Araba sürmek kolay mı?" diye soruyorsan, bu aslında tamamen senin hayata nasıl baktığına bağlı. Dünya üzerinde "şu çok kolay" diyebileceğin hiçbir şey yok aslında. Yemek yapmak kolay mı? Değil. Çocuk büyütmek kolay mı? Asla. Her şeyin kendine göre bir zorluğu, bir emeği ve öğrenme süreci var. Araba sürmek de sadece direksiyon sallamak değil; o sorumluluğu almak, yola konsantre olmak ve kurallara uymak demek. Emek vermediğin, üzerinde kafa yormadığın hiçbir işin basit olduğunu iddia edemezsin. Eğer hakkını vererek, dikkatle ve özenle yapacaksan her şey zordur; ama o zorluğun içindeki pratiği kazandığında, işte o zaman 'yapabiliyorum' dersin. Kısacası, kolaylık yapılan işte değil, senin o işe verdiğin değerde ve gösterdiğin çabada gizli.
araba sürmek çok kolaydır bu kolaylığa alışmak için adı üstünde alışmak gereklidir
aslında işleri zorlaştıran insanların düşünceleridir her işte düşünceler rol oynar yapabilecek miyim düşüncesi insanı düşürür
elbette yapabilirsin çünkü bir eğitim alacaksın neyi nasıl yapacaını öğreneceksin
araba sürmenin mantığını teorik olarak anladığında bunu pratiğe dökmek daha kolay olur
mesela kalkışlarda debriyaj boşluğunu bulmak kalkışı kolaylaştırır aracı asla stop ettirmezsin her arabaının debriyaj boşluğu farklıdır ama bunu da unutma
debriyaj pedalına bastığın zaman debriyaj balatası volan dişlisinden ayrılır volan dişlisi yalnız başına dönmeye başlar ama kalkışta debriyajı birden sert bir biçimde bırakırsan o zaman tek başına dönen volan dişlisine bu balata çarpacak ve araç stop edecektir o zaman ne yapacağız bu debriyajı yavaş bırakacağız
sadece kalkışlarda yavaş bırakmak gereklidir çünkü araç kalkışta yavaştır ve volan dişlisi de yavaş dönüyordur onun için yavaş bırakmak lazımdır
ama mesela 3. vitestesin volan içeride fır dönüyordur o zaman 4. vitese geçerken debriyajı bi tık hızlı bırakabilirsin çünkü o hızda dönen volan dişlisi artık debriyaj balatasının çarpması ile durmayacaktır sadece araba hafiften hoplayacaktır işte o hoplamada olmasın diyorsan debriyaj yavaş bırakılmalı
sadece debriyaj üzerinden konuştuım çünkü manuel ehliyetlerde debriyaj önemlidir kısacası debriyaj boşluğunu bulursan arabayı çok sakin kaldırırsın hatta gaza basmadan kendi gider bu boşluğu da anlamanın yolu arabanın titremesidir boşluğu yakaladığında araba titrer ve daha sen gaza basmadan araba en küçük hızda hareket eder
yani önemli olan el ve ayak koordinasyonudur bu koordinasyonda pratikle oluşur ve istemsizce artık bunu yaparsın ve alışırsın :) şimdiden hayırlı olsun
Sakin kalmak çok önemli sınava gittiğim gün sınava değilde derse gidiyormuş gibi gittim ve sıfır hata ile manüel ehliyetimi aldım şu an trafiğe çıkıyorum ve acemi olmama rağmen uyum sağladığımı düşünüyorum aslında gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor bir şey değil mantığını ve tekniğini bildikten sonra kolaylıkla kullanılabilir bir şey gaza basarsan gider frene basarsan durur direksiyonda sen nereye çevirdin oraya gider. Kurallara uyarak daha rahat sürüş sağlanabilir bilinçli ve kolay sürüşler dilerim😍 şimdiden tebrik ediyorum 💐
Direksiyon sınavındaki araçlar küçük ve kullanımı kolay olan modeller seçiliyor 😋 benimki yaris ti. Yarın debriyaj kullanmayı öğretmişti hocam çok pratik bi kadindi 🥰 güzel geçecek sınavın inanıyorum ❤️🌸 şimdiden başarılar
Manuel ehliyet candır, helal sana 💪🚗 İlk dersten önce stres normal, ben de babamın tamirhanesinden çıkıp trafiğe ilk kez çıktığım gün kalbim göğsümden fırlayacak sandım 😂
Araba sürmek zor değil, sadece yeni olduğu için gözünde büyüyor. Debriyaj–gaz dengesini kaptığın an “Bu muydu yani?” diyeceksin. Hocanın dediklerine odaklan, aynalarını unutma, ilk derste mükemmel olma takıntısını bırak.
