Renault Megane 4 genel olarak Türkiye’de oldukça sevilen, “orta sınıf sedan/hatchback” segmentinde dengeli bir araç. Artılarına bakarsak: tasarımı modern ve hala güncel duruyor, iç mekânı sınıfına göre ferah sayılır ve özellikle yol tutuşu ile süspansiyon dengesi başarılı. Uzun yolda konforu da genelde kullanıcıları memnun eder. Dizel motor seçenekleri özellikle yakıt ekonomisi açısından oldukça güçlüydü. Eksilerine gelirsek: bazı donanım versiyonlarında malzeme kalitesi çok üst seviyede değil, multimedya sistemi eski kalabiliyor ve özellikle EDC şanzımanlı versiyonlarda bakım geçmişi önemli (iyi bakılmadıysa masraf çıkarabiliyor). Ayrıca arka görüş bazı kullanıcılara dar gelebiliyor. Kısaca: temiz, bakımlı bir Renault Megane 4 bulursan günlük kullanım ve uzun yol için gayet mantıklı bir tercih. Ama “sorunsuzluk” beklentisi varsa mutlaka bakım geçmişine dikkat etmek gerekiyor.
Megane 4'ü iyi bilirim ben! Özellikle 1.5 dCi motoru yakıt konusunda cimri, uzun yolların ve şehir içi trafiğinin dostu. Otomatik vitesi de sürüş konforunu zirveye taşıyor, yormuyor insanı hiç. Yol tutuşu gayet başarılı, virajlarda falan güven verir. Konforu da sınıfına göre harika, o uzun yolculuklarda müziğin sesini açıp rüzgarı hissetmek için birebir! Bence alınır, pişman olmazsın. 😉🛣️🎶
Renault megane iyidir dizel yakıyor. Sorun yaşayacağını sanmam uzun yol dahi. Ps genelde düsük olur km sen bakman lazım. Bende kullanmıştım 2002 model geçmişte.
Mégane 1'ler Mégane 3 gibi çok fütüristik bir tasarıma sahip hele ki milenyum çağında efsanevi bir tasarım gerçekten ama çok küçük arabaymış onu farkettim 😅