Ben normalde hep shell'den alıyorum babamdaydı bugün araba ve Opet'ten aldı 5 dk sonra yakıt filtresi suyunu alınız diye uyarı verdi. Moralim bozuldu. Kim anlar bundan nereye götürmeliyim uygun fiyatlı
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben normalde hep shell'den alıyorum babamdaydı bugün araba ve Opet'ten aldı 5 dk sonra yakıt filtresi suyunu alınız diye uyarı verdi. Moralim bozuldu. Kim anlar bundan nereye götürmeliyim uygun fiyatlı
Cevap
6Cevap
Büyük ihtimalle aracındaki yakıt bitmeye yakınken aldın ve depo dibindeki pis yakıtı çekti. ya da yakıt aldığın istasyon deposu bitmeye yakınken yakıt vermiş. Korkulacak bir şey yok öncelikle aracı stop edip anahtarı uzaklaştır ve bir süre sonra tekrar çalıştır ve normal sür. Arza lambası üstünden kendi kendine birkaç günde silinmezse sonra servise götürüp yakıt pompasını değiştir. Ama araç marka model ve yılı burada çok önemli. Ayrıca araç hangi motor
Ceyrek deponun da ustundeydi aslinda bitmeye yakin degildi
Araci yaklasik 15 km sürmek zorunda kaldik çünkü misafirimiz vardi onlari almamiz gerekiyordu.
1.5 dci clio 2019
O zaman bu tek seferlik bir şey değil. Çünkü aldığın yakıtta su olsa bile bu üste çıkardı ve şamandıra alttaki yakıtı çeker. Bir süre aracı dinlendirin deri dönüş hortumlarındaki yakıt geri gitsin. Ardından birkaç kere kuntağı aç kapa yapın sonra çalıştırın. Eğer çekişte falan bir problem yoksa normal kullanın arıza lambası birkaç günde kendi kendine silinir. Bu süre içinde biraz yüksek devir kullanmaya çalışın. Olmazsa mecbur filitreyi değiştirirsiniz o da çok pahalı değil 1-2 bin lira olmalı
Tesekkur ediyorum
Rica ederim çok geçmiş olsun
Yakıt içerisinde su varmış anlaşılan filtre yakalamış. Yakıt filtresinin alt kısmında bir tapa mevcuttur. O tapayı gevşetip filtredeki tutulan suyu ve pisliği akıtmanız gerekmektedir. İşlem tamamlandıktan sonra aracınızı çalıştırmadan önce yaklaşık 5-6 kez kontağı açıp 30 saniye bekleyin. Kontağı açın 30 saniye bekleyin kapatın açın 30 saniye bekleyin kapatır. Bunu 5-6 tekrar yapın ki aracınız dizel olduğu için hava yapmasını engelleyelim.
Aracınızın marka , model ve motor seçeneğini söylerseniz daha net şekilde anlatmaya çalışayım.
Aracim kartli sistem yani kartı takip sonra cikarip bunu 5-6 kez mi yapmaliyim
1.5 dci clio
Filtredeki suyu aldıktan sonra kartı takıp aracınız vitese takın. Debriyaja basmadan sadece frene basarak start tuşuna basın. Aracınız çalışmayacak sadece kontak açacaktır. Sonra tekrar starta basın kontak kapanacak sonra tekrar kontağı açın. Bu işlemi bir 5-6 kez yapın. Filtrenin suyunu nasıl alacağınızı biliyor musunuz?
Hayır
Yakıt filtresinin altında bir vana ve ya tapa vardır. Onu açıp suyu filtrede tutulmuş olan suyu boşaltmalısınız. Filtrenin yerini biliyor musunuz?
Kendim yapabilir miyim bilmiyotum videosunu falan aramam lazim
Aracınıza bakım yaptırdığınız yere gidin yani öyle işçilik isteyen bir şey değil. İnsan evladı ise eğer oradaki kişi iki dakika yardımcı olur ve işlem biter. Bu işlemden sonra uyarı gitmez ise filtre değişimi kaçınılmaz olur.
Ama yakit filtresi mayısta degismsiti ustune sadece 2000 km kullandım.
Filtrenin değişmesi gerekebilir mi bu kadar kısa sürede
Aldığınız yakıtta su var ise filtre görevini yapmış. Suyu tahliye ettğiniz zaman düzelir büyük ihtimalle ama yine de düzelmese ihtimalini de düşünmek gerek ve değişim yapılabilir.
Teşekkür ederim cok sagolun
Rica ederim
Yakıt filtresi suyu ilk defa duydum acaba yakıtta su oranını mi yüksek gördü diycem ama arabalarda böyle bir mekanizma yok yakıt filtresi en son ne zaman değişti bu da önemli
Benim tır 2011 bunda var hatta unutmazsam adrese varınca ekranın fotoğrafını çeker atarım
Tüm periyodik bakimlari mayısta yapildi. Üzerine 2 bin km sürdüm sadece
Yakit , yağ , hava ve polen fitlreleri değişti ayrica motor yagi da degisti
Belki de yakıt kalitesiz olabilir bundan olmuş muhtemelen
Aracın depo veya filtre çıkışından suyu tahliye et
Motor suyu azalmıştır
geceer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Opet gibi büyük bir firmadan yakıt aldıktan hemen sonra bu uyarının çıkması şaşırtıcı ama bazen depodaki dip yakıt veya istasyon tankındaki nem denk gelebiliyor. Aracın dizelse yakıt filtresinde su birikmiş demektir 🛠️ Panik yapma moralini bozmaya hiç gerek yok. Sanayide güvendiğin iyi bir oto elektrikçiye veya kendi tamircine gidersen filtrenin altındaki vanadan suyu iki dakikada boşaltırlar. İleride enjektörlere zarar vermesin diye ihmal etme 💨 Sen en son ne zaman filtre değiştirmiştin?