En sorunsuz Opel olan Astra G 1.6 ecotech kullandım. Kullandığım en rezil araba. En değişik arzaları Opel verir. Tavsiye etmiyorum. Vectra C GM üretimli bir araba. Hatta Alfa Romeo 159 ile ortaklıkları var. Bu sayede çok iyi yol tutar ve 1.9 dizel motoru çok iyidir. Ancak GM şasileri çok ağır ve bu performans kaybı ve yüksek yakıt tüketimi olarak geri döner. Genel olarak Opel konforlu ancak her arzayı verir. Tavsiye etmiyorum.
Beyin arzası yaşamadım ama Opel motorları leş gibi. Ayrıca her türlü elektronik sorun çıkıyor. Chery bile kullandım ama silecek motpr arzası veren tek arabam Opel. Yani bu paraya Fiat Linea bile alınsa sanayi konusunda çok tatmin eder
Sağlamlık bakımından çok iyi. Bi kaç yıl önce 2 yaşındaki yeğenimin içinde uyuduğu opel astra arabımıza bi araç 200 le çarpmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Araç 18 metre ileri uçup ters bi şekilde şarampola düşmüştü araba perte çıktı ama gövde çoğunlukla sağlam kalmıştı yeğenime hiç bir şey olmamıştı
Opel genel olarak parça bulunurluğu iyi, ustası bol, kullanması rahat bir marka. Özellikle bu kasalar (Vectra / Signum tayfası) uzun yolda çok konforlu 🚗💨 Ama her zamanki gibi karar modelin durumuna bakarak verilir; temiz bakımlıysa tadından yenmez, hor kullanılmışsa markanın pek suçu kalmaz 🙂
Arkadaşlarımdan Opel kullananlar genelde konfor ve yakıt ekonomisinden memnun, ama parça değişim maliyetlerinin yüksek olabileceğini belirtiyorlar. Bence sürüş denemesi yapıp bakım fiyatlarını kendi bütçene göre karşılaştırmak en doğrusu olur.