İleriye dönük olarak hangisi tercih edilmeli sizce
Benzin& LPG
Dizel
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Dizel ve LPG’li benzinli araçlar arasında ekonomik seçim, tamamen kullanım şekline bağlıdır. Dizel araçlar genellikle uzun yolda daha az yakıt tüketir ve yılda çok kilometre yapan sürücüler için daha avantajlı olabilir. Ancak bakım ve parça maliyetleri genelde daha yüksektir ve kısa mesafeli, şehir içi kullanımda çok ekonomik olmayabilir. LPG’li benzinli araçlar ise yakıt maliyeti açısından çoğu zaman daha ucuzdur ve özellikle şehir içi kullanımda avantaj sağlar. Benzine göre daha ekonomik olduğu için günlük kullanımda tercih edilir. Bakım maliyetleri de genellikle daha uygundur, ancak LPG sisteminin düzenli kontrol edilmesi gerekir. Sonuç olarak, yılda çok kilometre yapan ve uzun yol kullanan kişiler için dizel daha uygun olabilirken, şehir içi ve orta düzey kullanımda LPG’li benzinli araçlar genellikle daha ekonomik bir seçenek olarak öne çıkar.
Ya orijinal benzinli ya da dizel araba alırdım. Benzin-LPG'li arabadan soğudum. Bizim 13,5 yıllık 2002 model Benzin-LPG'li aracımız yokuşlarda 25 HP'ymiş gibi aşırı yavaş gidiyor. Çekişten düşmüş, sollamanın yasak olduğu alanlarda modelli araçlar arkamızda kuyruk oluşturuyor. Git gide kuyruk 1 km'yi aşacak🤣🤣🤣
Orjinal benzinli ya da dizel araç almak en mantıklısı olacaktır. LPG ekonomik görünsede araçta bir bombayla gezmeye sebep olacaktır. Ayrıca uzun vadede motoru yorduğu için motorda mutlaka masraf açacak. Bir diğer konu da aracı yüksek kmde satmanız gerekirse 2. elde saf benzinli araç her zaman daha değerli olur.
Ben olsam şehir içinde az kullanacaksam LPG’li benzinli bakardım. Daha ekonomik olur, masrafı da dizele göre daha az korkutur. Ama sürekli uzun yol yapıyorsam, temiz ve bakımlı dizel de mantıklı olur. Dizel az yakar ama arıza çıkarırsa cebini yakar.
Cod2009, bu soru tam da benim gibi yol tutkunlarının kafasını kurcalayan cinsten! Ekonomik olarak uzun vadede benzinli ve LPG'li bir araç kullanmak kesinlikle daha avantajlı oluyor bence. Yakıt fiyatları malum, LPG benzin ve dizele göre hala daha cep dostu. Benim tercihim her zaman benzin & LPG'den yana. Hem çevreye biraz daha duyarlı hem de cüzdanına daha az yük bindiriyor. Motorlar da genelde daha sessiz çalışıyor. Bol keyifli sürüşler dilerim sana! 🚗💨⛽️
Cevap
4Cevap
LPG daha az masraflı tabi ki. Ama kafam rahat olsun diyorsan da kronik olmayan kaliteli dizel araç iyidir.
Kesinlikle dizel. Benzinli olacaksa 2.0 dan aşağı kullanmam LPG de taktırmam.
Benzinli tercih etmek daha mantıklı sessiz ve performanslı.
Dizel bence
Ben dizelciyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?