1,5 hafta gezip baktım, güzel şehir ama madde kullanımı çok gibi söylemler aldım. Bir de ben alkolü pek kullanmıyorum, ortam kuramam gibi geliyor. Bu yüzden bilmiyorum, olumlu olumsuz bir şeyler bilen varsa söylese bana.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Muhafazakârsan sana göre değil ama Eskişehir hakkında şunu bilirim ki en fanatik bildiğim AK Partililer bile çoğunluğu seküler olan Eskişehirliler için hep çok medeni insanlar demişlerdir. Eskişehir'de AK Partililer bile eski Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i severlerdi. Eskişehir'i Eskişehir yapan kişi odur aslında. Türkiye'ye ilk defa açıköğretim fakültesi sistemini getiren kişi de odur. Eskişehir'e birçok kez gittim, her açıdan güzel bir şehir. İnsanı genelde kibardır ve güleryüzlüdür. Onun dışında Kütahya, Afyon, Bilecik ve Ankara gibi çevre illerde de sayısız kez bulundum.
sadece alkolle pek aram yok ve maddeye karşıyım muhafazakar değilim 22 yaşındayım açık fikirli biriyim İzmir’i çok seviyorum Eskişehir’e maddi olarak daha yatkınım insanlarının açık fikirli medeni olduğunu duyduğum için sempatim var şehire öyle yani
İzmir'e de gittim. Ama Eskişehir İzmir'den çok daha iyi emin ol. Sadece deniz yok. İmkânım olsa İzmir'de değil Eskişehir'de yaşardım. Ben maalesef 31 yıldır İstanbul'da yaşıyorum.
Bence şehirler den uzak durmak en iyisi kırsal da kaliteli yerleri düşünün şehir hayatı sevmem ülke made uyuşturucu kullanımı bütün şehirlerde var ve fazla ülkede görüyorum zenginler kaçıyor kırsala ülke dışına fakirler şehirlere kümelenmiş 🤣 Bunu gören tek ben miyim ülkede 🙄
Eskişehir genel olarak baya öğrenci şehri, o yüzden “parti, alkol, madde” muhabbeti abartılı duyuluyor 😄🍻 Ama her şehirde nasıl belli çevrelerde yoğunsa burada da öyle. Sen takılmak istemezsen kimse sana zorla içki ya da başka bi şey dayamıyor rahat ol 🙃
Alkol kullanmaman ortam kurmana engel olmaz. Kahve, oyun, yürüyüş, sinema, sohbet seven deli gibi insan var orada 🎬☕ Şehir güvenli sayılır, ulaşım rahat, sosyal hayat bol. Sen kendi sınırlarını net çizersen Eskişehir’de gayet keyifli yaşarsın 🚗✨
Cevap
20Cevap
zamanla ortama uymak zorunda kalman ihtimaline karsi buna engel olacak bir sosyal cevren olmasi gerekiyor. arkadas arkadasi ilk gün madde kullanmaya cagirmiyor. yillar geciyor ve adim adim hersey normallesiyor. normallesme gerceklesirken yapma dur diyenler susturulur. o yüzden cok acik ve net ifade edeyim, hata yapmayayim, pisman olmayayim, bu güzel gencligimi anlim acik gecireyim istiyorsan kendine güvenli bir liman bul. herhangi bir yanlis isi olmadigindan emin oldugun bir dini grup olabilir. aa ooo yobaz falan diye kafa ütüleyenleri boş ver, sorsan madde bagimlisi olmak hakkinda böyle konusmazlar. bagimli bile degillerdir sorsan. Allah bu milletin tüm evlatlarini korusun
40 senedir bende alkol madde kullanmam. ama arkadaşlarımın cogu illaki alkol alıyor aldıklarıda sarhoş olana kadar değil içmeyen yok nerdeyse kızı erkeği. maddeyi universiteliler kullanır bence. sen kendini bilirsen yaşarsın herkes kullanmıyor sonucta
Yani yerine göre her il var artık alköl uyuşturucu girmediği bir yer yok helw alkolü türkiyede 88 milyon insan varsa en fazla içmiyen sayısı 30 milyondur
İnönüde thk da kaldım. Hafta sonları da barlar sokağında çalışmıştım. Fena değil. Bana göre fethiye de yaşamak daha huzur veriyor
Fethiye bir başkadır ben oraya zipline yapmak için gelmek istiyorum
yamaçparaşütü de yapmak istediklerim listemde var bu yıl yapacağım umarımm
teşekkürler
Arkadaş üniversite ortamı yönüyle tam öğrenci şehri diyorlar. Bilseydim yazardım Eskişehiri Üniversiteyi orada okurdum.
