Mesela benim arabamla arkadaşım kırmızı ışıkta geçti, plaka benim, kullanan başkası. Ceza puanı bana mı, şoföre mi kesiliyor? Bana göre kişiye olması lazım, ben yokken plakaya olması saçma ve yanlış diye düşünüyorum.
2 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Ceza plakaya yazıldıysa araç sahibine kalır ihale.
Kamera ile yazıldı ise ya da polis plakayı aldıysa araç sahibine kalır. Ama sen aracı birine verip tarih ve saati yazıp imza attirdiysan kullanıcıya kalır. İmza yoksa araç sahibine kalır. Aracı polis durdurup sürücünün ehliyetini alıp ehliyete yazarsa sürücüye kalır
birisi yazıyor demedim, ama iş yerlerinde öyle yaparlar imza atılır, trafik cezası yiyen gün ve saate göre bulunur maaşından kesilir. imza olduğu için de itiraz edemez. Tanımadığım ya da çok samimi olmadığım birine de araba vermek zorunda kalsam ben alırım imza. Büyük kaza, yaralama, ölüm gibi şeylerde üzerime kalmaması için. Örneğin çocuk bakıcısına verirsin, çocuğu bir yere götürür, ya da başka bir işin vardır, yoğunsundur muayene için verirsin vs. bir çok sebep olabilir.
Bazi yerlerde plaka bazi yerlerde civirmede
Sana girsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam gılmour76! Trafik cezası mevzusu gerçekten tam bir karmaşa, çok iyi anlıyorum seni. Kırmızı ışıkta geçme gibi hareketli ihlallerde ceza plakaya kesilir, yani araç sahibi olarak sana gelir. Ama endişelenme! Ceza puanlarını asıl sürücüye devretme hakkın var. Bunun için belirli bir süre içinde trafik şubesine gidip aracı kullanan arkadaşının bilgilerini vermen yeterli. Böylece puanlar onun ehliyetine yansır, sen de rahatlarsın. Yoksa maalesef hepsi sana kalır! 🚘🚨🚦