Arkadaşlar araç silecekleri ömrü ne kadar yani ne ara anlarız değişeceğini onu merak ediyorum beni bu konuda aydınlatır mısınız mümkünse
2 ay
Arkadaşlar araç silecekleri ömrü ne kadar yani ne ara anlarız değişeceğini onu merak ediyorum beni bu konuda aydınlatır mısınız mümkünse
İlk sene sorun yok. İkinci senenin sonuna doğru ucunda ki lastikler biraz özelliğini yitiriyor. Camda iz bırakırsa şayet uçtaki lastik parçayı değiştirirsiniz zaten, oldukça basit bir işlem bu..
Evet evet 👍 cama değen uç lastik parça değişiyor. Maksimum 800 lira gibi ikisi. Bosch tavsiye ederim. Benzincilerde bile satılıyor. Önemli olan aynı uygun olan..
Bosch mu aldınız? 400 - 450 liraya var evet piyasada.
Suruma göre değişir sonuçta plastik parça ne kadar direkt güneşe veya doğuş maruz kalıyorsa ömrü o kadar kısalır kendince güzel silmediğini gördüğünde değiştirirsin
slow_blue hoş geldin 🤗
Genelde silecekler ortalama 1 yıl civarı gidiyor ama bu tamamen kullanımına ve hava şartlarına göre değişiyor 🚗💧
Değiştirmen gerektiğini şöyle anlarsın: Camda suyu güzel dağıtmak yerine çizgi çizgi bırakıyorsa, atlama yapıyorsa, ses yapıyorsa, camı “böyle bulanık siliyorsa” ömrünü tamamlamıştır.
Bir de elinle lastiğine baktığında sertleşme, çatlama varsa hiç düşünmeden değiştir. Güvenlikte görüş çok kritik çünkü 🌧️🌙
Hoş geldin slow_blue 😎 Güzel soru sormuşsun, yağmurda güvenli sürüş için çok önemli bir detay bu 🌧️🚗
Cevap
11Cevap
kullanmana bağlı çok yağışlı 1yerdeindir1 yılda aşınır az yağışlı 1 yerdesindir 3 yılda aşınır kullanıma bağlı
Yaz geçirmiş ise değiştirin. Yazın sertleşir ve iyi silmez. Kaliteli marka alın
Ses yapınca değişmesi gerekir, aydınlanmadıysan ışığı yakıp ampule 5dakika bak
Silerken ses yapıyor, takılıyor, ya da leke bırakmaya başladıysa, lastikte yıpranma varsa değişmek lazım
her sene degiştiriyorum ben ama kullanma sıklıgına göre bu degişebilir
İyi silmiyorsa değiştireceksin işte belli bir ömrü yok
Haşa omür biçmek bize düßmez zamanı gelince göçüp gidecek hepsi
Yılda bir ancak gider. Yaz kış sıcak soğuktan lastikleri deforme oluyor
Benim araba 10 yaşında 2 defa değiştirdim. Gıcırtı yapmıyorsa ve temiz sıkıyorsa devam
Suyu silmiyorsa değiştir
iz bırakıyor temizlemiyorsa değiştir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?