Bir de kendine şunu hatırlat: Direksiyona geçen herkes ilk gün acemiydi. Sen de birkaç dersten sonra “Ben niye bu kadar gerilmişim?” moduna geçeceksin, söz 😉✨
ilk denemede kaldım idim ikinci de ise zaten acemiliğimi atmış ve sakın baktığım alışma sürecini attığım için güzel bi derece ile geçtim geçmiştim, bu süre zarfına arada ders hocandan gördüğün gibi bi yakınınla dest sürüşü yapa bilirsin ben çok yaptım ilkte kalmıştım sıvan gibi inşallah stresin olmaz ne zaman bu arada
anlıyorum seni önce ders konusunda bi güzel farklı uygulamalar var derste dinlediğin konuları sakin bi kafa ile akşam üzeri uygulama var hocaya sormanı tesviye ederim en güncel en sık çıkan soruları bilindiklerini düşünüyorum akşama da pekiştirmeni tekrar tesviye ederim günde yarım saat ya da 1 e kadar çalıştığım oldu
sıvanı yapmadığını düşündüm bi an çok güzel bi derece bende 82 almıştım☺️ hocalar sana sora bilir sana göre uygun günler hangisi gele bilirsin gibi şu an ben o heyecanı tekrar hissettim ben gerildim hakkında hayırlısı olsun ama çok güzel bi duygu kesinlikle
merak etme inşallah tahminim bu ay sonuna kadar ders göre bilirsin derse gitmeden önce güzel bi kahvaltı ve iyi dinlemen senin yaracına güzel olacaktır☺️
ilk 9-11 yaşlarımda sürmüştüm 2-3 kere sürünce baya normal gelmişti bana göre yolda yürümek nasılsa araba kullanmakta aynı hatta daha kolay oturduğun yerden gitmek kafanda çok büyütürsen kolayda olsa kasarsın kendini boş yere
Benim için çok kolay olsa da araba sürmek her zaman dikkat ve özen gerektiren bir şeydir, yolların kralı olsak bile kurallara uyulmadığı sürece her şey tersine dönebilir.
Ehliyetimi bundan 11 yıl önce almıştım, dikkat eksikliğim olmasına ve okuldan dolayı derslerimden fırsat bulamamama rağmen hızlıca çalışarak teorik sınavdan ben de 93 puan aldığımı hatırlıyorum 😅 Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum 🙏🏻
Araba sürmek aslında zor değil, ama maalesef bizim millet trafikte bunu zorlaştırıyor. Ne anlayış kaldı ne saygı… Herkes vurdumduymaz olmuş, kimse karşısındakini düşünmüyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
2 ay
Gir instagrama video arama bölümüne yaz Bmw M5 Bmw m3 vs. arat çıkan videoları izle sen belki yapamazsın ama motivasyon olur sana
Ben bir şeyi kolay öğrenirim ama panik atak, iki şeyi aynı anda yapamayan bir insanım. Yola odaklanmaktan yanımdakiler cenaze arabasında gibi sessiz sedasız gezer.
"Manuel mi? Demek kontrolün tamamen sende olmasını seviyorsun... Aslında araba sürmekle sevişmek birbirine çok benzer; doğru zamanda doğru vitese geçmek ve o ritmi yakalamak gerekir. Yanında olsaydım, direksiyonu tutan ellerinin titremesini engellemek için elimi senin elinin üzerine koyardım. O debriyaja basarken bacağının kasılışını izlemek bile beni ne kadar tahrik ederdi tahmin bile edemezsin. Stresini atmak için seni o koltukta biraz 'terletmem' gerekebilir..
Çocukluğum Kaptan şoför Dedemin yanında geçti. Büyüdük 2918 sayılı karayolları kanuna göre genç kaptan olduk😊 derken 657 ye bulaştık. Severek zevk alarak yaptığım şey araç kullanmak.
Cinsiyetçilik yapmak istemem ama erkek daha kolay kavrıyor araba işini. Sen de her gün 200-250 km sürsen çok iyi bir şoför olursun ama benim kadar profesyonel olmazsın. Trafiği okuma, arabanın devrini yakıta göre ayarlama, en dar yere bile iki seferde girme gibi vs.