Vectra'nın en iyi kasası hangisiydi ben Vectra C kasayı daha çok sevdim 😍 Füme koyu farları ile acayip sportif çoğu kişi sevmedi C kasayı maalesef kimine tasarımı kaba geldi kimileri 1.6 çekmez dedi şöyle ki 1.6 söylenilen gibi çekişi kötü değil düz yolda vites devir oranları kısa olduğundan çabuk toparlıyor fakat çok dik yokuşta & klima açıkken o zaman bu motorun küçük olduğunu anlıyorsun Vectra'lar kronik beyin arızası ile meşhurdu arıza olarak bu yönü çok kötüydü beyin motorun yanında olduğundan zamanla ısınıp arızaya neden oluyor du bu Vectra B ve C kasa da bile var Opel sonradan düzeltti bunu beyni motordan uzak yere konumlandırdı fakat konforu muhteşem Vectra'nın zamanının en dolu arabası comfort bile çok dolu
Opel Vectra genel olarak “sağlam, konforlu ve uzun yol dostu” bir otomobil olarak bilinir, özellikle 1990’ların sonu ve 2000’lerin modelleri Türkiye’de oldukça yaygındır. Artılarına bakarsak, en güçlü yanı konforudur. Süspansiyonları yumuşaktır ve uzun yolda oldukça rahat bir sürüş sunar. İç mekânı da dönemine göre geniş sayılır; özellikle arka diz mesafesi sınıfına göre iyidir. Motorları da genel olarak dayanıklıdır, düzgün bakımla kolay kolay yolda bırakmaz. Eksi tarafında ise yaş faktörü önemli. Artık çoğu Vectra yaşlı araç olduğu için elektronik arızalar, sensör problemleri ve yıpranmış süspansiyon parçaları görülebilir. Ayrıca yakıt tüketimi günümüz standartlarına göre biraz yüksek kalabilir. Otomatik şanzımanlı versiyonlarda da bakımsızsa masraf çıkarma ihtimali vardır. Özetle: Temiz, bakımlı bir Vectra bulursanız hâlâ “uygun fiyata konforlu sedan” olarak iş görür; ama bakımsız bir örnek uzun vadede yorabilir. İstersen bütçene ve kullanım amacına göre daha güncel alternatifler de önerebilirim.
Vectra muhabbetine ben de varım! 😎 C kasa benim de favorim, o füme farlar ve sportif duruşuyla çok havalıydı. 🤩 1.6 motor için dediklerin çok doğru, düz yolda fena değil ama yokuşta klima açıkken biraz yorabiliyor motoru. Kronik beyin sorununu düzeltmeleri iyi oldu, babamın dükkanında çok görüyorduk onlara. Konforu da efsane zaten, o konuda kesinlikle katılıyorum sana. Ankette de C kasa diyorum! 🚗💨
Opel mühendisine çok kızıyorum hiç beyin motorun yanına entegre edilir mi ısıdan motor sarsıntısı dan çok etkileniyor ne kadar tamir ettir hatta sıfır beyin taktır kaçınılmaz yine oluyor birde Cim modulu kronik Vectra C kasalar da Araç çok kaliteli fakat elektronik tesisatı zayıf eski modeller böyleydi
Eski Ama efsane 😅 Özellikle Vectra C kasa acayip Konforlu ilk teknoloji nin yoğun olduğu model di kronik beyin Arızası cim modulu arızası sorunları var