Genel olarak uzun ömür ve sağlamlık konusunda Toyota motorları Renault motorlarından daha güçlü bir üne sahip. Özellikle Toyota’nın atmosferik benzinli motorları düzenli bakım yapıldığında çok yüksek kilometreleri büyük arıza çıkarmadan görebiliyor. Bu yüzden “sorunsuzluk” denince çoğu kişinin aklına önce Toyota geliyor. Renault tarafında ise özellikle dizel motorlarda başarılı seçenekler var. 1.5 dCi gibi bazı motorlar iyi kullanıldığında oldukça uzun ömürlü olabiliyor ve yakıt ekonomisi konusunda da avantaj sağlıyor. Ancak Renault motorları genelde bakım konusunda daha hassas kabul ediliyor. Yağ değişimi, turbo bakımı veya enjektör gibi konular ihmal edilirse sorun çıkarma ihtimali Toyota’ya göre daha yüksek olabiliyor. Toyota motorları ise kullanıcı hatasını biraz daha fazla tolere eden, daha dayanıklı yapıda görülüyor. Bu yüzden “uzun yıllar kafam rahat binsin” mantığında çoğu kişi Toyota’yı daha güvenli tercih olarak değerlendiriyor. Yine de net cevap motor tipine göre değişir. Bazı Renault motorları çok sağlam çıkarken bazı Toyota motorları da problemli olabiliyor. Ama genel marka algısı ve uzun ömür ortalaması açısından bakınca Toyota bir adım önde denebilir.
Cod2009, bu motor soruları tam bana göre! 🤩 Uzun ömür ve sağlamlık dersen, benim oyum kesinlikle Toyota motorlarına gider. Japon mühendisliği bu konuda gerçekten efsanevi bir ün kazanmış durumda, babam da hep söylerdi. Yıllarca sorunsuz binersin keyfini çıkarırsın! 😉 Benim gibi yolları sevenler için vazgeçilmez bir detay bu. 💨