hiç sürmedim, hep birileri vardı yanımda şimdi tek olacağım nedir taktikleriniz
Bilmen gereken en hayati detay, sapağı kaçırıyorsan sakın son anda direksiyonu sapağa doğru kırma. Nasıl olsa bir sonraki sapaktan çıkarsın.
Kazaların ciddi bir kısmı bu şekilde oluyor.
Bunu dediğiniz iyi oldu , yoksa bende öyle kaçırırsam ya diye nasıl ederim diye düşünüyordum ,
Deli cesaretine kapılıp soldan gitme. Sağdan yavaş yavaş ilerle ve dikiz aynanı sürekli kontrol et. Otoban tehlikeli. Her çeşit canavar var. Yanına şeker ve tuzlu bir şeyler ve muhakkak su al.
Tır, kamyon ve otobüslere ekstra dikkat et.
Yanımda birileri varken gerçekten hiç gözüme gelmiıyordu hatta yere düşen ilk yağmurda bile daha çok gaza bastım. Ama çok güzeldi , şimdi bütün sorumluluk bende olduğu için daha dikkatli olurum , tesekurler
Kör noktalara ekstra dikkat gerekli es geçmeyelim. Kazaların çoğu buradan kaynaklı. Rica ederim
Uzun yola ilk defa tek çıkmak harika bir his, o özgürlük hissini tam anlamıyla yaşayacaksın 🏎️ Manuel tecrüben zaten varmış, bu harika bir artı! Otobanda en önemli şey aynalarını sürekli kontrol etmek ve hızını sabit tutmaya çalışmak. Yorulmayı beklemeden her iki saatte bir mola ver, kahveni alıp esne ☕ Yola çıkmadan önce lastik basınçlarını ve sıvıları kontrol etmeyi de sakın unutma 🛠️ Sen en çok hangi rotayı sürmeyi seviyorsun?
Cevap
15Cevap
Trafigin hızına uymaya calis ne cok hizli ne de cok yavas olma cunku ii durumda sa cokdaha fazla arac gecisi ile muhattap olursun. Ama trafikle birlikte akarsan vok daha az arabayla muhattap olursun risk azalir.
Müzikleri güzel seç, uykun tam olsun ve klimayı fazla kullanma
Aynı dikkati göster bir şey olmaz, tırlar tehlikeli
Zaten sen olmuşsun şehir içi manuel kullanan otobanı çok rahat yapar
Otoban şehir içinden daha kolay sadece büyük araçlsra çok yaklaşma sol şeritte fazla uzun kalma ve mola vermeyi ihmal etme araç nedir
Egea 1.3 dizel
Yok gidiıyo zaten araba benzinli değil , hepsini baktırdım
panik, heyecan ve korku yapma, aynaları kontrol etmeyi unutma, hayırlı yolculuk
Teşekkür ederim
Kararsiz olma asla ve telefonda rota açık olsun surekli
Sanırım en büyük korkum kararsızlık olur şerit degistirmede
Asla asla kazaya sebeiyt veri. orta şeridi kullam. hep gidicegin yere goturunadla soldan veya sağdan gitme şimdilik hep orta şerit bu çok önemli
Aklımda tutacagım bunu tesekurler
Ne demek
Kendine guvenin cok yoksa en sagin yanindaki seritten git 130 u gecme
O konuda sorumluyumdur eksiksiz hallederim tesekur ettim
Öncelikle koruma duası okuyarak yola çıkıyosun
O olmassa olmazımız zaten
Evet 🩵
Orta şeritte git. Boş yolda bile gereksiz şerit değiştirme. Uyuma.
Yavaş sağ şeritten yürü
Dikkatli kullan. Allah kaza bela vermesin
Sağ şeritten yavaş yavaş git 👍
Yok ben yavaş gitmem ama çoğunluk sağdan giderim
Kaçla gidiyorsun?
Benim yavaş dediğim 90 ila 100 km
90 ve 100 le otobanda gittgini anlamıyorsun ki sanki hiç gitmiıyo gibi 150 falan iyidir
Arabaya göre 250 km ile gidersin ama egea 1.3 mjet ile sakıncalı olabilir.
😂😂evet 180 ni zorluyo denedim görmüyor 200 ü , ama 150 de sıkıntı olmadı
Sen gene beni dinle zorlama hiç 👍
90 ila 100 bazı bazı 110 km ile git.
Sakin ol
Kaç km lik yol
Akdeniz’den doğu’ ya gideceğim 700 800 km , yolları düz genelde ztn viraj yok
Sıkıntı olmaz Malatya yolunu kullanacan
Nerden nereye gidiyorsın?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?