Alkol ve madde her yerde var, yıllardır içinde yaşıyorum bi probleme uğramadım henüz
güzel şehir balikesir de çanakkale hani iş olanaklarını bilmem
Kurma güzel kızım boş ver otur evinde saçma ortamlara girmektense al içkini vs arkadaşları eve çağır. Kendini temiz tutan her yerde temiz kalır
Bence harika bir şehir 3 sene kaldım abartıldığı kadar değil alkol takılma
Nerden taşınacaksın ne için
ben de gezdim biraz genel anlamda esnafları çok tatlıydı bilmiyorum hoşuma da gitti sadece madde muhabbeti korkutuyor bir de tek başıma rahat yaşayabileceğim bir yer mi üç yıl yaşamışsın gece çıkmam vs sorun olur mu senc e
Hayır ya olmaz emin ol güzel şehir esnafı da ilgili kibar ya şstanılla karoştırma orayı gecede çık gez dolaş takıl
esnaf konusunda kendim de biraz fark ettim tabi sadece bir hafta kaldım ama hepsi iyiydi yemek bile ısmarladı bir kız bana 😅
?
Sadece eskişehirde içmiyorlar her yerde içiyorlar bozulmak isteyen bozulur o ortamlara girmezsin üniversite okudum orada gayette iyi insanlar tanıdım
Hangi şehirden eskisehirn
İstanbul
İstanbul daha kötü ya Eskişehir güzel
ama İstanbul büyük bi şehir burada madde cart curt olsa da büyük şehir olduğu için uzak durmak kolay Eskişehir’de ben gidilecek her yere 15-20 dakika uzaktaydım yani düşünme sebebim bu
Eskişehir güzel bu arada ona lafım yok tek düşüncem ortamı nasıl acaba
İyidirr insanlarıda iyi tekmi yerlesicen
bi arkadaşım da gelebilir kesin değil ama tek sıfırdan bi yolculuk daha heyecanlı geliyor
Süpermis sevindim senin adına yaşlar kac ikinizin
Merak ettiğim tek şehir 🌃
gezdim 1,5 hafta kesinlikle gezmek için de olsa git tatlı bi şehir masal şatosunda fotoğraf çekinmeyi unutma
merak edilcek bi yanı yok :D
Gel İstanbul'a en güzel şehir İstanbul
Ya yok zaten İstanbul’dan kaçmak için gideceğim
Anadolu yakasına kaç oyleyse Anadolu yakasi hem nezih hem sakin hem modern
İstanbul yorucu her anlamda
Evet kalabalık yogun stres yorucu hemfikiriz fakat Anadolu yakası cok daha baska en yaşanabilir yer maddi imkanın ya da destekcin varsa
Avrupa yakasindasindir kesin
2 yıl yaşadım böyle bir sorunum olmadı
bana biraz bahsedebilir misin Eskişehir’den 2 yıllık tecrüben varmış
Yaşıyoruz ve net yaşadığım en güzel şehir
Mesleğin nedir
Ben de oradayım birlikte gezeriz
İstanbul'da neden kalmiyorsun
Maddi nedenlerle alakasi var mı
Soyleyebilir misin
nadde nerde warki
Ya sadece çok duyduğum bir şey taksicilerinden otel çalışanlarından hatta biri kullanıp iş yapmadığı için kovuldu gezdiğim hafta
ben kullanmam sorun o değil çok kullanan varsa çevremde öyle biri olur mu diye düşündüğüm bir konu bu
Ben bir dönem yaşadım berbat bir yer
Mantıklı
Sanmıyorum
Sen bilirsin
Yakın mısın Eskişehir e
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?