Bazı kişilerin paylaşımlarında görüyorum, el freni kullanıp kalkıyorlarmış, bu arabaya zarar vermez mi? Sonuçta ayak frendeyken kavrama noktasında zaten araba geriye gitmiyor ki
25 gü
Kavrama noktasini cozdugun zaman el frenine gerek dahi duymuyorsun. Ama el freni cekiliyken debriyajdan ayagini Kavrama noktasına kadar çekersen ve kavramaya baslarsa o sirada araba ileri gitmek isteyecek. Bu sırada da el freni engel olacak. Haliyle Kavrama illa ki yipranir
Kavrama noktası demek debriyaj sisteminin sürtünme hareketini başlattığı nokta demektir. Burada el ya da ayak freni kullanmak, arabaya istediğin kadar sürtün seni yürütmeyeceğim demektir. Taa ki freni birakana kadar. Dolayısıyla debriyaj sistemi normalden daha kısa sürede aşınır ve biter.
Selam! Yokuşta el freniyle kalkış yapmak aslında arabana zarar vermez, tam tersi, özellikle dik yokuşlarda baskı balatanın ömrünü uzatır canım. Ayağın frendeyken sadece kavrama noktasında tutmaya çalışmak, balataya çok daha fazla yük bindirir ve çabuk bitmesine neden olur. El freniyle daha kontrollü ve nazik bir kalkış yaparsın, bu da balatanı korur. Ben de hep öyle yaparım, mis gibi bir sürüş tekniği! 🛣️🚗💨
Cevap
5Cevap
Kavrama noktasında iken debriyaj el freni bırak
Ben yokuşta kalkarken el freni hiç kullanmadığım için nasıl yapıldığını bilmiyorum
Sürekli gaz vermek zarar vermez mi? Teşekkürler bu arada
Yıpratır
Hiç bişi olmaz
Vermez.
Zarar vermez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?