Kafam çok karışık, bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum 🤷♀️
1 ay
Kafam çok karışık, bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum 🤷♀️
Cevap
10Cevap
yani evleneceksen ortak olacaksiniz tabi o da katacaktir hayatı ortak yaşayacaksiniz ortak ev almak mı sorun olacak
Tabikide hayır ama insan bu beşer şaşar velev ki bir şey oldu evliliğimiz olmadı yürümedi ayrıldık ben kendi yaptığım emeğimden olmak istemiyorum
emeğinden olmazsın evin yarısı senin yarısı onun ommadı gidin hisseye bölün evin şu kadarı senin şu kadarı onun diye
evlenmeden ayrılık düşünüyorsan da ne bileyim ne işin var evlilikle senin
Hayır bu hayatın gerçekleri beyefendi o benim tek güvencem hayat bu her şey olabilir insanın başına her şey gelebilir ben senelerdir çalışıyorum ne şartlarda emeğimin üstüne çökecek biri değil belki ama insan bu değişebilir sonradında da kendimi hüvence altına almak bir kadın olarak en doğal hakkım 700 bin tl sonuçta üstüne koyacağım miktar
bunu noterde konuşur ona göre bölersiniz ancak bölünebiliyorsa malınī güvence altına almış olursun hisseli olarak ha eşin burada ne düşünür onu bilemem ama normal alsanīz bile evin yarîsı boşanırsan sana kalacak bir evin yarısı 700 bin tl den bu gün daha fazla eder
Öyle ama çekilecek krediyi yine çalışıp birlikte ödeyeceğiz
hiç para koymacak mı nişanlın
İşte takılan altınlar ve düğünde takılacakları satacağız benimde aracımı ev alırsak satabilir üstüne koyabiliriz sonrasında kredi çekeceğini söyledi onda sen öde demedi ben öderim dedi ama bende tabikide bu süreçte onu yalnız bırakmam bu konuda
bence bu konuda çok ters düşme evlenirken boşanīrsak diye düşünüp de böyle hesaplara girişmen çok yanlīş ona bakarsan evlenen erkeler de çoğusu düğün gibi adet gelenek vs gibi hiçbir işe yaramayan şeyleri yapmak için bir sürü para harcıyor onun dīşında masraflara girişiyor boşanīrsam ne olacak diye boşa gitti milyonlarım diye düşünürlerse sen ne düşünürsün bu konuda tabi senin nişan evlilik durumunu bilmem ama biraz empati yap çok kırıcı bir şey bu düşündüğün yerinde olsam böyle birşeyi dillendirmem bile
Bunu dillendirmedim ama onun mesleği var ve memur ben öyle değilim benim bir tane arabam var sadece benim demek istediğim tabikide evlilikte elinden geleni yaparsın yaparımda fakat kendi emeğimide güvene almak zorundayım evlenmeden boşanmayı düşünmek değil bu aslında ben olası bir durumda kendi hayatımı kurup ayaklarım üstünde durabileceğim paramın pull olmasını istemiyorum bu da gayette doğal hakkım evlenmeden sonuçta bizde çabalıyoruz nişanı kınayı biz yapıyoruz ev eşyalrına bizde yardım ediyoruz tek başına yapmıyor ki tabikide seviyorum nişanlımı bundan gocunmuyorum ama çok kötü işlerde çalışıp kazandığım emeğiminde gitmesini istememem çok normal engelli bakımda çalışıyorum her şeylerini yapıyorum ve çok zor bir işte çalışarak kazandım ben bu parayı..
ama dediğim gibi ev alınacaksa sende onun kadar değil daha az destek olursun ama bunu dillendirmeni tavsiye etmem
Hayır ben ona söylemedim kesinlikle bunu burada paylaştım kafam karıştığı için teşekkür ederim saygıyı aşmayıp mantıklı yorum yaptığın için 🙏🌸
rics ederim
Ortak bir varlık olacak yani tek gücü yoksa ortak alınabilir illa erkek mi almalı evi
Hayır ortak alınsada ben kendimi güvenceye almak istiyorum sonuçta insanlık halii her şey başımıza gelebilir yarın bir gün sıkıntı yaşamak istemiyorum bu konuda ortada kalmak istemiyorum emeğimin çöp olmasını istemiyorum ne çabalarla aldım o arabayı çalışıp be zorluklarla aldım senelerdir
Tabi buna hakkın var peki mesela koca da o kadar emek verip düğün ev eşya vs masraf edicek yarın birgün kadın aldatabilir vs koca kendini nassıl garantiye almalı?
