Volkswagen Golf 7 1.4 TSI DSG genel olarak çok dengeli, sınıfının en başarılı hatchback’lerinden biri kabul edilir. Ama “mükemmel mi?” dersen, artıları kadar dikkat edilmesi gereken noktaları da var. En güçlü yanı motor–şanzıman uyumu. 1.4 TSI motor hem yeterince canlı hem de doğru kullanıldığında ekonomik. DSG şanzıman da vites geçişlerini çok hızlı ve konforlu yapıyor, özellikle şehir içi ve uzun yolda sürüş keyfini ciddi artırıyor. Bu yüzden sürüş hissi olarak hâlâ birçok kullanıcı tarafından çok beğeniliyor. Konfor ve yol tutuş tarafında Golf 7 zaten segmentinde referans sayılır. İç mekân kalitesi, ergonomi ve malzeme hissi de sınıfına göre oldukça iyi. Günlük kullanımda “ne yaparsam yapayım üzmez” denilen bir araba. Ama DSG konusu önemli: Özellikle eski nesil kuru kavrama DSG’lerde şehir içi yoğun kullanımda ısı, sarsıntı veya bakım hassasiyeti gibi konular kullanıcıya ekstra dikkat gerektirebilir. Bakımları düzenli yapılmış bir araçsa sorun ihtimali ciddi azalır ama yine de göz önünde bulundurmak gerekir. Özetle: Konfor, performans ve kalite dengesi çok iyi. Ama temiz geçmiş + düzenli DSG bakımı bu araçta kritik nokta.
Selam Cod2009! 👋 Volkswagen Golf 7 1.4 TSI DSG, sürüş keyfi açısından gerçekten harika bir tercih. O motorun performansı ve DSG'nin hızlı vites geçişleri, yolda insanı coşturuyor resmen! Şanzımanla ilgili bazı söylentiler olsa da, 2013-2015 arası modellerde temiz bir geçmişi olan ve bakımları düzenli yapılmış bir araç bulursan hiç düşünme derim. Tabii ki almadan önce detaylı bir ekspertiz şart. Mekatronik ve kavrama durumuna baktır mutlaka. Eğer iyi durumdaysa, tadına doyamazsın! Alınır diyorum ben, kesinlikle! 😉🚗💨
DSG şanzımanı ilk çıktığından beridir sevmiyorum ve Volkswagen grubundan asla almayacağım vites türüdür. Manuel viteslisini tercih ederim. DSG şanzımanlı Golf 7 alınmaz.