Şöyle söyleyeyim nişanı ve kınayı ben yapıyorum ev eşyalarında da ben yardım ediyorum yani o sorumluluğu da tek başına yapmıyor
İkimizin emeği olan bir ev çok daha iyi olur tapuyu da öyle alırsınız
İştee ben onun üstüne olmasını istemem tapunun ve sonuçta ben öncesinde aldığım bir şey onun bir parası yok içinde
Vallahi aşk maşk diye bir şey konuşmamak olmaz al karşına açık açık konuş o açık açık arabayı satmani söyleyebiliyorsa sende uygun dille tapunun ortak olmasi gerektiğini söyle
Öyle diyeceğim sonuçta çekilen krediyi ikimiz ödeyeceğiz sonrasında
Şu mal sevdanınıza hayranım yavrum sen evlendin O araba Senin şahsının değil o araba evliliğinizin evlendikleri halde bekar kafasıyla hayatlarına devam eden insanları anlamıyor
Daha soruyu anlamamışsınız o araba benim kendi arabam ve şu an evli değilim kendi hakkımla aldığım arabam kimsenin tek bir kuruşu yok evleneceğim insanında bunda tek kuruşu yok
Yavrum sen evlenme Senin kafan evlilik için uygun değil sen evlenme Bu kadar basit arabanla tek başına yaşa git
Ne s*lak insansın sen yaa git beee
Olanı söyledim yavrum senin Buğday Tanesi büyüklüğündeki beyinciğin evlilik için uygun değil dedim gözüken bu sen evlenme yavrum o çok sevdiğin arabanla bir ömür yaşa git
Sakın satma. Sana mı güvendi evlenirken. Kendi birikimi yok mu?
Hayır şimdi için söylemiyor evlendikten sonrası için söylüyor ben daha önce evlenirsek ben eğer arabamı verecek olursam tapusunu üstüme yaparsan veririm demiştim hala aynı fikirdeyim paramın çöp olmasını istemiyorum sonuçta ne şartlarda çalışıp kazandım bunu ben.
Çok haklısın. Ev senin üzerine olsun.
Ev senin evin sadece nişanlının evi değil, tabii ki normal ak
Bu koşullarda evde çok önemli
Kesinlikle öyle ev evlilikte çok önemli
Şart değildir o yardım etmeni istemistir
İşte senin arabanı da satıp evin üstüne koyar öderiz bir de kredi çekip öderiz diyor
Evleniyosunu, neticede nisanliyke. Yapma bunu ama evlenince sorun edeceğin bişey değil en azından mantıklı bir yönü var
Şimdi değil tabikide evlendikten sonrasını düşündük
Bunda sorun edecek bişey tok
Pazarlık yapma asla net ol
O satıyor mu peki
Benim kendi arabam onun üstünde bir hakkı yok kendisi takılacak altınlarla birlikte onu da satar kredi çekip alırız dedi
İştw bana takacakları altınlar ve düğünde takılanlar olarak düşünüyor
Yok zamanında birikimini hep ailesine vermiş onlarda yarın bir gün evlenirim diye ona altın yapmışlar
Ev önemli
Sonuçta ikinizin evi
Hayır de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Baya kritik bir konu bu 🤔 Arabayı sat şartı aslında tek başına “anormal” değil ama aranızdaki dil ve tavır çok önemli. “Birlikte karar verelim, bütçemiz böyle, mantıklı mı?” diye konuşuyorsa başka, “Satacaksın” diyorsa başka 🚨
İkincisiyse orada sorun para değil, saygı ve kontrol meselesi. Oturup sakin sakin bütçenizi, alternatifsiz kalınca hissedeceklerini ve seni ne kadar zorladığını konuş bence 💬💔
Yok takılarla altınlarla birlikte satıp bir de kredi çekip ev alalım diyor
Off baya yüklenmiş size o zaman 😕 Takı + araba + kredi üçlüsü ciddi risk, kendini feda etme lütfen 🛑💔